"Cheat Meal Günlükleri" Diyette olanlarin girmesi yasaktir:)

Bulk da cheat day,yada yükleme olmaz.olsada böyle olmaz.

Cevizli dondurma ve eritilmiş bitter çikolata.
Aynen katılıyorum abi bulkta cheat meal olur yükleme cheat day olmaz. Haftada 1 gün gidip burger kingte bir menü yenebilir ama bulkta bu cheat meal olur arkadaşlar başlıktan görüpte yanlış anlamasınlar başlığın amacını cheat day yükleme vs olayını.Yükleme ve cheat day 0 a yakın carb alınan diyetlerde olur . Yanlış anlaşılmasın burdan düzeltelim sonra yanlış anlayıp bulkta yükleme ve cheat day yapan arkadaşlar definasyonda kulağımızı çınlatmasınlar :)

Bulk'da Cheatmeal veya Cheatday yapılmaması gerektiğinin asıl sebebi.

Zaten biz Bulk'da almamız gereken kalorinin üstüne çıkıyoruz, dolayısıyla biz Cheatday veya Cheatmeal yaptığımız zaman yediğim şeyler direk yağ olarak depolanır, yani vücut enerji ihtiyacının zaten üstüne çıkıyor Bulk'da, dolayısıyla Cheatday'lerde yediğimiz tatlıları şekerleri enerji olarak kullanma gereği duymuyor ve hiç düşünmeden yağ olarak depoluyor.

Definasyonda hiç değilse bir kısmını Karb depolarında kullanıyor ve düşük kalori aldığımız için bir miktarını da enerji olarak kullandıktan sonra yağ olarak depoluyor, ama Bulk'da öyle değil Bulk'da direk yağ olarak depoluyor, o yüzden pek mantıklı değil Bulk döneminde Cheatday veya Cheatmeal yapmak.

Bulk'da Cheatmeal veya Cheatday yapılmaması gerektiğinin asıl sebebi.

Zaten biz Bulk'da almamız gereken kalorinin üstüne çıkıyoruz, dolayısıyla biz Cheatday veya Cheatmeal yaptığımız zaman yediğim şeyler direk yağ olarak depolanır, yani vücut enerji ihtiyacının zaten üstüne çıkıyor Bulk'da, dolayısıyla Cheatday'lerde yediğimiz tatlıları şekerleri enerji olarak kullanma gereği duymuyor ve hiç düşünmeden yağ olarak depoluyor.

Definasyonda hiç değilse bir kısmını Karb depolarında kullanıyor ve düşük kalori aldığımız için bir miktarını da enerji olarak kullandıktan sonra yağ olarak depoluyor, ama Bulk'da öyle değil Bulk'da direk yağ olarak depoluyor, o yüzden pek mantıklı değil Bulk döneminde Cheatday veya Cheatmeal yapmak.
Cheat day ile cheat meali karıştırmamak lazım ama. Cheat meal yapılabilir 1 öğün canının istediğini yiyebilirsin bulkta o günki kaloriye dikkat ederek . Moral motivasyon için ağır idmandan sonra olabilir mesela.Ama bütün gün cheat yapmak yanlış cheat day yani

Tamam Cheatmeal yapılabilir ama o yaptığın Cheatmeal'de yediğin herhangi bir şey direk yağ olarak depolanır onu demek istiyorum.

Çünkü diyelim senin 2000 kalori ihtiyacın var ve Bulk'da 2500 kalori alarak besleniyorsun, yani vücudunun enerji ihtiyacının üzerine çıkıyorsun, dolayısıyla yediğin her gram şeker yağ olarak depolanır.

Fakat definasyonda bunun önüne geçilebilir, ben mesela definasyon döneimnde 4 öğün yiyordum, 1500 kalori alarak besleniyordum, enerji ihtiyacm ise 2000 kaloriydi. Cheatday gününde 1 öğünümü kesip o öğünün kalorisi kadar ve üzerine 500 kalori daha ekleyip Cheat yapıyordum, kısacası yine 2000 kaloriyi dengeliyordum, ne yağ yakmıyordum ne de depolamıyordum.

Aynen katılıyorum abi bulkta cheat meal olur yükleme cheat day olmaz. Haftada 1 gün gidip burger kingte bir menü yenebilir ama bulkta bu cheat meal olur arkadaşlar başlıktan görüpte yanlış anlamasınlar başlığın amacını cheat day yükleme vs olayını.Yükleme ve cheat day 0 a yakın carb alınan diyetlerde olur . Yanlış anlaşılmasın burdan düzeltelim sonra yanlış anlayıp bulkta yükleme ve cheat day yapan arkadaşlar definasyonda kulağımızı çınlatmasınlar :)
Daha önceki mesajlarımda bu konuda epey açıklama yapmıştım zaten,bulk da zaten açlık hissi çok az ayrıca bişiy yapmanın manası yok,ha arada canının çok çektiği bişeyleri öğün olarak atıştırırsın ama yükleme ve bütün gün yükleme amacı ve yapımı bambaşkadır.[DOUBLEPOST=1408035459][/DOUBLEPOST]
Tamam Cheatmeal yapılabilir ama o yaptığın Cheatmeal'de yediğin herhangi bir şey direk yağ olarak depolanır onu demek istiyorum.

Çünkü diyelim senin 2000 kalori ihtiyacın var ve Bulk'da 2500 kalori alarak besleniyorsun, yani vücudunun enerji ihtiyacının üzerine çıkıyorsun, dolayısıyla yediğin her gram şeker yağ olarak depolanır.

Fakat definasyonda bunun önüne geçilebilir, ben mesela definasyon döneimnde 4 öğün yiyordum, 1500 kalori alarak besleniyordum, enerji ihtiyacm ise 2000 kaloriydi. Cheatday gününde 1 öğünümü kesip o öğünün kalorisi kadar ve üzerine 500 kalori daha ekleyip Cheat yapıyordum, kısacası yine 2000 kaloriyi dengeliyordum, ne yağ yakmıyordum ne de depolamıyordum.
Eğer enerji depolarını uzun süren antreman ve diyetle boşaltmışsan,misal 8-10 gün az kalori yaptın ,kardio yaptın ,antremanları yaptın,vücut bu süre içersine enerji olarak bu depoları kullanır,yani 8-10 gün yaptığın diyetin ardından ihtiyacın olan kalorinin üstünede çıksan yağ olarak depolanmaz,vücut ilk etapta bu enerji depolarını doldurucaktır.kova boş ise kova dolana kadar doldurduğun su taşmaz,fakat dolu bir kovaya su doldurmaya çalışırsan senin dediğin olur her yediğin yağ olarak depolanır kova taşmıştır:)

Son düzenleme:
Evdede poğaça yaptılar bugün daha yeni çıkardı annem fırından bir güzel kokuyor ki anlatamam.Şu ketonun gözü kör olsun ketoya girdim 3 günde hergün bişi yapılıyor evde ilk gün çiğköfte-dondurma-baklava , 2. gün kısır börek 3. gün poğaça. Diyorum anne bişi yapcakmısınız yüklemeyi erteliyim diyom yok ne yapak diyo ketoya geçiyorum tekrardan 3. güün evde poğaça yapıyolar biriyle kavga etcem şimdi evde :D

Evdede poğaça yaptılar bugün daha yeni çıkardı annem fırından bir güzel kokuyor ki anlatamam.Şu ketonun gözü kör olsun ketoya girdim 3 günde hergün bişi yapılıyor evde ilk gün çiğköfte-dondurma-baklava , 2. gün kısır börek 3. gün poğaça. Diyorum anne bişi yapcakmısınız yüklemeyi erteliyim diyom yok ne yapak diyo ketoya geçiyorum tekrardan 3. güün evde poğaça yapıyolar biriyle kavga etcem şimdi evde :D
Bilmiyomusun?duymadinmi?pensilvanya universitesinde yapilan bir arastirmada pohacanin keto diyeti bozmadigi anlasilmis:):)hatta ve hatta özellikle anne pohacasinin hic bir zarari yokmus,bu pohacalar Keton olup kana karisiyormus:):)ha ha ha

Bilmiyomusun?duymadinmi?pensilvanya universitesinde yapilan bir arastirmada pohacanin keto diyeti bozmadigi anlasilmis:):)hatta ve hatta özellikle anne pohacasinin hic bir zarari yokmus,bu pohacalar Keton olup kana karisiyormus:):)ha ha ha
:D valla abi içinde karbo yok sevgi var diye yiyesim varda tutuyorum kendimi. Suya verdim kendimi 1 saattir canım çektikçe su dikiyorum kafaya :D insan bi haber verir yükleme gününden önce sordum o kadar kısır börek poğaça yapcanız mı diye yok ne yapak diyolar :D

Hadi yaaa ciddimisin?ben bisiy demedim o Zaman sakin haaaa yemeyin.burdada pahali ama normal patatesin en fazla iki Kati ki patatesten ucuz bisiy yok bura.sakin haaa ben bisiy demedim et yiyin eeett.@je ne regnette rien

Hadi yaaa ciddimisin?ben bisiy demedim o Zaman sakin haaaa yemeyin.burdada pahali ama normal patatesin en fazla iki Kati ki patatesten ucuz bisiy yok bura.sakin haaa ben bisiy demedim et yiyin eeett.

Hayat sana güzel abi, esmer pirinç 500 gr 7.5 basmati beyaz pirinç 500 gr 7.5 düşün ülkemizin halini..

Hayat sana güzel abi, esmer pirinç 500 gr 7.5 basmati beyaz pirinç 500 gr 7.5 düşün ülkemizin halini..
Fiyat olarak burdada ayni fiyat diyebilirim tahil larda pirinc de felan,hatta bazi tahil ürünleri cok cok pahali,fark alim gücünde etkiliyor,fiyatlr assa yukari ayni fakat alim gücü daha yüksek oldugu icin cok etkilemiyor.Ha unutmadan burdada iyi bir et misal 1kg entrcot en iyi ihtimalle 50fr(110TL),dana fileto 80-100fr(200-230 TL arasinda)[DOUBLEPOST=1408173583][/DOUBLEPOST]
Kilosu 30 lira burada kırmızı et fiyatında
Tüh yaaw ayip oldu iimi sanki ekmek bulamiyorsan Pasta ye der gibi oldu benim yazdigim ama ne biliim nilemezdimki türkiyede okadar pahali oldugunu

Fiyat olarak burdada ayni fiyat diyebilirim tahil larda pirinc de felan,hatta bazi tahil ürünleri cok cok pahali,fark alim gücünde etkiliyor,fiyatlr assa yukari ayni fakat alim gücü daha yüksek oldugu icin cok etkilemiyor.Ha unutmadan burdada iyi bir et misal 1kg entrcot en iyi ihtimalle 50fr(110TL),dana fileto 80-100fr(200-230 TL arasinda)
Aslında oradaki asgari ile burada ki asgari ücreti oranlarsak dağlar kadar fark var diye düşünüyorum yanlışmıyım. Ayrıca İsviçre sanırım?

Ewet isvicre,fakat kiyaslamayi senin yazdigin gibi yapmak biraz zor burdada asgeri ücretle gecinmek en az ordaki Kadar zor,misal veriyorum Burda asgeri ücret 3500 fr tl olarakk oooffff dünyaanin parasi diyorsun ,ewet öyle o parayla tr de yasarsan Dogru ama o parayla Burda zor yasarsin,en ucuz ev kirasi 1500 fr,bir Kilo domates 4-6 fr,bir ekmek 4 fr,bir kilo normal et 30-100fr gerisini sen hesap et diyorum.[DOUBLEPOST=1408174199][/DOUBLEPOST]bazen tatillerde felan ee isvicre kac para kazaniyorsun,sukadar diyorsun adamin gözleri yuvalarindan firlicak gibi oluyor,tabii tr ye göre hesap ediyor,vayyy beee diyor kösesin,leeennn nee kösesi karnimizi zor doyuruyoruz,ama gelde anlat anlatabilirsen:):)

Cheat gitti bunlar geldi:(:(:eek:

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    273,2 KB · Görüntüleme: 482
Aslında biliyor musunuz 6 ayı atlattım şu an yani ben bu spora başlayalı yemeye içmeye dikkat edeli 6 ay oldu.

Arık acıktığım zaman burada bir Tavuk bulgur olsa da yeseydim diyorum.

Yani canım hiç adana kebaplar falan çekmiyor, burada şu yemekler olsa bu yemekler olsa da yesem demiyorum. Sadece tatlı çekiyor o da günden güne azalıyor.

Cheat gitti bunlar geldi:(:(:eek:
abi aslında bunlar bana tatlıdan daha çok zevk veriyor biliyor musun :D Hatta bir öğünde 3 kg kadar brokoli yediğimi bilirim, karnabaharı da çok severim bi 3 kg kadar da ondan yemişimdir tek öğünde, tabi bunları salata olarak ana yemek falan da var. Atatürk barajı gibi mide var bende.

Back
Yukarı