Doğal Beslenme Mi Supplement Mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Merdo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Doğal Beslenme Mi Supplement Mi

• Doğal Beslenme

Votes: 461 69,2%
  • Supplement

Votes: 205 30,8%

• Total voters
    666
glucosamine msm
osteo bi flex diye bişe kullanıyorum
sol dirsek ağrım sakatlıktan ilk bir 2 hafta sonra geçti
sağdakide çok azaldı ama bench press hala girmiyorum ve aylarcada giremeyeceğim gibi
kapının kolunu bile çeviremiyordum en azından bench press hariç diğer hareketleri ağrısız normal yapabiliyorumancak bu iyileşme bu suplementenmidir yoksa zaten geçecekmiydi bilemiyorum

Yani ağrı olduğu için aldığın bir destek ürünü.Normal zamanda kullanılması gerekli birşeymidir?

glucosamine msm
osteo bi flex diye bişe kullanıyorum
sol dirsek ağrım sakatlıktan ilk bir 2 hafta sonra geçti
sağdakide çok azaldı ama bench press hala girmiyorum ve aylarcada giremeyeceğim gibi
kapının kolunu bile çeviremiyordum en azından bench press hariç diğer hareketleri ağrısız normal yapabiliyorumancak bu iyileşme bu suplementenmidir yoksa zaten geçecekmiydi bilemiyorum

supplement alan doğal değil benim gözümde . (sadece benim belkide) adı üzerinde doğal! dışarıdan takviye yok! içtiğiniz protein tozu içinde sadece protein mi var, hayır. herşeyin başı doğal beslenme; gerçek ölçüleriniz supplementleri , steroidleri bıraktığınızda sizde kalandır. şöyle düşünün ; bir ormanda mahsur kaldığınızda orda yediğiniz etler , bitkiler (izci olan varsa bilir) sizi oluşturandır. ya da başka bir deyişle supplement bıraktığınızda ölçüleriniz aynı mı kalıyor? lütfen kendimizi kandırmayalım. bodybuilder olmiycam, ama yapabildiğimin en iyi naturel vücudunu yapıcam ; amacım bu ölçüde.
okuduğum okulda 2 senedir sadece protein tozu içip dışarıya çıktığında pizza, dürüm yiyen tipler var. kaslı olabilirler ama hiç biri güçlü değil (kaldırdıkları kilolar vs.) ve her yaz dönüşünde azalan ölçüleri dikkatimi çekiyor. -noldu abi sen inceldin mi? - aynen ya, antalyaya gittim protein tozu falan yoktu biraz inceldim. hep aynı senaryo hep aynı mazeret. insanlar kendilerini kandırır olmuş, bunsuz da spor yapılıyor abi. he çok iyileri de var mı var, ama onlarında supplementleri bıraktıklarında eskisi gibi estetik olmicaklarına eminim.

supplement alan doğal değil benim gözümde . (sadece benim belkide) adı üzerinde doğal! dışarıdan takviye yok! içtiğiniz protein tozu içinde sadece protein mi var, hayır. herşeyin başı doğal beslenme; gerçek ölçüleriniz supplementleri , steroidleri bıraktığınızda sizde kalandır. şöyle düşünün ; bir ormanda mahsur kaldığınızda orda yediğiniz etler , bitkiler (izci olan varsa bilir) sizi oluşturandır. ya da başka bir deyişle supplement bıraktığınızda ölçüleriniz aynı mı kalıyor? lütfen kendimizi kandırmayalım. bodybuilder olmiycam, ama yapabildiğimin en iyi naturel vücudunu yapıcam ; amacım bu ölçüde.
okuduğum okulda 2 senedir sadece protein tozu içip dışarıya çıktığında pizza, dürüm yiyen tipler var. kaslı olabilirler ama hiç biri güçlü değil (kaldırdıkları kilolar vs.) ve her yaz dönüşünde azalan ölçüleri dikkatimi çekiyor. -noldu abi sen inceldin mi? - aynen ya, antalyaya gittim protein tozu falan yoktu biraz inceldim. hep aynı senaryo hep aynı mazeret. insanlar kendilerini kandırır olmuş, bunsuz da spor yapılıyor abi. he çok iyileri de var mı var, ama onlarında supplementleri bıraktıklarında eskisi gibi estetik olmicaklarına eminim.

Adam olayı çözmüş :D toz steroit şişirir sakın kullanmayın :d

İkisi arasında tercih yapmak çok saçma geldi bana bu spor sadece doğal besinlerle(et,yumurta,süt,balık,tavuk vb) düzgün beslendiğinde yine büyürsün ama dengesiz beslenip supplement'e güvenmek bence çok saçma ki her gittiğim salonda supplement kullanıp yağlı vücudu olan adam çok gördüm.

Aslında soru biraz yanlış sorulmuş (bence) . Supplement zaten ek besindir ve doğaldır. Ben bu güne kadar öğlen yemeğimi yemeyeyimde 2 ölçek whey çakayım diyen birisini görmedim :D yani öğün yerine geçmez. Ben supplement kullanmaktan yanayım. Hem sportif seviyenizi en üste çıkartacak hem de amaçlarınıza uygun olacak supplementler doğru bir şekilde kullanılmalı. Saygılarımla ...

Supplementler Doğal Beslenmeye Ek Olarak Destek Ürünlerdir Bana Göre İkisi Arasında Bir Seçim Ve Tercih Söz Konusu Değil Doğal Beslenmenin Yeterli Olmadığı Yerde Supplementlerden Destek Alıyoruz Yani Birinin Birinden Üstün Gösterilmesi Veya Seçim Yapılması Yanlış En Azından Bu Benim Düşüncem İyi Forumlar

konu falza karışmış ama ben size doğru düzgün cevaı vermeye çalışayım ....

Doğal beslenme zaten şart . Allahın emri ... Doğal yollarla en az kilonuz x 2 gr = almanız gereken günlük protein bu net

şöyle de bir konu var protein bir sentezdir ...
amino asit içeren gıdalardan el de edilen bir sentez ...
Vücut amino asitleri emiliminden sonra sentezleyerek protein haline getirir.

suplementler le ilgili benim bakkışım şu suplementler uygun fiyatlı değiller

% 20 indirme girmiş 70 kullanımlık protein tozu = 180 tl

ben 180 tl ye mutfağıma ektradan tavuk yumurtası + bıldırcın yumurtası + badem + fındık + tavuk eti + balık + hindi eti + lor + çökelek alsam

bunları dengeli şekil de yesem

hem vücudumun protein sentezleme yetisini gelişir
hem daha kompleks ve kaliteli protein elde ederim
hem de protein tozu üretilirken zararlı kimyasal, boya, ıvır zıvır varsa uzak dururm
hem de kara ciğerime daha uzun bir ömür biçerim

bunlar benim kendi görüşlerim isteyene bilimsel kaynakları da gösterebilrim ....

merhaba,

Koskoca bir endustriyi goz ardı edemeyiz ama dogal beslenmenin yeri ayrı. Supplement elbet gerekli. hic bir ise yaramasa bile motive ediyor:) bence dogru kullanımla cok faydalı

suplementlerde tartışma konusudur
özellikle protein tozları dışındakiler
kreatin vb ürünlerde tartışma daha artmaktadır
ben protein tozunun gerekli hallerde kullanımının faydalı olduğuna inanıyorum
ancak diğerleri böbrek ve karaciğer hatta diğer organlara etkisi çok tartışılmaktadır
sağlıklı olacağım derken sağlıktan olmakta var
iyi araştırmak lazım

şunuda ekleyeyim suplementler asla ve katta hormonlar ilaçlar gibi sizin gelişiminizi abartılı derecede etkilemez
kimse sup. kullanırım şişerim zannemesin

Son düzenleme:
Bence bu tamamen kişinin tercihine bağlı. Şahsım adına konuşursam eğer, protein tozuna ve geriye kalan supplement lere klasik body building yaptığım dönem de ihtiyaç duymadım şimdi de duymuyorum(body buildingi çok kısa süre yaptım gerçi ama olsun). Protein tozunun bir çok faydası vardır en önemlisi hızlı sindiriliyor(whey den söz edersek) ve normal bir öğün gibi uzun sürmez suyla içtin ve bitti. Zamanı az olanlar veya protein ihtiyacını normal besinlerden karşılayamayanlar için gayet uygundur tabii. Aynı şey gainer vs diğer bütün hepsi için geçerli. Ben şahsen bütün mineralleri vitaminleri proteinleri karbonhidratları ve aklınıza gelebilecek herşeyi doğal besinlerden karşılayabiliyorum çünkü bunun için hem zamanım var hemde biraz irade lazım. He karşılayamayan birisi de gider supplement kullanır fakat asla ama asla ek besinler doğal besinlerin yerini almamalı.

Back
Yukarı