Pink Zeppelin Antrenman Günlüğü ( Powerlifting )

Kayda değer aksiyon olmadı pek ondan dolayı video çekmedim malesef. :)[DOUBLEPOST=1505287943][/DOUBLEPOST]
Hocam liftleriniz çok iyi.
Özellikle kilonuza göre muazzam liftleriniz varken özel değilse yarışmaya katılmaktan neden vazgeçtiniz bu kadar başarılıyken merak ettim.

Rahatça çalışacak güzel salon bulamadığımdan motivasyonum düşük o nedenle sadece görev bilinci olarak antrenman yapıp geliyorum. Pek hevesim yok o nedenle yarışma işlerine.

Rakamlar ne durumda acaba merak ettim? :)

Rakamlar ne durumda acaba merak ettim? :)

Deadlift ve bench atmadım 1.5-2 aydır. Squat'ta aralıksız devam ettim ama, en son high barda 190 kg ile çok kolay bir tek tekrar atmıştım, 200 girmeyi düşündüm ama o gün belim biraz yorgundu o nedenle vazgeçtim. Eskişehir'e aralıkta macfit açılıyormuş, evime de epey yakın baya iyi oldu orada rahat çalışabilirim. :)

Deadlift ve bench atmadım 1.5-2 aydır. Squat'ta aralıksız devam ettim ama, en son high barda 190 kg ile çok kolay bir tek tekrar atmıştım, 200 girmeyi düşündüm ama o gün belim biraz yorgundu o nedenle vazgeçtim. Eskişehir'e aralıkta macfit açılıyormuş, evime de epey yakın baya iyi oldu orada rahat çalışabilirim. :)

Ben de artık kendime Powerlifting yaptığımı resmi olarak itiraf ettim, şimdiye dek kendimi hep "Powelifting tarzı çalışıyorum" diyerek kandırıyordum, sonra fark ettim ki aslında Powerlifting yapıyorum. :D

Ben de artık kendime Powerlifting yaptığımı resmi olarak itiraf ettim, şimdiye dek kendimi hep "Powelifting tarzı çalışıyorum" diyerek kandırıyordum, sonra fark ettim ki aslında Powerlifting yapıyorum. :D

Bir kere ilgilenmeye başlayınca kaçış yok. :D Senin powerliftinge başladıktan sonra aldığın gelişim muazzam ama, şimdi vücut geliştirme spesifiğinde çalışmaya geri dönsen bu kuvvet kazancıyla hipertrofi potansiyelin de çok yükselmiş olur.

Eskişehir'e Macfit açılıyor, demişsiniz. Sizce squat rack falan koyarlar mı? powerlifting tarzı çalışmak için uygun alan olur mu? genelde daha çok bro tarzı makinelerle dolduruyorlar diye biliyorum. bende yer arıyorum, şu anda iki eylüle gidiyorum sadece rackten dolayı.

Eskişehir'e Macfit açılıyor, demişsiniz. Sizce squat rack falan koyarlar mı? powerlifting tarzı çalışmak için uygun alan olur mu? genelde daha çok bro tarzı makinelerle dolduruyorlar diye biliyorum. bende yer arıyorum, şu anda iki eylüle gidiyorum sadece rackten dolayı.

macfitlerde rack oluyor,biraz kısa da olsa bol ağırlık oluyor,iş görecek düzeyde barlar oluyor.benim çok beğendiğim hammer strength makineler de oluyor ki ben de powerlifting odaklı çalışan bir insanım,çok güzel itiş çekiş accessory hareketler çıkar hammerın makinelerinden.

Squat rack oluyor zeo'nun da dediği gibi. Yalnız macfit'teki barlar çok kalın bu nedenle bench ve deadliftte sıkıntı oluyor.

Ufak bir güncelleme yapayım. Son 7 haftadır diyetteyim ve 77. 5 kilodan 71'e düştüm (kendimi hep 80 sanıyordum meğer tartı 3 kg fazla gösteriyormuş). İhtiyacımın 1000 kcal altında yiyorum (2200 total kalori). %20 karbonhidrat, %40 yağ, %40 protein şeklinde makroları ayarladım. Kalori kesimini 10-11. haftada kesip diyeti bitireceğim. Kalan haftalarda kaloriyi biraz artırıp kilo verme hızımı yavaşlatmayı planlıyorum. Neyse ki şimdilik pek kas kaybı yok ama epey yağlı olduğumu farkettim, kaç kilo verirsem vereyim 7-8 kg fazlam varmış gibi geliyor. 68 gibi çok düşük kiloda bile tatmin olmayacağım belli ki.

Birkaç fotoğraf bırakayım.
Aybdoz.jpg
Byd5VV.jpg
XEgzyo.png
1GoA41.jpg

Sol göğüsteki jinekomasti canımı sıkıyor, ergenlikten kalma kötü bir hatıra malesef.

En büyük değişim suratımda oldu. bol bol ve her çeşitten sebze yiyorum, aldığım sodyumu düşük tutuyorum ve günlük 5+ litre su içiyorum. Bunları ve düşük karbonhidratı hesaba katınca suratımın küçülmesi normal.

DyAv2O.png

Kuvvet mevzusuna gelirsek ; f=ma sağolsun, her hafta azaldığını hissediyorum. Tabi bunda salon meselelerinden dolayı adam gibi antrenman yapmamamın da etkisi var. 12 aralık'ta üyeliğim bitecek ve nihayet yeni salona geçeceğim. macfit'e yazılmaya planlıyorum ( eğer açılmış olursa ). Macfit hafta içi saat 7de açılıyor bu sayede okuldan önce kimse yokken gelip özgür bir şekilde antrenman atabileceğim, ses çıkıyor görüntü bozuluyor vs gibi şikayetlerde de bulunacaklarını sanmıyorum bu sayede kafam rahat olacak. Ve en güzeli de kulak tırmalayan dandik disko müzikleri son ses açmıyor olmaları, kulak tıkacı olmadan da antrenman yapabileceğim nihayet :).

bu da son antrenmandan squat.

forum ahalisine sesleniyorum,hayatınızda kaç defa natural bir sporcudan böyle fizik gördünüz?bir adım daha ilerletiyorum hayatınızda kaç defa @Pink Zeppelin 'in girdiği ağırlıklara giren natural birini gördünüz?aradaki bağı anlatabildim mi?fluff and pump işleri bırakın arkadaşlar,hipertrofi ve güç biz doğal sporcularda kol kola giden 2 faktör.bro splitleri saçma programları bu yüzden uygulamayın işte.bu yüzden sizi güç odaklı programlara yöneltmeye çalışıyoruz.ağırlıklarınızı artırın çünkü güçlü kas her zaman daha büyük kastır.70 kiloda bu kütle gerçekten muazzam.

70 kiloda 140 kg squat 13 tekrar hemde high bar maşallah diyelim de nazarımız değmesin :D
Diğer liftler ne durumda hocam onları da merak ettim.
Birde benim squat şuan 5x150 kg civarlarında 3 gün antrenmana gidiyorum ve her gün squatım var 130-150 arası ağırlıklar ile çalışıyorum bu durumlarda dizlerde sızı olması doğal mıdır?
Antrenman esnasında ağrı sızı olmuyor ancak antrenmanda olmadığım günlerde hafif bir sızı var siz de böyle bir durum oluyor mu?

70 kiloda 140 kg squat 13 tekrar hemde high bar maşallah diyelim de nazarımız değmesin :D
Diğer liftler ne durumda hocam onları da merak ettim.
Birde benim squat şuan 5x150 kg civarlarında 3 gün antrenmana gidiyorum ve her gün squatım var 130-150 arası ağırlıklar ile çalışıyorum bu durumlarda dizlerde sızı olması doğal mıdır?
Antrenman esnasında ağrı sızı olmuyor ancak antrenmanda olmadığım günlerde hafif bir sızı var siz de böyle bir durum oluyor mu?

sağolasın yorum için. şu an bench ve squat atıyorum , deadlifti salon meselesinden dolayı geçen yazdan bu yana yapamadım onun yerine snatch grip back extension yapıyorum 110 kg civarıyla. 5 kg civarı kaybım var diyebilirim squat ve bench'te . diz meselesine gelirsek bende şu an o problem yok ama daha önce yaşadığım oluyordu. hareket sırasında ısınmış olduğumuzdan hissedemeyebilirsin problemi. eğer high bar atıyorsan daha fazla bilek mobilitesi gerekiyor. bu mobiliteye sahip değilsen ağırlık merkezini geride tutamayabilirsin bu durumda dizlere baskı olabilir. artı olarak ayağını daha fazla dışa çevirmeyi deneyebilirsin ( external rotation ). belki tek ihtiyacın bir süre dinlenmektir ki bu herkese olan bir durum.

Hocam itiraf et gizli gizli curl yapıyorsun :D maşallah güzel form hocam özellikle omuz çok iyi ama senin quadlar meşhur olduğu için bacak formunu merak etmedim değil :D

curl atıyorum da nasıl atıyorum bir görsen :D salondan o kadar soğudum ki 30 saniyede yarım yamalak yapıp kaçıyorum. quadricep'te ilk kez damar gördüm geçen gün , onda da gelişme var atarım bir sonraki gncellemede. :)

Ufak bir güncelleme yapayım. Son 7 haftadır diyetteyim ve 77. 5 kilodan 71'e düştüm (kendimi hep 80 sanıyordum meğer tartı 3 kg fazla gösteriyormuş). İhtiyacımın 1000 kcal altında yiyorum (2200 total kalori). %20 karbonhidrat, %40 yağ, %40 protein şeklinde makroları ayarladım. Kalori kesimini 10-11. haftada kesip diyeti bitireceğim. Kalan haftalarda kaloriyi biraz artırıp kilo verme hızımı yavaşlatmayı planlıyorum. Neyse ki şimdilik pek kas kaybı yok ama epey yağlı olduğumu farkettim, kaç kilo verirsem vereyim 7-8 kg fazlam varmış gibi geliyor. 68 gibi çok düşük kiloda bile tatmin olmayacağım belli ki.

Birkaç fotoğraf bırakayım.
Aybdoz.jpg
Byd5VV.jpg
XEgzyo.png
1GoA41.jpg

Sol göğüsteki jinekomasti canımı sıkıyor, ergenlikten kalma kötü bir hatıra malesef.

En büyük değişim suratımda oldu. bol bol ve her çeşitten sebze yiyorum, aldığım sodyumu düşük tutuyorum ve günlük 5+ litre su içiyorum. Bunları ve düşük karbonhidratı hesaba katınca suratımın küçülmesi normal.

DyAv2O.png

Kuvvet mevzusuna gelirsek ; f=ma sağolsun, her hafta azaldığını hissediyorum. Tabi bunda salon meselelerinden dolayı adam gibi antrenman yapmamamın da etkisi var. 12 aralık'ta üyeliğim bitecek ve nihayet yeni salona geçeceğim. macfit'e yazılmaya planlıyorum ( eğer açılmış olursa ). Macfit hafta içi saat 7de açılıyor bu sayede okuldan önce kimse yokken gelip özgür bir şekilde antrenman atabileceğim, ses çıkıyor görüntü bozuluyor vs gibi şikayetlerde de bulunacaklarını sanmıyorum bu sayede kafam rahat olacak. Ve en güzeli de kulak tırmalayan dandik disko müzikleri son ses açmıyor olmaları, kulak tıkacı olmadan da antrenman yapabileceğim nihayet :).

bu da son antrenmandan squat.
Reis ben Powerlifter oldum, bu sefer sen Fitness'a dönmüşsün. :D

10 Numara vücut yapmışsın, bilek kasların da çok iyi duruyor.

Bir pink zeppelin güncellemesi gelir mi hocam :D

en son diyetin son haftalarında yazmışım , o dönemden sonra diyeti bitirdim. diyet sonunda 70 kiloya düşmüş oldum ve hemen ardından yeni salon açılınca smolov squat programına başladım. program tam bir felaket oldu , ağırlık artışını bırak ağırlıklarım düştü diyeyim. işkence gibi bir süreçti ve bitirmekte çok zorlandım. squat için kimseye tavsiye etmiyorum smolov'u , son derece anlamsız bilimsel temeli olmayan acayip bir program. şimdi de bulktayım , yaza kadar bulk yapıp yine diyete gireceğim. yeni salonda squat konusunda hiç problem yok. rack güzel , güvenlik aparatı da gayet iyi. deadlift'te bar çok kalın olduğundan hiç bükülmüyor o nedenle standart barlara kıyasla ağırlık düşüşü oluyor malesef ama en azından ses konusunda vs. sorun etmiyorlar rahat rahat çalışabiliyorum. bench'te ise problem büyük , sehpa bana uymadı kollarım yetişmediğinden barı çıkaramıyorum bu nedenle artık bench press yok. yerine dumbell press yapıyorum ama onda da en fazla 40 kiloluk dumbellar var ve o da haliyle çok hafif geliyor.

diyet sonundaki fotoğraflarım bunlar , alttaki bacak fotoğrafı güncel.

lObdWX.jpg

Vr30Mn.jpg

nOJRW0.png

vjJbpv.jpg

damar damar üstüne binmesi.jpg :D

şu off season denebilecek dönemi bitirince her antrenman konuya yazmaya geri dönebilirim. mayıs - haziran gibi candito'nun ileri seviye squat programına başlamayı planlıyorum.

Back
Yukarı