bir bayanın low carb beslenme + antrenman günlüğü

Karbonhidratı az çok yağlanmaya göre ayarlayabilirsin.Ama proteine dikkat etmeni öneririm.Kas kaybını anlaman o kadar kolay olmayabilir.Ağırlık çalışmaya baslamisken hele protein senin icin daha da degerli.Böyle olunca illa ki protein makrolarını hesaplamak lazım gibi.Simdilik gozume çarpan en onemli seyler bunlar.Kolay gelsin :)
sağol :) yarın artık kabaca hesaba başlayacağım hiç değilse söylediğin gibi protein karb yağ hesaplarım :D

sanırım forumun günlük rekorunu kıracak günlüğü bu olsa gere.k bu kadar kısa zamanda 7 sayfa yoruma yaklaşan dahi günlük olmamış. seni tebrik ediyorum ahla canlı.

sanırım forumun günlük rekorunu kıracak günlüğü bu olsa gere.k bu kadar kısa zamanda 7 sayfa yoruma yaklaşan dahi günlük olmamış. seni tebrik ediyorum ahla canlı.
teşekkür ediyorum :D çok sevindim :) bu forumda çok az devamlı bayan üye var ben mutlaka devamlı olmak istiyorum :D aslında 7 sayfa yorumun çoğu benim abuk subuk yorumlarım ama neyse gururlandım yine de

evet öyle gibi :) en azından kabaca makro değerleri hesaplamaya da başlıycam yağ protein karb şeker lif falan ama o biraz zahmetli gibi normalde protein ağırlıklı oldu der geçerdim :P[DOUBLEPOST=1407944639][/DOUBLEPOST]13.08.2014
izmirdeyken yine ölçüm yaptırdım bu sefer 2 ay öncekinden 2 kilo az çıktım 46 kilo olmuşum ölçülerimde azalmış görünüyor göğüs 72 bel 57 kalça 71 üst bacak 40 cm bu tabi ki iyi değil toparlanmak lazım bir an önce :( kas kaybetmiş görünmüyorum 2 ay önceki sonuçları kaybettiğim için tam emin değilim aslında
kahvaltı 08.35 - 100g yulaf + 200ml mlife yağsız organik süt + 1,5 muz + bolca (saymadım ama galiba 3 yemek kaşığı) ev yapımı şekersiz fıstık ezmesi (bunu annem hazırlamış ben sulandırıp sos gibi yapmak için çok az su ve yağsız süt karıştırdım)
ara öğün 11.00 - vişneli badem sütü (çilek bulamadım :( )
ara öğün 12.00 - 200ml alpro fındık sütü (daha önce fındık sütü denememiştim pek beğenmedim bunu balçovadaki migros tan buldum)
öğle 13.00 - 50g yulaf ezmesi + 100ml mlife yağsız organik süt + yarım muz + 3yk ev yapımı şekersiz fıstık ezmesi (aslında bu yulaf sabahki yulaf sabah sabah o kadar çok yulafı yiyemedim yarısı falan kaldı)
akşam 18.00 - 50g tam tahıllı makarna + 50g haşlanmış bezelye + 4 tane yeşil biber + 150g tavuk göğsü + 50g lor peyniri (bu öğünü bu kadar abartmamın sebebi gün boyunca çok az yemem akşam akşam bu kadar çok karbonhidrat ve kalori almak biraz kötü ve ağır oldu benim için ama günlük kalori alımını dengelemem gerekiyordu bundan sonra bi şey yiyebileceğimi sanmıyorum aç hissetmiyorum biran önce uyuyasım var yine de bugün sporu aksatmadım sabah yaptığım egzersizin dışında 1 saat salona gittim 20dk kardiyo ve ağırlık çalıştım)
Olacak olacak sabret :P

14.08.2014
bugün nihayet biraz kendime geldim yolculuk beni baya yormuş sabah 25dk koşu ve 15dk lık egzersizimi çok rahat yaptım öğleden sonra da 1,5 saat spora gittim 20dk koşu 20dk bisiklet yaptım biraz ağırlık ve bölgesel egzersizler yaptım bugün beslenmem pek iyi olmadı galiba 2 ara öğünümde hazır ve şekerli şeyler tükettim

sabah 08.15 - 10 tane yaban mersini (bunu salı günü pazarda buldum hiç denememiştim artvin de yetişiyormuş biraz ekşi geldi) + 75g doğa ballı granola + 200g az yağlı ev yoğurdu
ara öğün 10.00 - 30g eti karam %70 bitter çikolata + 200ml badem sütü (çikolatayı eritip sütle beraber blendır yaptım)
öğle yemeği 12.00 - 75g kinoa + salata + 100g tavuk göğsü (tavada yağsız kızarttım)
ara öğün 13.15 - 1 paket eti form kakolu yaban mersinli
ara öğün 15.25 - 1 fruttare milkshake çilekli :(
akşam 17.45 - 150g tavuk göğsü + salata

bugün de hesap yapmaktan biraz korkuyorum yarın mutlaka yapacağım ama bugün birazcık çok şeker aldığımı ve yeterli protein almadığımı görüyorum o yüzden yarın daha temiz bi hesap yapacağım
tumblr_nab3d6Zn821t23tfro1_500.png

Yemeyin şu üzerinde form yazan,bisküviymiş,krakermiş,onları yiyene kadar bir dilim tahıllı ekmek ye inan daha fazla faydası olur.

Oooh ara öğünler:) shakeology' yi nerden aldın?
arkdaşım yurt dışına gitmişti ona aldırttım :) türkiye de çok aradım ama yok :D[DOUBLEPOST=1408037329][/DOUBLEPOST]
Yemeyin şu üzerinde form yazan,bisküviymiş,krakermiş,onları yiyene kadar bir dilim tahıllı ekmek ye inan daha fazla faydası olur.
farkındayım böyle şeyler yediğim zaman üzülüyorum ama hastanede staj yapıyorum şu an evde olurum diye yanıma ara öğün almadım :( hiç bişey yememektense daha iyi diye düşündüm :( bi de paketli ürünlerin cazibesi maalesef :(

Bir de 21fix mi onun kapları da var. Ne büyük pazar oluşturmuşlar.
aynen :) gerçi arkadaşımdan duyduğuma göre türklerde bu işe girmiş hardline diye bir türk supplement markası görmüş daha önce türk supplement markası görmemiştim ben :D gerçi supplement i geçtim adamların havludan ayakkabıya suluktan yemek kabına her şeyde parmağı var

shake in besin değerlerini ve içeriğini şimdi inceledim ben de çikolatalısı var bütün çeşitlerde değerler değişiyor tabi 1 servisinde (42g) 160 kcal 3g yağ 17g karb 21g protein içeriyor

arkadaşlar sabah 8 den beri hastanede stajdayım bugün gebe çocuk aşı izlemi yapıyoruz yanıma bolca ara öğün ve öğle - akşam yemeğimi aldım ama canım şekerli bir şeyler istiyor yetiştirmem gereken bu kadar dosyanın stresinden olsa gerek bana öneri de bulunabilecek var mı biraz acilinden akşam geç saate kadar buradayım buradan çıkınca saat geç olacağından abur cubura saldırmak istemiyorum :( burada hastanede aşı yaptıran çocuklara eti süt burger kinder süt dilimi tarzı şeyler veriyorlar benim de canım böyle bi şeyler istedi :( bugün spora gidemiycem acaba 1 porsiyon süt/yoğurt + 1 porsiyon meyve yerine tüketsem sıkıntı olur mu?

arkadaşlar sabah 8 den beri hastanede stajdayım bugün gebe çocuk aşı izlemi yapıyoruz yanıma bolca ara öğün ve öğle - akşam yemeğimi aldım ama canım şekerli bir şeyler istiyor yetiştirmem gereken bu kadar dosyanın stresinden olsa gerek bana öneri de bulunabilecek var mı biraz acilinden akşam geç saate kadar buradayım buradan çıkınca saat geç olacağından abur cubura saldırmak istemiyorum :( burada hastanede aşı yaptıran çocuklara eti süt burger kinder süt dilimi tarzı şeyler veriyorlar benim de canım böyle bi şeyler istedi :( bugün spora gidemiycem acaba 1 porsiyon süt/yoğurt + 1 porsiyon meyve yerine tüketsem sıkıntı olur mu?
Sıkıntı olmaz arada ama yag yakmaksa amac insulini yukseltmeye gerek yok iradenize sahip cikmaniz lazim, yinede cheat-meal yerine gecebilir 2 3 haftada 1 cheat meal olayını yapabilirsiniz diyete sadik kalmak amaciyla

Sıkıntı olmaz arada ama yag yakmaksa amac insulini yukseltmeye gerek yok iradenize sahip cikmaniz lazim, yinede cheat-meal yerine gecebilir 2 3 haftada 1 cheat meal olayını yapabilirsiniz diyete sadik kalmak amaciyla
neyse biraz tarçın ve vişneyle atlattım :cool: sabahtan beri en az 50 tane çocuğa şeker verdim insanın canı çekiyor :D

15.08.2014
bugün sabah normalden çok erken kalkıp hastaneye staja giderken yanıma almak için yemeklerimi hazırladım. normalde yalnızca sabahları staja gittiğim için öğle ve akşam yemeğimi evde yiyordum ama bugün gebe - çocuk aşı takibi yapılıyor çook fazla dosya var düzenlenecek haftaya hastaneyi teftişe gelecekler :( yani sabahtan akşama kadar hastanede olmam gerekti ama sabah koşusunu ve egzersizlerimi atlamadım saat 08.00 de gittim öğlen 12.00 de mola verdim 13.00 de işe geri döndüm 18.00'a kadar hastanedeydim :( ama gün boyu bi sürü minicik minicik bebek görmüş oldum :D bu işin en sevdiğim yanı bu sanırım :D hastanede bütün gün bi o kata bi bu kata koşturdum durdum bacaklarım kopmak üzere sanki :(

sabah 07.00 - 200g az yağlı ev yoğurdu + 40g yulaf ezmesi + 10 adet kuru üzüm + 7 tane siyah üzüm
ara öğün 09.15 - 1 kutu aspire raspberry (bunu izmirdeyken gratis te gördüm kalori ve şeker içermiyor hatta 1 şişesinin 200 kcal negatif kalori sağladığını söylüyorlar)
öğle yemeği 12.15 - 1 salatalık + 1 domates + 100g kavrulmuş mantar + 150g tavuk göğsü (yağsız soteledim)
ara öğün 14.15 - 17 tane yaban mersini + 200g az yağlı ev yoğurdu + 30g activia ballı çıtır granola (şeker isteğimi böyle bastırdım :D bu ara öğünümü hastanede çalışan hemşirelerden birinin küçük kızıyla paylaştım :D şu Artvin yaban mersinini dün beğenmemiştim ama bugün hiç değilse bitsin dolapta kötü olmasın diye yanıma aldım)
ara öğün 15.15 - 10 frambuaz + 10 vişne (superfresh in dondurulmuş olanlarından tazesi ya çok pahalı ya hiç bulunmuyor) + 200ml organik soya sütü + 1 tatlı kaşığı tarçın
akşam yemeği 17.15 - 60g tatlı mısır +1 havuç + 1 domates + 2 salatalık + yeşillik + 1 kase brokoli çorbası (sabah sersemliğiyle ne bulduysam karıştırıp salata yaptım çorbayı evde yapıp şişeye koydum düzgün içebilmek içinde kaba döktüm brokoli ve sütle blendırda yaptım)

tabii bu kadar yorulduktan sonra akşam spor falan hikaye oldu yarın haftasonu bol bol hareket ederim :) toplam 2164 kcal 109g protein 32g yağ 376g karb bu değerlere inanamadım :( karb ın bu kadar çok olması beni şaşırttı yarın biraz daha dikkat etmem gerekiyor :(

tumblr_nacuitZjFw1t23tfro1_500.png

16.08.2014
yaşasın bugün cumartesi :D dün hastanede geçen 10 saatin ardından eve gelip 9 gibi uyuyakalmışım sabah 6 ya kadar aralıksız uyudum koşumu ve 15dk lık egzersizimi yapıp yeniden yatağa gidip kahvaltı keyfi yaptım :D evden hiç çıkasım yoktu ama arkadaşlar beni almaya gelince çıkıp biraz çarşıyı dolaştık geldikten sonra biraz ev temizliği yaptım (sabahki yatakta kahvaltının bedeli) sonra çarşıya inip sebze meyve aradım kış gelse de bir an önce ıspanak pişirsek :D (mevsimi olmamasına rağmen bolca brokoli buldum)

sabah 08.00 - 1 şeftali + 10 vişne + 150g az yağlı ev yoğurdu + 1 bardak nescafe şekersiz
sabah 10.00 ara öğün - alpro çikolatalı soya sütü (yüksek protein içeriyor)
öğle yemeği 12.00 - salata + 150g haşlanmış kavrulmuş tavuk göğsü (tavuğu bu kadar kurcaladıktan sonra içinde ne kadar protein sağlam kaldı emin değilim proteinin tersiyer yapısını bozulmasını geçtim kuaterner yapıya kadar didikledim tavuğu :P :D )
ara öğün 14.00 (antrenman öncesi) - 1 eti süt burger (dünden beri çanım çekiyordu görünce dayanamadım tadına bayıldım keşke her gün yenebilecek bir şey olsa tam buğday unlu falan olsa :( )
ara öğün (antrenman sonrası)16.30 - 100g lor peyniri + 1 muz
akşam yemeği 17.40 - 150g haşlanmış kavrulmuş tavuk göğsü + 50g brokoli + 1 domates + yeşillik + 1 bardak haşlanmış bulgur

1715 kcal 165g karb 48g yağ 179g protein bu gün daha dengeli oldu:D

tumblr_naeqytbuG51t23tfro1_500.png

Back
Yukarı