Hangi ekmeği tüketiyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2shae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hangi ekmek

• Total voters
    945
Sanırım tadını unuttum ekmeğin, 1 senedir ekmek ve türevi yemiyorum. Bi süre sonra alışıyo insan, sebze ve tavuk göğsü ile doyar oldum. Bazen spordan 2-3 saat önce 40-50gr yulaf ekmek niyetine işte :) Açlık felan da hissetmiyorum, bence ekmeğe gerek yok, sebzelerden ve çok gerekliyse bi miktar yulaftan alıyo insan yeterli lifi. Kilo almaya çalışmıyosa insan ekmeğe gerek yok bence. Ekmek yemeden duramam , dayanamıyorum vs diyenler için de, evde kendi ekmeklerini yapmalarını öneririm. bol tahıllı mis gibi olur valla :)
Her akşam yemeğinde lor + baklagil + tavuk , fena tokum şuan :D

alıntı
Diyabetlilerin ve diyet yapanların yoğun olarak tükettiği kepek ekmeğin beyaz ekmekten farkı olmadığı ortaya çıktı. Araştırmayı yapan bilim adamları, “kepek ekmeğin kilo ve kan şekeri kontrolü açısından ne yazık ki beyaz ekmekten farkı yok” diye uyardı.

İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 60 kişi üzerinde yapılan araştırma sonunda kan şekeri ve kilo kontrolü açısından kepek ekmekle beyaz ekmek arasında bir fark bulunamadı.

Kliniğin şefi Prof. Dr. Aytekin Oğuz, araştırmayla ilgili şu bilgiyi verdi.
“Hastada beyaz ekmek-kepek ekmek kıyaslaması, 20 hastada beyaz ekmek- çavdar ekmek kıyaslaması, 20 hastada beyaz ekmek tam buğday ekmeği kıyaslaması yaptık. Kepekli ekmeğin verdiği kalori, kepekli ekmeğin şişmanlatma gücü, kepekli ekmeğin kan şekerini yükseltme gücün olarak değerlendirdiğimizde beyaz ekmekten çok büyük farkı olmadığını gördük.”

TAM BUĞDAY EKMEĞİ DAHA DOYURUCU
Kepek ekmekle ilgili sonuçlar hayal kırıklığı yaratsa da araştırmada tam buğday ekmeği lehine sonuçlar elde edildi. Prof. Dr. Aytekin Oğuz, şöyle konuştu:
“Tam buğday ekmeğinin doyuruculuğunu daha fazla bulduk, kepek ekmeğinin sindirim sistemi açısından katkıları var ama kan şekeri kontrolü açısından etkileri üçünün de birbirine benzerdi. Ekmek tüketiminin kontrollü olması gerekiyor. Özellikle obez olan hastaların diyet ekmek zannederek fazla miktarda kepek ekmek tüketmesi hem obezite hem de diyabet kontrolü açısından kötü olduğunu söylemek isterim. Önemli olan gün içinde yediğiniz toplam ekmek miktarıdır. Hangi cins ekmek olduğu çok ciddi fark yaratmaz
Kepek ekmeğinin faydaları:

* Kepekli ekmek bağırsakları çalıştırma özelliğinden dolayı, Bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 50 oranında azaltıyor.

* Safra kesesinde taş oluşması ihtimalini de azaltıyor. Çünkü, kepek ekmeği; beyaz ekmek, çavdar ekmeği ve mısır ekmeği gibi diğer ekmek türlerinde bulunan bütün vitamin ve mineralleri içerir.

* Kabızlığı önleyen, kepekli ekmek; iştahı keser kilo vermeye yardımcı olur. Kolay hazmedilir.

* Metabolizmanın çalışmasını hızlandırdığı için, sindirimle ilgili rahatsızlıklara ve kabızlığa da birebir çözümdür. Bağırsakların çalışmasını sağladığı gibi, bağırsak kanserini ve hemoroit oluşumunu da engeller.

* Kepek ekmeği; östrojenin ( kadınlık hormonu ) dolaşımını da azaltır. Bu da kadınlarda, göğüs ve rahim kanserini önleyen bir faktör oluşturur.

* Şeker hastalarının ve kilo problemi olan kişilerin rejim listelerinin başında olmalıdır.

* Kalp ve dolaşım hastalıklarına iyi gelir. Besin değeri yüksek, ekonomik bir gıdadır.

yani anlaşılacağı üzere tam tahıllı ekmek insan sağlığı açısından daha faydalı kesinlikle beyaz ekmek yememek lazım
ancak kilo alma açısından bakarsanız ikisi arasında bariz bir fark yok

Son düzenleme:
ekmeği çok yemek zararlıdır az yemekte zararlıdır
kararında yemek lazım
kendi yapına göre gereken miktarı belirlemen lazım
kişiden kişiye değişir
kimine günlük 3 yeter kimene 5 yeter
sana bağlı

ekmeği çok yemek zararlıdır az yemekte zararlıdır
kararında yemek lazım
kendi yapına göre gereken miktarı belirlemen lazım
kişiden kişiye değişir
kimine günlük 3 yeter kimene 5 yeter
sana bağlı

Arkadaşım ekmek öyle bişey değil. Az yersen zararlı ne demek :) Hiç yemiyorum ben anlat bakalım zararlarını :)

Arkadaşım ekmek öyle bişey değil. Az yersen zararlı ne demek :) Hiç yemiyorum ben anlat bakalım zararlarını :)

googldan daha detaylı araştırıp bulabilirsin
al sana kısa bi alıntı
Vücudumuza enerji veren 3 temel besin öğesi vardır, karbonhidrat, protein ve yağ. Ekmek temel karbonhidrattır ve günlük beslenmemizin yüzde 55 - 60�ı karbonhidrattan sağlanmalıdır. Sebze, meyveler, bulgur, leblebi, kestane, bisküviler, pilav, makarna gibi tahıllar da karbonhidrat kaynağıdır. Karbonhidratın önemiŞeker yoksa kas giderAğız kokusunun sebebi Karbonhidratların vücudumuzda pek çok görevi vardır. Ama en kritik olan kan şekeri seviyesinin ayarlanması (kan glikozu) ile beynin sadece glikoz kullanıyor olmasıdır. Vücudumuzda yağlar kadar büyük karbonhidrat deposu bulunmaz. Ancak bazı organlarda karbonhidratın depo şekli olan glikojeni bulunur. Karbonhidrat deposu olan glikojen çok uzun süre için yeterli değildir. Günlük yeterli karbonhidrat alınmazsa bu depo kullanılmaya başlanır. Eğer glikojen deposu tükenirse kandaki şeker kullanılır kan şekeri düşebilir. Bu durum kişinin kendini güçsüz, halsiz hissetmesine, baş dönmesi ve fenalık hissine sebep olur. Beyin için de yeterli glikoz bulunamadığı durumda ise artık vücut kas dokusunu kullanmaya başlar. Kasların bu şekilde kullanımı son derece tehlikelidir. Sabah ve öğle yemeğinde ekmek yemeyip akşam üstü ani acıkma ve tatlı krizinin sebebi yine depoların boşalmasıdır. Kasların enerji kaynağı olarak kullanılmaması için her gün yeterli miktarda ekmek ve yerine geçen besinleri tüketmek önemlidir. Karbonhidratsız diyette ve açlık halinde karaciğer keton cisimcikleri üretir buna ketozis denir. Ketozis sonucu aseton kokusu gibi bir koku oluşur. Aç kalınca ortaya çıkan ağız kokusunun sebebi budur. Araştırmalar, günde alınacak en az 50 gram karbonhidratın ketosizi önlediğini göstermiştir. Bu şekilde kaslar da enerji için kullanılmaz. Kişisel ayrıcalıklar da düşünülürse en azından günlük diyette 100-125 gr karbonhidrat bulunmalıdır. Bu da yaklaşık 400 - 500 kalorilik enerji verir. Hiç karbonhidrat bulunmayan bir diyet yapılması kesinlikle sağlık için doğru değildir. Özellikle protein ağırlıklı diyetlerde, Atkin�s tarzı beslenmede, ekmeği tamamen kesmek durumunda bu sistem devreye girer ve kas kaybı başlar. Bu tür diyetlerde hızlı kilo kaybı cazip gelir çünkü 1 gr kas kaybı sonucu vücut 2,7 gram su atmış olursunuz.

Son düzenleme:
Bu yazdıklarını herhangi bir karbonhidrat kaynağıda yapabilir

Burada ekmekten bahsediyoruz

Hiç ekmek yemem ama karbonhidrat ihtiyacım varsa bunu başka birşeyden karşılayabilirim

Ekmek alışkanlıktır sadece

buğday , pirinç vb bunlar inasnlığın beslenebilmesi konsuunda önemli atılımlardır...zaten, bunlarsız bir "7.5 milyar "insanın beslenebilmesi söz konusu dahi olamaz !!!...(

vücut uğruna yemekten tad almamayı kesin tamam beslenme çok önemli ama beyaz ekmek seviyorsanız yiyin hamur olmayanların (halk ekmek gibi) yani midenize oturmayanların çok kilo yaptığı yalandır normal olarak ğillaki yapıcak ama beyaz ekmek güzeldir iyidir eğer illa ki sağlıklı beslenicem diyet yapıcam kalori fazlam var diyorsanız alın 3 dilimi sakın geçmeyin ben öyle yapıyorum 3 dilimden fazlası yağ diğerleri kardiyoda 10 dakikanızı alıyor. haa bide dip not: bayat ekmek taze kadar hamurlaşmadığı için(balık tutanlar bilir :) ) daha az kilo yapar bayat ekmeklerinizi teflonda ısıtıp taze gibi çıtır çıtır yiyin hem sağlıklı hem tazeye göre az kilo yapar hemde sıcak sıcak :)

Kilo almaya çalıştığım için beyaz ekmek tüketiyorum. Hem kalori hem protein bakımından zengin. Kilom yerine gelince Çavdara geçmeyi düşünüyorum.

Çavdar da bu gidişle parasızlıktan ya tüketemicem ya da beyaz ekmek yiyeceğim arkadaşlar siz çavdarı nrden alıyorusunz ben uno nunkini alıyorum ama bitiyor hemen 4tl fiyatı var ayrıca :/

Tam tahıllı ekmek al 1 tane sana 1 haftadan fazla gıder tokluk verip fıyatı 1 tl

ben 1 aydır hiç yemiyorum 1 ay toplamında en fazla 2 dilim yemişimdir
donk
yanlış
eğer ekmek yemiyorsan diğer ürünlerle karbonhitrat açığını kapaman lazım
yoksa fayda yerine kaslara zarar verirsin

donk
yanlış
eğer ekmek yemiyorsan diğer ürünlerle karbonhitrat açığını kapaman lazım
yoksa fayda yerine kaslara zarar verirsin

ekmek yemiyor, karbo yemediğini belirtmemişki. bende ekmek tüketmem varsa tahıllı o kadar. yoksa zaten karboyu makarna bulgur yulaftan alıyorum

bende öle dedim zaten karbo başka yolsan almıyosan kötü dedim

Her öğünde yaklaşık 3 dilim Form Ekmek tüketiyorum. Öğle yemeklerinde bazen kaçırabiliyorum ama kızarmış olduğundan hazmı çok hızlı oluyor ve midemde şişkinlik ya da bi rahatsızlık hissetmiyorum.

Besin öğeleri (100 gramda)
Enerji (Kcal) 358
Karbonhidrat (g) 70,2
Protein (g) 19,3
Yağ (g) 1,4
Ham Lif (%) 10,5
Nişasta (%) 48,2

images

Back
Yukarı