selamlar.
bugün ayagım elverdi ve uzun zaman sonra deadlift yaptım.galiba son deadliftimin üstünden 2 ay geçti.öncesinde de squata yüklenmiştim,2 haftada 1 anca deadlift yapıyordum.onda da ağırlık artırma yoluna gidemiyordum.sonra araya 2 ay süre girdi.bu sürede creatini bıraktıgım dönem oldu(çok uzun idmanlar yapıyordum,idman sonları yaptıgım deadlifte enerjim kalmıyordu),sırt sakatlıgımın oldugu dönem oldu ve en son ayak bileğimde grade2 derecede bir burkukluk oldu.uzun zamandır deadlift yapmıyordum,çok iyi geldi.squatı daha yapamıyorum ayağım tam iyileşmedi,onu da iple çekiyorum.
uzun lafın kısası aylarca dl yapamamaktan ve öncesinde de squata yüklendigimden deadlift PR'ımı hiç göremedim.squatta 115kilo 6 tekrar TTM(true training max) ye ulaşmıştım.tabi son 2 aydır squat da yapamıyorum.bench presste 100kiloya ulaşmama az yol kaldığını ve squatın 120ye geldiğini varsayarsak deadliftimin 140-150 civarına cıkması gerekli.kısa dönemli hedeflerimin başında deadliftimi bu seviyeye çıkarmak var.bugün denedim 110a kadar çekebildim 2-3 tekrar.gücümü saklıyordum artıracaktım daha fakat sonrasında 120 çıkmadı.bunda gücümün/enerjimin bitmesinden ziyade grip power'ın yerlerde olması neden oldu.120yi kavrayamadım maalesef.gerçekten küçük ellerim deadlift yapmaya yapmaya grip gücünü kaybetmiş.aynı zamanda straps da kullanamıyorum ellerim küçük olduğu için.yaza kadar birkaç tekrar 140 deadlifti,6-8 tekrar 120 squatı,3-5 tekrar 100 benchi görücem.
beslenmem de zayıf bu aralar,sakatlandıgımdan beri düşük kalori alıyorum,ve bugün son idmanlardaki ortalamamdan yaklaşık 500-600 gram düşüktüm.kısa zamanda böyle bir düşüklüğü ortalamaya göre boş mide ve bağırsakla dolaşmama veriyorum.ve bu durum gece yatağa dolu mideyle girmekten reflü başlangıcı oluşmuş benim için kötü bir şey.tartı bana yemiyorsun efendiii,ne biçim bulk bu,bulktasın kaloriyi artır diye işaret veriyor.diğer bir kısa dönemli hedefim de yaza kadar 75 kiloya ulaşabilmek.yakın zamanda definisyon düşünmüyorum.90 kiloyu göreceğim önce
vücut ağırlığı : 72kg.
Dips 8 set : 15x12x10x10x8x6x15 : +0x10x20x25x30x35x40x0kg : idman akşam saatlerine denk geldiği için salon doluydu,tıklım tıklım salonda bu küçük çocuk nasıl böyle dips giriyor dercesine herkes garip garip bakıyordu

Barbell Row 6 set : 15x12x10x8x6x4 : 35x45x55x65x75x85kg : günün 2 çekişinden ilki,itişi de tek yaptım.az hareket ama ağır girdim.
Side Laterals to Front Raise & Rear Lateral Raise Superset 3 set : 12x10x8 : bu 2 hareketin superseti zaten direk tüm omuz demek oluyor.ayriyeten itiş de yapmadım ağır dips yeterli oluyor ön omuz için.
Deadlift 7 set : 15x10x8x6x4x3x2 : 35x55x75x85x95x105x105 : aslında gidişata göre 110 kilo 2 tekrar,115 1 tekrar ve 120 1 tekrar girecektim fakat 105den sonra grip iflas etti.kavrayamadım ağırlığı maalesef.
Triceps Cable Pushdown w/Rope - Cable Hammer Curl w/Rope Superset 4 set : birkaç idmandır kola yaptığım superset.gayet yeterli.
Aklımı da kurcalayan bir durum var.galiba idman programımı değiştireceğim.Ben kendimi hala yeni bir sporcu olarak görüyorum fakat ağırlıklarımın kiloma oranına bakarsak orta seviyeye geçmiş olarak varsayacam kendimi.bu da fullbodyi biraz değiştirmem gerektiği anlamına geliyor.böyle kalıplara takılmıyorum fakat zaten vücudumdan aldığım tepki de bu yönde.sadece her büyük bölgeye 1er ağır compound girerek yeterince gerilim uygulayamıyorum.e zaten bir de güç kısmına da önem verince,tekrarlar da düşük oluyor.bu da kaslara yeterince baskıyı uygulamıyor.güçte olması gerektiği gibi bölgelerin dinlenmesini tam beklemeden düşük tekrarlarla sık idman girip sinir sistemimi terbiye etmiyorum,hacimde olması gerektiği gibi yeterince mikro yırtık oluşturamıyorum.ikisinde de eksiklerim oluşuyor yani.bu da beni push/pull/legs 'e itiyor.legs/push/pull/off/push/pull/off tarzı bir programa geçiş yapmayı planlıyorum.hareketleri de geçeceğim zaman ayarlarım.fakat sorunum benim fullbodye başlamama iten haftada 5-6 gün salona gitme zorluguydu.(bu tarza aşık oldum sonradan ama başlangıcım bu sebepten ötürüydü)çünkü her idman günü 2 saatim yolda geçiyor.idmanla beraber günümün 4 saati ölüyor.bu sorunu çözebilirsem dedigim gibi bi programa geçmek istiyorum.tabi beslenme problemimi de çözmem lazım.temiz 1000 kalori eklemem lazım şuan.
o zaman hemen başlayalım,akşam yemeğinden sonraki gece ögünümden sonra 800 kalorilik kocamaan porsiyon bir dondurma,üstüne 1 litre süt ekliyorum şuan.ooh clean eater'cılar kıskansın
hayırlı sporlar.