Biceps Ile Sorunu Olanlar Icin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Guest
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
zfrskr dedi:
turkovic dedi:
Makara curl ü unutmayın barbell curl yapamayanlar için uygun olur

Barbell curl bicepsin temel hareketi olmazsa olmazı yani,makara curl ise bicepsi uzatmak için,kıyaslanmamalı bence..
bicepsi uzatmak amaçlı olarak kullanılmaz...scott veya hummer ile karıştırıyorsun gibi sanki.makarada curl hareketlerini uygulamanın birincil şartı ölçü olarak kolda yeterli doyuma gelmektir.ardından definasyon donemi uygulamalarında zirve açısından olumlu sonuçlar gösterir.

turkovic dedi:
iyide barbell curll u yanlış yapmak hiç yapmamaktan kotudur macara curl ile hiç olmazsa biceps e burn uygulayabili,r
birini yanlış yapan diğerinide mutlaka yanlış yapacaktır.ikiside curl hareketı.aradaki tek fark birinde sürekli olarakl gerilim bulunmakta ve sıfır noktası ortadan kalkmaktadır.makarada curl hareketınde yanlışlık yada dengesızlık kendini daha fazla ön plana çıkarır.yani daha zordur.

Bu başlığa itinaden hareketlerimi 3 eindirdim bende, çok faydasını gördüm
burberl curl+hummer curl+ sehpada consantration yapıyorum
Birde ağır kiloadan ziyada kollarda nizami çalışma öbür bölgelere göre daha önemi gibi geliyo bana. yedire yedire çalışmak lazım!

düz barla ayakta curl
10kg-15 tekrar ısınma
15kg-10 tekrar
15kg-10 tekrar
15kg-10 tekrar
max 2 dk dimlenme

dambıll curl
sehbada
1.set 15kg 10 tekrar
2.set 15kg 10 tekrar
3 set 15kg 10 tekrar
konsantre curl(egilerek pazu)
1.set 10kg 10 tekrar
2.set 10 kg 10 tekrar
3.set 10 kg 10 terar
kendim bu programı yapıyorum cokta memnumun

tabi 15 15 30 kg dan bahsediyorum yanlış yazmışımm

Son düzenleyen: Moderatör:
3x10 , 4x8 şeklinde yazabilirsin..kg.ların önemi yok program yazarken..

Biceps için 8 - 9 setlik bir program yeterli. Mesela

Z-bar Curl 8-6-6-4
Dumbell Curl : 8-8-6
Conctraction Cur : 12-12

şeklinde. Kendinizi yeterince zorlarsanız antrenman sonunda kollarınızı hissetmezsiniz. ;)

verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim ama şunu sormak istiyorum bu program kaç gün arayla yapılmalı bilgilendirirseniz çok sevinirim

verilen program diğer kas gruplarında da olduğu gibi haftada bir yapılır..forumu okuyarak yeterince bilgiye ulaşabilirsin..

ayrıca steve'in verdiği program rutin olarak yapılabilecek bir program değil..şaşırtma amaçlı yapılabilir..zira tekrarlar çok az..rutin olarak 15-12-10-8/6 idealdir..

öncelikle merhaba.benim terminoloji eksiğim var sanırım.aslında mesleğim gereği sor ve egzersizle alakalı çok fazla şey okur ve araştırma yapıyorum.ama şu her sette tekrar sayısının sonunda parantez içerisinde max. kaldırış denmiş.ne anlama geliyor.açosal olarak mı?

öncelikle merhaba.benim terminoloji eksiğim var sanırım.aslında mesleğim gereği sor ve egzersizle alakalı çok fazla şey okur ve araştırma yapıyorum.ama şu her sette tekrar sayısının sonunda parantez içerisinde max. kaldırış denmiş.ne anlama geliyor.açosal olarak mı?

Seçilen ağırlıkla hedeflenen tekrar başka tekrar yapacak güç kalmayacak şekilde zorlanmalı anlamına geliyor. Ağırlıklar buna göre seçilip ayarlanır.

(Bunu sağlayabilmek için planlanan tekrar bir eksik veya bir fazla olabilir veya 1-2 tekrar oynasada çok fazla önemsenmeyebilir.)

3X10-8-6 Dumbbell Alternate Bicep Curl
3X10-8-6 EZ-Bar Curl
3X10-8-6 Alternate Hammer Curl

En ağır kilolarla ve son setin, son 2 tekrarında yardımlı çalışıyorum. Gayet verimli gidiyor.

Son düzenleme:
tam olarak nerden bahsettiğini bilmiyorum ama kollar sehpanın öteki kenarına dayanırsa yine preacher curl benzeri olacaktır.

eğer triceps komple sehpaya oturmuşsa kol daha aşağı sarkıtılamayacaktır.bunu makara ile yapmak daha mantıklı.

triceps sehpanın öteki kenarına dayanarak yapılıyorsa preacher curlle aynı olacaktır..

Forumun ilk sayfasında düz sehpadan bahsetmiş arkadaşlar.Bu hareket düz sehpa üzerinde yapılırsa preacher curls gibi bişey olmaz mı?
-Afanesyeva; forumun ilk sayfasındaki bahsedilen egzersiz;anladığım kadarıyla consantrasyon curl. Cheating yapmamak için yere dik olan bir yüzeye (yere 90 derecelik açıdaki bir yüzeye ) üst kolumuzu dayayarak tatbik ediyoruz. Anlatılmak istenen egzersiz bu (anladığım kadarıyla...).
-Preacher curl gibi olmaz,çünkü preacher curl de sehpa 45 derece açı yapıyor ve bu da bicepsleri uzatıyor. Diğerinde ise böyle bir durum söz konusu değil. Zaten tatbik ettiğinde oluşan gerilimlerden sen de neyin ne etki yaptığını anlayabilirsin.
-İlk sayfada benim de anlayamadığım bir egzersiz var. Flexor'un yazdığı yazıda... Sehbada ters curl hangi egzersiz?

Son düzenleme:
Back
Yukarı