Yatmadan önce.?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Lodric tarafından 28 Ekim 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. Lodric
    Offline

    Lodric Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Yatmadan önce casein pro olarak sütü biliyoruz.ancak bazıları lor yiyin bazıları yogurt bazıları kaşar bunların 4dünden hangisi kalite yönünden fazladır hangisi en iyi şekilde yaglandırmadan kasları besler lor peyniri casein yerine geçiyormu bu tarz bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim
     
  2. John399
    Offline

    John399 Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    21 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    536
    Ödül Puanları:
    103
    Lor peynirinin casein yerine geçmesi peynir altı suyundan yapılması ve içinde bulundurduğu caseinden kaynaklanıyor .

     
  3. yiğit1357
    Offline

    yiğit1357 Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2012
    Mesajlar:
    505
    Beğenileri:
    85
    Ödül Puanları:
    28
    Lor casein değildir peynir altı suyu hızlı emili sütten yapılıyorsa lor ozaman caseindir. kaşar yoğurt beyaz peynir bunlar casein dir.
     
  4. John399
    Offline

    John399 Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    21 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    536
    Ödül Puanları:
    103
    Dikkatli okumanız dileğiyle ...

     
  5. brhmcr
    Offline

    brhmcr Guest

    Ben buna katilmiyorum daha once de belirttigim gibi iki tip lor var.

    Birisi peynir suyundan imal ediliyor, buna whey gozuyle bakilabilir. Zaten paket uzerinde de peynir alti suyundan imal edilmistir yazar. ( En azindan burda yaziyor)
     
  6. John399
    Offline

    John399 Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    21 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    536
    Ödül Puanları:
    103

    Sevgili Brhmcr aynı şeyden bahsediyoruz sanırım ...


     
  7. fthhllrdm
    Offline

    fthhllrdm Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    İzmir
    ben 4 tam yumurtayla 1 bardak süt içiyorum, sütle beraber alınan gıdaların sindirim süresinin uzadıgını düşünüyorum, doğrulugundan emin değilim.
     
  8. yasin35
    Offline

    yasin35 Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2011
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir- konyada öğrenci
    Mantıken dediğin doğru. Süt baz olduğu için mide asidinin etkisini çok fazla düşürüyor bu da sindirimi geciktiriyor. Benim de bildiğim bu :)
     
  9. Jack Shaperd
    Offline

    Jack Shaperd Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2012
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    mersin
    Bence Süt en iyisi :D
     
  10. kabus2213
    Offline

    kabus2213 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    101
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben lor yedikten 1 saat sonra kusmuştum bütün lor çıkmıştı whey olduğunu kesinlikle sanmıyorum.Ayrıca yenilen şeylerin sindirim süresi içindeki yağ oranıylada alakalıdır kuruyemişle lor yerseniz bu süreyi uzatabilirsiniz fındığın sindirimi 7 saattir.
     
  11. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Forumdaki eski bir mesajımdan alıntı yapılmış buradan bir düzeltme yapmam gerekir. Bu alıntının 2 mesaj altında konuyla ilgili bilimsel bir kaynak paylaşıldı. Yazıda fabrikasyon lor peyniri imalatında peyniraltısuyundan da lor üretilebildiği yazıyor.

    Fakat birçok kaynakta da lor imal edilirken verimliliği ve ürünün lezzetini arttırmak için peyniraltı suyuna %30 oranında süt ilave edildiği de belirtiliyor. Lor peyniri alırken ambalajın üzerinde süt veya süt ürünleri kullanılmıştır yazıyorsa muhtemelen süt ilaveli lor peyniridir.

    Salt peyniraltısuyundan elde edilen lor fazla eksi , tatsız , kuru ( yağ oranı çok düşük) ve biraz esmerimsi görünüme sahip oluyor. Gerek verimlilik gerekse görsellik ve lezzet bakımından süt ilaveli lor üretimi sanayiciler tarafından daha çok tercih edilmektedir.

    Fakat yinede peyniraltısuyundan elde edilen peynirlerin aminoasit profiline baktığımızda aminal değerleri süt protinine daha yakın seyrediyor. Sonuç olarak yaptığım araştırmalar neticesinde peyniraltı suyundan da imal edilse lor peynir = whey diyebilicek bir veriye ulaşamadım.
     
    Dexter_Morgan ve (silinen üye bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş