alt göğüs kasları

en etkili göğüs egzersizi hangisi

• Total voters
    1.000
Dips çok setli çok tekrarlı uygularsan çabuk sonuç alırsın jimnastik halkarı en iyisi onlar zordur ama baya

alt yapi olmadan alt-gogus konusmak gereksiz diyenlere katiliyorum..gogus olmadan alt-ust konusmak anlamsiz..

belki kişiden kişiye değişir ama benım için düz benchte popomu kaldırıpta bastıgım bench press en ıyı alt göğüs hareketi . sonrada düz bench dambıl flay.

arkdaşlar umarım yardımcı olursunuz aklıma takılan bir sorudur. göğüs çalışmlarında üç tane bench war. düz bech press, üst bench press, alt bench press. bir göğüs çalışmasından 4 veya 5 hareket yapcak olursak benchler zaten 3 hareket yapıor kafaan kesmler işin içine girince toplamalar girince al başına belayı yapar 10 hareket. ben diyorum ki göğüsü bir haftada ikiye bölsem. pazartesi ce cuma günleri olarak. pazartesi alt gösüh bench press alt göğüs dumbell açış altı göğüs toplama peşine üst göğüs bench press üst güğüs toplama. cuma günü ise sadece bench press, dumbell press ve dumbell yana açış yapsam göüğü ü günlere bölerek bu şekilde parçalamasa hata yapmış olurmuyum.

üst göğüs için bir program yazabilecek olan var mı? evde ağırlık sehpası , barbell ve dumbell ile çalışabiliyorum. <Bunu gözönünde bulundurursanız sevinirim.

ben evde çalışıyorum ve birçok göğüs egzersizi uyguluyorum bench press olsun dips olsun ama istediğim verimi bi türlü alamıyorum 14 yaşındayım göğüzsler sağlam ama alt göğüs için aynı şeyi söylecemiyeceğimbench_Oduhduhduhduhduhduhduh

Alt göğüs diye bişey yoktur. Incline Dumbell/Bench press ve normal bench press göğüs için yeterli. Dips de şart tabi ağırlıklı yaparsan daha iyi. 14 yaşında "sağlam" bir göğüs olması zor. Gögüs kasların geliştikçe altlarıda dolucaktır. Decline bench press gibi saçma hareketlerle vaktini harcama derim

bana göre üst vücut için en önemli 2 egzersiz barfiks (farklı tutuşlarda) ve dips

Bole dusundugun icin zaten bu konuyu acmis olmalisin, Pull ups ( Barfiks ) hareketini her spor hocasi oncelikle sirt icin verir cunku barfiks hareketlerinin % 70'i sirti calistirir , yani gogus icin mukemmel bir egsersiz hareketi diyemeyiz , Dips'e gelince , evet dips cok guzel bir gogus egsersizi olabilir ama ne kadar dogru yapdiginiza bakar ve dogru yapip ne kadar bastiginiza , siz dipsi dogru yapmassaniz gogus yerine sadece tricepsi calistirmis olabilirsiniz cunku yatay bicimde yapilan dips gogus icin vicut ileride durarak yapilan dips triceps icindir, ve bende kendimden ornek vererek soyliyim ben agir biri olmama ragmen dipsi normal yapdigimda 2. sette 20 tanede yapsam hissetmiyorum calistigini , o yuzden belinize agirlik baglayarak yapdiginiz dips dogru yapildigi taktirde cok etkilidir.

En etkili gogus hareketine gelince , bana soracak olursan tabiki bench press cunku bench press dedigimizde bench press yanlizca 0 derece aciyla yapilan bench degildir , bench 45 derece aciyla yukariya yatarak ( Incline ) yapilan ve 45 derece aciyla asagiya yatay yatarak ( Decline ) yapilan bench olarak 3 tur bench press mevcut.

Senin alt gogus hareketine gelince evde calisiyorsan ve sanirim ki bench press imkanin var , decline bench press yap , asagiya fotografini da koyucam daha iyi anlayabilirsin , bu hareket en iyi calistiricak harekettir alt gogusunu.

http://www.fullfitness.net/sites/default/files/decline_close_grip_bench_press.jpg?1248285599

üst gögüsümü doldurmaya uğraşıyorum alt gögsüm boş şuanda yeniyim ama alt gögsün geniş olması bence en güsel duranı ve öyle doldurmakta oldukca zor en iyi haraket geniş doldurmada hangileri olur birde sadece alt gögüs mü çalışmak gerekir?

Incline Bench Press - Flat Bench Press - Dips - Pullover alt göğüs için ki bana göre alt göğüs diye bir şey yoktur oldukça etkili egzersizlerdir.Decline press ise inanılmaz derecede gereksiz ve sakat bir harekettir Dips veya Cable Crossover cok cok daha etkilidir eğer amaç göğüsü alttan çizmek ise.6 aylik - 1 yillik calismalar sonucu göğüs çizmek kadar gereksiz ve zaman kaybi yaşatacak bir şey daha yoktur . Başarılar

Incline Bench Press - Flat Bench Press - Dips - Pullover alt göğüs için ki bana göre alt göğüs diye bir şey yoktur oldukça etkili egzersizlerdir.Decline press ise inanılmaz derecede gereksiz ve sakat bir harekettir Dips veya Cable Crossover cok cok daha etkilidir eğer amaç göğüsü alttan çizmek ise.6 aylik - 1 yillik calismalar sonucu göğüs çizmek kadar gereksiz ve zaman kaybi yaşatacak bir şey daha yoktur . Başarılar

ilk olarak unutmayalım ki spor da hiç birşey gereksiz veya vakit kaybı değildir ne için yaptığına bağlı irilik ve güç için mi yoksa fit görünmek sporu sevdiğin için mi tamam ağır bodycisen yani irilik kas kütlesini artırma için yapıyorsan alt göğüsü çizmek için uğraşmaya gerek yok sade ce göğüz yeterli olucaktır ama eğer kişi bunu fit görünmek için yapılıyorsa herkez şunu hayal eder (fit görünmek isteyenlerde ) önden bakıldığında six pack karın kasları,fazla iri olmayan çizilmiş göğüsler,yoğun kanat kasları sayesinde geniş omuzlar,büyük omuz başları,dışarı taşan triceps ler ,yana doğru büyümüş calf lar ve nadir de olsa bir kaç kişi de omuzdan boyuna iki parça olmuş trapezler ister yanlışım varsa düzeltin bu böyledir ve şunuda ekliyeyim görünüş açısın da göğüs kası olmadan six pack olan bir karın çok az dikkat çeker ve hoş gözükmez gereksizlik diye bir şey sporda yoktur olamaz sadece branşlara göre yapılmasını pek önemi olmayan hareketler vardır okadar.

Merhabalar;

Acizane olarak , 14 yaşında bu genç kardeşimize önereceğim ve asla bırakmamasını tavsiye edeceğim tek hareket barfikstir. Buradaki birçok arkadaşımın önerisine katılmakla birlikte şimdiden yapacağın barfiks varyasyonları hem boy hem de güzel ve sağlam bir çatı oluşumu için olmazsa olmazındır.

Selamlar..

bence barbell pullover. yuzuculerin gogus gelişimine ve gogus çapına dikkat edin ! yuzmeninde bunda payı buyuktur. ama bildiğim iyi yuzuculerin ana hareketi barbell pullover ve bench presstir. bu anketin ne kast ettiğini tam anlayamadım cunku herkes bench press demiş. b.press gogus genel kutlesi için lazım. ama ankette kastedilen gogusun alt yan çizgileri filansa ben her zaman barbell pullover derim

---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:47 ----------

bide çoğu kişi dips demiş. ama sağlam ve hakkını vererek ağır bir 5x5 bench idmanından sonra bence dipsin faydası olmaz. dipsi incline pressin olduğu prograsma almalı bence. sitede yeniyim bu arada. ama yeni şeyler ögreniyorum. yorumlar genel olarak guzel...

kardeşim yaşın 14.vücut çalışmak için erken olduğunu tahmin ediyorum.umarım gelişimine etki etmez.bir çok arkadaşım var.çok sağlam vücuda sahip olup kısa boylu olan.dediğim gibi umarım bir sorun olmaz senin için.sağlıcakla kal.

Back
Yukarı