egemennn & requ. Antrenman Günlüğü

İşin garibi bende ne oldu biliyormusun, squat kalçalarımdaki yağı yaktı resmen hiç yağ kalmadı orada, pantolonun kalça tarafı sönük, ama hamstringlerim acayip genişledi, bir de yağ var orada, paçalar bol, kalça bol, bacakların üst kısmı dar öyle acayip birşey oldu. Lanet olsun içimdeki squat sevgisine :D

Hmm degisikmis abi kotu degildir yav squatsiz olmaz ama aynen :) senle olmuyor sensizde olmuyor gibi bişey benim icin :D

Hmm degisikmis abi kotu degildir yav squatsiz olmaz ama aynen :) senle olmuyor sensizde olmuyor gibi bişey benim icin :D
Üstü çok hacimleyemezsem bırakırım valla, 6 sene haftanın 5 günü bisiklet sürdüm, büyük ihtimal orada deli gibi dolaşım-damar sistemi var, hem çok çabuk recover oluyor, hem de çok çabuk hacim alıyor, şu performans deltoidde latta olsa var ya kapılardan sığmayacağım da işte yok anasını satayım, gençken kürekçi olaydık keşke bisikletçi olana kadar :D

Merhabalar antrenman:sirt&kanat-biceps

Deadlift 12 9 8 6 (70kg-80kg)
Bent over bar row 3x12 (40kg)
Pulldown 12+12,10+10,8+8,8+8 (25,25kg-32.5,32.5kg-37.5-37.5kg-40kg-40kg)
Straight arm pulldown 12 10 8
One arm dumb row 12 10 8 (17.5kg-20kg-22.5kg)
Rowing machine 12 10 8 (43kg-50kg-57kg)

Barbell curl 12 10 8 (20kg)
Overhead standing cable biceps curl 12 10 10

Bicepsin son hareketinin adinda emin degilim salladim tamamen cable makinesinde iki taraftan biceps pozu verir gibi hareket heralde adi oyledir bas ustunde..

Deadliftte elimde kaymasi beni bitiriyo harekette dogru duzgun tekrsr cikaramiyorum
Diger hareketler gayet iyiydi antrenman güzeldi,bugun dershanede kiz baya yapmissin kas falan dedi konustuk demekki biseyler belli olmaya baslamis neyse benim amacim o degil yanlis anlasilmayayim paylasmak istedim sadece kusura bakmayin :D

Latpulldown olmadan olmuyo yahu eklesem 3.tsne pulldown olucak ayrica zaten 3 row hareketide var deadliftte var 7 hareket olucak bu sekilde.iyi sanirm tavsiyeniz varsa ama dinlerim iyi gunler herkese :)

High cable curl hareketin adi. Deadliftte bir el normal bir el ters tutuş yapabilirsin. Straight pulldown benim bildiğim idman sonunda yapılır çok övüyolardı bir ara o hareketi.

High cable curl hareketin adi. Deadliftte bir el normal bir el ters tutuş yapabilirsin. Straight pulldown benim bildiğim idman sonunda yapılır çok övüyolardı bir ara o hareketi.

Deadlifti dedigin gibi yapiyorum zatende yinede kayiyor, aynen cok iyi hareket gerçekten bidahakine son hareket olarak deniycem sagolun:)

Onun için özel eldivenler var avuç yerinde bandaj gibi bişi var bara doluyorsun barfikste falanda kullaniyolar yada tebeşir tozu klasik yöntem :)

Deadlift icin strap kullanmani tavsiye etmem bence cok kayiyorsa tebesir ideal ayrica bodybuilding forumda gormustum mesela deadliftin sonunda static hold yapabilirsin tutus gucunu gelistirmek icin

Deadlift icin strap kullanmani tavsiye etmem bence cok kayiyorsa tebesir ideal ayrica bodybuilding forumda gormustum mesela deadliftin sonunda static hold yapabilirsin tutus gucunu gelistirmek icin
Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin cok kayiyo gercekten agirlikta sikinti yok ama el ve bilekler tasimiyo kayiyo static hold simdi baktimda uyguliycam bundan sonra cok sagolun :)
Onun için özel eldivenler var avuç yerinde bandaj gibi bişi var bara doluyorsun barfikste falanda kullaniyolar yada tebeşir tozu klasik yöntem :)
Cok tesekkur ederim bidahaki antrenman uyguliycam :)
En son care yere birakip tekrar aliyorum ama o da biraz sakat bisey

Ama egemenin on kolu yeterli gucte olmadigi icin strap kullansa daha da kotu olmaz mi?
Aslinda ellerim küçük biraz ve bileklerim ince oyuzden de olabilir on kol pek zayif degil yada zayif bana oyle geliyo strap kullanmak acaba bilek on kol falan bunlarin zamanla dayaniklilasmasini engeller mi yoksa gelismeye devam edermi
Eldivenleri parcalayan mahfeden zaten kanat sirt hareketleri.strap sart kanat calsrken
Tesekkurler hocam fikriniz icin aynen ellerimdeki nasirlar antrenman sonrasinda en cok sirt kanattan sonra mahvoluyo :)

Benim fikrim strap kullanmaman yonunde ellerinin kucuk olmasi bi etken ama cok bi etki edecegini dusunmuyorum kiz olsan ve ellerin kucuk olsa anlarim ama ellerin o kadar cok da kucuk degildir. Strap kullanirsan on kol gelisimine etki eder diye biliyorum bence bir arastirip oyle karar verirsen senin icin daha iyi olur
edit: etki eder derken yavaslatir demeye calisiyodum

Benim fikrim strap kullanmaman yonunde ellerinin kucuk olmasi bi etken ama cok bi etki edecegini dusunmuyorum kiz olsan ve ellerin kucuk olsa anlarim ama ellerin o kadar cok da kucuk degildir. Strap kullanirsan on kol gelisimine etki eder diye biliyorum bence bir arastirip oyle karar verirsen senin icin daha iyi olur
Eder tabi bütün kaldırışı elden çıkartıyorsun neredeyse, tamamen bilek kaldırıyor. bilek dediysem de kas değil eklemler. Bende hiç sevmem, damarlı ve kalın bir bilek gibisi yoktur. Hook ve strap sevmem, kemeri ve bandajı bile çok ağır kilolarda ya da sakatlık tehlikesinde takarım.

Bir tatil güncellemesi, her gün böyle günde 500 gram kuruyemiş, salamlı yumurta, et kavurma, yağlı etler vb. Tatilde saldık iyice

uploadfromtaptalk1410284012633.jpg

Ama egemenin on kolu yeterli gucte olmadigi icin strap kullansa daha da kotu olmaz mi?
Sirt gununde eldivenle calismak tamamen eziyet.her bolgede degil sadece sirt gunu kullanabilir.benim ve cevremdeki kisilerden sirt gunu eldiven yerine strap kullanmanin sirt gununu daha verimli gecirdigi yonunde duyumlarim.
Ozellikle reverse grip lat pulldown hareketinde agir girmek sıkinti oluyor eldivenle.

Sirt gununde eldivenle calismak tamamen eziyet.her bolgede degil sadece sirt gunu kullanabilir.benim ve cevremdeki kisilerden sirt gunu eldiven yerine strap kullanmanin sirt gununu daha verimli gecirdigi yonunde duyumlarim.
Ozellikle reverse grip lat pulldown hareketinde agir girmek sıkinti oluyor eldivenle.

Bu ara fitness ve vg camiasında eldiven kullanılmanın zararlı olduğu yönünde bir görüş var şu aralar yabancı vg ve fitnesscilar eldiven kullanmıyorlar ve kullanmayın diyorlar mike o hearn özellikle eldiven ve kemer kullanmanın zararlı olduğunu söylüyor ve onun yerine tebeşir tozu kullanın diyor. Kendisinin geliştirdiği power bodybuilding sistemini kullaniyor zaten takip ediyorsan görürsün 7x2 deadlift yaptığı halde kemer ve eldiven kullanmıyor videolardada kullanmayın diyor.

Onun yerine forearm ve parmak kaslarını geliştirici ve tutuş kabiliyetini arttırıcı hareketler yapmak daha iyi bir çözüm. Barfiks deadluft squat barbell row programdan eksik etmemek lazım ayrıca shurg gibi ağır kiloların tutulduģ hareketlerde bayagı etkili önkol için. Ayrıca farmer walk ve wrist rolleri forearm çalışması programina ekleyebilirsiniz. Tutuş kabiliyeti için ayrıca power clean de çok etkili

Bu ara fitness ve vg camiasında eldiven kullanılmanın zararlı olduğu yönünde bir görüş var şu aralar yabancı vg ve fitnesscilar eldiven kullanmıyorlar ve kullanmayın diyorlar mike o hearn özellikle eldiven ve kemer kullanmanın zararlı olduğunu söylüyor ve onun yerine tebeşir tozu kullanın diyor. Kendisinin geliştirdiği power bodybuilding sistemini kullaniyor zaten takip ediyorsan görürsün 7x2 deadlift yaptığı halde kemer ve eldiven kullanmıyor videolardada kullanmayın diyor.

Onun yerine forearm ve parmak kaslarını geliştirici ve tutuş kabiliyetini arttırıcı hareketler yapmak daha iyi bir çözüm. Barfiks deadluft squat barbell row programdan eksik etmemek lazım ayrıca shurg gibi ağır kiloların tutulduģ hareketlerde bayagı etkili önkol için. Ayrıca farmer walk ve wrist rolleri forearm çalışması programina ekleyebilirsiniz. Tutuş kabiliyeti için ayrıca power clean de çok etkili
Salondaki dambılları silah dayasalar yine eldivensiz tutmam.Mikrop yuvası hepsi adam tuvalletten cikiyor elini yıkıyor mu? Deri yoluyla, vücut sıvılarıyla bulaşan hastalığı mı var? Bu riski alamam valla :D

Salondaki dambılları silah dayasalar yine eldivensiz tutmam.Mikrop yuvası hepsi adam tuvalletten cikiyor elini yıkıyor mu? Deri yoluyla, vücut sıvılarıyla bulaşan hastalığı mı var? Bu riski alamam valla :D

Olabilir salonda çalışmadığım için hiç düşünmedim :D ama genel kanı bu yönde son zamanlar.

Back
Yukarı