arkadaslar saglık bakanlıgı onaylı olan cogu ilacin kullanımı sonucu olen insanlar var mesela apranax'i cignedigi icin olen biri vardi hatırlarsınız haberlerde falan cıktı ... ayrıca thylol hot diye birsey vardi hatırlarsaniz soguk algınlıgına falan iyi geliyordu saglık bakanlıgı onaylıydı fakat daha sonra zararlı oldugu tespit edildi yani kısaca kullanan insanlara bak protein tozundan olen gordunuz mu hic ? ben gormedim bilmiyorum ben denk gelmedim en azından iciniz rahat değilse kullanmayın kullanan insanlar kullanın diye ısrar etmesin kullanmayan ve sacma bulanlarda kullananlara karısmasın bu konuda kapansın ... Ana sorunun cevabını verim bu arada... Protein bir besindir yani tarımla ilgilidir cogu protein tozlar bitkisel proteini kaynak olarak kullanır bu yuzden tarim bakanlıgı onaylı sonucta bu bir ilac değil tedavi amaci yokki saglık bakanlıgı onaylı olsun...
Ben hala thylolhot kullanırım yanlışlık olmasın :lol:
sanmam piyasadan kaldırıldı kısa sure once tekrar suruldumu bilmiyorum ama zararlı oldugu ortaya cıkmıstı ..![]()
ben 2 aydır protein tozu kullanıyorum hiç bir yararı olmadı daha bitmek üzere suan maası alınca gainer alıcam onunda yararı olmazsa konu acıp söylerim
Kaynak gösterebilir misin? Aradım bulamadım internette.
Kullandığınız protein tozunun markası nedir ? Protein tozunu alıp diğer ana besinlerinize dikkat ettiniz mi peki 2 aydır ?
Kaynak gösterebilir misin? Aradım bulamadım internette.
Bu ilacı tavsiye edilenden daha fazla dozda ve daha uzun süre kullanmayınız. Parasetamol’ün doz aşımı ciddi zararlara, karaciğerde hasara sebep olabilir.Hiçbir zaman günde 2600 mg fazla Parasetamol kullanmayınız.
Kurul, bu ilaçların kullanımının azaltılması için bir kerede alınabilecek ilaç dozunu 1000 mg'dan 650 mg'a, günlük toplam dozu ise 4 bin mg'dan 2 bin 600 mg'a düşürdü. Ayrıca FDA tarafından 500 mg ve üzeri tabletlerin artık reçetesiz satılmaması yönünde karar alınması da önerildi.
1 paket TYLOLHOT 500mg parasetamol içermektedir.
AKUT KARACİĞER İFLASI NEDENLERİ:
**Parasetamol içeren ilacın normal doz ve başka bir ilaçla birlikte kullanılmasından, yüksek oranda alkolle alınmasından veya rejimdeyken alınmasından dolayı oluşan zehirlenme,
**Yüksek dozda parasetamol.
Araştırmacılar, yüksek dozda kafein ve parasetamolün birlikte alınması halinde, karaciğerin zarar görebileceği yönünde uyarıyorlar.
Washington Üniversitesi’nde yürütülen çalışmada, bu karışımın sonucunda karaciğeri zehirleyen bir enzimin ortaya çıktığı açıklandı.
Uzmanlar, parasetamol ve kafein bileşiminin neden olduğu bu toksik etkinin, aynı zamanda hem kafein hem de parasetamol içeren güçlü ağrı kesicilerin alınması sonucunda da ortaya çıkabileceğini belirtiyorlar.