bazı noktalar:
-"çavdar "ekmeğinde oluşan bi çeşit küfler nedeniyle "kanserojen " çerçeve ihtiva ettiği söylenir...
-yulaf, çizgili, sert yapsından dolayı bağırsak çeperelrini çizebileceğinden söz edilir...
-ülkemizde üretilen ekmeklerin çoğu "anadolu tipi sert buğday "olmayan yabancı ,değiştirilmiş buğdaydır...eski anadolu sert buğdayı ,yendiği zaman bol röşesi ile son derece besleyici ve tok tutan bir tipti...şimdikiler yendikten kısa süre sonra yeniden açlık hissi mevcut...
***bütün bunlardan sonra bir nokta var ki ,gerçekten çok öznemlidir:
"maya ve diğer maddeler "?!...ekmeğe konan maya nın gerçekten sindirim sistemi üzerinde oldukca büyük etkileri mevcut...bu nedenle ,ekmek mümkünse "hafif tost makinası ya da kızartıcıda " ısıya tabi tutularak "maya etkisi ortadan kaldırılırsa çok daha etkin bir durum sindirim sistemi açısından ortaya çıkıyor...
not: özellikle "ekmek endüstrisinin oldukca gelişmiş olduğu avrupa ülkelerinde " at kuyruğu tozuna "kadar yaklaşık 130 maddenin ekmek üretiminde kullanıldığını biliyor muydunuz?!..(((
acaba ,artık kendi ekmeğimizi mi yapsak ?!...ama, "o da ne?!..." unlar da katkılı !!!...hepsinde "koruyucular "mevcut...
taylandlıarın "batılı dövüşcüler hakkında bir görüşleri var: "siz batılıların bacakları kuvvetsiz oluyor "zira ekmek yiyorsunuz!...oysa, bizim güçlü ,zira biz "pirinç yeriz!..." sanki doğru gibi mi ne ?!...))