şınav çalışma sistemleri çok farklıdır ayaklar yüksekte olursa omuz kollar yüksekte olursa alt göğüs dar yapılırsa göğüs nizami yapılırsa tricepse ağırlık fazla biner
belki bir çoğunuz biliyorsunuzdur bu sistemi ama yinede söyliyeyim...
bu tür harketlerin adına tek harekette diğer bölgeleride çalıştıma olimpiyat koşucuların kaslarının her nekadar vücut geliştirme yapmasada kasları bir vücut geliştirme ci kadar ön planda belli olur bunun sebebi antremanlarında bir kaç harekette bütün bölgeleri çalıştırmaklır
benim bildiklerimin bazıları şunlar:
1)şınav çekerken 1 ayağı havaya kaldırıp yana açabildiğimiz kadar açalık her sette ayak değişin bu şekilde triceps göğüzü arka plana alıp ayak kasları eklemleri,bel daha fazla yük biner
2)yerde oturup kalkerken iki elimize dumbell alıp havaya kaldıralım
3)ip atlarken geniş alnanınız varsa kollarıda olbildiğince çevir bu şekilde ayakların yanında omuzlarda çaılışı,bu sistemi bilekleri çevirerekde yaparsanız bilerede çalışır
4)klasik mekik sistemlerini bırakıp 1. ssette sağa 2. sette sola doğru çekin eğer kaslarınızın parçalı olmasını istiyorsanız bir yeresabit kalmayı bırakıp ayaklar hava dizlerden bükük şekilde çekin ve çevrenizde rahatsız olacak birisi yoksa çektiğiniz sayıyı bağırarak söyleyin diyaframınızda çalışır
5) barfiks çekerken dizlerinizi de yukarı çekin karın kaslarınız mide kaslarınız çalışır (bel vurmadan bahsetmiyorum)
6)koşu yaparken kol kaslarınızı sıkıpta koşun yani kolları sallamayın, bu harekette bicepsinize kıramp girbilir
benim bildiklerim bu kadar..