protein tozlarinda domuz jelatini kaygısı - Zaman haber

Bu konuda çok tartışma yapanlar işini garantiye almak için içeriği okuyup alsınlar.

Her gün hangi protein tozunu alayım diye bir çok konu açılacağına araştırılarak bu konuda herkes kendi kafa yapısına göre ürün kullanabilir.

Ayrıca her medya grubu hayatta kalabilmesi için kendisine rakip olan firmalara bu tarz haberlerle ortaya çıkabilir.

Bu gün zaman grubunun yaptığı haberin bir benzerini yarın başka haber kanallarıda yapabilir.

Malum protein tozu kısır ve iktidarsızlık yapar diyen Habertürk kanalıda vardı.

Ancak şuda bir gerçek protein tozuna böle çıkışan gruba yakınlığı ile bilinen BİM marketlerindeki sosisler de %80 domuz kıyması çıkmıştı.

http://******/Hakkimizda,DP-8.html

linkte ürünlerinde domuz yağı ve katkılarının bulunmadığı belirtilmiş.

dekter morgan universalinde ismini vermiş ama ben sitesinde bu konuyla ilgili bir ibare göremedim. gören varsa ve linkini yollarsa sevinirim.

bu arada universalin distirübütörü farmatek in sahibinin oski hamdemir olduğunu öğrendim. bu kişi aynı zamanda m&f tr nin de sahibi. dergiyi tr ye getirme amacının daha çok supplement satmak olduğu şüphe götürmez bir gerçek. bu sebeple dergideki yazıları okurken veya dev gibi adamların elinde tuttuğu supplement reklamlarına bakarken iki kere düşünmemiz gerek arkadaşlar.

şu an elimde yarım kutu (5 lbs lik) whey im var ve çöpe atmayı düşünüyorum. üzerinde içindekiler kısmında sıkıntılı bir içerik yazmıyor. ancak bakanlığın izni olduğunu yazan bir ibare de yok. sadece onların yazdığı içindekiler bölümüne inanamam. işin ucunda para var. domuz mamülü kullandık yazacak değiller ya.

bunun yanında maalesef bakanlığın iznine de güvenemem. zira bu işlere yakın bir sektörde çalıştığım için bakanlığın kontrollerinin güvenilir düzeyde olduğunu düşünmüyorum .

örneğin hazır yoğurt yemiyorum. ürünlerin içindekiler kısmında yazanlara bakarsak bir sıkıntı yok ve bakanlığın izni de var. ama ben biliyorum ki üzerinde yazmasa da ve bakanlığın izni olsa da içinde çok zararlı şeyler mevcut. bu sebeple markalara ve bakanlığa güveniyorum, onlar okeylemiş, tüketmekte bir sakınca yok deyip yiyemiyorum. sağlığımı düşünüyorum ve tüketmiyorum.

aynı şey bu konuda da geçerli. kendi adıma konuşuyorum ve bu konuda hassas olan arkadaşlara sesleniyorum; sadece üzerinde yazılanlara ve bakanlığa güvenip o ürünleri gönül rahatlığıyla tüketemeyiz. bunlar bizi yükümlülükten kurtarmaz.

şimdilik hardline bana sıcak geliyor ama telefondan arayıp ayrıntılı bilgi almayı deneyeceğim. bu konuda hassas olan herkesin de bu şekilde hareket etmesini rica ediyorum. bu konudaki tepkiler artarsa firmalar daha titiz olacaklardır.

----

1000. mesajımın benim için anlamlı bir içeriği olması iyi bir tevafuk..

Son düzenleme:
bu konuda net bir bilgi alacağımız yer olmadığını düşünüyorum.sağlık bakanlığı ve gıda kodeksine güvenecez artık.

ayırca zaman'la ilgili kaale almam,güvensizdir vs konu dışı kötüleyici,karalayıcı mesajların silinmesini talep ediyorum.

Bu gibi konularda hassas sporculara Multipower ürünlerini tavsiye edebilirim. Ciddi kurumlardan Helal sertifikasyonu bulunuyor. Kaliteli bir markadır fakat muadillerine nazaran pahalıdır.

MEVCUT SERTİFİKALAR:

1.jpg2.jpg

(Büyütmek için üzerlerine sağ tıklayıp yeni sekmede veya sayfada açın. )

Son düzenleme:
gorky53 ün vermiş olduğu linkteki haberden sonra, açıkcası sinirlenmemek elde değil. ilk başta zaman'a kızan arkadaşların ön yargılı davrandıklarını düşünüyordum ama haklıymışlar. o kadar yazıdan sonra ****** ismini vererek yetkili kişinin ifadelerine yer vermek de ne oluyor!

arkadaşlar hardline ile iletişime geçtim ve konuyu açıkladım. sizlerle gönderdikleri cevabı ve ithal ettikleri ürünlerin helal sertifikalarını paylaşmak istiyorum.

Ahmet Bey merhaba,
Tedarik edilen ve ürünler içerisinde kullanılan tüm maddeler için
özellikle helal sertifikası istemekteyiz. Genel itibari ile yurtdışında
ithal edilen hammaddelerimiz için kalite kriterleri, mevzuatlara
uygunluğu dışında helal olma şartı bizim için önemli bir kriterdir.
Helal sertifikası sunabilen tedarikçilerimizin tesislerinde domuz
bileşenleri ve katkıları, alkol bileşenleri kullanılmamaktadır. Kendi
tesisimiz içerisinde ise, domuz bileşenleri kesinlikle kullanılmamakta,
helal olmayan hammadde işlenmemektedir. Hardline Nutrition markasını
üreten Kavi Gıda, Türkiye'de sporcu besinlerinde ilk ve en büyük üretici
olması sebebi ile üretimi, hammaddeleri anlamında sertifikalandırma
kuruluşları tarafından yeterince anlamlandırılamamışlardır. Yani bizim
hammaddelerimiz bilinmiyor ve tanınmıyor. GİMDES ile görüşmelerimiz
devam etmekte ama hammaddelerimizi bilmedikleri için süreç çok yavaş
ilerlemektedir. Umarız bu süreç hızlanır ve kendi kuruluşumuza ait olan
helal sertifikasını sizlere sunabiliriz. Şunu bilmenizi isterim ki, tüm
sistemimiz helal ürün sunma kalitesinde ilerlemektedir. Bu konu, bizim
de hassas olduğumuz bir konudur.
Diğer taraftan yurtdışından temin edilen, hazır ambalajlanmış olan
ürünler ile ilgili olarak kafamızda birçok soru işareti var.
Yurtdışındaki ürünleri takip etme adına fabrika gezilerimiz olmaktadır.
Gördüğümüz kadarı ile, domuz bileşenleri, domuz katkıları veya domuzdan
elde edilen yardımcıların kullanıldığı yerde aynı zamanda whey
proteinleri, amino asitler işlenmektedir. Marka vermek bizim için etik
olmadığından dolayı, eğer yurtdışı markaları hammaddeleri için değil de
kendi tesisleri için helal sertifikası verebilirse, o zaman güvenilir
olur ve tüketilebilirler. Yani ürün içerisinde domuz bileşeni, katkısı
veya yardımcı maddesi olmasa bile, tesis güvenilirliği önemlidir. Size
sunulan yabancı markalarda, bilgi edinme hakkınızı kullanarak helal
sertifikası isteyebilirsiniz. Sonucuna göre kullanıp kullanmama sizin
tercihinizdir.
Ek olarak size özellikle whey proteinlerimizin helal sertifikalarını
gönderiyorum.
İyigünler dilerim.

Kavi Gida San.Tic.Ltd.Sti.
Girne Mah. Maltepe Kucuk San.Sit. A Blok No:23 Maltepe/Istanbul/Turkey
444 KAVİ - 444 5284
Tel:+90 216 5184168
Fax:+90 216 5184169

Eklentiler

• hardline-halal 1.jpg
    hardline-halal 1.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 503
  • hardline-halal 2.jpg
    hardline-halal 2.jpg
    53,7 KB · Görüntüleme: 510
Aldığının takviyelerin " gelatin ( bovine ) " yazılı olmasına dikkat edin , halal sertifika olduğunu sığır ve sığır mamülleri olduğunu gösterir ..

arkadaşlar zaten kontrolsüz kullanımdan bahsediliyor.bazı aşırı noktalar olsa da kontrolsüz ve sürekli kullanımda karaciğere verdiği zararları hepimiz biliyoruz.

Benim anlamadığım; bir gazete protein tozlarını karalama kampanyası başlatıyor, protein tozlarının batı menşeyli olmasından dolayı içerisinde domuz ürünleri bulunduğunu ileri sürüyor, ardından protein tozunun ölümcül(!) yan etkilerinden bahsediyor. En sonunda da ******'nın işini iyi yapan bir firma olduğundan, onun ürünlerinde herhangi bir tehdit bulunmadığından filan bahsediliyor.

Şimdi bu ne perhiz bu ne protein tozu ?!!

Protein tozuna düşmanlığınız domuz ürünlerinden mi, yoksa gençlerin sağlığını düşündüğünüzden mi önce burada net olun.

Diğer markaların proteinleri ölüm saçıyor madem de Y. G. şifa kaynağı mı?

Bu bir bizden olanın işi bozulmasın parantezi mi?

saygılar..

Arkadaslar gecen haberde çıktı İsveç'te helal sertifikalı ürünlerin yüzde otuzunda domuz eti çıkmış :)

helal sertificali domuz eti dahi reyonlarda bulundu.
yasasın çin.

tabi bu gibi dengesiz durumlar birtakim seylere dikkat etmememiz gerektigi anlamina gelmez

Helal sertifikalı domuz eti!.. - ZAMAN

bir cok urunun uzerinde neyden imal edildigi yazar.

sığır jelatini ibaresine kanmayın. dunya uzerinde helal sigir jelitani imal eden 2 yer var. 1. palistanda digeri menseyini bilmiyorum. soya jelatini ibaresi daha guvenilir.

kimse oturup kemikleri helal haram diya ayirmaz. jelatin fabrikasina ne gelirse islenir.

diğer unsurlarda var. en azından icindekiler kismini okuyup arastirmak gerekli.

Back
Yukarı