2012 Londra Olimpiyatı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shaq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

shaq

MOD
Yönetici
Moderator
Arkadaşlar Merhaba,

Biliyorsunuz bu yaz sporun en önemli organizasyonu olimpiyatlar var. Baktımki başlık yok açayım dedim. Olimpiyat ile ilgili haberleri paylaşıp zevkli olabilecek yarışları yazarsak güzel olabilir. thums:

Ülkemizi temsil eden sporculara başarılar, umarım hakettiklerini alırlar gönüllerimiz onlarla.

"İyi olan kazansın." klişesinin insanın içinde bir yerlerde kımıldandığı ve ona "Bir gün dopingsiz bir dünyanın olacağı" umudunun eşlik ettiği hislerinin duyulduğu rekabetler bütününün Londra ayağı..

olimpiyatlar başladı malum bugün..özellikle phelps'in finalini merak ediyordum ama 4.olabildi 400m bireysel karışıkta..

bunun dışında haltercimiz nurdan karagöz 48kg.da ve toplamda 5.oldu..
bayan basketbol takımı ilk maçını kazandı.
badminton.da ilk maçımızı kazandık..
tabancada sanırım 25.de ilk maçlarda elendik..50m.ye kaldık..
masa tenisinde ilk maçı melek hu kıl payı kaçırdı..işin garibi rakibi kanada takımında idi ama o da uzak doğulu idi :)
1 ağustosda derya büyükuncu sanırım sırtüstü yüzmede yarışacak..onu da izlemek istiyorum..

tabi usain bolt vs gibi sporcularda ilgi alanımda.. :)

kanada türkiye masa tenisi maçı çok ilginçti:D kore çin arasında falan sanırsın.

bu arada açılış töreni gösterileri mükemmeldi.

Halterde Bediha Tunadağı da madalya şansını kaybetti .

Bu akşam 21:00 de Erol Bilgin ile Hurşit Atak 62 kiloda yarışıcaklar.

Geçmiş dönemlerde Naim Süleymanoğlu , Halil Mutlu , Fedail Güler gibi efsanlerden sonra Türk halteri dip yaptı . Taner Sağır'dan çok ümitliydim fakat olimpiyat kadrosunda bulunmuyor , belindeki sakatlıkla boğuşuyor.

Erol ve Hurşit madalya alamadılar ama Hurşit 5.olabildi..koparma tarafını geliştirebilirse toplamda madalya almış olurdu..silkmesi iyiydi çünkü..172kg attı zira..

Litvanyalı Ruta Meilutyte, 15 yasinda olimpiyat altin madalyasi aldi, Kurbagalama 100 metrede. Gercekten etkileyici bir basari.

Olimpiyatlar bizim açımızdan pek iyi gitmiyor. İnşallah hayal kırıklığı dahada büyümez.

Genel olarak ise sporla sürekli içli dışlı olmak cidden keyif verici

TRT Sporu açarsanız Türkiye Güney Kore voleybol maçı var. Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Kızlar zor gruba denk geldiler. Çıkarlarsa devamı gelir inşallah :)

Birde bu sene olmasa bir sonraki olimpiyatlarda voleybolculardan iyi şeyler bekliyorum :)

Deryanın başarılı olamayacağını biliyordum ben

Derya fazla medyaya kaptırdı. Geçenlerde Amerika'nın olimpiyat hazırlık merkezini gördümde bir çok dalda ciddi olarak çok gerideyiz. Spora ciddi destek olmak lazım. Alt yapımız hiç kuvvetli değil malesef

boksta adem kılıççı ve yakup şener'den umutluyum. özellikle adem 75 kg'da ilk iki için büyük bir aday.

Voleybolcular 3-2 kazandı. Son 2 set hop oturup hop kalktım :D Spikerin anlattığı kadarıyla grupta dengeler baya karışık. Basketçiler ise öndeler aman nazar değmesin :)

Back
Yukarı