Haftada Kac Yumurta Yiyorsunuz ?

14 Tane...

Sabah Kahvaltısında, günde 2 tane tam yumurtayı, tavada zeytinyağı ile pişirip yiyorum..

haftada 30luk 1 koli ...sarıları ziyan oluyor.günde 1 sarı tüketiyorum en fazla.bazen onu bile atıyorum.

haftada 35 -40 bütün yumurta tüketmekteyim. yaklaşık 1.5 yıl oldu.

fakat marketten almadan son kullanma tarihine kesinlikle bakmalıyız ve soğuk ortamda muhafaza edildiğine dikkat etmeliyiz. yoksa 1 günde bozulabiliyor.

sabah 4 ant önce 4 sadece beyazını yiyorum yakında bu sayıyı 10 ila 12 ye cıkarmayı dusunuyorum

her sabah kahvaltıda. 7-8 adet. Ya haşlanmış yada suda, beyazını yiyorum tabi sadece...

günde sabahları 6-7 yumurta ama tamamını yiyorum.. sarıları kolesterol var deselerde adamın midesine oturur deselerde benim gibi öğrenci kesim iin o protein heba edilemez:D
bide tadımın favori isimli fıstıkları var paketini okudum araştırdım da eger araştırmalarım doğru ise 100 gr.daki protein miktarı 29,38 gerçekten çok fazla ve fiyatıda 1 ytl :D
o nedenle günde bundan bi tane de yiyorum

Bende ortalama 6 tam yumurta yiyorum sabahları. Ortalama haftada 40 tam yumurta yapar bu. Gayette memnunum, baska turlu sabahları bir türlü doymuyorum :)

arkadaşlar... yumurtayı pişirmeden yemek saç dökülmesine neden oluyormuş... Doktor söyledi bana da. ben hiç çiğ yemem zaten de yiyenlere duyurulur. Bir de şunu sormak istiyorum günde 2 yumurta yesem sarısıyla birlikte pişirip 2-3 dakika kaynatıp cıvık veya katı işte... bir sorun arz eder mi?

Günde beş tane yiyorum. Oda ne yapar 5x7=35 Yumurtacık.:)

hafta içi 30 tane yiyorum günde 6 tane olmak üzere,tabi 6 taneyi bir vuruşta yiyemiorum 2 öğüne bölüyorum.
hafta sonu değişiyor bazen 1 bazen 2 oluyor bazen hiç yemediğim oluyor

off topic olcak ama birkaç arkadaş çiğ yumurtanın yan etkisini sormuşlar.
çiğ olarak yenen yumurta salmonella hastalığı yapmaktadır.

Önleme [değiştir]

Gıda kaynaklı bir hastalık olarak Salmonella 'nın önlenmesi için gıdalara temas eden yüzeylerin etkin bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Derinin mikroplardan arındırılması için alkol etkili bir maddedir. Kuaterner amonyum alkolle beraber kullanılınca temizleyici etki daha uzun süreli olur. Karbon diyoksitle karışık alkol buharı veya sodyum hipoklorit (çamaşır suyu) sağlık kurumlarında ve gıda sanayisinde yüzeylerdeki Salmonellayı yok etmek için kullanılır. Çiğ yumurta içeren gıdalar pişirilmeli veya uzun süre saklanacaklarsa dondurulmalıdır.

Salmonella-bağlantılı hastalıklar [değiştir]

Ana madde: Salmonellozis
Hastalık yapan Salmonella türleri, yakın zamanda, pek çok serovarı olan Salmonella enterica adlı tek bir tür olarak yeniden sınıflandırılmışlardır. Salmonella Typhi tifoya neden olur. Diğer salmonellalar sıkça gıda kaynaklı hastalıkların nedenidir, özellikle kümes hayvanları ve çiğ yumurtadan kaynaklanırlar.Hayvancılıkta antibiyotiklerin rutin kulanımı yüzünden oluşmuş antibiyotik dirençli salmonella suşlarının enfeksiyonu sorunlu olabilir.[7]
Tifo ve paratifo istisnaları dışında, salmonellozis bir kan enfeksiyonu değildir.

kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Salmonella

Bazı kişiler ufak çapta katliam yapıyo günde 30-35 yumurta.:D

haftada 70, bunların 21i tam

günde 3 yumurta anca yiyebiliyorum geri kalan protein ihtiyacımı supplement ve et lor vs karşılamaya çalışıyorum yumurtayı sevmiom çünkü :S

Back
Yukarı