Rinkushichi Antreman Günlüğü

160 kg falan kaldırmak kolay değil
o adam kuvvetle muhtemel sakatlanmıştır geçmiş olsun
var öyle tipler
salonda motiveyi bozmada üslerine yok

İnsan işte rekabet duygusundan kurtulması imkansız gibi.:)

Benim evdeki partner de daha iki ay oldu her harekette benimle aynı kiloyu basmak istiyor. :) Compund hareketlerde fark açık olduğundan onlarda deneyemiyor ama izole hareketlerde önce gaza gelip aynı ağırlığı takıyor sonra kaldıramayınca yine düşürüyor. :)

Bunlar da idmanın neşesi oluyor ya hor görmeyin garipleri. :)

Ben de salonda böyle tiplerden muzdaribim.Allah tan yaz geldi de açık havada koşu ve daha çok workout çalışıyorum böyle tiplere fazla maruz kalmıyorum :D Bizim salonda bir iki kişi var biceps curl yapıyolar 10kglık dumbella ama öyle böyle değil hızlı hızlı hızlı yapıyolar tüm hareketleri ve gelişim de sıfır haliyle.Alt göğüs falan çalışıyolar değişik hareketler falan çözemedim tipleri :D Salonda en uyuz olduğum iki tip var(sözüm meclisten dışarı,genelleme yapıyorum) 1.cisi her hareketten sonra açıp vücuduna bakan ama bunu pump etkisinden dolayı değil de olmayan kaslarını izlemeye doyamayan,ikinci tip ise bacak günümde "bacakla ne işin var gel göğüs basalım diyen" Şu iki insanı çözemedim ben .

Benzer şeyleri hepimizin yaşadığını az çok tahmin ediyordum zaten. Bacak çalışmaya ne gerek var diyenlere artık laf anlatmıyorum ben %90ından fazlası bacak çalışmıyor çalışsada extension giriyor sadece adamlar gerçekten gereksiz olduğuna kendilerini inandırmış ne yaparsan yap ikna olmazlar.

Sırt için sırf squat yap yeter diyeni ilk kez duyuyorum :D Valla bodyforumtr üyeleri olarak salondaki bu tipleri videoya alıp film yapsak spor camiasında olay olur izlenme rekoru kırar. Eminim her birimizin salonunda apayrı olaylar, bambaşka hareketler, garip antrenman programları ve eşi benzeri bulunmayan türünün tek örneği olan acayip üyeler vardır :D

Bugün antrenman 2 saate yakın sürdü, son haftam diye iyice patlatmak istedim :D

Frontsquat 60 kiloya çıkardım. Başka fark yok.

Antrenman şöyle.

-Fullsquat 100 kg 3 set 4-6 tekrar
-Frontsquat 60 kg 3 set 8-10 tekrar

-Bench Press 85 kg 3 set 4-6 tekrar
-Incline Dumbbell Press 50 kg 2 set 10-12 tekrar

-Deadlift 150 kg 3 set 4-6 tekrar
-Pull Up 2 set 8-10 tekrar

-Hang Clean 60 kg 3 set 4-6 tekrar
-Lateral Raise 15 kg 3 set 12-15 tekrar

-Z-Bar Curl 52.5 kg 1 set 4 tekrar
-Dumbbell Curl 20 kg 3 set 12-15 tekrar

-Skullcrushers 37.5kg 1 set 6 tekrar
-Rope Extensions 32.5 kg 3 set 12-15 tekrar

-1 set 4 hareketli bilek
-1 set 2 hareketli karın

Ağır setlerde aralar 3-4 dk. Diğerleri 1-1.5 dk.

Çok iyiydi idman, bir dahakini de böyle yapacam. Ayın 15i 16 sı tatil, 17 si idman, 18 19 u tatil, 20 si idman 20 sinin akşamı memlekete gidiyorum. Kesinlikle programı baştan aşağıya değişecem, %70 ihtimal de diyeti bırakıcam. Diyete gireli epey oldu ama niyeyse bırakamıyorum valla hergün bırakacam iyice ufaldım diyorum idmana gidince pump etkisiyle şişen vücudu gördüğümde böyle iyi devam edeyim diyorum keşke idmandan sonra inmese kaslar :D 78.5 kiloyum şu an. 76-77 olurum gidene kadar.

Son düzenleme:
Memlekete gittiğimde 2 ihtimal var, ya greg tarzı antrenmanlara geri dönecem ya da dorian'ın hitini yapıcam.

Greg'in idmanları son derece yoğun, zevkli ve neşeli oluyor diğeri ise tam anlamıyla hayvani bir idman :lol: Karar vermem çok zor olacak.

Şimdi antrenman zamanı ! weightlifter

[YOUTUBE]vMAGVmtpJJc[/YOUTUBE]

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:17 ----------

Şimdi öğrendim salon üyeliğim yarın bitiyormuş yani bu son idman olacak bu da demek oluyorki antrenmanı uçuracam.

Drop setli süpersetli, güç hareketlerini de vg hareketlerini de içine alan bir full vücut idmanı atıcam az sonra. Salonda aynaları falan indirecem nasılsa son gün :p

dumbelllls dumbelllls dumbelllls

rinch o nasıl bir güçtür öyle :)
yanlış yapan olursa bu son yanlışı olur bence öyle bi tişört giy
önceden milleti uyarmış ol

Son düzenleme:
Üyeliğim yok zaten epeydir + sitesindeki üyelere özel videolar indirilmiyordu çok denedim :D Son çıkanlar hariç hepsini ezbere biliyorum zaten sıkıntı olmaz.

Beyler böyle bir idman yok hayatımdaki en acayip idmanı yaptım.

2 saat sürdü.

Tavsiye etmiyorum, bu antrenman arada 1 yapılmalı üst üste 3-4 kez yapılması bile tehlikeli bence :evil:

*Bölüm 1 - Powerlifting - Set araları 2 dk -

-Fullsquat 60kg, 80kg, 100kg x6 tekrar
-Bench Press 50kg, 70kg, 90kg x6 tekrarr
-Deadlift 80kg, 120kg, 160kg x6 tekrar

*Bölüm 2 - Bacak - Set araları 1-2 dk -
-Frontsquat Drop Set
#70kg x6 tekrar , 50kg x8 tekrar , 30kg x 10 tekrar X 3 set

-Leg Extensions & Leg Curl & Seated Calf Raise Süperseti
#100kg x 12 tekrar & 50 kg x 10 tekrar & 50 kg x 12 tekrar X 3 set

*Bölüm 3 - Göğüs - Set araları 1-2 dk -

-Incline Dumbbell Press Drop Set
#60kg x8 tekrar , 40kg x10 tekrar , 20 kg x12 tekrar X 3 set

-Upward Cable Fly & Cable Fly & Cable Crossover Süperseti
# Her biri 30 kg x 10 tekrar X 3 set

*Bölüm 4 - Sırt - Set araları 1-2 dk -

-Lat Pulldown Drop Set
#75kg x6 tekrar , 55kg x8 tekrar , 35kg x10 tekrar X 3 set

-T-Bar Row & Dumbbell Row Süperseti
#50kg x10 tekrar & 60kg x8 tekrar X 3 set

*Bölüm 5 - Omuz - Set araları 1 dk-

-Lateral Raise & Upright Row & Neck Press Süperseti
#10 kg x 12 tekrar & 20 kg x 12 tekrar & 20 kg x 12 tekrar X 3 set

*Bölüm 6 - Biceps - Set araları 1 dk -

-Barbell Curl Drop Set
#40kg x6 tekrar, 30kg x8 tekrar, 20 kg x10 tekrar

-Dumbbell Curl & Hammer Curl & Rope Curl Süperseti
#20kg x 10 tekrar & 20 kg x 10 tekrar, 18kg x10 tekrar X 2 set

*Bölüm 7 - Triceps - Set araları 1 dk -

-Skullcrushers Drop Set
# 40kg x 6 tekrar, 30kg x8 tekrar, 20kg x 10 tekrar

-Triceps Pushdown & Reverse Triceps Pushdown & Rope Extensions Süperseti
#50kg x 10 tekrar & 50kg x10 tekrar & 22kg x10 tekrar X 2 set

Şu ana kadar yaptığım en zor idmandı, tekrar sayılarını sabit tutmaya çalıştım ve öyle oldu yani 10 tekrar yapacaksam 7 de tükendiysem dinlene dinlene tamamladım.

Konyadaki sezonu bu müthiş antrenmanla kapattım. Memlekete gururlu gidiyorum :p

Gideceğim salonda squat barını koyabileceğim bir yer yok o sebeple frontsquata odaklanıcam, umarım deadliftte de ağırlığı yere atmam sıkıntı yapmaz salonun zemini yumuşak birşeyle kaplıydı o sebeple çok ses yapacağını sanmıyorum da zeminin yumuşak olması hareketi bozabilir, squatla beraber deadliftte giderse hiç iyi olmaz valla. Bakacaz artık.

Haftaya pazartesi yeni programlarda görüşmek üzere helllooo

Son düzenleme:
Beyler yazamadım memlekette internet sorunum var fotoğraf makinası olayı da yalan oldu ancak bunları ekleyebiliyorum söz vermiştim valla sırf o sebeple çekip koydum :D

Yaptığım program hakkında da detay yazıcam en kısa zamanda bir de oruç tutacam bakalım sonuçlar ne olacak umarım gerileme olmaz.

6.jpg

9.jpg

8.jpg

Salondaki imkanlara göre bir ayar çektim programa. Hit veya Greg tarzı idman yapamıyorum o sebeple powerbodybuilding yapmaya başladım.

Derinlemesine girmeden önce şunu diyeyim 3 ay kadar full vücut rutini yapmanın acayip faydası oldu antrenmanlar çerez gibi geliyor ortalama 70-80 dk sürüyor bir antrenman ve en ufak bir yorulma vs yok 10 dk ara verip tüm bölgeleri aynı şekilde yaparım kapasitem o kadar artmış durumda çok mutluyum o sebeple.

Antrenman şöyle.

Pazartesi Göğüs-Biceps
Salı Sprint antrenmanı
Çarşamba Sırt-Arka Kol
Perşembe Hafif kardio
Cuma Omuz-Biceps
Cumartesi Bacak-Bel-Karın

Şimdi omuz,bacak,göğüs ve sırtta 1 temel hareket var güç egzersizi. Bu hareketleri yaparken set sınırı yok set arası dinlenme süreside yok tamamen powerliftinge yönelik. Maksimum kiloyu vurana kadar set yapıyoruz 3veya 5'er tekrardan, 20-30 dk falan sürüyor sonra bodybuildinge geçiyoruz.

Sonra aynı bölgeye 3-4 bodybuilding egzersizi yapıyoruz ters piramit şekilde 2-4 setten duruma göre büyük bölge bitincede kol antrenmanlarını 10-15 dk içinde serice yapıyoruz kabaca böyle program.

Göğüsten örnek :

Bench Press 70kg,75kg,80kg,85kg,90kg,95kg x3 tekrar

Incline Bench Press 70kg x6 tekrar, 60kgx 8 tekrar, 50kg x10 tekrar, 40kg x12 tekrar

Incline Dumbbell Fly 35kg x8 tekrar, 25kg x10 tekrar, 15kg x12 tekrar

Makinada 1 fly egzersizi 2 set 15-25 tekrar

1 set Dips Maks tekrar

Sonra 3 hareketli kısa bir kol idmanı.

Diğer bölgeler de böyle.

Deadlift 180kg x1 oldu 200x3 olur yaz bitimine kadar. Bench Press 95kgx3. Squat koyacak yer yok frontsquat yapıyorum o da 80kgx6 oldu. Clean&Jerk 60kgx3 yapıyorum niyeyse düştü anlam veremedim. 80 kilodan fazla da yapabileceğimi sanmıyorum zaten bu hareketi.

Kalori hesabı yok diyet yok günde 1 paket makarna 500gr-1 kg arası tavuk 1 paket ekmek 5 yumurta ve 500-1kg arası sebze yiyorum tabi para oldukça. Daha bunların yanında ıvır zıvır bir ton şey oluyor hesap kitap yok kafama göre yiyorum.

Çok fena formdayım inşallah bir aksilik çıkmaz.

Son düzenleme:
70 ve 75 kg'lerle de 3 tekrar mi?

Amac nedir?

5-6 set yapilacaksa 2 set yuksek tekrarli isinmadan sonra asagi yukari benzer agirliklar daha iyi olacaktir. 3 tekrarli 70 kg, seviyenin cok altinda olacagi icin ne kadar faydali olabilir?

PS: Deadlift'in diger hareketlere gore asiri yuksek bu arada :) Benim CJ 1RM 80 kg. BP 95 kg ile 6-8 rep. Ama deadlift 1RM 150 kg. Ya da benim deadlift zayif, bilemedim.

Son düzenleme:
Ben onu çok denedim maks kilodan önce en az 3-4 set hafif kiloyla aynı tekrarı yapınca maks kg daha iyi çıkıyor bir de kasa uygulanan baskı sürekli arttığı için daha etkili oluyor diye duyumlar aldım şu an memnunum ondan böyle yapıyorum ama bunun gerçek etkisi çok yüksek kilolarda anlaşılıyor yani diyelim bench press 125 kg x3 yapıyorsun en fazla, 100 kg dan başlayıp 3 3 gittiğin zaman iyi vuruyor ama benim kg daha düşük ondan tam verim alınmaz bir de güç idmanında sadece 1 set sonuna kadar gitmek istiyorum 4-5 set maks yapınca kas pert oluyor antrenmanın diğer bölümü çok verimsiz geçiyor.

Bu metodla deadliftte iyi etki alıyorum ben de çünkü dediğin gibi diğerlerine göre deadlift kilom çok yüksek işte kimi benchde kimi deadliftte kimi squatta iyi oluyor salonda 140-150kg 7-8 tekrarlı bench yapan adamlar ben benzer kilolarda deadlift yaparken gelip fotoğrafımı çekiyor rekor ağırlık falan diyorlar :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:58 ----------

Örnek verecektim unuttum mesela Mike O'Hearn 7+7 plakayla 2 tekrar deadlift yapıyor maksimum, 7 set yaparken 3+3 plakayla başlıyor yarı kilo sayılır yani bunun gibi bu sistem yüksek kilolarla çalışanlarda çok etkili oluyor ben mail atmıştım nedir ne değildir diye deadlift&squatta böyle hafif yap son set patlat bench presste 5-6 set maksimum gir diğer 2 sine göre kolay hareket ve vücut kısa sürede toparlanır dedi ama bende yemedi :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:03 ----------

Yazamayınca birikti fırsat buldukça birşeyler yazacam.

Güç merakı olanlar Klokov'u takip etsin deadlift kilomun sürekli artmasının sebebi ahan da bu hareket. İlk yaptığımda salonda orta yaşlı bir abi vardı sen manyakmısın fıtık edecen kendini diye yanıma gelmişti :D

[YOUTUBE]nuHJYKUapZw[/YOUTUBE]

Frontsquatı tam oturtmamın sebebi de çok ilgiç oldu onu da söyleyeyim.

Gayet basit birşey de ben videoda görünce akıl ettim bunu, ağırlığı yüklenmeden önce barı tutup aşağıda oturuyor ya, bu pozisyonu her idmanda tekrarladım ben bardan tutup kendimi geriye doğru itip popom yere değecek mesafede durdum sürekli o sebeple frontsquatı inanılmaz kolay yapıyorum şuan eklemler tendonlar falan 10 numara oldu.

[YOUTUBE]AeVdTm1Aksc[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
Ramazanda beslenmem şu şekil.

İftar

1-1.5 bardak bulgur, 200-300 gr tavuk, 4-5 dilim ekmek bunlar banko yiyecekler. Yanında çorba, meyve, sebze yemekleri olur hepsi bol yağlı (tereyağı,zeytinyağı)

İftardan 1 saat sonra spor.

11-12 gibi spordan sonra iftardaki menünün aynısını tekrar yiyecem.

Saat 3 deki sahur menüsü de

5 yumurta
500 gr tavuk
Sınırsız sebze
200-300 gr peynir
50 gr civarı kuruyemiş

3500-4500 arası bir kalori alırım ortalama.

Programımı da değiştirmiyorum yüksek şiddette devam edicem antrenmanlara.

Ramazanda sporu bırakmayı tavsiye etmiyorum, yüksek kalorili beslenilecekse antrenman şiddetinin düşmesine de gerek yok. Ben ramazanda performansımın düşmesine gelişimin yavaşlamasına ihtimal vermiyorum bakalım beklediğim gibi olur umarım.

Son düzenleme:
Performansımda bir düşüş olmadı aynen devam. Bu da demek oluyor ki - daha önce de 1-2 kez belirtmiştim- öğün zamanlaması tamamen gereksiz. 16-17 saat aç susuz kalan vücutta bile herhangi bir gerileme olmuyor antrenman performansı düşmüyor yani 3-4 saatte bir yemek yeme zorunluğu hurafeden başka birşey değil.

Bende düşüş olmamasına rağmen salondaki bazı arkadaşlar kendinden geçmiş durumda yarı yarıya düşüş yaşayan bile oldu yani psikoloji motivasyon da çok önemli gibi görünüyor.

Özetle ramazanda hafif göbek problemi dışında başka sıkıntım olmayacak gibi :D

Omuzda clean&jerk'in arkasına 2 set ayakta neck press ekledim onu da şu şekil yapıyorum.

[YOUTUBE]RLPxwuGUZBY[/YOUTUBE]

Bugün 50kgx4, 55kgx4 olarak yaptım. Benim itiş kasları çok güçsüz bunu artık çözmem gerekiyor yetti göğüs ve omuz presslerdeki düşük kilolar yeni sezona girene kadar omuz ve göğüste +20-30 kg eklemek hedefim salonda hayvan gibi deadlift yapıyorum çok fena havam oluyor ama göğüs ve omuz günleri kendimi ezik hissediyorum mekanda 100 kilodan düşük bench press 60-70 kilodan düşük military press yapan yok :D

Bunu da aşarız elbet, ek olarak snatch hala yapamıyorum onu da becerdiğimde yazarım buraya.

Şunları da yazayım madem.

2 tane kuzenimi salona başlattım. Bir tanesi çok zayıf 40-45 kg falan daha 2. haftada 80 kgx5 deadlift, 60kgx5 fullsquat yaptı. Abisi normal kiloda o da 100kgx5 deadlift 70kgx5 fullsquat yapıyor, 60kgx5 bench yapıyor. 2 ay sonra bana yetişecek herhalde bu sporda genetik çok ama çok önemli, benim konyadaki partner 2 senedir 120kgx5in üstüne çıkamadı deadliftte ama kuzen daha 2. haftada 100kgx5 yapıyor. Adaletini seveyim dünya :p

Son düzenleme:
Snatch icin,

Snatch balance + overhead squat.

Form oturduktan sonra daha agir girmek icin snatch pull.

Military press guc icin Rippetoe'nin onerdigi sekliyle 5 reps of 5-6 sets. Bende yariyor en azindan. 40 kg'lerden 65'lere firladim. Daha yolu var elbette ancak bu yolu kisa surede aldim ben. Yanina bol bol power clean. Military yer yer push press ve power/push jerk ile de variate edilebilir.

Bu arada Klokov complex videonu gormek isterim :p

Bear complex vardi bir de, o daha saykoydu 7 setten olusuyordu.

Snatch icin,

Snatch balance + overhead squat.

Form oturduktan sonra daha agir girmek icin snatch pull.

Military press guc icin Rippetoe'nin onerdigi sekliyle 5 reps of 5-6 sets. Bende yariyor en azindan. 40 kg'lerden 65'lere firladim. Daha yolu var elbette ancak bu yolu kisa surede aldim ben. Yanina bol bol power clean. Military yer yer push press ve power/push jerk ile de variate edilebilir.

Bu arada Klokov complex videonu gormek isterim :p

Bear complex vardi bir de, o daha saykoydu 7 setten olusuyordu.

Khephnes , variate etmek ne demek :)

Son düzenleme:
Yer degistirmek.

Turkce'de de kullaniliyor ancak nasil yazildigini bilmedigim icin direkt ingilizce yazmistim. Varyate? Ya da?

Yer degistirmek.

Turkce'de de kullaniliyor ancak nasil yazildigini bilmedigim icin direkt ingilizce yazmistim. Varyate? Ya da?

Military yer yer push press ve power/push jerk ile de yer değiştirebilir şeklinde de oluyormuş aslında :) Bazen fazla ingilizce kelime kullanıyorsun da kendimi bodybuilding.com'da hissediyorum valla :)

Klokov complexe daha çok var :D Daha önce yazdımmı bilmiyorum ama bende hala hafif kifoz var ilk başladığımda eğim fazlaydı şimdi epey düzeldi bu da çok sıkıntı oluyor bazı hareketkerde hele frontsquatta çok büyük sıkıntı hala etkiliyor omurganın yamukluğu o sebeple olimpik tutuşla yapamıyorum frontsquatı.

Snatchda da aynı şekilde sırt olması gerektiği gibi durmadığından dengede duramıyorum çok uğraştıracak bu son 2 haftadır kifoz egzersizlerine ağırlık verdim pek üstüne düşmüyordum da zararı oluyor en kısa sürede düzeltip snatch hareketinde de ustalaşmayı planlıyorum olimpik kaldırışların zevki zaten bambaşka oluyor.

Benim kifoz da bir acayip gece sırtüstü sert bir yerde yatayım sabahta 2-3 esnetme yapayım dümdüz oluyor sırt ama 1-2 saat yürüdümü tekrar yamuluyor 2 sene önce doktora gittiğimde eğim fazla ameliyat şart demişti gitmedim o anki halimle şuanki arasında dağlar kadar fark var artık tamamen düzeltmek için uğraşacam.

Son düzenleme:
Back
Yukarı