Full clean/power clean ve dolayli olarak FS tamamen oturdu sayilir, en azindan hareketin asil formunu olusturan bileklerin durusu ve bari omuzlara yaslama konusunda bir sikinti yok, yalnizca bogazimda biraz baski olusuyor ve rahatsiz edici, nedenini kavrayamadim, agir kilolarda muhtemelen daha buyuk sikintiya yol acacak.
Snatch formum tam oturmadi diyebilirim. Soz konusu hareketin ilk kisminda bir sorun yok, snatch pull ile agirligi kaldirdiktan sonra altina girip direkt yuku eklemlere vermem gerekirken omuz gucuyle kaldiriyorum orda ufak bir sikintim var, onu cozmeye cabaliyorum. Bu yuzden ayri ayri snatch pull ve overhead squat calisiyorum. Kisa zamanda butunuyle hallolacak umarim.
Onun disinda power/push jerk deneyecegim yakinda. Iki idmanda da push press yapiyorum, birini ya strict press'e ya da push/power jerk'e cevirecegim. Push/power jerk'te standard push press'in cok daha uzerinde kaldirabilirim diye dusunuyorum, yani en azindan teoride oyle olmali ancak muthis bir core gucu istedigi ortada, cok zorlu. Hareketin formunu oturtmak kolay degil, bacaklarla kalkiliyor malum.
Su videoyu izliyorum dunden beri en azindan kafada hakim olabilmek amaciyla;
[YOUTUBE]x8z8vZIgtyo[/YOUTUBE]
Push press'te biraz artis var ancak yine rezil kilolar oldugunu dusunuyorum, 60 kg falan pek iyi kilolar degil, yine de baslangica gore daha iyiyim.