Rinkushichi
Üye
Programın son antrenmanını da yaptım. Beklediğimden daha iyi performans gösterdim oram buram patlamadı ve aşırı yorulmadım yani gelişme net hissediliyor bazı hareketlerde her set maks tekrar yaptım bazılarında kg arttırarak gittim, cuma günü powerlifting günü ardından memlekete gidiyorum sonrasında rinkushichi yapımı bir programla yepyeni bir başlangıç yapıcam %80 ihtimal whey+creatin+dekstroz alıyorum daha para bulursam glutamine bcaa vs de eklerim yani sıradaki programda son derece ciddi olucam herşey 4 4 lük olacak.
5x5 full vücut programının bendeki faydalarını yazayım.
Fullsquat 100 kilodan 110 oldu
Bench Press 80 kg dan 85 oldu, incline 70 den 75 oldu
Barbell Row 80 kg dan 100 oldu
Deadlift 120 kg dan 140 oldu
Barbell Curl & Skullcrushers 40 kg dan 50 oldu
Clean Jerk 60 kg 1 tekrardan 60 kg 5 tekrar oldu
+15 kg ile barfiks 5 tekrar yapıyorum, +30 kg ile dips 5 tekrar yapıyorum - ben 80 kiloyum-
Ayrıca hacmim normal programlara göre daha fazla arttı net şekilde büyüdüm yani bariz belli oluyor aynada kazakların üst kısmı da olmamaya başladı bir de bu programı yaparken 1 kg verdim buna rağmen hacim arttı bence çok iyi.
Kilolarda öyle aman aman bir artış yok farkındayım ama şunu diyeyim daha önce de yazmıştım zaten artık hareketlerin hepsinin formunu oturttum %100 nizami yapıyorum en ufak bir cheating yok tüm hareketleri full range of motion şeklinde yapıyorum ve eklemleri kilitlemiyorum tekrarları yaparken, eklemleri kilitlemek çok ama çok farkediyor kafadan 10-15 kg farkeder bileşik hareketlerde ve kas üzerindeki gerilim anlık kesintilere uğruyor eklemleri kilitlerken ben bu programdan önce kilitlerdim artık kilitlemiyorum en büyük farklardan biri de bu.
Programın bana kattıkları bunlar neticede öncelikli amaç güçlenmek değil hacim almak ve ben beklediğimden fazla hacim aldım bunun yanında bir çok katkısı oldu ve bu program o kadar hoşuma gitti ki yeni programda her bölgeye 1 tane 5x5 ekleyecem gelişim daha da hızlanıcak gibi geliyor.
Ha birde yazıldığı kadar kolay değil bunu net şekilde ifade edeyim son derece ağır ve zor bir program bırakmamın ana sebebi de zaten vücudun daha fazla dayanamayacağını düşünmem. Full vücut, bileşik hareketler ve ağır kilolar bu üçlü birleşince çok fena yıkım veriyor.
Bir programın daha sonuna geldik, ileriki dönemlerde gelişimin devam etmesi ve günlüğüme heyecan gelmesi dileğiyle..
Şimdi detaylar
DETAYLAR
Isınma klasik plyo hareketleriyle.
Barbell Curl&Skullcrushers&Bench Press bunlar son setlerde yardımlı.
-Clean&Jerk ( Set arası 1-2 dakika)
Set1: 40 kg 5 tekrar
Set2: 45 kg 5 tekrar
Set3: 50 kg 5 tekrar
Set4: 55 kg 5 tekrar
Set5: 60 kg 5 tekrar
-Fullsquat (Set arası 2-3 dakika)
* 110 kg / 5 set / 5 tekrar
-Bench Press (Set arası 2-2.5 dakika)
* 85 kg / 5 set / 5 tekrar
-Barbell Row (Set arası 1-1.5 dakika)
Set1: 60 kg 5 tekrar
Set2: 70 kg 5 tekrar
Set3: 80 kg 5 tekrar
Set4: 90 kg 5 tekrar
Set5: 100 kg 5 tekrar
-Deadlift (Set arası 2-3 dakika)
Set1: 100 kg 5 tekrar
Set2: 110 kg 5 tekrar
Set3: 120 kg 5 tekrar
Set4: 130 kg 5 tekrar
Set5: 140 kg 5 tekrar
-Barbell Curl & Skullcrushers (Set arası 1 dakika)
*50 kg / 2'şer set / 5'er tekrar
bench_O bench_O bench_O
5x5 full vücut programının bendeki faydalarını yazayım.
Fullsquat 100 kilodan 110 oldu
Bench Press 80 kg dan 85 oldu, incline 70 den 75 oldu
Barbell Row 80 kg dan 100 oldu
Deadlift 120 kg dan 140 oldu
Barbell Curl & Skullcrushers 40 kg dan 50 oldu
Clean Jerk 60 kg 1 tekrardan 60 kg 5 tekrar oldu
+15 kg ile barfiks 5 tekrar yapıyorum, +30 kg ile dips 5 tekrar yapıyorum - ben 80 kiloyum-
Ayrıca hacmim normal programlara göre daha fazla arttı net şekilde büyüdüm yani bariz belli oluyor aynada kazakların üst kısmı da olmamaya başladı bir de bu programı yaparken 1 kg verdim buna rağmen hacim arttı bence çok iyi.
Kilolarda öyle aman aman bir artış yok farkındayım ama şunu diyeyim daha önce de yazmıştım zaten artık hareketlerin hepsinin formunu oturttum %100 nizami yapıyorum en ufak bir cheating yok tüm hareketleri full range of motion şeklinde yapıyorum ve eklemleri kilitlemiyorum tekrarları yaparken, eklemleri kilitlemek çok ama çok farkediyor kafadan 10-15 kg farkeder bileşik hareketlerde ve kas üzerindeki gerilim anlık kesintilere uğruyor eklemleri kilitlerken ben bu programdan önce kilitlerdim artık kilitlemiyorum en büyük farklardan biri de bu.
Programın bana kattıkları bunlar neticede öncelikli amaç güçlenmek değil hacim almak ve ben beklediğimden fazla hacim aldım bunun yanında bir çok katkısı oldu ve bu program o kadar hoşuma gitti ki yeni programda her bölgeye 1 tane 5x5 ekleyecem gelişim daha da hızlanıcak gibi geliyor.
Ha birde yazıldığı kadar kolay değil bunu net şekilde ifade edeyim son derece ağır ve zor bir program bırakmamın ana sebebi de zaten vücudun daha fazla dayanamayacağını düşünmem. Full vücut, bileşik hareketler ve ağır kilolar bu üçlü birleşince çok fena yıkım veriyor.
Bir programın daha sonuna geldik, ileriki dönemlerde gelişimin devam etmesi ve günlüğüme heyecan gelmesi dileğiyle..
Şimdi detaylar
DETAYLAR
Isınma klasik plyo hareketleriyle.
Barbell Curl&Skullcrushers&Bench Press bunlar son setlerde yardımlı.
-Clean&Jerk ( Set arası 1-2 dakika)
Set1: 40 kg 5 tekrar
Set2: 45 kg 5 tekrar
Set3: 50 kg 5 tekrar
Set4: 55 kg 5 tekrar
Set5: 60 kg 5 tekrar
-Fullsquat (Set arası 2-3 dakika)
* 110 kg / 5 set / 5 tekrar
-Bench Press (Set arası 2-2.5 dakika)
* 85 kg / 5 set / 5 tekrar
-Barbell Row (Set arası 1-1.5 dakika)
Set1: 60 kg 5 tekrar
Set2: 70 kg 5 tekrar
Set3: 80 kg 5 tekrar
Set4: 90 kg 5 tekrar
Set5: 100 kg 5 tekrar
-Deadlift (Set arası 2-3 dakika)
Set1: 100 kg 5 tekrar
Set2: 110 kg 5 tekrar
Set3: 120 kg 5 tekrar
Set4: 130 kg 5 tekrar
Set5: 140 kg 5 tekrar
-Barbell Curl & Skullcrushers (Set arası 1 dakika)
*50 kg / 2'şer set / 5'er tekrar
bench_O bench_O bench_O
Son düzenleme: