30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

bende de aynı dert var çözüm ne ? :)
cözümü yok diyete devam ayrica bu kücülme bir kayip degil,vücudun almis oldugumuz KH miktarina göre daha az su tutmasi,buda kaslarimizda tuttugumuz suyunda az olmasi anlamina gelirki buda görüntüyü etkiler kücülmüs gibi bir görüntü olusturur,yani su anda vücudumuz aslinda solmus bir cicek gibi suyu(KH i)yükleyince yine canlanip kendine gelicektir merak edicek bir durum yok yani.

aynen bekçi ben de kendimi öyle hissediyorum :( moralim bozuluyor. bir de kh azlığından ağırlıklar da beni çok zorluyor. dün dips ekleyeyim dedim antrenmanın en sonuna, 2 ay önce 20-25 kilo dumbelları bacaklarımın arasına alıp 15 tekrar zorlanmadan çıkarabiliyorken, dün kendi ağırlığımla 8 tekrarı zor çıkardım

diyet zamaninda zaten amac kas eklemek degil,kaslarimizi uyararak vücudumuzun ihtiyaci oldugu sinyalini vermek,diyette zaten ihtiyacin altinda alinan kalori miktari oldugu icin vücudun kas eklemesi zaten söz konusu olmaz(natuereller icin),o yüzden agirlik konusunda abartmaninda cok gerekli oldugunu düsünmüyorum.
Yani bir celiskide Burda cikiyor senin dünki antremanin icin,diyettesin ve az kalori aliyorsun fakat cok agir antreman yaparak bicepslerini büyütmeye calisiyorsun,bulk yapsan yada kaloi alimin normal seviyelerde olsa yine anlicam.
Yanlis anlasilmasin bunlar benim kisisel düsüncelerimdir,herkez istdigi antremani istedigi sekilde yapar,amacimiz tartisarak dogruyu bulabilmek.
Yani kisaca bende agir antremandan yanayim ama yeterli beslenip yeterli KH proteinimi aliyorsam,bunun disindaki agir antremanlar vücudu üzmekten basa bir ise yaricaginida sanmiyorum:):)
aynen bekçi ben de kendimi öyle hissediyorum :( moralim bozuluyor. bir de kh azlığından ağırlıklar da beni çok zorluyor. dün dips ekleyeyim dedim antrenmanın en sonuna, 2 ay önce 20-25 kilo dumbelları bacaklarımın arasına alıp 15 tekrar zorlanmadan çıkarabiliyorken, dün kendi ağırlığımla 8 tekrarı zor çıkardım
[DOUBLEPOST=1434112593][/DOUBLEPOST]diyetin ilk haftalarinda buraya benc videosu ekledim vücut daha diriydi,glikojenler henüz tam bosalmamisti ama simdi o agirliklara bak simdikilere bak simdi 80 kg larda ezildigim oluyor:):)

Abiler zayıflama sürecinde bcaa kullanımına ne diyorsunuz
Hangi marka hangi ürün kullanmak lazım..
Biliyorum yağ yakım sürecinde kas inşaası mümkün değil ama şekillendirmek için işe yararmı dersiniz?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Biliyorum yağ yakım sürecinde kas inşaası mümkün değil ama şekillendirmek için işe yararmı dersiniz?

Baris valla bende ayni dertten muzdariptimde sagolsun Bekci guzel ve motive edici bir yazi yazmista icim rahatladi :)

UfkKcn ben BCAA kullaniyorum ama ne ise yarar diyorsan valla ben bisey anlamadim bugune kadar :D 2 aydir kullaniyorum

LG-D802 cihazımdan gönderildi

Baris valla bende ayni dertten muzdariptimde sagolsun Bekci guzel ve motive edici bir yazi yazmista icim rahatladi :)

UfkKcn ben BCAA kullaniyorum ama ne ise yarar diyorsan valla ben bisey anlamadim bugune kadar :D 2 aydir kullaniyorum

Hangi marka abi

Normalde suplement kullanmama taraftari olsamda diyet doneminde su anda bende whey ve bcaa kullaniyorum,antreman once ve sonrasi,off gunlerde sabah gun arasi aliyorum 2 porsiyon

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Normalde suplement kullanmama taraftari olsamda diyet doneminde su anda bende whey ve bcaa kullaniyorum,antreman once ve sonrasi,off gunlerde sabah gun arasi aliyorum 2 porsiyon

Bwkci sana kritik bir soru sorayimmi :D

Bazen cok pis tatli aseriyorum :D. Eskiden kalma aliskanligim , bi gofret ve yanina koca bi bardak sut ama 4 5 aydir bunu biraktim hala canim cekiyor, tatli olarak ne yiyebiliriz ne onerebilirsin :D meyve onerme ama :D

Bwkci sana kritik bir soru sorayimmi :D

Bazen cok pis tatli aseriyorum :D. Eskiden kalma aliskanligim , bi gofret ve yanina koca bi bardak sut ama 4 5 aydir bunu biraktim hala canim cekiyor, tatli olarak ne yiyebiliriz ne onerebilirsin :D meyve onerme ama :D

Bu cevabi bilimsel olarak vermiyorum sadece kendi yaptigimi söylüyorum,yani bilimsel bir dayanagim yok fakat mantigim böyle olmasi gerektigini söylüyor.
Gofret ve süt iyi bir secim degil,gofretin yag ve Seker orani malum birde onu laktoz iceren sütle icmen insülini deliye cevirir.
-Tatli olarak illaki yicem dayanamiyorum diyorsan,az sekerli sütlü tatlilar yaptirticak birini bul bu esin olabilir annen kayinvaliden olabilir:)bunu yapan kisiye normalde kullandigi Seker ölcülerinin 1/4 ünu kullabnarak yapmasini söyle.
-Kakao orani %70 in üzerinde hatta bulabilirsen %90 üzerinde olan cukulata ye,yada bu cukulatadan yapilmis tatlilari ye.kakao orani yüksek cukulatalarin glisemix indexi cok düsük.
-Bende güzel Tatli tarifleri var isterseniz buraya eklerim fakat su an herkez diyette oldugu icinde bunu pek Uygun görmüyorum.:)
-Meyve neden olmasin?kiraz harikadir,cilek harikadir,elma harikadir bu meyveler ne Kadar fruktozda icerse glisemix indexi düsüktür ve kann sekerini dengelerler.[DOUBLEPOST=1434127431][/DOUBLEPOST]Bunlari eklemeyi unutmusum.bu cukulata büyük migroslarda var diye biliyorum türkiyede.[DOUBLEPOST=1434127697][/DOUBLEPOST]ha bu arada söyliyim hayatimin diyetini yapiyorum diyebilirim neredeyse 6 hafta bitmesine ragmen henüz Tatli krizi gibi birsey yasamadim,aslinda Tatli krizinin olmasi demek KH oraninin cok düsük olmasininda bir isareti bence,yanliz Tatli yemekde vücutta Domino etkisi yapiyor yedikce yiyesin geliyor busefer bu Tatli isteginin ardi arkasi kesilmiyor,sigaradan beter.

Eklentiler

• lindt-schokolade-90-mild.jpg
    lindt-schokolade-90-mild.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 359
  • $_35.jpg
    $_35.jpg
    15,7 KB · Görüntüleme: 347
Son düzenleme:
yaw bu tapatalk uyarı falan vermıyor yenı mesajlar var dıye bende dıyorum herkes tatıle mı gitti megerse uyarı gelmıyormus :).
mesut benim tatlı krizlerimde en etkili kuru kayısı ve 1 bardak tarcınlı sut cok iyi geliyor tarcin seker dengeleme konusunda baya etkili hanım nasıl içiosun bu tarcınlı sütü falan diye dalga gecio benle ama tarcın cok hosuma gidio yulafa falan da koyuyorum mutlaka.birde yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma tabi ama magnum falan degil bidgin kulah dondurma ustunde cıkolata olmasın gerci evde dondurma canavarları var bana kalmıyor onlar neyseki :) favortilerim damla sakızlı ve sade dondurmalar .az şekerli aşure de gzuel olur bak içi bakliyat ve bulgur dolu gayet saglıklı tek handikap seker oranı o da ayarlanabilir[DOUBLEPOST=1434138677][/DOUBLEPOST]yaw bu tapatalk uyarı falan vermıyor yenı mesajlar var dıye bende dıyorum herkes tatıle mı gitti megerse uyarı gelmıyormus :).
mesut benim tatlı krizlerimde en etkili kuru kayısı ve 1 bardak tarcınlı sut cok iyi geliyor tarcin seker dengeleme konusunda baya etkili hanım nasıl içiosun bu tarcınlı sütü falan diye dalga gecio benle ama tarcın cok hosuma gidio yulafa falan da koyuyorum mutlaka.birde yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma tabi ama magnum falan degil bidgin kulah dondurma ustunde cıkolata olmasın gerci evde dondurma canavarları var bana kalmıyor onlar neyseki :) favortilerim damla sakızlı ve sade dondurmalar .az şekerli aşure de gzuel olur bak içi bakliyat ve bulgur dolu gayet saglıklı tek handikap seker oranı o da ayarlanabilir

Cevaplar icin tesekkur ederim arkadaslar , valla ne olacak bu tatli krizi bilemiyorum cildirmak uzere olurum bagzen:D diyet yapicam diye KH yi iyice dusurdun ondan demekki Bekci :)

Benim tavsiyem, protein bar tanesi 5-7 tl arasinda degisiyor, bunlari canin cektigindede yiyebilirsin kendini kısıtlamadan, bildigin cilolata hatta daha lezzetli

LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Onzaman çok basit bir atıştırmalık paylaşıyim sizinle tatlı krizinizin önüne geçer diyetinizde bozulmaz.
Malzemeler
150 gr yulaf
100 gr süzme yoğurt(normal yoğurt kullanmayın)
1 ölçek protein tozu
2 yemek kaşığı bitter çukulata parçacığı
2 yumurta beyazı
Bir çay bardağı yağsız süt
Bıçağın ucu kadar kabartma tozu
- yulafı un haline getirin
-ayrı bir yerde süzme yoğurt ve yumurta beyazını çırpın
En son bu bütün malzemeleri birleştirin sütüde ilave edin
Elde edilen karışımı 4 eşit parçaya bölerek adını bilmiyorum hani şu fırın için pişirmr kağıtları varya onun üzerine o böldüğünüz 4 parcayı fırında 170 derecede altın sarısı olana kadar pişirin.
Besin değerleri 100 gr için
250 kalori
25 kh
15 protein
9 yağ
İlkönce deneyin beğenirseniz malzemeleri artırarak tek seferde 1 haftalık yapabilirsiniz,bozulmaz bayatlamaz saklama kabında uzun süre taze durabilir,protein tozunu artırarak protein değğeri artırılabilir
Afiyet olsun[DOUBLEPOST=1434146430][/DOUBLEPOST]Şöyle bişiy elde ediceksiniz.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    223,6 KB · Görüntüleme: 365
@Mesut AK Kas yanar biter kül olurmuş felan bunlara inanmadığım gibi çok aşırı çalışmanında kolları büyüttüğü e inanmıyorumm
Ne hareket olduğunu önemsemeden barbel curl gibi temel hareketleri öne çıkararak ve ogun sadece ön ve arka kol çalışıyorsak,3 hareket biceps,3 hareket triceps temel hareketler 4 digerleri 3 er set,toplamda 20 set,yapabileceğin en iyi ağırlık,hadi olmadi ennn son ön arka kol bittiğinde biceps triceps süper set eklersin 2 set bence yeterli.

üstadım bende fulbody+biceps+triceps yapıyorum bayadır. yazın squat yüzünden hareketleri biraz splite çevirip düşük tekrarla vurmaya çalışacam. yazın zaten vücut sıcak ilk seti normal ağırlıkla ısınmış olucam. bakalım biraz da öyle çalışayım[DOUBLEPOST=1434214998][/DOUBLEPOST]
Cevaplar icin tesekkur ederim arkadaslar , valla ne olacak bu tatli krizi bilemiyorum cildirmak uzere olurum bagzen:D diyet yapicam diye KH yi iyice dusurdun ondan demekki Bekci :)

biraz çikolata zarar etmaz yav. biraz yemek iyi ama çıkıp bir 15-20 dakika sert yürüyüşle yakmak ta gerek tabi şekeri.

Son düzenleme:
Onzaman çok basit bir atıştırmalık paylaşıyim sizinle tatlı krizinizin önüne geçer diyetinizde bozulmaz.
Malzemeler
150 gr yulaf
100 gr süzme yoğurt(normal yoğurt kullanmayın)
1 ölçek protein tozu
2 yemek kaşığı bitter çukulata parçacığı
2 yumurta beyazı
Bir çay bardağı yağsız süt
Bıçağın ucu kadar kabartma tozu
- yulafı un haline getirin
-ayrı bir yerde süzme yoğurt ve yumurta beyazını çırpın
En son bu bütün malzemeleri birleştirin sütüde ilave edin
Elde edilen karışımı 4 eşit parçaya bölerek adını bilmiyorum hani şu fırın için pişirmr kağıtları varya onun üzerine o böldüğünüz 4 parcayı fırında 170 derecede altın sarısı olana kadar pişirin.
Besin değerleri 100 gr için
250 kalori
25 kh
15 protein
9 yağ
İlkönce deneyin beğenirseniz malzemeleri artırarak tek seferde 1 haftalık yapabilirsiniz,bozulmaz bayatlamaz saklama kabında uzun süre taze durabilir,protein tozunu artırarak protein değğeri artırılabilir
Afiyet olsun[DOUBLEPOST=1434146430][/DOUBLEPOST]Şöyle bişiy elde ediceksiniz.
Abi harika duruyor sırf bunun için protein tozu alırım valla sağlıklı protein bar işte içinde ne var biliyorsun
Ama ben bunun hepsini yerim kendimi tutamayip gibime geliyor
Yulafi nasıl un haline getircez
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı