whey protein tavuktan daha etkilidir orda yanlisin var
yumurta ve wheyde ki proteini fazlasiyla kullaniyor vucut ama tavukta ki proteinin kaci sentezleniyor belli degil
tabiki dogal beslenme taraftariyim ve tavuk her zaman var menumde ama wheyden kaliteli degil proteini
Valla creatin icin supplement kullanilir, Her gun kilolarca et yemek mumkun degildir. Monohidrat creatinin de sporculara yaptigi katki goz ardi edilemez.Milyarlarca dolarlik sektorun bir amaci vardir.Gerekli urunler gerekli zamanlarda kullanilabilinir. En iyisi herzaman dogal yeme aliskanligidir, ama supplementleri de tek kalemde silemeyiz. Milyarlarca dolar buraya bosuna harcanmiyor, arastirmalar ve uretim dahil.
üretim inanlar için değil kapital sahiğleri için vardır arz talep. o zaman milyar dolarlık sigara endüstriside boşa olamaz sigara faydalı olsa gerek..
wheyin türkçesini niye kullanmıyorsunuz "peynir altı suyu". uzun geliyo herhalde. lor deyin oda olabilir.
Şimdi bu işi hiç supplementsiz yapanlar olduğu gibi supplement tercih edenler de oluyor.. Bu spora 1 kere bulaşanlar öyle veya böyle bi süre whey,amino gibi şeyler kullanıyor..
Bana kalırsa ;
Eğer ki her gün düzenli olarak et,tavuk,balık gibi kaliteli gıdalardan protein alımınızı karşılayabiliyorsanız yani günde en az Kilo X 1.8 kadar protein alabiliyorsanız tabi ki sizin protein tozuna veya diğer supplementlere ihtiyacınız yok demektir.
Ama çoğumuz öğrenci,çalışan vb. olduğumuzdan sürekli yemek imkanını bırakın salonda gidip de 1 saat antrenman yapmak için zor vakit bulduğumuz günler oluyor.. Şu durumda imdada supplementler yetişiyor..
Yani bir protein tozu yemek yiyerek alınan kaliteli protein gibi değildir ama bir miktar günlük ihtiyacınızı karşılamanızda yardımcı olur.. Eğer dediğim şekilde yeme imkanınız varsa hiç supplementlere para harcamanıza gerek yok zaten
Ek bir şey ; Bu güne kadar olan supplement deneyimlerimden gördüm ki tek gerekli olan bana kalırsa Whey proteindir.. Creatine,amino,argenine hep ıvır zıvır şeyler boşuna renkli caf caflı üstünde kocaman MADE İN USA yazan kutulara paranızı kaptırmayın.. Sadece whey yeterlidir.
ne alakasi var yahu
turk dil kurumunda degiliz sacmalamanin anlami yok git butun basliklarda whey yazanlarin mesajlarini alintila ugras dur sabaha kadar isin yoksa hadi
kendiniz bu baslikta supplement yazarken neredeydi bu guzel turkceniz acaba
wheyin türkçesini niye kullanmıyorsunuz "peynir altı suyu". uzun geliyo herhalde. lor deyin oda olabilir.
Öncelikle kendi Türkçenizi düzeltiniz ve sonra başkalarını uyarınız. Hem devrik cümle kuruyorsunuz hem kelimeleri yanlış yazıyorsunuz. Önce kendinizi düzeltiniz.
Yazdığınız cümlenin doğrusu bu şekilde olacak,
"Whey'in Türkçesini neden kullanmıyorsunuz? Peynir altı suyu demek uzun geliyor heralde. Bu yüzden lor diyebilirsiniz."
Tabi kişiden kişiye göre değişir bunlarBen de whey haricinde Amino,creatin,noxplode gibi şeyler kullandım ama gereksiz para vermekten öte olmadığını düşünüyorum.. Ha maddi durum iyidir hepsinden alın kuş sütü de alın hiç önemli değil tabi ama bence birincil tercih edilmesi gereken supplement Whey dir.
No-Xplode diyolar mesela aldım bende evet 1kg ürüne 100 küsür lira verdim insanların abartısına kanarak ha şimdi sorarsan tekrar alırmısın diye hayatta gidipte para vermem öyle bir şeyeOturur 200 gr makarna yerim 2 saat sonra gider antrenmanımı yaparım paşalar gibi
![]()
Tabi burda işin içine yine imkanlar giriyor , Tozun daha kullanışlı olması falan filan giriyor..
Söylediklerime ek olarak basit bir hesap yazayım.. Evde yemek yeme imkanı olanlar için ;
150 liralık* tavuk göğüsü alırsanız 5000 gr den fazla protein eder , 150 liralık ortalama bir whey de 1600-1700 gr civarı protein bulunur
İşte basit bir hesap , Tavukdan aldığınız protein hem daha kaliteli hem daha fazla. Tabi tavuk sadece bir örnek yerine farklı şeyler de konabilir
*Et balık kurumu Tavuk Göğsü kilo fiyatı 5.90 Tl.
kardeş bırakın şu takviyeleri evet takviyelerle bca amino toz iğne vs. 3-4 ayda vucut yaparsın doğal beslenerek 6 ayda yaptıgın vücudu takviyelerle 2-3 ayda yaparsın sonuç = al balonu şişir şişir koy bir yere beklet hiç elleme günden güne boyutundaki küçülmeyi görüceksin ama balonun içini kumla doldur koy bir yere arasındaki farkı sen gör dene istersen takviyelerde öyle işte eger ben vg olucak ilerde salon açıp para kazanıcam yada veya ölene kadar yapıcam dersen takviye kulllan hiç bozulmassın şunuda iyi düşün eger kulllanıcam dersen ilelebet kullanmak zorundasın yoksa bırakırsan basladıgın yere geri dönersin iyi forumlar.
not:basladıgın yere eski halinle dönmessin gözle görünen sarkıklarla burda kim ne derse desin sarkma yok o yok bu yok 6 senedir yapan arkaşım var kullanmadıgı sey yok(bca yı çerez gibi graineri nescafe gibi ) 3 ay yapmadım diyor üstümü çıkarmaya utandım agzı olan konusuyo kardeş suplementler evet öldürmüyo gebertmiyo ama kullanmadıgın zaman fiziksel değiişiklikler gösteriyo
kardeş bırakın şu takviyeleri evet takviyelerle bca amino toz iğne vs. 3-4 ayda vucut yaparsın doğal beslenerek 6 ayda yaptıgın vücudu takviyelerle 2-3 ayda yaparsın sonuç = al balonu şişir şişir koy bir yere beklet hiç elleme günden güne boyutundaki küçülmeyi görüceksin ama balonun içini kumla doldur koy bir yere arasındaki farkı sen gör dene istersen takviyelerde öyle işte eger ben vg olucak ilerde salon açıp para kazanıcam yada veya ölene kadar yapıcam dersen takviye kulllan hiç bozulmassın şunuda iyi düşün eger kulllanıcam dersen ilelebet kullanmak zorundasın yoksa bırakırsan basladıgın yere geri dönersin iyi forumlar.
not:basladıgın yere eski halinle dönmessin gözle görünen sarkıklarla burda kim ne derse desin sarkma yok o yok bu yok 6 senedir yapan arkaşım var kullanmadıgı sey yok(bca yı çerez gibi graineri nescafe gibi ) 3 ay yapmadım diyor üstümü çıkarmaya utandım agzı olan konusuyo kardeş suplementler evet öldürmüyo gebertmiyo ama kullanmadıgın zaman fiziksel değiişiklikler gösteriyo