Herkese merhaba arkadaşlar, genel bilgi amaçlı sizlerle paylaşma gereği duyduğum birkaç şey karalayacağım, dün saygı duyduğum spor adamlarından birisi olan ve vücut geliştirme dahil birçok spor dalında ciddi başarılar elde etmiş Ersin Kuruel ile birlikteydim (merak edenler araştırsın lütefen) sohbetimiz içerisinde forumda benim ve görüşüne saygı duyduğum birkaç arkadaşın sürekli üzerinde durduğumuz konularla ilgili kendisinin fikirlerini aldım. Öncelikle burada aramızda daha öncede konuştuğumuz ağırlık mı yoğunluk mu konusundaki fikirlerini paylaşayım ; kendisi son zamanlarda yapılan araştırmalarda maksimum seviyede kas gelişimi için, kullanılan ağırlıktan ziyade hareketin ( 1 setin) ne kadar süre içinde yapılacağının daha önemli olduğunu, kasın gelişmesi için oluşması gereken mikro yırtılmaların hareketin yoğunluğu ile ilgili olduğunu belirtti. Yani bench press hareketini yaparken 80kg ile 8 tekrarlı bir setin 15 saniye sürmesinin bir anlamı olmadığını 50 saniye süren ve daha düşük ağırlık kullanılan (rakam örnektir) bir setin gelişimi çok daha fazla etkilediğini söyledi. Sürekli üzerinde durduğum hareketin volume'unun önemini Ersin Hoca'dan da duymuş oldum. Hatta kendisi dumbell bench press yaparken 30kg den fazla ağırlık kullanmadığını söyledi ki Ersin Hoca avrupada en güçlü Türk ünvanını almış yıllarca üst üstü Türkiye'de strongest man seçilmiş, +200 kg bench press +300 kg deadlift yapan bir kişidir. Suplementler üzerine olan konuşmamızda, amerikan üretici firmaların göründüğü gibi olmadığını, bu gıdalarla ilgili denetlemelerin çok yüzeysel ve yetersiz olduğunu anlattı. Hem ABD'de hemde avrupada defalarca bulunmuş biri olarak, avrupada bu denetlemelerin çok çok daha iyi ve güvenilir olduğunu suplement alırken üzerinde Made in Europa ibaresinin bulunmasına dikkat edilmesi gerektiği üzerinde durdu. Daha birçok konu hakkında konuştuk ancak sizlerle paylaşmak istediklerim bunlar, benim gerçekten saygı duyduğum, sözüne güvendiğim, dürüst bir antrenördür kendisi, sizlerin de dikkate alacağınıza inanıyorum.., okuyan herkese teşekkürler...