deathlifter
Üye
Düz bar z-bar dan kesinlilkle daha iyi vurur ama daha zordur aynı kilo ile yapamazsınız. Ara sısa şaşırtma amaçlı z-bar geçici olarak yapılabilir.
Düz bar z-bar dan kesinlilkle daha iyi vurur ama daha zordur aynı kilo ile yapamazsınız. Ara sısa şaşırtma amaçlı z-bar geçici olarak yapılabilir.
arkadaşlar bu sporda devamlı artan bir tempo olmalı yok bicepsse yüklenme yok ağır çalışma o zaman ne olur yerinde sayarsın kolda önemli olan tricepsdir kolun 3 de 2 lik kısmıdır ama bicepsde vücutda en gösteren yerdir iyi beslen ağır çalış başarırsın tabiki uygulayacağın programda önemli benim çoğu öğrencilerimin kol ölçüleri 45 üzeri bende şu an kilo 97 boy 174 kolda soğuk 49 herkez şöyle çalış böyle çalış yüklenme tam taersi yüklenceksin zorluycaksın ama sonrasında o kasıda besliyceksin yoksa büyüyemez küçülürsün başarılar......
arkadaşlar şunu söylemek isterimki,haftada iki kez biceps triceps çalıştıgım ay hiç hacim artışı alamadım,haftada tek gün artıyor bile bana kalırsa bu tür kaslar için.
Yenı baslayan bırısı bıcepste 4 hareket yaparsa (ki 4 hareket yapan kisi bunlarıda 4er set yapar en az) her zaman yanı baslayan sıfatını kullanmak zorunda kalır gelısemedıgı ıcın..![]()
neden yeni başlayanların 4 hareket yapması gerekiyor anlayamadım, açıklayabilir misiniz biraz daha. Ayrıca yeni başlayanlar parçalı program yerine 2 günlük programlar yaparlar yani göğüs omuz kollar sırt bacak gibi her bölge tek gün yerine 3 bölge bir gün girerler. Bir günde 3 bölge girince bırakın 4 kol hareketini 3 kol hareketi bile çok uzun süreceğinden programın aşırı uzamasına, overtraine veya fazla kortizol salgılanması yüzünden katabolik yıkıma neden olur.
İleri olanlar için de 4 hareket fazladır benim fikrimce. Hakkını verirseniz 2 hareket bile yeter. Yeter ki doğru hareketler doğru yapılsın. Bir de z-bar curl den sonra scott yapılmamasını da bilmiyordum onun nedeni nedir.
Triceps için de z-bar compound harekettir başta olursa daha verimli olacaktır. Bir de triceps için başka hareketler de ekleyebiliriz mesela dips (düz veya bench) ve close grip.
pushdown ise çok izole bir harekettir yeni başlayanlar daha çok yönelir ama bunun yerine çok daha geniş bölgeleri ekleyen hareketler daha faydalı olabilir.
neden yeni başlayanların 4 hareket yapması gerekiyor anlayamadım, açıklayabilir misiniz biraz daha. Ayrıca yeni başlayanlar parçalı program yerine 2 günlük programlar yaparlar yani göğüs omuz kollar sırt bacak gibi her bölge tek gün yerine 3 bölge bir gün girerler. Bir günde 3 bölge girince bırakın 4 kol hareketini 3 kol hareketi bile çok uzun süreceğinden programın aşırı uzamasına, overtraine veya fazla kortizol salgılanması yüzünden katabolik yıkıma neden olur.
İleri olanlar için de 4 hareket fazladır benim fikrimce. Hakkını verirseniz 2 hareket bile yeter. Yeter ki doğru hareketler doğru yapılsın. Bir de z-bar curl den sonra scott yapılmamasını da bilmiyordum onun nedeni nedir.
Triceps için de z-bar compound harekettir başta olursa daha verimli olacaktır. Bir de triceps için başka hareketler de ekleyebiliriz mesela dips (düz veya bench) ve close grip.
pushdown ise çok izole bir harekettir yeni başlayanlar daha çok yönelir ama bunun yerine çok daha geniş bölgeleri ekleyen hareketler daha faydalı olabilir.
2 hareket, 3 hareket veya hareketlerin hangileri olacağı, piramit mi süperset mi devset mi drop mu fst7 mi kişiden kişiye değişir, kişiyi görmeden de sen şunu yap sen bunu yapma demek doğru değil. Burada size katılıyorum. Ama size katılmadığım her zaman hangi program olursa olsun 4 hareket fazladır ha diyeceksiniz ha üç ha dört 7 hareket demiyoruz ki ne fark eder. Bence çok fark eder birinde overtrain olur diğerinde olmaz.Yeni Başlayanların Biceps Antrenmanında 4 hareketten kastımız kişiden kişiye göre değişeceğini ve insanların o hareketi hissetmesi gerektiğini söylemiştim. Bicepsde long head ve short head olarak kasın tamamen hissedilmesi lazım. bunu ister 4 hareketle yaparsınız ister 3 hareketle. Burda kimse kimseye çok saglıklı yardımcı olamaz çünkü canlı gözlerle insanları görüp yorum yapamayız. ama sadece bu 4 hareketin kombinesiyle biceps bölgesi genel anlamda başların çalışmasını sağlamış olacaktır. Nasılki Smith machine enseye press omuzdan sonra dumblle enseye press yapılması zararlıysa zbar curldan sonrada scott curl yapılması öngörülmez ikiside nerdeyse aynı noktalar vurur. önemli olan kası çalıstırmaktır. şöyle düşünün zbar curl yaptınız ardından scott curl yaptınız toplam da 4 er setten girdiginizi düşünerek 8 set boyunca aynı hareketi yapmıs gibi yoruyorsunuz kollarınızı gereksiz yere. halbuki zbar curldan sonra hammer curl yaparsanız bicepsin farklı yerlerini çalıştırarak daha iyi verim alabilirsiniz. Forumu araştırırsanız zaten bu konu hakkında benim görüşümde olan forumda çok eski olan ve yetkili olan kişilerin paylaştıgı bilgilere sahip olabilirsniz..
Saygılar..