Hangi ekmeği tüketiyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2shae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hangi ekmek

• Total voters
    945
bimde satılan "ekmecik çavdarlı " ekmeği tavsiye ederim arkadaşlar.
Hem esmer ve çavdarlı olması , besin değerli açısından oldukça zengin.
Çok da bol yanlış hatırmalıyorsam 500 gr lık paketi sadece 1,35 tl :o
bana en az beş altı gün yetiyor.
Şu bim olmasa naapardım bilmiyorum . Süt bimden , ton balığı bimden ekmek bimden , meyve suyu bimden :D :D

3 aydır günde sadece 1 tane minik beyaz ekmek yiyorum. Çok ufak ama :)

3 aydır günde sadece 1 tane minik beyaz ekmek yiyorum. Çok ufak ama :)

asianapproval.gif

Ekmek hayatımdan tamamen çıkmış durumda ama tercihim kepek ekmeğinden yana birde şöyle istisnalar olabiliyor ayda 1 yemeğe çıkarsınız çok mecbur kaldığınızda 1 veya 2 dilim beyaz ekmek yersiniz buda benim başıma 3 ayda bir geliyor çok karışık anlattım :) sonuç olarak ekmek yemiyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:10 ----------

bimde satılan "ekmecik çavdarlı " ekmeği tavsiye ederim arkadaşlar.
Hem esmer ve çavdarlı olması , besin değerli açısından oldukça zengin.
Çok da bol yanlış hatırmalıyorsam 500 gr lık paketi sadece 1,35 tl :o
bana en az beş altı gün yetiyor.
Şu bim olmasa naapardım bilmiyorum . Süt bimden , ton balığı bimden ekmek bimden , meyve suyu bimden :D :D

Aynen dostum sana katılıyorum bim olmasa biz ne yapardık:) fakat ben ton balığını beğenmedim çok yağlı değil mi sence?

tam tahıllı ekmek yiyorum onuda çıkarcağım hayatımdan :)

Çavdar abii, hemde çok lezzetli sadece sabahları 2 dilim yiyorum uno tam çavdarlı bana 1 haftayı geçgin gidiyor. Ayrıca fiyatı da okadar pahalı değil.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:27 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:24 ----------

tam tahıllı ekmek yiyorum onuda çıkarcağım hayatımdan :)

Ekmeği tamamen hayatından çıkartmanı tavsiye etmiyorum, bence kaliteli yani güvenilir bir markanın günde bir iki dilim ekmeği yenilebilir.

Bizim burada izmir ödemiş'de rus ekmeği adı verilen tam tahıllı ekmek çıkıyor fırından kepek çavdar arpa yulaf ve tam buğday unu karışımı hem lezetli hem de çok tok tutuyor bu karışım

ekmek oda nedir :) neye benzediğini bile unuttum..

yulaf, bugday, bulgur, patates, kepekli makarna, esmer prinç

dışında tam tahıllı ek. tercih edilebilir şıklar arasındaki.

ben ekmegımı kendım evde yapıyorum ben bolece ıcıne ıstedıgım unu ıstedıgım malzemeyı koyma ımkanım oluyor bazen cevız koyuyorum bazen zaytın v.b kullandıgım unsa tam bugday unu oluyr

bazı noktalar:

-"çavdar "ekmeğinde oluşan bi çeşit küfler nedeniyle "kanserojen " çerçeve ihtiva ettiği söylenir...

-yulaf, çizgili, sert yapsından dolayı bağırsak çeperelrini çizebileceğinden söz edilir...

-ülkemizde üretilen ekmeklerin çoğu "anadolu tipi sert buğday "olmayan yabancı ,değiştirilmiş buğdaydır...eski anadolu sert buğdayı ,yendiği zaman bol röşesi ile son derece besleyici ve tok tutan bir tipti...şimdikiler yendikten kısa süre sonra yeniden açlık hissi mevcut...

***bütün bunlardan sonra bir nokta var ki ,gerçekten çok öznemlidir:

"maya ve diğer maddeler "?!...ekmeğe konan maya nın gerçekten sindirim sistemi üzerinde oldukca büyük etkileri mevcut...bu nedenle ,ekmek mümkünse "hafif tost makinası ya da kızartıcıda " ısıya tabi tutularak "maya etkisi ortadan kaldırılırsa çok daha etkin bir durum sindirim sistemi açısından ortaya çıkıyor...

not: özellikle "ekmek endüstrisinin oldukca gelişmiş olduğu avrupa ülkelerinde " at kuyruğu tozuna "kadar yaklaşık 130 maddenin ekmek üretiminde kullanıldığını biliyor muydunuz?!..(((

acaba ,artık kendi ekmeğimizi mi yapsak ?!...ama, "o da ne?!..." unlar da katkılı !!!...hepsinde "koruyucular "mevcut...

taylandlıarın "batılı dövüşcüler hakkında bir görüşleri var: "siz batılıların bacakları kuvvetsiz oluyor "zira ekmek yiyorsunuz!...oysa, bizim güçlü ,zira biz "pirinç yeriz!..." sanki doğru gibi mi ne ?!...))

bazı noktalar:

-"çavdar "ekmeğinde oluşan bi çeşit küfler nedeniyle "kanserojen " çerçeve ihtiva ettiği söylenir...

-yulaf, çizgili, sert yapsından dolayı bağırsak çeperelrini çizebileceğinden söz edilir...

-ülkemizde üretilen ekmeklerin çoğu "anadolu tipi sert buğday "olmayan yabancı ,değiştirilmiş buğdaydır...eski anadolu sert buğdayı ,yendiği zaman bol röşesi ile son derece besleyici ve tok tutan bir tipti...şimdikiler yendikten kısa süre sonra yeniden açlık hissi mevcut...

***bütün bunlardan sonra bir nokta var ki ,gerçekten çok öznemlidir:

"maya ve diğer maddeler "?!...ekmeğe konan maya nın gerçekten sindirim sistemi üzerinde oldukca büyük etkileri mevcut...bu nedenle ,ekmek mümkünse "hafif tost makinası ya da kızartıcıda " ısıya tabi tutularak "maya etkisi ortadan kaldırılırsa çok daha etkin bir durum sindirim sistemi açısından ortaya çıkıyor...

not: özellikle "ekmek endüstrisinin oldukca gelişmiş olduğu avrupa ülkelerinde " at kuyruğu tozuna "kadar yaklaşık 130 maddenin ekmek üretiminde kullanıldığını biliyor muydunuz?!..(((

acaba ,artık kendi ekmeğimizi mi yapsak ?!...ama, "o da ne?!..." unlar da katkılı !!!...hepsinde "koruyucular "mevcut...

taylandlıarın "batılı dövüşcüler hakkında bir görüşleri var: "siz batılıların bacakları kuvvetsiz oluyor "zira ekmek yiyorsunuz!...oysa, bizim güçlü ,zira biz "pirinç yeriz!..." sanki doğru gibi mi ne ?!...))

Ercan Gürgöze yazıyı nerden bulduğunu merak ettim, ilginç detaylar var.Ulaşacağımız bir link mevcutsa çok yararlı olur en azından benim için.Bende kepek ekmek tüketenlerdenim, tadıda baya hoşuma gidiyor.Ama öle abartılı yemiyorum günde iki dilim ! Dışarda mecbur kalırsam beyaz ekmek !

Sadece sabahları 2 parça kepekli tost ekmeği yiyorum. Bir paketi epeyce süre gidiyor. Ekmek kızartma makinesinde taptaze hale çeviriyorum enfes :)

Back
Yukarı