Güzel bir azim ve başarı öyküsü. Tüm sayfaları okumaya çalıştım ama sanırım bazı yerşeri kaçırdım.
Ölçülerimiz birbirine çok yakın, boy ve kiloda. Bu yüzden şu max ot. sisteminni ne olduğunu anlayamadım biraz anlatırmısın?
teşekkürler.
max ot ta ana hedef kuvvet artışıdır genel olarak.
tabi max ot sistemini hakkını vererek yaparsan kuvvet artışının yanında hacim artışı yani kaliteli bir kas kütlesi elde edersin ki bende öyle oldu hacim konusunda dışarıdan görenlerin önceki ve sonraki fotolarıma baktığında ne kadar fark olduğunu söylemeleri hoşuma gidiyor

tabi ayna karşısında ben pek bir şeyin farkına varamıyorum.
max ot'tan önce gelişimim durmuş gibiydi. kuvvet ve hacim konusunda.
örnek verecek olursam önceden 40 bar dahil 3x10 deadlift yaparken canım çıkardı.
şuan ters piramit sistemi uyguluyorum. geçen hafta yaptığım sırt idmanındaki deadliftim şöyle idi
8-8-10-12 ( 90kg -90kg- 80kg-70kg)
en basit örnek
max ot ta en önemli şey beslenme (hakkını vererek yapabilmek için).
max ot tan önce günde 500 gr karb 180 gr protein alırken max ot döngüsünde 800gr karb. 200-220 gr protein alıyordum tabi kullandığım supplementlerde vardı ki başka türlü hakkını vererek yapamazdım.
umarım yeteri kadar yardımcı olabilmişimdir. tabi aklına takılan birşeyler olursa max ot ile ilgili tecrübe edindiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım..
Max ot sisteminde gögüs ve sırt ta 3x6 diğer bölgelerde 2x6 ve maximum ağırlık. fakat her hafta önceki hafta kaldırdığın ağırlıkların % 5 fazlasını kaldırıyorsun. örnek olarak diyelim barbel curl yapıorsun bu hafta 2x6 bar dahil 60 kg sonraki hafta 2x6 65 kg .. 2 ay non stop bu şekilde çalışıyorsun. max ot döngüsü bittikten sonra 1 hafta yeterli ardından drop set yada piramit set yapabilirsin.
nette bir kaç yerde yılda en fazla 2 kere kuvvet idmanı yapılmalı deniyordu.
önümüzdeki ay'da normal piramit set yani 12-10-8-8 yaptıktan sonra tamamen powerlifting idmanları yapıcam 2 aylık bir döngü şeklinde 5 set 2 tekar max. ağırlık