Hangi ekmeği tüketiyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2shae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hangi ekmek

• Total voters
    945
Tad olarak en iyisi Türkiye'nin en lezzetli ekmeği olan Trabzon Vakfıkebir ekmeğidir bu tamam.Ama İstanbul da yaşayıp da bu ekmeği bulamıyorsun ne yazıkki bulsan bile hepsi çakma.Heralde body için en iyisi çavdar veya kepektir ben evde çavdar alırım halk ekmekten çok güzel tadı var olmadımı fırından kepek veya çavdar alıyorum hem daha besleyici beyaz ekmeğe göre hemde öyle hamur değil bu şehir ekmekleri gibi hemde daha tok tutuyor.Mısır ekmeğide süperdir yoğurtla tavsiye ederim güzel gidiyor.

Son düzenleme:
Somun işaretledim yani bildiğimiz fırın ekmeği heralde ben ondan yiyorum.

Fırın ekmeklerinin içleri çok hamur oluyor fakat halk ekmekleri daha güzel ve hafif en azından içleri hamur değil.

Valla açıkcası diyet yapacağım, şunu yapacağım bunu yapacağım gibi entel dantel olaylara girmemek lazım.

Body işini profesyonel yapıyorsan eğer sorun yok program ve diyet yapılır ama diğer türlü o zaman açlıktan ölürsün :D

Normal olararak yiyorum. Kahvaltı ve yemeklerde tabi fazla değil. Kahvaltıda 2-3 dilim normal yemeklerde 1-2 dilim yerim.

Hiiiçç birşey olacağı yok. Gerekirse hayvan gibi yiyeceksin, hayvan gibi body yapcaksın.

Hadi sağlıcakla kalın :)

Son düzenleme:
anlaşılmayan bir nokta var

çavdarlı ya da kepekli diye aldığınız ekmeklern çakma olması yüksektir...

nasıl mı

bildiğin beyaz ekmeğin hamuru ya da ununa fırıncı, bu çavdar yulaf kepek vs. unundan serpiştiriyor..ve bunu çavdarlı diye satıyor.....

tam ifadesi bulunan ekmeklerden almak lazım

tam çavdar tam yulaf tam buğday vs vs

kepekli ekmeği tavsiye etmem..beyaz ekmeğin kepek serpiştirlmiş hali...kalorileri de aynı...

beyaz ekmek için de tekrarlıyorum adi bir gıdadır...yoğun (Devşirmecesi kompleks) karbonhidrt değildir..özel olarak katılmadı ise işlenmiş undan imal edildiğinden dolayı hiçbir besin değeri içermez içersede dikkate değer değil...

beslenmede bilinçlenmenin ilk yolu beyaz ekmekten vazgeçmekte!!!

Her zaman kepekli veya çavdar tüketmek de kilo aldırıyor. Haftada 1 kez falan normal fırın ekmeği yerim, diğer günler çavdar,kepekli. Lifli olmasından dolayı tercihim kepekli ve çavdar.

Valla buğday,çavdar ve kepek alın diyorum bizimkilere ama bazen beyaz alıyorlar mecbur yiyoruz :s xd

ben az miktarda trabzon ekmeği tüketiyorum.bakkal başka satmıyor ne yazıkki :) sadece carrefour'a falan gittiğimde tam tahıllı bide haşhaşlı çekirdekli ekmek alıyorum.özellikle çekirdekli olanın tadı çok güzel ayrıcada esmer ekmek.ama bunları çok sık alamıyorum trabzon ekmeğine talim :)

uno light alıyorum 1 paket koyuyorum buzdolabına ve sadece kahvaltılarda maksimum 2 dilim falan yiyorum. o paket bana uzun süre gidiyo.. o bitince 1 paket çavdar alıyorum. cunku sürekli kepek ekmeği yenmemeliymiş diye okumuştum bi yazıda. bu şekilde dönüşümlü olarak tüketiyorum. ama gerçekten pahalı=) 3bucuk-4lira falan =/ bi de ben öğrenciyim.peh peh peh=D

halk ekmek veya akdeniz ekmeg'i diye satılıyo bugday unundan yapılıyo sanırım lezzetli sabah kahvaltısında tüketiyorum bi ara hiç tüketmiyodum ama ekmek yeniyor ister istemez yılların bi alışmışlıgı var...

Arkadaşlar ben diyet için diyet ekmek alıyorum fakat diyet ekmeği var mı gerçek anlamda emin değilim.Alıyorum fakat özelliği nedir bilmiyorum.Sizce diyet için hangi ekmeği önerirsiniz.

Bu arada ekmeği toplamda yarım ekmekten az tüketiyorum.Çok mu fazla birden kesemiyorum eskiden ortalama 4 beyaz ekmek yerdim.

Bunun yanında arkadaşın teki kepek-cavdar ekmeği satıyorlar diye güvenmeyin beyaz unla yapıyorlar dedi.Bu olasılık gerçek ise ne yapmak lazım.Benim ekmek aldığım yer Şehrin en büyük marketler zinciri vede ekmeklerini kendileri üretiyor ve şehrin en büyük ekmek üreticiside.(Belediyeye ait)sizce dolandırıcılık yapma iktimali varmıdır ekmeklerde.

Son düzenleme:
kepekli ekmeklerde sahtekarlık yapıldığını ben de duymuştum. benim tercihim de tam buğday ekmeği. taze bulunduğu zaman tadı gerçekten güzel bence. ayrıca bir dilimi yemek yeterli oluyor. lantis44 sana da tam buğday ekmeğini tavsiye ederim, ekmeği azaltmana yardımcı olur, hem de sağlıklı beslenmiş olursun. onun da sahtesi nasıl anlaşılır bilmiyorum ama rengi ne kadar koyu olursa o kadar iyi galiba:)

Kepek ekmeği tüketiyorum.

Back
Yukarı