benim de alt karın kısmımda hafif bir yağlanma var. başlığa bunun için girdim ama her kafadan bir ses çıkıyor. tüm yazılanları okudum. bir ara tartışma, "ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yapılır mı yapılmaz mı" ya döndü. sonra konu gene alt karın yağlarına geldi : )
genel olarak herkes, diyet + kardio üzerinde duruyor.
benim boyum 1.70, kilom 52. üst karın kısmımda hiçbir problemim yok. şu anda vücudumda tek sıkıntılı noktam alt karın kısmındaki hafif yağlanma. vücudumdaki yağ oranı nedir bilmiyorum malesef, ölçtürmedim. daha fazla kilo vermek de istemiyorum. çünkü biraz daha kilo verirsem çok zayıf görünürüm. kilo kaybettiğim zaman da yüzümden veya istemediğim yerlerden gidiyor kilolar zaten. ama o alt karındaki yağ duruyor.
mevcut kiloyu koruyarak bu problem nasıl halledilebilir anlayamadım. çünkü benim hedefim vücut "geliştirmek" değil. sadece fit olmak.
konuyu, spor salonunda programımı hazırlayan hocayla da konuşmuştum. bana, kadınlarda dümdüz bir karnın zaten mümkün olmadığını, vücut geliştiren kadınların da testosteron takviyesi yaptığını filan söyledi. bu cevap beni pek tatmin etmedi. ben hala bir şeyleri (beslenme veya antrenman konusunda) yanlış yaptığım için böyle olduğunu düşünüyorum.
bir de ben programımdan önce ve sonra eğimli tempolu yürüyüş yapıyorum. programımın içinde ağırlık çalışması da var ama sizin programlarınız kadar yoğun değil. dolayısıyla programım tek parça. yani sizlerinki gibi bir gün bacak, başka gün omuz vs. değil. dolayısıyla kardiyoyu ayrı gün yapmam gibi bir şey söz konusu olmuyor.
sonuç olarak forumu okudukça bilgilenmenin yanırsıra kafam da karışıyor açıkçası :s