Yatmadan önce casein pro olarak sütü biliyoruz.ancak bazıları lor yiyin bazıları yogurt bazıları kaşar bunların 4dünden hangisi kalite yönünden fazladır hangisi en iyi şekilde yaglandırmadan kasları besler lor peyniri casein yerine geçiyormu bu tarz bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim
Lor peynirinin casein yerine geçmesi peynir altı suyundan yapılması ve içinde bulundurduğu caseinden kaynaklanıyor .
Lor casein değildir peynir altı suyu hızlı emili sütten yapılıyorsa lor ozaman caseindir. kaşar yoğurt beyaz peynir bunlar casein dir.
Ben buna katilmiyorum daha once de belirttigim gibi iki tip lor var. Birisi peynir suyundan imal ediliyor, buna whey gozuyle bakilabilir. Zaten paket uzerinde de peynir alti suyundan imal edilmistir yazar. ( En azindan burda yaziyor)
ben 4 tam yumurtayla 1 bardak süt içiyorum, sütle beraber alınan gıdaların sindirim süresinin uzadıgını düşünüyorum, doğrulugundan emin değilim.
Mantıken dediğin doğru. Süt baz olduğu için mide asidinin etkisini çok fazla düşürüyor bu da sindirimi geciktiriyor. Benim de bildiğim bu
Ben lor yedikten 1 saat sonra kusmuştum bütün lor çıkmıştı whey olduğunu kesinlikle sanmıyorum.Ayrıca yenilen şeylerin sindirim süresi içindeki yağ oranıylada alakalıdır kuruyemişle lor yerseniz bu süreyi uzatabilirsiniz fındığın sindirimi 7 saattir.
Forumdaki eski bir mesajımdan alıntı yapılmış buradan bir düzeltme yapmam gerekir. Bu alıntının 2 mesaj altında konuyla ilgili bilimsel bir kaynak paylaşıldı. Yazıda fabrikasyon lor peyniri imalatında peyniraltısuyundan da lor üretilebildiği yazıyor. Fakat birçok kaynakta da lor imal edilirken verimliliği ve ürünün lezzetini arttırmak için peyniraltı suyuna %30 oranında süt ilave edildiği de belirtiliyor. Lor peyniri alırken ambalajın üzerinde süt veya süt ürünleri kullanılmıştır yazıyorsa muhtemelen süt ilaveli lor peyniridir. Salt peyniraltısuyundan elde edilen lor fazla eksi , tatsız , kuru ( yağ oranı çok düşük) ve biraz esmerimsi görünüme sahip oluyor. Gerek verimlilik gerekse görsellik ve lezzet bakımından süt ilaveli lor üretimi sanayiciler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Fakat yinede peyniraltısuyundan elde edilen peynirlerin aminoasit profiline baktığımızda aminal değerleri süt protinine daha yakın seyrediyor. Sonuç olarak yaptığım araştırmalar neticesinde peyniraltı suyundan da imal edilse lor peynir = whey diyebilicek bir veriye ulaşamadım.