Rinkushichi Antreman Günlüğü

3 Gün bile az aslinda 4 günlük off lar sonrasında vücuttaki ve kilolardaki değişim gözle görülmeye değer ancak sabretmek cok önemli haftada 5 gün yerine haftada 2-3 gün salona gitmek tabiki hos bir durum değil ancak sonuclara bakıldıgında haftada 2-3 gün olarak yapılan ve bütün vücudu calistiran programlar cok cok daha üstün durumda bence programini bölmeden bu sekilde devam etmelisin . 5x5 programindan da en iyi verimi alabilmek icin program tüm vucut calisacak sekilde yani full body workout seklinde uygulanmali kesinlikle bölünmemeli , Hit sisteminin fikir babasi Arthur Jones' un bir sözü var : '' Split programlar yani bölünmüş programlar, bir gözünüz kapali bir gözünüz acik şekilde uyumakla birebirdir asla gerekli dinlenmeyi sağlayamazsınız.' Kısacası Full body workoutlar ve uzun dinlenme süreleri ( 3-4 gün) maksimum kas gelişimi acısından split programlara oranla cok daha verimli ( Steroid kullanılmadığı sürece bu boyle işin içine steroidler girince recovery süreleri cok kısaldığı için profesyoneller split programlara yöneliyorlar ) Ben de bir zamanlar split rutinleri özellikle de tek gün tek bölge calısmalsını benimsiyor ve savunuyordum ancak daha cok okumaya basladiğimda işlerin aslında göründüğü gibi olmadiğini kendi deneyimlerimde de gördüm . Az ve öz calısmak bu işin en büyük sırrı kesinlikle bu programla devam etmelisin

Bu kadar acı çektirdiğine ve zorladığına göre kazandıkları daha fazla olur diye düşünüyorum ben de bakalım en az 5-6 hafta denemeye söz vermiştim zaten bölmeden devam edeyim o zaman.

Sen bu program hakkında tecrübelisin sanırım ben dinlenme günlerinde kardio yapıyorum bunun gelişime olumsuz etkisi olur mu bu sistemde ?

Yani şöyle

1.gün 1-1.5 saat vg
2. gün 40 dk hafif kardio
3. gün 30 dk şiddetli kardio + karın
4. gün 40 dk hafif kardio

Sonra tekrar başa.

Ben zararı olacağını sanmıyorum hatta kardionun faydasının çok büyük olduğunu ve her zaman yapılması gerektiğini savunuyorum da bu sistem hakkında tecrübeli olan birinin de fikrini alayım dedim :)

katılıyorum..full body workout kesinlikle çok zevkli ve daha efektif

Antrenmandan sonraki günler için aynı şeyi söyleyemem ama dediğin gibi kesinlikle antrenman çok zevkli geçiyor ve alev alıyor vücut :D

Vücudum güçleniyor... Bunu damarlarımda hissediyorum, ağırlıklarda hissediyorum... Kokusunu alıyorum......
Güçsüz vücudumdan pek bir eser kalmadı, zira hatırlayan da yok artık :p

Süper bir antrenman daha, 70-80 dk sürdü.

Lafı kıvırmadan özetle yazayım.

Fullsquat kilo arttırabilirim ama kalsın böyle formu iyice oturtmam lazım.
Sumo deadlift 120 kg tam geliyor.
Incline press bir dahakine 5 kg artacak
Pull up bir dahakine 2.5 kg artacak.
Curl ve crushers kilosu böyle iyi arttırmaya gerek yok zaten kolda öyle her hafta 2.5-5 kg artamaz ufak kas güç kapasitesi sınırlı, 1 er kg anca artar öyle plaka olmadığından da 1 ay çalışırım bu kiloyla.

3 gün dinlenme de tam geliyor program net belli oldu artık, 3 gün arayla 3 farklı antrenman bu 1 tur ediyor. Bugün 2. turun 2. antrenmanını yaptım.

Ne zamana kadar bu sistemi yaparım bilmiyorum ama 100 kg bench 5x5, 130 kg fullsquat 5x5, 150 kg deadlift 5x5 yapana kadar devam ederim büyük ihtimal.

Farklı olarak bugün fotoğraf video falan çektim ama dandik telefonla olmuyor kaliteli kamera lazım valla düzgün bi makina olsa güzel şeyler yaparım hele yaza film gibi videolar çekerim antrenman programları paylaşırım ama makina lazım telefonla olmaz :(

Her ne kadar görüntü berbat olsa da 2 fotoğraf 1 video ekliyorum normalde 6-7 video 15-20 tane de fotoğraf çektim ama bir halt belli olmuyor en iyileri bunlardı yani o kadar kötü :D

Pull Up +10 kg, 4. set.

[YOUTUBE]P1Wfspu-pYw[/YOUTUBE]

Hayvan gibi yememden dolayı hatlar kaybolmaya başladı, 90 kilo olana kadar kalori hesabı yapmayacam daha doğrusu yapamayacam çünkü mümkün değil bu programda insan gibi yiyemem :D Zaten göbekten değil üst taraflardan alıyorum kiloyu sıkıntı olmaz atarız ilerde.

1.jpg

Bunu yeni akıl edebildim, suratımı kapatmak yerine bodyforumtr yazısı ekleyeyim artık fotoğrafın alınıp abuk sabuk sitelere eklenmemesi için.

Ve evet kalflarım çok kötü :D

2.jpg

Bugünlük böyle aklıma gelmişken günlüğü takip eden herkese teşekkür edeyim, yanlış gördüğünüz hoşunuza gitmeyen birşey olursa belirtirseniz sevinirim.

Şimdi detay zamanı.

DETAYLAR

- Plyo Push Up 20 tekrar, Plyo Pull Up 6 tekrar, Sprint Lunge 20 tekrar bunlar ısınma.

Bu hareketlerin son setlerin son 1-2 tekrarı hafif yardımlı.

* Incline Bench Press & Z-Bar Curl & Skullcrushers & Pull Up

-Incline Bench Press (Set arası 2-2.5 dakika)
*70 kg / 5 set / 5 tekrar

-Fullsquat (Set arası 2-2.5 dakika)
*100 kg / 5 set / 5 tekrar

-Pull Up (Set arası 2-2.5 dakika)
*+10 kg / 5 set / 5 tekrar

-Sumo Deadlift (Set arası 2-3 dakika)
*120 kg / 5 set / 5 tekrar

-Z-Bar Curl & Skullcrushers (Set arası 60-90 saniye)
*42.5 kg / 3 set / 5 tekrar / 37.5 kg / 3 set / 5 tekrar

bench_O bench_O bench_O

Son düzenleme:
Beyler bana dua edin partnerim yok bugün ve ağırlıkları da azaltmayacam hareketler şöyle

Fullsquat
Neck Press
Deadlift
Weighted Dips
Weighted Chin Up

Fullsquat partnersiz çok tehlikeli oturup da kalkamamak var :D

Deadlift zaten yardımsız yapılıyor, chin up ve dipsde de 2-3 dakika civarı dinlenirsem sorun olmaz gibi olsa da mühim değil sakatlık olmaz, neck pressde olabilecek en kötü şey ağırlığı basamayıp enseme koyarım o da sıkıntı olmaz yani sadece fullsquat tehlikeli onda da iyice ısınıcam patlayıcı kuvvetimi hazırlıcam taze güçle girecem setlere.

Sağlam motive olmam lazım zaten motiveyim de daha fazlası lazım :D

Motivasyon diyince akla ne gelir ?

GREG PLİTT GELİR !

[YOUTUBE]0AieztvXJpU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]8qd83PAaQmo[/YOUTUBE]

Şimdi salonu inletmeye gidiyorum !

weightlifter weightlifter weightlifter

Son düzenleme:
Squatı serbest yapıyorsan bu seferlik smith ile çalışabilirsin.

İyi antrenmanlar rin.

Bizim salondaki smith eğimli değil düz iniyor o sebeple eğilirken bele tam kavis verip kalçayı geri atamıyosun hem hareket tam yapılmıyor hem de çok sakat, squat rackde yok halteri dips barına koyup yapıyorum :D

Bakalım sorun çıkmaz herhalde çok tükenirsem 4-5 dk dinlenirim set aralarında bu seferlik.

Haydi sonumuz hayrolsun kahvemi de içtim gidiyorum dumbelllls

Son düzenleme:
Tamamdır thums:

Partner eksikliği ve zincir kopması sebebiyle bugünkü diğerlerinden farklı oldu ama güzel ve verimliydi kesinlikle.

Fullsquat yaparken gerçekten şaşırdım çünkü öyle böyle değil çok basit geldi 100 kg, partner olsaydı 105 yapardım en az kiloyu. O kadar az geldi ki 5. setin 5. tekrarında yukarı kalkarken adam gibi zorlayayım diye kademe kademe yaptım hareketi 7-8 saniye sürdü son tekrar oynadım resmen 100 kilo ile :p

Neck press kilom düşük ama iyi vuruyor, partner olsa 5 kg arttıcaktım ama kaldı böyle mecburen.

Dipsin 5. setin 3. tekrarında kemerin zincir koptu feleğimi şaşırdım yere yapışmamam büyük şanstı onun için şükrediyorum hala ve kemersiz chin up da çok kötü oldu dumbbeli ayağımın arasına alınca performansım fena düştü rahat olmadı çünkü.

O sebeple chin upda tekrar da değişti ağırlık da değişti aslında bu normal 3. 4. setten sonra kaldırılamıcak bi ağırlık olması gerekiyor ve yardımlı yapılması gerekiyor son tekrarların ama partner olmadığından işler karıştı bugün de gene de iyi zorladım diye düşünüyorum.

Dips ve chin upu 6 set yaptım içime sinmediğinden 6. seti vücut ağırlığıyla yaptım ve muhteşem bir duygu +30 kg dipsten sonra ağırlıksız yapmak çok sarıyor uçuyorsunuz havada :D

Ayrıca şimdiye kadar birçok antrenman tavsiye ettim günlükte ama içimde en ufak bir şüphe olmadan kesinlikle tavsiye edeceğim tek program şu an uyguladığım rutin.

Resmen büyüdüğümü güçlendiğimi hissediyorum ve bu müthiş zevk veriyor adama hele antrenmanlardan, squat ve deadliftten aldığım zevki anlatamam.

Genel olarak bugünlük böyle, 2. turun 3. antrenmanını yaptım yani toplamda 6 antrenman yaptım. 3 günlük off - kardio- dan sonra powerlifter oluyorum.

Fullsquat
Deadlift
Bench Press

Sadece bunları yapıcam ve maks kilolarımı deneyecem 3 gün sonra, 1-3 tekrar arası çalışıcam sonrasında 2 gün ara verip tekrardan programa geçicem ve 2-3 hareket hariç hepsinde kilo arttıracam.

Şimdi detayları gireyim.

DETAYLAR

70 dk civarı sürdü.

Isınma : Plyo Push Up 20 tekrar, Plyo Pull Up 6 tekrar, Sprint Lunge 15 tekrar.

-Fullsquat (Set arası 2-2.5 dakika)
* 100 kg / 5 set / 5 tekrar

-Neck Press (Set arası 2 dakika)
* 40 kg / 5 set / 5 tekrar

-Deadlift (Set arası 2.5-3 dakika)
* 130 kg / 5 set / 5 tekrar

-Weighted Dips (Set arası 2-2.5 dakika)
* Set1/Set2/Set3/Set4 : +30 kg 5 tekrar
* Set5 : +30 kg 3 tekrar
* Set6 : 10 tekrar

-Weighted Chin Up (Set arası 2.5-3 dakika)
* Set1 : +15 kg 5 tekrar
* Set2/Set3 : +12 kg 5 tekrar
* Set4/Set5 : +12 kg 3 tekrar
* Set6 : 8 tekrar

bench_O bench_O bench_O

Son düzenleme:
Dips ve chin up da 6. seti yapmasaydım keşke çünkü hala ağrı geçmedi kanatlar sanki dün çalışmışım gibi acıyor.

Yarın 1-3 tekrar yapacağımdan ve sadece 1-2 set maks zorlanacağımdan ağrı tamamen geçmese bile gidecem antrenmana zaten yarına epey azalır diye düşünüyorum çünkü hep öyle oluyor hiç geçmicekmiş gibi duruyor ama 3. günün sonunda geçiyor :)

İlk kez maks kilolarımı denicem yarın, her 6 antrenmanda 1 yapıcam eğer faydasını görürsem ve hoşuma giderse.

[YOUTUBE]jOYFEaIbdi0[/YOUTUBE]

Sırtımda hafif ağrı vardı ama salona gittim iyiki gitmişim, iyiki powerlifting yapmaya karar vermişim !!

LIGHT WEIGHT BABYYYY !! bench_O bench_O bench_O

Vücudum beni çok şaşırttı çünkü bu kadar hızlı sonuç alacağımı tahmin etmiyordum resmen güçlendiğimi net bir şekilde hissediyorum ve bu kesinlikle çok hızlı oluyor böyle giderse çok uçuk kilolar görücem gibi.

Tam bir mağara adamıydım salonda, hırlayarak, homurdanarak, gürleyerek ormandaki kayaları yerinden oynattım :p

Powerlifting kesinlikle çok zevkli ve vg ye göre çok kolay, ağırlığı basıyorsunuz sonra kafanıza göre kendinize gelene kadar dinleniyorsunuz şunu net olarak söyleyeyim vg değil de sadece powerlifting yapan varsa bilsinki "bizim" çektiğimiz zorlukların yarısını bile çekmiyorsunuz vg nin yanında powerlifting çok daha basit bir olay bunu kötülemek için söylemiyorum tabiki, powerlifting'in gerçekten çok şey kattığını ve faydalı olduğunu düşündüğümü de belirteyim.

Evet şimdi sonuçları alalım

160 kg deadlift

125 kg fullsquat

100 kg bench press

Yanlarına da dayanamadım clean & jerk ekledim 70kg da o.

6-7 set yaptım hareketleri bu kadar fazla olmasının sebebi düşündüğümden daha iyi performans göstermem, örneğin deadliftte 135 kg 2 tekrar maks olur diye düşünüyordum çok kolay geldiğinden 160 a kadar gitti o yüzden setler fazla oldu, iyi de oldu :D

6 antrenman sonraki powerlifting gününde ne kadar kg arttıracağımı şimdiden merak ediyorum.

Daha uzatmaya gerek yok bugünlük böyle, neşem yerinde, motivasyon tavan, gücüm kuvvetim artıyor, antrenmanlardan çok ama çok zevk alıyorum yani tam gaz devam.

2 gün off vermeyi planlıyorum kendime gelemezsem gene 3 gün veririm de o kadar zorlandığımı sanmıyorum 2 gün yeter gibi.

Şimdi detaylara geçeyim.

DETAYLAR

Isınma : 5 dk 10km hızda koşu, 20 tekrar plyo push up,6 tekrar plyo pull up, 15 tekrar sprint lunge

90 dk civarı sürdü, set araları ağırlığa göre 1-5 dk arası dinlenme.

-Clean&Jerk
*Set1: 40 kg 5 tekrar
*Set2: 50 kg 3 tekrar
*Set3: 55 kg 3 tekrar
*Set4: 60 kg 2 tekrar
*Set5: 65 kg 1 tekrar
*Set6: 70 kg 1 tekrar

-Fullsquat
*Set1: 60 kg 5 tekrar
*Set2: 80 kg 3 tekrar
*Set3: 100 kg 3 tekrar
*Set4: 110 kg 3 tekrar
*Set5: 120 kg 1 tekrar
*Set6: 125 kg 1 tekrar

-Bench Press
*Set1: 50 kg 5 tekrar
*Set2: 60 kg 3 tekrar
*Set3: 70 kg 3 tekrar
*Set4: 80 kg 3 tekrar
*Set5: 90 kg 1 tekrar
*Set6: 95 kg 1 tekrar
*Set7: 100 kg 1 tekrar

-Deadlift
*Set1: 50 kg 5 tekrar
*Set2: 80 kg 3 tekrar
*Set3: 100 kg 3 tekrar
*Set4: 120 kg 3 tekrar
*Set5: 135 kg 2 tekrar
*Set6: 150 kg 1 tekrar
*Set7: 160 kg 1 tekrar

Yazarken bile hoşuma gidiyor, kilo arttırmak fazla kg basmak gerçekten fena tatmin etti beni :D

1 saat önce sağ omzunda ağrı başladı, kas acısı değil sakatlık ağrısı gibi geliyor rotator cuff dedikleri yer ağrıyor kolumu hareket ettirirken, antrenmanda ters birşey yapmış olsaydım setleri tamamlayamazdım ve antrenmanda belli ederdi ağrı kendini herhalde o yüzden durduk yere niye böyle oldu anlamadım umarım ciddi birşey yoktur şimdiye kadar hiç sakatlanmadım böyle devam etmek istiyorum.

Son düzenleme:
Özellikle deadliftte ki artış muhtesem.tebrikler.
Omzundaki agrının önemli birsey olmadıgını düsünüyorum.
Bende de agır calısmalardan sonra oluyor bir sonraki idmana birsey kalmıyor.
Yine de iyice dinlendir bence.
Gecmis olsun!

Powerlifting mi bodybuilding'e gore kolay?

Chuck Vogelpohl bu soylediklerine en munasip taraflariyla guler, alaya alir ve kucumseyen bakislar firlatirdi herhalde. :p
Adamlar squat, deadlift girerken kusuyor, burunlarindan kan geliyor, burun deliklerine pamuk tikayip devam ediyorlar abi yapma lutfen. Powerlifting, bodybuilding'ten cok daha zor bir olay!

VG yaparken bayilan bodybuilder gormedim ben, ama antrenman yaparken bayilan powerlifter gordum.

Powerlifting mi bodybuilding'e gore kolay?

Chuck Vogelpohl bu soylediklerine en munasip taraflariyla guler, alaya alir ve kucumseyen bakislar firlatirdi herhalde. :p
Adamlar squat, deadlift girerken kusuyor, burunlarindan kan geliyor, burun deliklerine pamuk tikayip devam ediyorlar abi yapma lutfen. Powerlifting, bodybuilding'ten cok daha zor bir olay!

VG yaparken bayilan bodybuilder gormedim ben, ama antrenman yaparken bayilan powerlifter gordum.

Set araları 3-5 dk dinlenerek ve 1-3 tekrar arası çalışırken mi kusuyolar :p

Senin bahsettiğin adamlar muhtemelen natural değil o sebeple insan sınırlarını aşan ağırlıklara girdikleri için de vücut kusarak, kanayarak tepki veriyordur bence yani o zorluk onlara mahsus :D

Ayrıca omzumdaki ağrı da çok şiddetlenmişti 3-4 saattir felaket acıyordu kesin sakatlandım 1 ay gidemem herhalde falan diye ağlarken 5 dk önce durduk yere ağrı kesildi hiç birşey yok şuan :confused: Omzumda bağ falan koptu da sallarken tekrar yerine mi girdi nedir nasıl iş bu anlamadım :D

Son düzenleme:
Insan sinirlarini asmasina gerek yok, kendi sinirlarini astigin an kusarsin, bayilirsin, burnundan kan gelir ve powerlifting bununla alakali bir lifting disiplini.

Ayrica "muhtemelen" natural degil demek yanlis, oradaki muhtemelen ifadesi yanlis, cunku powerlifting'de roidsiz bir yere gelmek imkansiz. :p

O degil de deadlift 160 kg iyi gormussun cidden.

Abi bilmiyorum valla o zaman ben daha amele olduğum için kg lar düşük olduğu bana çok kolay gelmiş olabilir mesela 5x5le karşılaştırdığımda 10/1 zorlukda falan geçmiştir dünkü idman ve bak bugün ne bir acı ne bir kasılma hiçbir antrenman belirtisi yok rahat rahat takılıyorum :D

Deadliftten ben de memnunum böyle giderse 200 kg olacak herhalde ayrıca aylardır artmayan bench kilosu da kesinlikle arttı 80 kg 3 tekrar patır patır çıktı dün 6-7 giderdi o sebeple 2 gün sonra 85 kg ile giricem setlere bakayım 5x5 yapabilecem mi weightlifter

Güç konusunda bu sistem kesinlikle süper, hacim konusunda birşey demek için erken en az 6-8 hafta daha yapıcam bu programı o zaman belli olur hacme etkisi.

Son düzenleme:
Bir daha off günlerde Greg videosu izlemicem, kardio da yapmayacaktım bugün yatacaktım paso ama harbiden yerimde duramıyorum salon yolu göründü bana hyper_

[YOUTUBE]uq-yOhU-9BQ[/YOUTUBE]

Back
Yukarı