Protein daha çabuk ulassin diye kaslara sabah ilk defa içtim zaten neden bir sakıncasi mi var ?Sabah neden kardiyo öncesi üzüm suyu alip insülini yükseltiyorsun
Sabah neden kardiyo öncesi üzüm suyu alip insülini yükseltiyorsun
ben normal günlerde alınmasına bir şey demiyorum zaten, ha gerekli mi bünyeye ve amaca göre değişir. İki berkay abimiz de üzüm suyu içebilir, fakat ben sadece olaylara mantıksal, ve bilimsel açıdan yaklaşıyorum. Ha mesela ben de aralık, ocak aylarında aç karna HIIT kardiyodan sonra tam 100 gram reçel yiyiyordum, ve o zamanki gidişattan memnundum. Demek istediğim ben sadece bilimsel açıdan söylüyorum. Lafım dinlensin de demiyorum zaten sadece insülini yükseltmenin amacı ne kardiyodan önce onu merak ediyorum. @Lethe552Aynı şeyi bende yapıyorum % 7 yağ oranı düşürdüm tam olarak 9 kilo yağ'a denk geliyor. 1.5 ay içerisinde. Hemde herkesin imkansız dediği bir şekilde cardio yaparken 3 kilo kas kütlesi kazandım.. 3 kilo kas kütlesini 1. veya 2. ayımda değil 15. 16. aylarımda aldım.. Üzüm ile aranda ki sorunları çöz benceüzüm suyu ile cardio yapanlardan biriside hepimizin hayalini kurduğu vücuda sahip olan @Lethe552 ve @Muscleguy .. Bu iki abimiz üzüm suyu için derken , kimse senin benim lafımı dinlemez
iyi günler.
Peki yukseltmenin zararı var mıdır varsa nedir ?ben normal günlerde alınmasına bir şey demiyorum zaten, ha gerekli mi bünyeye ve amaca göre değişir. İki berkay abimiz de üzüm suyu içebilir, fakat ben sadece olaylara mantıksal, ve bilimsel açıdan yaklaşıyorum. Ha mesela ben de aralık, ocak aylarında aç karna HIIT kardiyodan sonra tam 100 gram reçel yiyiyordum, ve o zamanki gidişattan memnundum. Demek istediğim ben sadece bilimsel açıdan söylüyorum. Lafım dinlensin de demiyorum zaten sadece insülini yükseltmenin amacı ne kardiyodan önce onu merak ediyorum. @Lethe552
insülin hormonu anabolik bir hormondur. Antrenman sonrası üzüm suyu alınmasının sebebi de budur zaten. İnsülini yükseltip, aminoasitlerin kaslara daha hızlı gitmesini sağlamak. Sabah uyanır uyanmaz da alınabilir, ama gerekliliği tartışılır. Yağ yakımı ise insülin düşükken gerçekleşir. Kas kaybını önlemek için whey mantıklı olabilir, ama üzüm suyu içip insülini yükseltmek mantıklı gelmedi bana kardiyodan önce. Ha amaç yağ yakımı değil de kondisyon ise, yine alınabilir.Peki yukseltmenin zararı var mıdır varsa nedir ?
sabah aç karna kardiyo da ilk önce yağlar hedeflenir doğru. Ama üzüm suyu tükettiğimizde bu engellenmez mi ? Çünkü insülin yükselecek, ve yağ yakımı düşük insülin seviyesinde olmuyor mu ?Sabah kalkar kalkmaz, aç karnına kardiyo yapacak olayım veya olmayayım, üzüm suyu ve whey'i birlikte tüketirim. Bunun sebebi ise katabolizmayı uyanır uyanmaz durdurmak istemem. Sadece whey içerek bunu başarmak mümkün değil, öyle olsaydı antrenmandan hemen sonra hızlı sindirilen karbonhidrat alımı önerilmez ve sadece whey yeterli olurdu. Kendi durumumdan örnek verecek olursam, sabah kardiyosunda amacım daha fazla yağ yakmak olsa dahi kas kaybı benim için göze alınabilecek bir şey değil. Bu yüzden whey'i üzüm suyu ile birlikte alıyorum. Üzüm suyu aldıktan sonra vücut yağ yakmaz demek yanlış, sabah aç karnına kardiyo yapıldığında ilk olarak yağlar hedeflenir. Whey'in görevi ise devamında kasların da yakılmasını engellemektir. Ayrıca üzüm suyu yapacağınız kardiyoda size bir miktar enerji de sağlar. Önceki cümlelerimde de söylediğim gibi benim asıl amacım enerji vermesi veya herhangi başka bir şey değil, sadece katabolik durumu sonlandırmak ve kas kaybını engellemek.
sabah aç karna kardiyo da ilk önce yağlar hedeflenir doğru. Ama üzüm suyu tükettiğimizde bu engellenmez mi ? Çünkü insülin yükselecek, ve yağ yakımı düşük insülin seviyesinde olmuyor mu ?
tamam haklısınız ama ben de demek istiyorum ki o zaman eğer zaman müsaitse, aç karna kardiyo yapmanın bir esprisi kalmaz. Kahvaltıdan sonra da yapılsa kardiyo, yine metabolizma hızlanır, ve gün içinde devam eder.Yanlış noktaya takılıyorsunuz. Üzüm suyunun amacı yağ yakımına katkı sağlaması değil, kas kaybını engellemekte kullanılan bir basamak olmasıdır. Üzüm suyu tüketiminin yağ yakımını sekteye uğratacağını düşünüyorsunuz sanırım ama böyle bir şey yok. Yağ yakımı sadece kardiyo süresince devam eden bir süreç değildir. Hızlanan metabolizma gün içinde de devam eder. Dikkat edin, sabah aç karnına kardiyo yaptığınızda normal günlerinize göre çok daha çabuk acıkırsınız. Sabah aç karnına kardiyo ile metabolizmanızı ateşlemiş olursunuz ve üzüm suyu buna engel olmaz.
Neyse ya bu konu çok uzadıtamam haklısınız ama ben de demek istiyorum ki o zaman eğer zaman müsaitse, aç karna kardiyo yapmanın bir esprisi kalmaz. Kahvaltıdan sonra da yapılsa kardiyo, yine metabolizma hızlanır, ve gün içinde devam eder.
Zaten sonuçlar yeterince ortada..Neyse ya bu konu çok uzadıherkes kendine doğru geleni yapsın
![]()