Haftada Kac Yumurta Yiyorsunuz ?

sabahları 3 ü komple 4 ü beyaz toplam 7
akşam ara öğünde 3 ü komple 4 ü beyaz toplam 7

açıkcası sarısını bu kadar tüketmekten biraz çekiniyorum yoksa hepsini bütün yerdim
 
diyet döneminde günde 32 yumurta beyazı (8x4) + 1 adet sarısını yerdim.. yani haftada 224 tane :)

bir diyet dönemide 12 hafta sürüyor yaklaşık..
12 X 224 = 2688 tane yumurta yiyorum yaklasık olarak :) tabiki her gün yemek aynı tempo (8x4) cok zor ama bir süreden sonra insan alısıyor.. :)
 
Son düzenleme:
Beyler bu duydugunuz yumurta ve kolesterol baglantısı hikaye.gunde 20 adet tam tuketen adamlar var hepside tas gibi.ayrıca yumurta cig yenirse daha iyi sonuc alınır.adamlar yıllarca cig yedi ve hicbirine birsey olmadı.ben simdiye kadar salmonelladan olen bodyci ne duydum ne gordum.onceden protein tozumu vardı.neyse kendinizde bunu bedava deneyip gorebilirsiniz.cunku ben kendimde gordum.salmonella korkusu ise bence piyango ha olmaz diye bi garantisi yok.ama gunumuz kosullarında kumes hayvancılıgı cok temiz ve duzenli yapılıyor.o yuzden fazla detaya girip kafanızı bulandırmayın.ha yinede kisinin kendi gorusune her zaman saygı duyulur.size nasıl iyi geliyorsa oyle yapın.ben her gun 15 tam yerim hemde cig sabah 5 oglen 5 aksam 5. blendıra koyup 1 muz atarım yarım yaglı sutle karıstırır mis gibi icerim.alın size bedavaya mis gibi protein tozu.haydi afiyet olsun
 
Cok yumurta yemek zararlıdır.Günde 2 tane idaeldir.Çünkü yumurtada protein oranı yüksek hem sivilce yapar hem kolestrolu yükseltir.
Tamamen yanlış. Sivilce yapar diye protein oranı yüksek şeylerden kaçacak isek bu sporu hiç yapmayalım
Sivicenin yiyeceklerle ve yüksek protein alımı ile alakası yok der doktorlar.
Kolestrol olayı da tamamen palavraydı zaten bilimsel olarak da ispatlandı.
Ben yıllardır günde 7 tane yerim 2 si komple kolestrol değerleri mükemmel.
Kolestrolu abur cubur yükseltir, kolestrol aslında bir göstergedir, nasıl arabada motor arızası var ise ikaz ile gösterilir, yüksek kolestrol vücutta sorun olduğuna işarettir, o sorunu da yumurta gibi doğal gıdalar yaratmaz. Ama hazır kek bisküvi cips yağlı fast food yiyin o zaman kolestrol fırlar. İnsanlar kolestrol diye yumurta yemez ama gidip 2 tane bigmac götürür anlaşılır gibi değil. Özet: Yumurtaya abanıyoruz.
Ben 7 tane yerim 7 de az 10 u geçmem lazım da vakit sorunu var o yüzden çiğ yumurta olayına girmeyi düşünüyorum hasjay ın dediği gibi.
 
Günde 15 tam yumurta yiyorum. Bunları büyük çoğunlukla haşlama olarak değil yağsız tavada içine light peynir ve türevlerini katarak yağsız tuzsuz şekilde tüketiyorum. Haşlama olarak tüketirekn 3 tane tam yumurta yediğimde bile gaz yaparken kızartmada 15 tane bile yediğimde hiçbirşey yapmıyor.
 
yumurta neden cig yenir besleyici degeri daha yuksek oldugu icin mi yoksa haslamaya usenildigi icin mi

çiğ veya haşlanmış olması protein miktarında bir düşüş saglamıyor. Her iki koşulda da, yani çiğ yumurta ve haşlanmış yumurta aynı protein miktarlarını içeriyor. Sadece cok küçük değerlerde mineral miktarında değişme olabilir, hatrı sayılır bile olmayacak bir deger gibi düşünebilirsin.

Çiğ tüketildiginde bakteri riski var ve genel olarak pişirme yöntemi bakterileri öldürmekte etkili oldugu için, haşlama veya pişirme yaparak tüketmek en saglıklısı. Üstelik, yumurtanın çiğ tüketildiginde, besinden elde edilen biyolojik degerin tam olarak vücut tarafından kullanılamadıgı kanısındayım.
 
Günde sabah 5 akşam 6 tane . ( sırf beyazı yanağımda kocamn sivilce çıkardı
ama..:)) akşamları haşlanmış patates ile karışık yiyiyorum...seviyorum işte.....:))
 
sabahları 9 beyaz 1 tam tüketiyorum arttırmayı düşünüyorum çünkü en ucuz pro kaynağı

Yumurta mı en ucuz besin kaynagı?
Bizim burda 10 yumurta 2.5 lira.
Yagsız,kemiksiz,derisiz tavuk Gögsünün kilosu 7 lira..
Yani 2.5 liraya 350 gr tavuk gogsu alabiliriz.Haşladıgımız zaman agırlıgı yaklasık 280-290 kg ye düşer.. 100 gr tavukta 24 gr protein var. 300 gr da 72 gr eder. 10 yumurta ise sadece beyazını yersenız 30 gr , tamamını yedıgınızı sayalım ki 10 tanesininde sarı-beyaz seklinde yiceginizi düşünmüyorum bu 60 gr eder.
Şimdi söyleyin 2.5 liraya 72 gr protein mi daha mantıklı, yoksa 60 gr protein mi?

Yumurta whey den sonra en kalitelı protein kaynagı olabilir ama benim icin whey dışındaki proteinlerin(tavuk ,kırmızı et ,balık eti,yumurta) birbirınden farkı yoktur..
 
Dostum sen 10 yumurtayı 2,5 liraya alıyosan bayağı pahalı alınıyon...Bizim burda 30 tanesi büyüklüğüde gayet güzel.. 3,95 tl...biraz küçük olanları var oda 2,75 tl :=)....
 
Yumurta akı konusunda sıkça dile getirilen sorun ''yerken midem bulanıyor'' sorunu öncelikle bu sorun psikolojik olarak yenmeliyiz.Yumurta bu sporu yapan bizler ve tüm sporcular için en ucuz protein kaynağıdır.Bu nimeti iyi değerlendirelim. :-D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:06 ----------

CP nin 15 tanesi 2,5 tl
 
toplam 20-15 arası değişiyor genellikle 10u pişmiş haşlama 10uçiğ olarak içiyorum,tawada kızartma weya omlet yiyemiyorum tercih meselesi.
4 yıldır çiğ olarakda tüketirim etkisini gördüğüm bir uygulamadır,idmandan önce 500ml tam yağlı süt ile beraber 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi,cewiz parçaları,bebe büskiwisi,2 kaşık protein tozu ile beraber 5 ila 10 arasında çiğ yumurta akını mikserde karıştırıp içerim birazda toz şeker ilawe ederseniz tadıda çok güzel oluyor hemde tam bir besin bombası.
İsteyen 2 hafta denesin sonuç çok açık olacaktır.
 
Back
Yukarı