Haftada Kac Yumurta Yiyorsunuz ?

ramazanda sahurda 3 tam = haftada 21 tane

ramazan dışında 5 tam = haftada 35 tane

hergün 1 litre yarım yağlı süt ve bir kasede lor peyniri

Haftada 180 - 210 arası yumurta beyazı dönem dönem değişkenlik gösteriyor tabikide

yav herkes yumurtayı lüpür lüpür götürüyor ama merak ettiğim şey bu yumurtaların çiftlik yumurtası olduğu düşünülmüyor mu? yani bu yumurtalar köy yumurtası değil doğal değil bunu da bir düşünün sağlığınız için bence.köy yumurtası 40 kuruş dersek günde 10 yumurta yiyen birisi 10adetX30günX0.40kuruş=120tl eder.Buna süt,et,peynir ve spor salonu masraflarını da eklerseniz eklerseniz en az 350 tl para eder ve bu rakam supplement hariç. Masraflı bir spor olsa gerek bu spor :)
Not: Ben de bu sporu yapıyorum ama dengeli beslenmeden yanayım.

Ortalama 25 yumurta beyazı.

günde 2 tane yiyorum.fazlasına takaatim kalmadı artık.inanılmaz derecede sinir bozucu ve mide bulandırıcı bir besin.yumurtayı ne zaman ki kahvaltıdan kestim mide toparlandı iştah açıldı.vede gelişmemde gayet iyi.yumurtaya kahvaltıda gerek duymuyorum.yumurta 2 aylık beslenmemede engel oldu.tabikide katkıları yadsınamaz önemlidir yumurta ama benimde bünye böyle işte.yumurtafobi var :)

bulk yapmaya çalıştığımdan dolayı sabahları fix 4 tam yumurta... ara öğünlerde de atıyorum bazen. Bulkta olduğum için çok sarısını kafaya takmıyorum bazen 5-6 tane hatta 7 tane attığım oluyor kısaca haftada yaklaşık 35 civarı :D

20-25 tam, 15-20 beyaz.

288 tane bıldırcın yumurtası, komple.
bıldırcın yumurtası özellikle böbrek üzerinde fazla endikeli ileride sorun yaratır sayıyı azalt bence, ek olarak içerdiği kolestrol ise normal yumurtaya gramaj olarak eşitlendiğinde daha yüksek , şifa kaynadır bıldırcın yumurtası evet ama miktarınca kullanıldığı sürece.
sayıyı azalt, kaş yaparken göz gitmesin :)

Son düzenleme:
Şunu sormak istiyorum; Bende sabahları 6 yumurtanın 2 tam 4 adette beyazını lor ile karıştırıp omlet yapıyorum.
Peki bu tam yumurta sayısının bir oranı varmı neye göre belirleniyor?
Yani 6 yumurtada 2 tam ise 10 yumurtada 4 tammı olmalı?
yada 4 yumurta yiyeceksek 1 tam 3 beyaz şeklindemi olmalı?

Back
Yukarı