Wonder_kiss
Üye
Dips yapmak zor iştir normalde 1 tane anca yapabiliyorum iyiki alttan destek veren Barfiks-dips makinesi var..
Ama ben sanırım yanlış yapıyorum Dipsi hep :S
Dips yapmak zor iştir normalde 1 tane anca yapabiliyorum iyiki alttan destek veren Barfiks-dips makinesi var..
dipsi göğüs için değil triceps için yapıyorum , göğüs için olanı beceremiyorum gibi geliyor hep
en etkili göğüs hareketi , şüphesiz bench press .
ama sadece bench yapa yapa büyük ama yamuk yumuk göğüs elde eden abiler de gördüm , hiçbirşeye benzemiyor göğüsleri
bench press yaparak büyüttüğümüz göğüsleri şekillendirici hareketler yaparak şekil de vermemiz gerektiğini düşünüyorum...
şekiil bir gogus için. her bolgeyi efektif çalıştıran egzersizler onemlidir. izolasyon olayı yani. hacimli ve buyuk gogus içinse daha detaydan uzak. press agırlıklı çalışılmalı. hacim için ugrasan birisi illaki bench press yapacaktır bu kaçınılmaz. şekillendirmede izolasyon egzersizleride devreye girer. kaba tabiriyle hacim için kıza ve oz calısmlaı aynı zamanda agır çalışmalısın. mesela decline b.press , incline b.press , pull over gibi gayet basit ve sabit bir programla gogus olcusu arttırılabilir. gordugun yamuk yumuk abiler gibide olmaz gogus kaslarınyok hacim olarak iyi buluyorum gogusun hatlarını belirgibleştirmeliyim dersen ozaman inline dumbell press , dips , c.cross gibi bir program takip edersen buda istediğin hatları belirginleştirme olayına katkıda bulunacaktır. iyi çalışmalar kolay gelsin.
![]()
ben resimdekinin aksine tam tersini yapıyrum yani yüzüm diğer tarafa dönük şekilde aynı şekilde yapıyorum..acaba benim yaptığım nereye yarıyor ,bu resimdeki şekilde yapılan nereyi çalıştırıyor..yoksa ikiside aynı işimi görüyor...8-13 arası yapıyorum...idare eder heralde![]()
bizim salonda yaptığımız (demircanla aynı saloındayız) bunun tam tersi olarak yaptığımız dips te , üst göğüs için yapıyoruz ,çok fazla inmeden tepe noktasında yapıyoruz ...
resimdeki alt göğüs ü kesmek için yapılıyor , bizimkisi üst göğüs yanları için özellikle , bende eğer gerçekten nizami ve çokça yaparsan ertesi gün ağrı ile alıyoruım karşılığıını weightlifter
Haftasonu Branch Warren çalışma videolarını izledim , o da aynı şekilde çok inmeden üst göğüs için yapıyordu , çünkü programına üst göğüs press ile başlayıp , flat bench sonra bu şekil dips e geçmişti , tabi boynuna bir dünya dolusu kapkalın zincir takarak hyper_![]()
![]()
bir saniye dips üst göğüsü çalıştırmaz yanlış mı biliyorum? benim bildiğim dips eğilmene göre trapezi ve ya alt-iç pektoralleri vurur ama üst göğüsün dipsle etkin olarak çalıştığını ilk kez duyuyorum.
bir saniye dips üst göğüsü çalıştırmaz yanlış mı biliyorum? benim bildiğim dips eğilmene göre trapezi ve ya alt-iç pektoralleri vurur ama üst göğüsün dipsle etkin olarak çalıştığını ilk kez duyuyorum.
ben dips yapıyorum hem gögüs kafesinide genişletiyo hem sırt bacak vb kaslarıda çalıştırıyor nizami bir şekilde durmaya çalıştıgınızda birçok kas devreye giriyor.. Tabi bu benim fikrim....
Push-up Bar ( şınav barı) kullanırsan istediğin şekli verebilirsin. thums:ben evde çalışıyorum ve birçok göğüs egzersizi uyguluyorum bench press olsun dips olsun ama istediğim verimi bi türlü alamıyorum 14 yaşındayım göğüzsler sağlam ama alt göğüs için aynı şeyi söylecemiyeceğimbench_Oduhduhduhduhduhduhduh
çook çok geç gelen bir edit
trapez değil triceps olacaktı orası.
ikinci bir husus, alt göğüs kaslarının en yüksek katılımı bench presste olur. hatta decline bench press'e göre %20 fazla. bench pressi "arched back" şeklinde, yani sırtınızdan kavis yaparak uygularsanız daha yüksek ağırlıklar kaldırırsınız, bunun sebebi de sırta kavis vermenin alt göğüs katılımını artırmasıdır.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/g-g-s-t61p2.html
Yalnız alt göğüse daha iyi vurmasını istiyorsan biraz öne eğilerek yapmalısın.Eğer hafif gelirse beline plaka da takabilirsin.Resimde nasıl yapıldığı görülüyor.
Eki Görüntüle 12313
biraz geç gördüm yazdığınızı ama ankette zaten pullover hareketi var barbel pullover diye yazmıştım dikkatli bakarsanızankete pull over hareketi eklenmeliydi bence