30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Baris bey yeni baslayacaksaniz oncelikli tavsiyem THK nin sitesinden thk model ucak yani , bir adet similator kumandasi edinmeniz 50 60tl , sonrada 2 3 ay kadsr evde simulator calismaniz,.daha sonrada baslangic modeli olan kopuk yada balsa bir trainer ucak almaniz, baslangic icin 700 800 tl harcamaniz gerekecek

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bi bakayım inceleyeyim teşekkürler

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yaw bu arada lütfen kullanici ismimi yazmayın barış bey diye :) gereksiz ciddi bir hava ortaya çıkıyor değiştirilmesi için talepte bulundum ama geri dönen olmadı :) barış yazmanız yeterli

Pekhala Baris :) yarin senin icin simulator kumandasi ve baslangic icin bi ucak ve neler lazim bi liste cikartirim istersen :)

haftada iki kere hakkini vererek squat yap,cok degil iki ay sonra bu yazdigina gülüceksin:):)
Aynen oyle bacak calismayi hic sevmeyen biriydim, ama 4aydir serbest squat yapmaya basladim inanilmaz hosuma gidiyor, bar haric 75 takiyorum 6rep , yarin cekecek adam bulursam 80kilo deneyip video eklerim:-)

LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Aynen oyle bacak calismayi hic sevmeyen biriydim, ama 4aydir serbest squat yapmaya basladim inanilmaz hosuma gidiyor, bar haric 75 takiyorum 6rep , yarin cekecek adam bulursam 80kilo deneyip video eklerim:-)

Squat benimde favori hareketim oldu ama 70 falan dahq çok zor bana .ilk başta bacaklarıma dokunamadim ama şimdi ağrımio sanirjm alıştı yavaş yavaş arttircam ama ağırlık artınca yapma sayısı azalır tahminim bu daha mantıklı mı az tekrar fazla ağırlık

Squat benimde favori hareketim oldu ama 70 falan dahq çok zor bana .ilk başta bacaklarıma dokunamadim ama şimdi ağrımio sanirjm alıştı yavaş yavaş arttircam ama ağırlık artınca yapma sayısı azalır tahminim bu daha mantıklı mı az tekrar fazla ağırlık

Zamanla artar rep sayisi zaten nizami 70kiloda 4*8 cikiyor ama daha fazla denerken yanimda biri olmayinca mecbur 75 kiloda 6yapiyorum, hemde kendimi olcmus oluyorum,netde videolarda goruyorum adam bayiliyor felan korkuyorum oyle bisi olurmu diye

Zamanla artar rep sayisi zaten nizami 70kiloda 4*8 cikiyor ama daha fazla denerken yanimda biri olmayinca mecbur 75 kiloda 6yapiyorum, hemde kendimi olcmus oluyorum,netde videolarda goruyorum adam bayiliyor felan korkuyorum oyle bisi olurmu diye

Gerek var mı okadar zorlamaya ki Bayılacak kadar

Bayilma sebebi agirliktan degil,intensiv olarak yapilan squat da bacaga asiri kan pompalanir ve vucudun ust tarAfinda yeterli kan kalmaz beyin kisa sureli oksijen eksikligine maruz kalir buda bas donmesi,mide bulantisi ve bayilmaya kadar gidebilir.deadlift de bu tip bi harekettir.bircok kas grubu ayni anda calisir kalp hepsine kan pompalamak zorundadir falan filan boyle bisiyler[emoji4]

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Barış az kilo cok tekrar soyle yapar cok kilo az tekrar bilmem ne yapar bunlar hep safsata, kuvvet antrenmani yapiyorsaniz evet yuksek agirlik olacak zaten dogru orantiyla otomatik olarak tekrar sayisi dusecek, ancak bunun disinda yapmaniz gereken dogru agirlik ile 8-12 tekrar araliginda kalmak...

haftada iki kere hakkini vererek squat yap,cok degil iki ay sonra bu yazdigina gülüceksin:):)
aynen. aşağı tam çökecen . nefes çok önemli aşağı inerken al yukarı basarken yavaşça ver yapmazsan bunu set bittiğinde ciğerlerinde yanma hissedersin set arası yok yere uzar. ve eğer 1 set bittiğinde en az 1-1.5 dakika nefes nefese kalmamışsan yeterli yapmıyorsundur. az kilo çok tekrar yap dayanıklılık artsın. zaten 2 aya sırta 50 kilo alıpta yaparken bulacaksın kendini.

Tunaydin arkadaslar . sabah kahvaltisi icin sunlari aldim protegin oranlari cok iyi bence :)

uploadfromtaptalk1427278422571.jpg

uploadfromtaptalk1427278473379.jpg

uploadfromtaptalk1427278490418.jpg

uploadfromtaptalk1427278522218.jpg

Ben şoktan jambon aç bitir alıyordum haftalık 10 tane , 60 gr olması lazm paketi.
Şirketin buzdolabına atıp hergün 2 tane kepekli arası tost gibi hüpletiyordum.
jambonda yağ oranı salama göre çok daha düşük dikkat edin salam yememeye çalışın.
Ne güzel 1 tl idi başta sonra zam yaptılar , bende idman öncesi enerji diye evden fıstık ezmeli ekmek almaya başladım yanıma evden .
Dün gainer kullanmaya başladım martın sonları ve nisanı tamamen hacime dayalı geçirmek istiyorum 5-6 kg kadar almayı planlıyorum.
Günlük 1200 kalori extradan gainerdan gelecek , kilom fix devam ediyordu
bcaa likit amino nox falanda aldım yanına ,full konsantreyim :)
Sonra Nisanda biraz definisyon yapabilirim çok yağlanırsam[DOUBLEPOST=1427286617][/DOUBLEPOST]

Son düzenleme:
Herkese merhaba arkadaşlar, genel bilgi amaçlı sizlerle paylaşma gereği duyduğum birkaç şey karalayacağım, dün saygı duyduğum spor adamlarından birisi olan ve vücut geliştirme dahil birçok spor dalında ciddi başarılar elde etmiş Ersin Kuruel ile birlikteydim (merak edenler araştırsın lütefen) sohbetimiz içerisinde forumda benim ve görüşüne saygı duyduğum birkaç arkadaşın sürekli üzerinde durduğumuz konularla ilgili kendisinin fikirlerini aldım. Öncelikle burada aramızda daha öncede konuştuğumuz ağırlık mı yoğunluk mu konusundaki fikirlerini paylaşayım ; kendisi son zamanlarda yapılan araştırmalarda maksimum seviyede kas gelişimi için, kullanılan ağırlıktan ziyade hareketin ( 1 setin) ne kadar süre içinde yapılacağının daha önemli olduğunu, kasın gelişmesi için oluşması gereken mikro yırtılmaların hareketin yoğunluğu ile ilgili olduğunu belirtti. Yani bench press hareketini yaparken 80kg ile 8 tekrarlı bir setin 15 saniye sürmesinin bir anlamı olmadığını 50 saniye süren ve daha düşük ağırlık kullanılan (rakam örnektir) bir setin gelişimi çok daha fazla etkilediğini söyledi. Sürekli üzerinde durduğum hareketin volume'unun önemini Ersin Hoca'dan da duymuş oldum. Hatta kendisi dumbell bench press yaparken 30kg den fazla ağırlık kullanmadığını söyledi ki Ersin Hoca avrupada en güçlü Türk ünvanını almış yıllarca üst üstü Türkiye'de strongest man seçilmiş, +200 kg bench press +300 kg deadlift yapan bir kişidir. Suplementler üzerine olan konuşmamızda, amerikan üretici firmaların göründüğü gibi olmadığını, bu gıdalarla ilgili denetlemelerin çok yüzeysel ve yetersiz olduğunu anlattı. Hem ABD'de hemde avrupada defalarca bulunmuş biri olarak, avrupada bu denetlemelerin çok çok daha iyi ve güvenilir olduğunu suplement alırken üzerinde Made in Europa ibaresinin bulunmasına dikkat edilmesi gerektiği üzerinde durdu. Daha birçok konu hakkında konuştuk ancak sizlerle paylaşmak istediklerim bunlar, benim gerçekten saygı duyduğum, sözüne güvendiğim, dürüst bir antrenördür kendisi, sizlerin de dikkate alacağınıza inanıyorum.., okuyan herkese teşekkürler...

Herkese merhaba arkadaşlar, genel bilgi amaçlı sizlerle paylaşma gereği duyduğum birkaç şey karalayacağım, dün saygı duyduğum spor adamlarından birisi olan ve vücut geliştirme dahil birçok spor dalında ciddi başarılar elde etmiş Ersin Kuruel ile birlikteydim (merak edenler araştırsın lütefen) sohbetimiz içerisinde forumda benim ve görüşüne saygı duyduğum birkaç arkadaşın sürekli üzerinde durduğumuz konularla ilgili kendisinin fikirlerini aldım. Öncelikle burada aramızda daha öncede konuştuğumuz ağırlık mı yoğunluk mu konusundaki fikirlerini paylaşayım ; kendisi son zamanlarda yapılan araştırmalarda maksimum seviyede kas gelişimi için, kullanılan ağırlıktan ziyade hareketin ( 1 setin) ne kadar süre içinde yapılacağının daha önemli olduğunu, kasın gelişmesi için oluşması gereken mikro yırtılmaların hareketin yoğunluğu ile ilgili olduğunu belirtti. Yani bench press hareketini yaparken 80kg ile 8 tekrarlı bir setin 15 saniye sürmesinin bir anlamı olmadığını 50 saniye süren ve daha düşük ağırlık kullanılan (rakam örnektir) bir setin gelişimi çok daha fazla etkilediğini söyledi. Sürekli üzerinde durduğum hareketin volume'unun önemini Ersin Hoca'dan da duymuş oldum. Hatta kendisi dumbell bench press yaparken 30kg den fazla ağırlık kullanmadığını söyledi ki Ersin Hoca avrupada en güçlü Türk ünvanını almış yıllarca üst üstü Türkiye'de strongest man seçilmiş, +200 kg bench press +300 kg deadlift yapan bir kişidir. Suplementler üzerine olan konuşmamızda, amerikan üretici firmaların göründüğü gibi olmadığını, bu gıdalarla ilgili denetlemelerin çok yüzeysel ve yetersiz olduğunu anlattı. Hem ABD'de hemde avrupada defalarca bulunmuş biri olarak, avrupada bu denetlemelerin çok çok daha iyi ve güvenilir olduğunu suplement alırken üzerinde Made in Europa ibaresinin bulunmasına dikkat edilmesi gerektiği üzerinde durdu. Daha birçok konu hakkında konuştuk ancak sizlerle paylaşmak istediklerim bunlar, benim gerçekten saygı duyduğum, sözüne güvendiğim, dürüst bir antrenördür kendisi, sizlerin de dikkate alacağınıza inanıyorum.., okuyan herkese teşekkürler...
Çok teşekkürler bu faydali bilgi için

cok tesekkurler bilgi icin. benimde kafamda olan bir soruydu farkli tecrubelerden gorus almak cok iyi oluyor.

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Back
Yukarı