Yumurtaları sarısı ile beraber tüketin !!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 007EMRE tarafından 23 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 22 üye.
  1. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    kepektede demir var bunu unutma doğada herşey birbirini dengeler sen demirin emilimini yavaşlatmazsan aşırı demir yüzünden zehirlenirsin bu kansızlıktanda kötü ayrıca ekmeği sadece etle yemiyoruz kahvaltıda etmi yıyoruz? 2 dilim ekmek ne kadar azaltıcak? yediğimiz etle zaten fazlasıyla koymuyormuyuz?

    beyaz insan yemeği nedir anlamadım insan siyah veya beyaz aynı değilmi mşdeleri farklımı çalışıyor

    sıcakta etli ağır yemek ye bakım ne hale geliyorsun yazla kış aynı orandamı et tüketiyoruz sıcatan yemek bile yiyemıyor ınsan meyvelerle geçiştiriyoruz sende tutturmuşsun meyve zararlı peki meyvenın faydalı yonlerı ne oldu? vitamınlerı kasnseri önlemeleri lif içermeleri birçok faydası var meyvenın nasıl meyveyi yok sayarsın ?

    senın arastırmaların doğrumu bız nerden bılelım uyduruk bir yazı ıkı kardeşi kıyaslamış biz ne bilelim o kardesler ne yapmıs

    kızılderililerde kel yokmuydu nerden biliyorsun onlarlamı yaşadın? 3-5 kızılderiliyle milyarlarca insanımı karşılastırıyorsun yanı şehirde kımse senın gıbı beslenmıyor ama çoğunun saçı var ne olucak sımdı senın dediğin olsa herkez kel gezicek

    yedıklerımız doğal değil dıye son dönemlerde bu tur kellikler artmışta oalbılır bunun karbonhıdratla ne alakası var eskiden herşey doğaldı şimdi öylemı

    belkı kızılderili saçına bakım yaptırıyordu faydalı seyler suruyordu? kımyasal şampuanlamı yıkamıs saçlarını bu 1 gunde olan ırsey değilki zamanla genden gene geçıyor ve genler bozuluyor saç dokuluyor eskıden doğaldı ondan saçları gür olabılır onlar gıbımı yaşıyoruz?

    kalp krizi sadece o dedıklerındenmı oluyor en fazla erkeklerde oluyor nednei ise testesteronun ilerleyen yaşlarda azalması ınanmıyorsan buyur googleye yaz hatta alıntı yapayım.
    http://www.milliyet.com.tr/testeste...asam/sondakika/20.10.2010/1303986/default.htm
     
    Son düzenleme: 6 Aralık 2011
  2. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Hadi canım sende ne kadar kırmızı et yiyebiliyoruz ki demirden zehirlenebileleim kepekte demir vardır ama kepek ekmegi mayalanmadıgı icin demirin emilimi düser hem kendi demiri hemde yanında yenenin.

    ben 3 seneye yakın yaz kıs etli yemek yiyorum agır demeniz yag acısından sa evet yaglı ve etli besleniyorum hic birsey oldugu yok ne hale gelmem lazımdı :) yada bizim atalarımız simdi yaz mevsimi avlandık yemeyelimmi diyeceklerdi :)


    o arastırmaların yazarı Dr. Weston Price tüm dünya tarafından kabul gören bir bilim adamı. siz kabul etmeyebilirsiniz.

    Günümüz dahil metobolik sendrom a yakalanmayan toplumlarda kellik yok aynı toplumlar beyaz adam yiyecekleri ile tanıstıktan sonra ( beyaz adam yiyecegi olarak kastedilenler un seker hazır gıdalar konserve meyve suları hazır icecekler v.s) metobolik sendroma yakalanıyorlar

    en bas ozellikleri obozite insulin direnci kellik v.s v.s sacların dökülmesi dıstan yapılan seylerle ilgili degil insülin direnci ile alakalıdır.



    Bunun icin ne dusunuyorsunuz ? Akciger fonksiyonları iflas etmis olan koah hastalarına sadece yüksek yag iceren 10 günlük diyet uygulandıktan sonra akciger fonksiyonlarında düzelme oluyor.

    Cerrahpasa universitesinin yapmıs oldugu bir test

    http://www.ctf.edu.tr/dergi/online/1998v29/s3/983a1.htm


    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 6 Aralık 2011
    ccmssx bunu beğendi.
  3. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    un seker hazır gıdalar konserve meyve suları hazır icecekler bunların fazlasının zarar olduğunu zaten bilmeyen yoktur herhalde bunumu 1 haftadır anlatıyorsun bize?

    şekeri meyveden al meyvedeki şekerle beyaz şeker aynı kapıya çıkmıyor

    meyve suları zaten hazır olduğu için önerılmıyor ama taze meyveyi git kendin sık bununz ararı varmı sen var dıyorsun?

    hazır yiyecekler zararlı fast food zararlı diye bas bas bağırıyorlar

    konservelerede katkı katıyorlar zararlı ee bunların ekmekle tahılla taze meyveyle ilişkisi ne yanı yulaf ezmesi neden zararlı gunde kaç gram tuketıyoruz?
     
  4. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Biz fazlası degil tamamı zararlı diyoruz azıda.
    Meyve yüksek şekerli olmayanlar yenebilir zaten dedik fruktozun fazlasının nasıl zararları oldugunu da anlatmıstık. Bir daha baslamayalım.
    Taze sıkılmıs meyveler icinde fruktoz olayı gecerli meyveler metobolik sendrom a vucudu götüren etmenlerden birisi. Vucudun dısardan alınan sekere ihtiyacı yoktur. Vucud yenilen tüm yiyecekleri bunlar karbonhidrat yag protein olsun ihtiyac halinde şekere cevirir ve vucud kendi şekerini kendisi ürettigi zaman kan sekerinde aşırı oynamalar olmaz fazla insülin salgılanmaz.

    Ekmek dedigin olay etden yapılmıyor un dan yapılıyor degilmi ? Un zararlı derken icine daha bir sürü katkı maddesi giren ekmek nasıl faydalı olcak ? Tabiki zararlı Yulaf ezmesi de tahılların icinde olan lektin fitat cölyak yüzünden zararlı.


    Pirinçte ne gluten var ne de BRA. O yüzden tüm tahılların içinde yenilebilecek en doğrusu pilav ( muhakkak yenecekse ben yemiyorum ) kötünün iyisi diyelim
     
    Son düzenleme: 6 Aralık 2011
    ccmssx bunu beğendi.
  5. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    o zaman ette zararlı şimdiki etler hormonlanıyorlar hareketsizler ot yerine yapay yem yıyorlar senın mantıgınla aç kalmamız gerekıyor gecen hıc meyve yemeyın dıyordun sımdı meyveyı savunuyorsun senın adına sevindirici bir gelişme


    İnsan , beyin fonksiyonlarının gelişmiş olmasıyla diğer canlılardan ayrılır.Günümüzde kötü beslenmenin beyinde yaptığı tahribatlar ispatlanmıştır.

    Hastalanmadan önce,sağlığı korumaya yönelik beslenme ucuz, pratik ve yan etkisizdir. Ciddi bir hastalığın tedavisi hem zor hem de masraflıdır. Bunun için doğru beslenerek beynimizi hastalıklardan korumak önemlidir.

    Tabiat, her türlü sıkıntının ve acının çaresini bünyesinde barındırır. Doğadaki meyveler, sebzeler, şifalı bitkiler,baharatlar ve hayvansal gıdalar, bizleri daha sağlıklı ve daha mutlu kılmak içindir.

    BEYİN BESLENEBİLİR Mİ?
    Beyin, kanla beyne götürülen besin maddeleri ile beslenir.Normal koşullarda beynin tek enerji kaynağı glukoz yani şekerdir. Şeker düzeyinin beyinde azalmasına bağlı olarak, şuur kaybından, komaya kadar bir çok belirti oluşabilir. Bunun yanında beyinde şeker düzeyinin artması da tahribata yol açar. Beyni besleyen ve hastalıklardan koruyan besinler şunlardır…
    1-B Vitamini : Bu vitamin başlıca et, balık, yağsız süt, yoğurt, muz, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagillerde vardır. Bu besinleri makul düzeyde tüketmek önemlidir. Eksikliğinde, beyin ve beynin emirlerini uygulayan sinir sisteminde çeşitli derecede hasarlar oluşur. El ve ayaklarda yanma, iğnelenme, duyu kusuru… gibi belirtiler oluşur.
    2-E Vitamini:Vücudumuz da depo edilebilen bu vitaminin eksikliği yıllarca gizli kalabilir.Bu süre erişkinlerde 15-20 yıl ,çocuklarda,2-3 yıl kadardır.E vitamini başlıca, havuç, ıspanak, çilek, domates ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde, yer fıstığı,bitkisel yağlar ve buğdayda bulunur. Bu vatamin, hafıza ve öğrenme gücünü arttırdığı gibi,eksikliğinde, el ve ayaklarda duyu kusuru, kuvvet kaybı, dengesizlik..gibi belirtiler yapabilir.
    3-A Vitamini: Balık yağı, tereyağı, krema, peynir yumurta sarısı, havuç patates, brokoli, yeşil yapraklı ve sarı sebzelerde, tahıllarda, kayısı da bulunur. Eksikliğinde,ışıkta görme azalır, fazla alımı ise, beyinde sıvı birikmesine yol açar.
    4-D Vitamini: Karaciğer, balık, yumurta, tereyağı ve mantarda bulunur. Bu vitaminden vücudumuzun faydalanabilmesi için güneş ışığı gereklidir. Eksikliğinde, kaslarda kuvvet kaybı, ağrı ve dengesizlik görülebilir.
    5-Karbonhidratlar ve yağlar:Unlu mamuller, baklagiller, patates, tatlılar, şekerler, muz, elma, karbonhidrat bakımından zengin besinlerdir. Beynin eneriji kaynağı olan glukoz yani şeker bu gruptandır. Yağlardan özellikle balık yağlarından omega-3, bitkisel yağlarda bulunan omega-6 hayati önem taşır. Bu yağlar, alzheimer hastalığına, baş ağrılarına, konsantrasyon bozukluğuna iyi gelir.
    6-Proteinler:Vücutta bu vitamin depo edilmez.Özellikle bebeklikten,ergenliğe kadar yeterli protein almak gerekir.Yetersiz protein alma beyin gelişmesini önler, zeka geriliği yapar.
    7-Su:Vücudumuzun, büyük oranı sudur.Özellikle yaşlılık döneminde eksik su alımı beyin fonksiyonlarını zayıflatır, şuur bulanıklığı yapar.
    ÇOCUKLARDA HANGİ BESİNLER BEYNİ BESLER?
    Beyin gelişimi anne karnında başlar 5 yaşına sürer.Entellektüel gelişimi ise yaşam boyu sürer.Doğumun ilk yılında beyin için lazım olan tüm besinler anne sütünde vardır.Daha sonraki dönemlerde başta süt olmak üzere yumurta,et,balık,kuru baklagiller ,yeşil yapraklı sebzeler,mevsim meyvelerini tüketmek gerekir.Çocukluk döneminde beyin gelişimi hızlıdır.Saydığım gıdaların eksiksiz alınması gerekirse vitamin takviyesi yapılması beyni besler,ileriki dönemde yaşam kalitesini artırır.Fast food türü gıdaların tüketilmesi aşı kilo,vücud direncinde düşme ve hafıza zayıflığı yapa
    YAŞLILIK DÖNEMİNDE BEYİN BESLENMESİ NİÇİN ÖNEMLİDİR?
    Beyin ,kanla taşınan besin maddeleri ile beslenir.İleri yaşlarda,beyne giden damarların yapısı yıpranmasına ve kan akımının azalmasına bağlı olarak besinlerden yararlanabilme kapasitesi düşer.İleriki yaşlarda beynin besin ihtiyacı değişir.Çoçukluk ve erişkin dönemindeki beslenme düzenini,ileri yaşta sürdürürsek,beyin fonksiyonları açısından fayda elde edemiyeceğimiz gibi,bir çok sağlık sorununa davatiye çıkarmış oluruz.
    Yaşlılıkta,şeker hastalığı,yüksek tansiyon,kolesterol yüksekliği….gibi sistemik hastalıkların oluşması hekim tarafından bazı besin maddelerinin yasaklanmasına sebep olur.Fakat beslenmede asıl amaç yaşa uygun gıdalar alarak,hastalıkları önlemektir.
    Yaşlılıkta :kırmızı etten kaçınmak,bunun yerine,özellikle balık ve katkı maddesi ile beslenmemiş tavukla et ihtiyacıkarşılanmalıdır.Bol oranda yeşil sebze tüketilmelidir.Şekerli,aşırı tuzlu,unlu maddeler,pirinç pilavı ,beyaz ekmek,tüm tatlılar mümkün olduğu kadar beslenmeden çıkarılmalıdır.
    İleri yaşta.makul ölçülerde süt ve yoğurt,taze meyve ve sebze,kuru baklagiller,balık veya balık yağı,kepekli ekmek tüketmekte fayda vardır.Bunun yanında hekime danışılarak takviye vitaminler ve bitkisel ilaç takviyeleri alınabilir.
    SIKÇA GÖRÜLEN BEYİN KÖKENLİ HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN NASIL BESLENELİM?
    Beyin hastalıklarının oluşmasında tansiyon,yüksek şeker..gibi hastalıkların,genetik yapı ve çevresel etkenlerin varlığı tartışılmazdır.Yaşam için gerekli olan gıdaların, yeterli ve doğru alınması, bir çok hastalığın oluşumunu engeller. Birkaç örnek verirsem:
    Beyin yaşlanmasını yavaşlatmak için:Arı poleni,üzüm çekirdeği,A,E,C ve B vitamini,balık,yeşil çay,baharatlardan,biberiye,zencefil,dereotu,fesleğenve bir tür bitki türü olan gingo biloba faydalıdır. Doğal yetişmiş yeşil yapraklı sebzeler ,taze mevsiminde yetişmiş meyvelere ağırlık verilmelidir.
    Unutkanlık ve hafıza zayıflığı için: Bvitamini,balık ve balık yağı, E ve C viamini, gingo biloba, ada çayı, yeşil çay, meyve çayları, kahve, çay, biberiye, zencefil, karabiber faydalıdır. Özellikle kakulenin, beyni canlandırıcı etkisi vardır.
    Felç olmamak için: Çocuk yaştan itibaren, yağ, şeker ve unlu yiyeceklerden kaçınmak, hayvansal gda olarak, balık, tavuk, süt ve yoğurt tüketmek, bol sebze ve meyve yemek sıradan, alkolden fast food tarzı gdalardan uzak durmak, kilo almamak kişiyi korur.
    Uyku bozukluğu: Bol sebze ve meyve tüketimi yapılmalı, yoğurt ve süt dışında hayvansal ağırlıklı gıdalardan kaçınılmalıdır. Melisa ağırlıklı içinde anason ve papatya bulunan çaylar uykusuzluğa iyi gelir. Kahve, çay ve asitli içecekler akşam alınmamalıdır..
    Stres: Beslenmede özellikle B vitaminleri bolca tüketilmelidir. Badem, tahıl ürünleri, makarna, irmik, zeytinyağlı yemekler,taze süt ürünleri, meyve suları, balık tüketmek strese iyi gelir. Bunun yanında fesleğen, limon, nane, gül suyu tavsiye edilir…

    Doç. Dr. Serdar Dağ
    Nörolog

    Beyin, sinir sistemi ve alyuvarlar normal koşullarda enerji ihtiyaçlarını mutlak surette karbonhidratlardan karşılamak durumundadır. Bazı karbonhidratlar besinlerde doğal olarak bulunurlar (meyvelerde fruktoz, sütte laktoz, tahıllarda nişasta gibi).

    Unutulmamalıdır ki, sofra şekerine hiçbir bünyenin ihtiyacı yoktur.
    Hatta şekersiz çok daha rahat yaşanabilir.

    Doğa insanlara meyveler, sebzeler, tahıllar vs vermektedir. İnsanlar ise onları doğal olarak tüketmek yerine elmadan, buğdaydan tatlılar yapmıştır. İşlenen ve rafine edilen (un, şeker gibi) ürünler besleyici değerlerini kaybederek “boş enerji kaynağı” haline gelmektedir. Halbuki endosperm denilen dış kısmının ayrıştırılmadığı kabuklu pirinç, tam buğday unu vs, bizim günlük hayatımıza damgasını vuran beyaz pirinç ve beyaz ekmeğe kıyasla çok daha fazla protein, vitamin, mineral ve en önemlisi posa (yani lif) içermektedir. Dolayısıyla bu tür besinlerin tercih edilmesi; kan şekeri, kolesterol ve kan basıncını istenilen seviyelerde tutmaya yardımcı olmaktadır. Dışkılama sayısını ve miktarını artırarak kabızlığı önlemekte, kalın bağırsak kanserinden koruyucu etkiler içermektedir. O nedenle besin seçiminde rafine edilmiş ürünlerden olabildiğince kaçınmakta yarar vardır.


    kısacası benım baştada yazdıgım gıbı meyve yenmeli meyvedekı seker zararlı degıldır abartmadıgın sürece o şeker vücuda ıhtıyacı var kepek aynı sekılde beyaz degılde kepeklı olunca gh side asagı ınmısoluyor daha da yazmak sıtemıyorum bu konu umarım artık kapanır
     
    Son düzenleme: 6 Aralık 2011
  6. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Docent Doktor Serdar Dag yazmıs

    yazılarının bir bakımı haklı bir bakımı haksız.

    Beynin enerji kaynagı glikojen yada keton lardır. Doga insanlara sebze meyve leri vermistir . O zaman marihuana yı sigarayı afyon gibi uyusturucularıda vermistir yani bunlar yararlımı diyoruz doga bize verdiyse ?

    Eger insan eli degmemis olsaydı her yer böyle tahıl tarlaları olurmuydu ?

    Beynin saglıklı calısmasından bahsetmis kendileri de


    [​IMG]


    Şekil 1. Glükozun (kırmızı toplar) beyin hücresine geçişi insülin reseptörlerinin açık olmasına bağlıdır.


    [​IMG]

    Şekil 2. İnsülin reseptörlerindeki direnç nedeniyle glükozun beyin hücresine geçişi azalmıştır.


    v.s v.s uzadıkca uzuyor.

    Alzheimerin nedeni de yuksek karbonhidrat agırlıklı beslenme sonucu olusan insulin direnci geri kalan tarafları ile ilgili olarak yazı dogru.

    Meyve konusunda ise az sekerli meyveler yenebilir demistim hala diyorum söylememimde fark yok fakat ben yemiyorum yememenin bana bir zararı yok sebzeleri yemek daha hosuma gidiyor hem daha az sekerli hemde daha cok vitamin mineral var.

    Gh konusu tartısılır istanbuldaki bilim adamları gh uzerine etkisi olmadıgına dair arastırma yapmıslar. Tahılların zararları ortada o zararları göze alıp yiyebilirsiniz aynı sigara nın zararlarını bilip icebilen bir kişi gibi

    [​IMG]


    2 ikiz kardes hangisi daha genc :)
     
    ccmssx bunu beğendi.
  7. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    924
    Beğenileri:
    1.301
    Ödül Puanları:
    0
    heldic senin kafan mı iyi? nasıl bir vahşi yaşamda bulunma arzun, özüne dönme arzun varmış arkadaş sen git gorillerle yaşa, et ye gece gündüz, sağlıklı kal, biz de tahıllı beslenip ölelim ama yeter ki sus arkadaş bu ne bıktım her konuda keto da keto muhabbetini görmekten. konu yumurtaları sarısıyla beraber tüketin diye başlıyor senin ıvır zıvırınla doluyor. pirince makarnaya zararlı diyorsun var mı böyle bir şey? bir de tutturmuşsun et yiyecem de et yiyecem diye kırmızı etin kilosu ne kadar birader sen bana onu söyle? 5-6 kişilik bir aile günde 1 kilo kırmızı et tüketse günde 30 küsür lira yapar. ayda sırf 900 lira akşam yemeğinde yenen kırmızı ete mi harcanacak?
     
    ZeusS_ ve Cidade de Deus bunu beğendi.
  8. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    iki kardeş olduğunu nerden biliyim? alnında kardeşlermi yazıyor?
    ne bilim soldaki ve sağdaki nasıl hayat şartlarında yaşadıklarını belki sağdaki stress li bir hayat sürmüş ben nerden bilicem kardeşede benzemıyorlar tutmuşlar resım çekmişler

    bu resim neyi kanıtlıyor bılıyormusun senın alıntı yaptığın yazının ne kadar boş olduğu hepside siyah beyaz geç efendim bunları bana yeni şeylerle gel hep eski araştırmalar çürütülmüş bilgiler hepsi resimdende birşey anlaşılmıyor sağdaki köle olmalı çiftcidir belkie hayat şartları yüzünden bu hale düşmüş resim neyi kanıtlıyor sana 1 ton böyle resim koyarım netten
     
  9. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    biktiysan ilgilenmezsin dostum burada ketogenic diyet hakkinda bilgi paylasami mi var forum kurallarinda oyle birsey yok

    Kendinizi bosa geriyorsunuz

    o resimler ise tum tip bilimi tarafindan kabul edilen bir kaynaktan alinma

    Yeni calismalarda kat kat ekleyebilirim ama karsimda anlamamaya calisan birileri var :)
     
    ccmssx bunu beğendi.
  10. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    R10, Cidade de Deus;

    Arkadaşlar, her türlü fikrin burada ifade edilme hakkı var. heldic'in iddialarını çürütecek bilimsel veriler ekleyebilirsiniz siz de.

    heldic, iddialarına dair kaynaklarını bilimsel, kontrollü deneylerden seçerek verirsen daha doyurucu olur. Uzun ve resimli, sayfalarca yazı Copy&Paste yapman okumayı da zorlaştırıyor.
     
    evolution57, Pappy, diez ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  11. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Daha Tıp profesörleri bile bu konu hakkında anlaşamazken siz nasıl anlaşıcaksınız merak ediyorum. Benim size çağrım bilimi bilim adamlarına bırakın. Siz burada aylarca tartışsanız yine bir sonuç alamazsınız. İsteyen istediği biçimde beslenmesine devam etsin.
     
    Pappy ve SAVAŞ74 bunu beğendi.
  12. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    adam meyve zarar dıyor tv de hangı doktor profesor meyve yemeyın dıyor? heldicden duydum ilkez tahıl yme 0 karbonhıdrat beslen meyve yeme bunların kanıtımı var? burdakı herkez karbonhıdrat almıyormu meye yemıyormu bu adam tahılı geviş getiren hayvanlar için dıyor kusura bakamyın ben bunu kabullenemıyorum bilimsel bir yazı sunduğunada ınanmıyorum eski bır yazı nette çok aramış bulmak ıcın onu şimdiye çürütmüşlerdir

    sadece r10 ve bende değil 1-2 sayfa geride kaç kişi bu adama karşı çıkmış tutturmuş 2 kardeşi kardeşede benzemıyorlar hıcbırşey kanıtlamayan resim koymuş eğer öyle olsaydı suan herkez o halde olması gerekırdı mıllet meyve yıyorkı rengı duzelsın bunda tam tersi dişler curumus çökmüş peh.

    meyve zarar o zarar ınsanın meyveye şekere ıhtıyacı yok karbonhıdrata ıhtıyacı yok zaten bunları boşuna yaratılmıştır dimi?

    herşeyi dozunda yiyin şükredin meyve kuranı kerimde bile geçiyor hele hurma faydası saysay bıtmıyor karbonhıdrat proteın ve yağ ıceren tek meyve tek basına hayatta tutuyor ama onada karşı heldic bey

    meyve zararlı fruktoz zararlı bal nedir bar dunyanın en az bulunan en degerli besini olan bal dunyadaki her bılımsel yazıda faydaları geçen bır besın nasıl zararlı arkadaş kafam almıyor

    heldicin yazdıklarına zaten biraz okumuş adam inanmaz ama burda çocuklar gelip gelişim çağındaki çocuklar bu kişiye ınanıp beslenme şeklini heldicin söylediği gibi yaparsa yazık olur o yüzden kaç gündür yazmıycam dediğim halde yazma gereği duyuyorum.
     
    Son düzenleme: 7 Aralık 2011
  13. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    tabi daha dikkatli olurum aslında copy paste degil tamamen okudugum anladıgım seyler olsada kendim kelime secerken yanlıslık yapmamak icin kopyaladıgım seyler daha secici ve kontrollu deneyleride yazmaya önem veririm

    tesekkurler
     
    ccmssx bunu beğendi.
  14. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Pirinç, makarna, meyva vs.vs. adam baştan mı anlatsın neden zararlı olduğunu...

    Önceki sayfaları bir daha okuyun!

    İşte insan vazgeçemeyeği şeyleri zararlı bile olsa böyle savunur. Hiç şaşırmıyorum!

    Veganlarıda hiç dikkate almamak lazım adam ete karşı... Önyargılı olması kaçınılmaz...
     
    heldic bunu beğendi.
  15. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    sana gülerim zararlıymış faydalarını buraya koyduk ona ne diyiceksin eskimoların pirinç yemedimi diyicen adam kabileleri yazıyor paso başka birşey bilsen bari
    ayrıca ıkı hesapta sana ait amacın ne :)
    ccmssx heldic ayıptır
     
  16. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    924
    Beğenileri:
    1.301
    Ödül Puanları:
    0
    keto diyetle hiç kas kazanabildiniz mi? delikanlı gibi konuşun ama. yağ yakımıydı zart zurttu diye bıdı bıdı yapmayın. vg bazında bir faydasını gördünüz mü? ben de öyle düşünmüştüm zaten...

    meyve, pirinç, makarna sen bunları doğru zamanlarda tüketmezsen kusura bakma ama 140 kilo olursun, sonra da ne diyeti yapsan vücuduna yarar.
     
  17. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    [​IMG]


    bu kapak olsun artık

    uye oldugu gun ilk attıgım özel mesaj

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:54 ----------


    neden bahsediyorsun ki

    yazdıgımız tüm yazılar saglıklı beslenme altında ve cürütecek bir tane calısma getirseniz konuyu kapatacam

    tahıl meyve yemezsek vucudumuzda hangi eksiklik gözükür bunu kanıtlayacak birseyler getirin ve konu kapansın
     
    ccmssx bunu beğendi.
  18. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    resim birşeyi kanıtlamıyorki kendin kendine yazmadığın ne malum

    R10 haklı başından beri anlatamadığım meyve yemıyor tahıl ürünü almıyor karbonhidrat almıyorlarmış bunların sindirim sistemi nasıl çalışıyor lif almıyorlar birde zararlı dıyorlar faydaları olan onca yazı koydum önune neye dayanarak zararlı

    sizin yedıgınız yağlar faydalımı ne yedıgınız bellı degıl köy yağı yıyor sanki
     
  19. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    forum adminleri ip adreslerini kontrol edebilirler sana yada bana ceza versinler aynı kisi isek ne dersin ?

    köy yagı tüketmeye özen gösteriyoruz.

    lif alıyoruz nasıl almıyoruz ? et ve cig yesil sebzelerde lif yok mu ?


     
    ccmssx bunu beğendi.
  20. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    ayrıca o aldığın yağların doğal değil etlerinde eskimoların yediği etler değil kendini kandırma zararlıysa senınkıler haylı haylı zararlı gdo lu mısırlar bunlarda yağ yapılıyor
    meyve kadar değil meyvenın eksikliği her zmaan çıkar vitamınlerınerden alıyorsun hepsı sebzelerde yok sebzede yıyeceksın meyvede hepsı yenmelı ayrıca ip her reset atışta değişiyor bulunma ben zaten şikayet ettim diez e

    köy tereyağını nerden alıyorsun bizede söyle
     

Sayfayı Paylaş