"Cheat Meal Günlükleri" Diyette olanlarin girmesi yasaktir:)

Abi merak ediyorum İsviçredeki forumlarda baldopirinç mu yoksa basmati Beyaz pirinç mi tüketiliyor?
= 100 gr Pringles-şekerli kahve birazdan big mac. En azından metformin var :cool:

Abi merak ediyorum İsviçredeki forumlarda baldopirinç mu yoksa basmati Beyaz pirinç mi tüketiliyor?
= 100 gr Pringles-şekerli kahve birazdan big mac. En azından metformin var :cool:

Acikcasi Burda,yada yabanci sitelerde takip ettigim bir Forum yok,fakat Burda esmer pirinc,Tatli patates ve yulaf üclüsü zirveyi zorlar,diger pirinc türlerinin bu sporu yapanlar tarafindan cok tükedildigini sanmiyorum.Forumlara girmesemde gittigim salonda bir cok arkadasla bu konularda sohbet ediyoruz cikan sonucsa yazdigim gibi.siralicak olursak
esmer pirinc
yulaf
Tatli patates
salata yesillik
meksika fasulyesi salatalarin vazgecilmezi
meyve
diger birseyse meyvenin öcü olarak gösterilememesi ve bu sporu yaparken mutlaka belli miktarlarda meyve tüketiminin olmasi seklinde.
Tabiki dikkatli yenmesi gerekiyor,zamanlamasi iyi olmali meyve yerken fakat mutlaka yenmeli.Bneim en cok canimin cektigide tatlidan cok meyveler oluyor,o yüzden zaten yükleme gününde abaniyorum meyveye:)

Basmati pirincinin glisemik indeksi çok düşük 58 falan içinde nişasta yok denecek kadar az baldo giibi değil yani. Baldoyu al 1 bardak koy tavaya 1.5 bardakta su koy 5 dk sonra suyu çeksin bak yapış yapış olur basmati öyle değil o yüzden sporcular kullanıyor.Normal beyaz pirinc 90 civarı basmati 58 olması lazım

Basmati pirincinin glisemik indeksi çok düşük 58 falan içinde nişasta yok denecek kadar az baldo giibi değil yani. Baldoyu al 1 bardak koy tavaya 1.5 bardakta su koy 5 dk sonra suyu çeksin bak yapış yapış olur basmati öyle değil o yüzden sporcular kullanıyor.Normal beyaz pirinc 90 civarı basmati 58 olması lazım
Forumda biyerde görmüstüm birisi yazmisti bu pirinclerin tam olarak glisemix degerlerini ama nerde kim yazdi unuttum:)basmati iyiymis,peki esmer pirincin kac?basmati 58 ise?

"The different varieties of rice will have different glycemic index ratings. White rice has a glycemic index of 79, which makes it a high-glycemic index food. Brown rice has a glycemic index of 55, making it a low-glycemic index food. Basmati rice is 52 making it also a low-glycemic food."
Esmer pirinçte 55 deniliyor, bir de şu var beyaz pirinç ne kadar fazla pişirilirse glisemik indexi o kadar artıyor benzer şey muzda da var. Muz karardıkça onun da glisemik indeksi artıyor.

Rus pastası işi yattı beyler, çünkü yapması gerçekten çok zor. Ben de ıslak kek yaptım afiyetle yedim. :)

XQi2HOk.jpg

O5gVKl9.jpg
Ben de şaşırdım, medovik mı yapacak gerçekten diye:D 5-6kat hamuru firinla, aralarına krema sür, bir gün bekle....

"The different varieties of rice will have different glycemic index ratings. White rice has a glycemic index of 79, which makes it a high-glycemic index food. Brown rice has a glycemic index of 55, making it a low-glycemic index food. Basmati rice is 52 making it also a low-glycemic food."
Esmer pirinçte 55 deniliyor, bir de şu var beyaz pirinç ne kadar fazla pişirilirse glisemik indexi o kadar artıyor benzer şey muzda da var. Muz karardıkça onun da glisemik indeksi artıyor.
yani basmati pirinc 58 ise ve esmer pirinc 55 ise niye illaki esmer pirinc diyolarki aradaki 3 puanlik index icinmi,yada neden esmer pirince basmatinin iki Kati para veriyoruz o Zaman?:)mantiklimi?evert bence mantikli:)
ha birde su var tabi hersey glisemix index de degil belki esmer pirincin besleyici özelligi,Vitamin ve Mineral bakimindan cok daha iyidir.
Bulgur varken diğer alternatiflere gerek yok bence. Hem bulgurun tadı pirince göre çok daha iyi bence
yani Dogru aslinda türk mali türkün mali bulgurun index i 45 civarlarinda sanirim.

yani basmati pirinc 58 ise ve esmer pirinc 55 ise niye illaki esmer pirinc diyolarki aradaki 3 puanlik index icinmi,yada neden esmer pirince basmatinin iki Kati para veriyoruz o Zaman?:)mantiklimi?evert bence mantikli:)
ha birde su var tabi hersey glisemix index de degil belki esmer pirincin besleyici özelligi,Vitamin ve Mineral bakimindan cok daha iyidir.

yani Dogru aslinda türk mali türkün mali bulgurun index i 45 civarlarinda sanirim.
tabi esmer pirincin besleyici özelliği bir nebze fazla. şahsen ben bulgura pek güvenmiyorum ki zaten öyle ahım şahım sevdiğim bir besin değil. o yüzden kepekli makarna,basmati ve esmer pirinç tüketmeye başlayacağım.
ve şöyle bir hatırlatma yapayım glisemix index o kadarda önemli bir olay değil yanında yağ ve protein ile tüketirseniz (özellikle yağ) besinlerin kana karışması o kadar geç olacaktır.
requ konu buradayken sanada bir öneri vereyim antrenman sonrası metformini sadec basit kh ile tüket, yağ ile tüketme.
-
@Blonde
benim merak ettiğim konu yurt dışında basmati mi yoksa baldo mu. videolarda dikkat ettiysen sadece pirinç derler merak ettiğim konu bu.

himmm güzel bir aciklama olmus,fakat halen anlamadigim birsey var bu metformin bir stroid olarakmi satiliyor ve kullaniliyor yoksa bir hastaligin tedavisi icinmi kullaniliyor,yani her isteyen eczaneden alabiliyormu?misal ventolin gibi ventolinide yag yakiminda kullanan var fakat amaci bambaska,bu konuya hic deginilmemis.[DOUBLEPOST=1408269597][/DOUBLEPOST]ha bisiy daha @requ. yu anliyorum o yüksek kh i hep tüketiyor ve bunu kullaniyor peki sen?niye kullniyorsun sen keto yapiyorsun ve Kh nerdyse sifir

15 liraya fln alınıyor benim eşim kullanıyor insulin direnci için. Aşırı bir yan etkisi yok. Hormon olmadığı için steroid değil bence ilaç diyebiliriz. Hormonal dengelerle oynamıyor sonuç olarak. Kasa daha fazla karb ve protein alımını sağlıyor ayrıca. Zayıflamaya da yardım ediyor. Eğer sağlık sıkıntınız yoksa şekerle kullanmanız iyi olur.

himmm güzel bir aciklama olmus,fakat halen anlamadigim birsey var bu metformin bir stroid olarakmi satiliyor ve kullaniliyor yoksa bir hastaligin tedavisi icinmi kullaniliyor,yani her isteyen eczaneden alabiliyormu?misal ventolin gibi ventolinide yag yakiminda kullanan var fakat amaci bambaska,bu konuya hic deginilmemis.[DOUBLEPOST=1408269597][/DOUBLEPOST]ha bisiy daha @requ. yu anliyorum o yüksek kh i hep tüketiyor ve bunu kullaniyor peki sen?niye kullniyorsun sen keto yapiyorsun ve Kh nerdyse sifir

şöyle izah edeyim; ventolin ve metformini aynı anda gördüğüm için o konu hakkındada konuşma gereği duyuyorum.
metformin; beta 2 agonistlerle etkileşime giriyor. ventolin beta 2 agonist kategorisinde yer alıyor. ventolin ve metformini kullandığımız süre boyunca metformini az biraz daha arttırmak gerekiyor. metforminin asıl amacı kan şekerini düşürmek fakat ventolin dediğimiz ürünler kan şekerini yükseltiyor. (enerjisini böyle sağlıyor) metformin kanınızdaki yağ ve proteini yüksek derece kasa yüklüyor fakat 150 gr karbonhidratı geçmemek gerekiyor. bozok hoca özellikle antrenmandan sonra hızlı sindirilen whey ( benim favorim on whey ) ile yaklaşık 500 ml üzüm suyu ile tüketip ardından 500 mg metformin kullanılırsa çok yararı olduğunu söylüyor. sadece metformin ile ayda sadece 600 gr kas artı olarak yapmak mümkün. ki zaten 600 gr kas ne demek olduğunu çoook iyi biiyoruz.. benim tüketme sebebim doymuş yağların insulin hassasiyetinin olması ve ne olur ne olmaz işi garantiye almak istiyorum. define dönemi boyunca her zaman kan şekerimin düşük olması bana motivasyon sağlıyor. ayrıca metforminin creatin ile birlikte kullanılmasıda etkileri büyük ölçüde arttırıyor. bulktayken yağlanmayı çok düşük seviyelere çekmesi benim gözümde sihirli değnektir. ayrıca metformin steroid olarak geçmiyor ve türkiyede müsabakalarda yasaklı maddelerden sayılmıyor. metformini kullanan kişiler genelde obez ve şeker hasları. diabet ilacı. eczaneden alınabiliyor reçetesiz aldım. ventolin astım ilacı clenbuterolun hafif versiyonu gibi birşey.. ve öyle ahım şahım etkisi yok.ve ayrıca ek olarak metformini kullanırken genelde öğünlerinizin arkasından 500 mg az sıvı ile tüketin. karbonhidrat miktarına göre 1000 mg ye çıkılabilir.

tabi esmer pirincin besleyici özelliği bir nebze fazla. şahsen ben bulgura pek güvenmiyorum ki zaten öyle ahım şahım sevdiğim bir besin değil. o yüzden kepekli makarna,basmati ve esmer pirinç tüketmeye başlayacağım.
ve şöyle bir hatırlatma yapayım glisemix index o kadarda önemli bir olay değil yanında yağ ve protein ile tüketirseniz (özellikle yağ) besinlerin kana karışması o kadar geç olacaktır.
requ konu buradayken sanada bir öneri vereyim antrenman sonrası metformini sadec basit kh ile tüket, yağ ile tüketme.
-
@Blonde
benim merak ettiğim konu yurt dışında basmati mi yoksa baldo mu. videolarda dikkat ettiysen sadece pirinç derler merak ettiğim konu bu.
zaten idman sonrası kh. ağırlıklı besleniyorum, yağ minimum seviyede. Yarından itibaren başlamayı planlıyorum. Akşama biraz daha rahatsız edebilirim sizi bu konu hakkında tabi rahatsız olmazsanız :)

Bu arada bu gün annem elmalı kurabiye yapmıştı 1 tane yedim, neyse sorun değil zaten artık 1 ayda 1 kere yapmaya karar verdim bu sondu, bir daha da yememeye yemin ettim. :)

R3tivbi.jpg

zaten idman sonrası kh. ağırlıklı besleniyorum, yağ minimum seviyede. Yarından itibaren başlamayı planlıyorum. Akşama biraz daha rahatsız edebilirim sizi bu konu hakkında tabi rahatsız olmazsanız :)
elimden geldiğince yardım ederim. ayrıca ek olarak metforminin süt proteininden yararlanma gibi bir sihiride var.

Basmati türkiyede pek bilinen bir pirinç türü değil o yüzden beyaz yerine esmer deniliyor. Bende doğudayım şimdi il dışındayım 1 aydır burda öğrendim iran sınırından getiriyolar kaçak marketlerde vs satılıyor 10 kg lık paketlerde. Araştırdık biraz beyaz ( baldo ) pirince göre çok daha iyi bundan sonra ankaraya dönünce nasıl bulcam onu merak ediyorum .Ama amerikada ve ingilterede çok kullanılıyor bu pirinç günlük yemeklerde falan yabancı yemek programlarında görüyordum hep. Başka pirinç kullanmıyorlar[DOUBLEPOST=1408280703][/DOUBLEPOST]
-
@Blonde
Gördüğüm yabancı yemek programlarında hep basmati kullanıyorlar ingilizler amerikalılar çok seviyorlar hindistandan ithal ediyorlar baldo pirinç zaten yurtdışında yok bildiğim kadarıyla olsa da kullanan yok ingiltere amerikada herkes basmati kullanıyor zaten yabancı sporcuların yemeklerine bakarsan da görürsün uzundur basmati pirinci bide tane tane olur . Bulabiliyorsanız basmati kullanın derim bizdeki beyaz pirincin(baldo) glisemik indeksi çok fazla 90 a kadar çıkıyor[DOUBLEPOST=1408280809][/DOUBLEPOST]
sanirim ben aciktim ben bu elmali kurabiyeyi Lavas arasi Döner gibi görüyorum:)
Aynen abi bende lavaşta et döner sandım :D

Eki Görüntüle 31658 Eki Görüntüle 31659 Ketojen demek muz yerken sevinmek. Son 20 gün acele Cheat önerisi istiyorum sizlerden :cool:
http://i.hizliresim.com/JdzM8Y.jpg son hali bu kaldı 10-15 gün. motivasyonum düşmeye başladı bende bu yüzden pazar günlerini cheat günü belirlemiştim.
günün bingoları:
100 gr pringless
50 gr barbekü cips
3 adet milkshake
2 adet nescafe
100 gr tulum peyniri (vazgeçemiyorum)
1 adet carte dor mini ( sözde 2 kişilik :p )
ve birazdan 400 gr pişmiş bulgur ve kırmızı et

şahsen makroları hesaplamaya korkuyorum. ama en azından hepsinde metformin alımım oldu plasebo etkisi üst düzeylerde :cool:

Back
Yukarı