Hangi ekmeği tüketiyorsunuz?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 2shae tarafından 22 Ekim 2009 başlatılmıştır.

Hangi ekmek

  1. Beyaz

    18,7%
  2. Tam tahıllı

    30,7%
  3. Kepek

    26,8%
  4. Mısır unu

    0,4%
  5. Çavdar

    13,9%
  6. Pide

    0,6%
  7. Trabzon

    1,3%
  8. Somun

    2,3%
  9. Diğer ( Belirtiniz )

    5,3%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 152 üye.
  1. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    bimde satılan "ekmecik çavdarlı " ekmeği tavsiye ederim arkadaşlar.
    Hem esmer ve çavdarlı olması , besin değerli açısından oldukça zengin.
    Çok da bol yanlış hatırmalıyorsam 500 gr lık paketi sadece 1,35 tl :eek:
    bana en az beş altı gün yetiyor.
    Şu bim olmasa naapardım bilmiyorum . Süt bimden , ton balığı bimden ekmek bimden , meyve suyu bimden :D :D
     
  2. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Diyetteyim arada beyaz ekmek kaçamağı çokta az olsa yapıyorum.Normalde ise kepek ekmeği ama %100 kepek ekmeği bulamadım
     
  3. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    3 aydır günde sadece 1 tane minik beyaz ekmek yiyorum. Çok ufak ama :)
     
  4. yolcu02
    Offline

    yolcu02 Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    446
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    53
    hangisini bulsam onu tüketiyorumm valla :)
     
  5. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0

    [​IMG]
     
  6. veaN
    Offline

    veaN Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2010
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Ekmek hayatımdan tamamen çıkmış durumda ama tercihim kepek ekmeğinden yana birde şöyle istisnalar olabiliyor ayda 1 yemeğe çıkarsınız çok mecbur kaldığınızda 1 veya 2 dilim beyaz ekmek yersiniz buda benim başıma 3 ayda bir geliyor çok karışık anlattım :) sonuç olarak ekmek yemiyorum.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:10 ----------

    Aynen dostum sana katılıyorum bim olmasa biz ne yapardık:) fakat ben ton balığını beğenmedim çok yağlı değil mi sence?
     
  7. plasticwoman
    Offline

    plasticwoman Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2010
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    İç Mimar
    Yer:
    İstanbul
    tam tahıllı ekmek yiyorum onuda çıkarcağım hayatımdan :)
     
  8. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Beyaz ekmek hariç tüketiyorum.Sadece sabah kahvaltıda biraz ya tam tahıllı,yada kepekli artık ne varsa :)
     
  9. extreme_sports
    Offline

    extreme_sports Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Çavdar abii, hemde çok lezzetli sadece sabahları 2 dilim yiyorum uno tam çavdarlı bana 1 haftayı geçgin gidiyor. Ayrıca fiyatı da okadar pahalı değil.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:27 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:24 ----------

    Ekmeği tamamen hayatından çıkartmanı tavsiye etmiyorum, bence kaliteli yani güvenilir bir markanın günde bir iki dilim ekmeği yenilebilir.
     
  10. BeBeT0
    Offline

    BeBeT0 Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2010
    Mesajlar:
    255
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    bende günde 2 adet hal ekmekte bulunan şampiyon ekmekten yiyorum gayet leziz ve sağlıklı :)
     
  11. tolstoy
    Offline

    tolstoy Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2008
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Bizim burada izmir ödemiş'de rus ekmeği adı verilen tam tahıllı ekmek çıkıyor fırından kepek çavdar arpa yulaf ve tam buğday unu karışımı hem lezetli hem de çok tok tutuyor bu karışım
     
  12. himrkolo
    Offline

    himrkolo Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2010
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Afyon
    kepek ekmeği tüketiroyum... ama aslnda hepsinden tüketmek gerekliymiş... arada bi deiştirmek lazım :)
     
  13. dominic
    Offline

    dominic Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2005
    Mesajlar:
    561
    Beğenileri:
    213
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Vienna-Turkey
    ekmek oda nedir :) neye benzediğini bile unuttum..

    yulaf, bugday, bulgur, patates, kepekli makarna, esmer prinç

    dışında tam tahıllı ek. tercih edilebilir şıklar arasındaki.
     
  14. ALEXX
    Offline

    ALEXX Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    pres oparatörü
    Yer:
    izmir
    çavdar ekmegini tek gecerim
     
  15. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ben ekmegımı kendım evde yapıyorum ben bolece ıcıne ıstedıgım unu ıstedıgım malzemeyı koyma ımkanım oluyor bazen cevız koyuyorum bazen zaytın v.b kullandıgım unsa tam bugday unu oluyr
     
  16. Yigit3535
    Offline

    Yigit3535 Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2011
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    7 Tahıllı ekmek Tok tutuyor Arkadaşlar Fiyatı ise 1.50 1 haftadır kullanıyorum memnunum :)
     
  17. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    bazı noktalar:

    -"çavdar "ekmeğinde oluşan bi çeşit küfler nedeniyle "kanserojen " çerçeve ihtiva ettiği söylenir...

    -yulaf, çizgili, sert yapsından dolayı bağırsak çeperelrini çizebileceğinden söz edilir...

    -ülkemizde üretilen ekmeklerin çoğu "anadolu tipi sert buğday "olmayan yabancı ,değiştirilmiş buğdaydır...eski anadolu sert buğdayı ,yendiği zaman bol röşesi ile son derece besleyici ve tok tutan bir tipti...şimdikiler yendikten kısa süre sonra yeniden açlık hissi mevcut...

    ***bütün bunlardan sonra bir nokta var ki ,gerçekten çok öznemlidir:

    "maya ve diğer maddeler "?!...ekmeğe konan maya nın gerçekten sindirim sistemi üzerinde oldukca büyük etkileri mevcut...bu nedenle ,ekmek mümkünse "hafif tost makinası ya da kızartıcıda " ısıya tabi tutularak "maya etkisi ortadan kaldırılırsa çok daha etkin bir durum sindirim sistemi açısından ortaya çıkıyor...

    not: özellikle "ekmek endüstrisinin oldukca gelişmiş olduğu avrupa ülkelerinde " at kuyruğu tozuna "kadar yaklaşık 130 maddenin ekmek üretiminde kullanıldığını biliyor muydunuz?!..(((

    acaba ,artık kendi ekmeğimizi mi yapsak ?!...ama, "o da ne?!..." unlar da katkılı !!!...hepsinde "koruyucular "mevcut...


    taylandlıarın "batılı dövüşcüler hakkında bir görüşleri var: "siz batılıların bacakları kuvvetsiz oluyor "zira ekmek yiyorsunuz!...oysa, bizim güçlü ,zira biz "pirinç yeriz!..." sanki doğru gibi mi ne ?!...))
     
    Pacco ve deniz68ruhu bunu beğendi.
  18. RealOgrish
    Offline

    RealOgrish Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2011
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Operator
    Yer:
    Avusturalya
    Beyaz ekmek
     
  19. Pacco
    Offline

    Pacco Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2010
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    Ercan Gürgöze yazıyı nerden bulduğunu merak ettim, ilginç detaylar var.Ulaşacağımız bir link mevcutsa çok yararlı olur en azından benim için.Bende kepek ekmek tüketenlerdenim, tadıda baya hoşuma gidiyor.Ama öle abartılı yemiyorum günde iki dilim ! Dışarda mecbur kalırsam beyaz ekmek !
     
  20. Denis
    Offline

    Denis Üye

    Katılım:
    9 Mart 2009
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Antalya
    Sadece sabahları 2 parça kepekli tost ekmeği yiyorum. Bir paketi epeyce süre gidiyor. Ekmek kızartma makinesinde taptaze hale çeviriyorum enfes :)
     

Sayfayı Paylaş