Spor salonları kapandı, sipariş ettiğim dumbellar henüz gelmedi, barfiks zaten burada yok. Ama sadece 1 bavul ve 2 adet 5L'lik su şişesiyle yaptığım idmanı yazmak istiyorum. Belki evde nasıl çalışacağını düşünen arkadaşlara faydalı olabilir.
-Şınav 30-20-20-15-15. Toplamda farklı el açıları ile nizami çekilmiş 100rep. İsterseniz sırt çantanıza ağırlık ekleyip sırtınıza takın.
-Bavul Press 25-25, toplamda 50rep. Bavulun içine 3 adet 5L'lik su bidonu ve sırt çantamı doldurdum. Hem stabilite kurmak zorlaştı, hem de floor press yapmak zorunda kaldım. Bavulun bench gibi tutacak yeri olmaması da toplamda 25kglık ağırlığı adeta 60kg bench kadar zorluyor.
-Dips 20-15-15 tekrar. Zaten triceps baya bitmiş hale geldiği için yeterli gördüm.
-Barbell Row'un tamamen aynı dinamiklerini iki elimize 5er L'lik şişe alarak yapıyoruz. 30-30-30-30 olmak üzere toplamda 120 tekrar. İsterseniz son sette biraz daha dik durarak trapezlere vurmasını sağlayabilirsiniz.
-Elimizi kalorifer peteğine dayayıp, iki adet 5L'lik şişeyi elimize alıp Single Hand Row yapıyoruz. Her kol için 20şerden, toplamda 40rep.
-Sandalyeye ters oturup, iki elimize de 5L'lik şişe alıp Upright Row. 40 rep totalde.
-Oturarak Lateral Raise. Cidden oturarak yapınca çok iyi vurdu, 5L bile yavaş tempoda yapınca yeterli geldi. 60rep toplamda.
-Front Raise 20 rep. Üst noktada indirmeyip kası sıkın, çok daha iyi hissiyat alacaksınız.
-Şişe ile Biceps Curl. 40-30-20 olmak üzere 90rep toplamda, biceps ölmüş durumda.

- 1dk normal plank, 30ar sn side plank.
Normal şartlarda antreman sonrası ağrı hissetmek ve antreman esnasında tükenişe gitmek iyi değildir. Ancak evde, düşük ağırlıkla yaptığımız antremanlarda mümkün olduğunca kası hissetmeye ve ertesi güne acı bırakacak şekilde çalışmanın faydaları olduğunu düşünüyorum. Bu antremanı 3. Uygulayışım oldu. Önceki idmanlardan sonra ertesi gün ciddi kas ağrısı hissettim. Sanırım yüksek tekrar çalışmaya alışık olmamamın etkisi oldu.
Herkese iyi çalışmalar. Araştırmalar 2-3 hafta kadar antremansız kalmanın hiçbir şeyi değiştirmediğini, hatta iyi geldiğini söylüyor. Evde çalışmıyorsanız da kimse kafasına takmasın. : )