2012 Londra Olimpiyatı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shaq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Blanca Vlasic sakatlık yüzünden Londra'ya gidemedi , Yelena Isinbayeva ise ABD li Jenn Suhr ve Kübalı Yarisley Silva'ya geçilerek bronz madalyada kaldı. Hayranı olduğum bu iki atletin olimpiyat başarılarını izliyememek kötü oldu.

blanca.jpg
webokuryelenaisinbayeva.jpg

Beden eğitimi dersini boş veya çocuklara oyun oynatma olarak gören bir toplumdan başarılı sporcu çıkmasını beklemeyin.Önce toplumun spora ve sporcuya bakışı değişmesi gerekiyor.

sporu gereksiz olarak gördüğümüz kesin çoğu kişiye spor yapıyormusunuz dediğinizde evet her hafta futbol maçlarını düzenli olarak seyrediyorum diyorlar spor salonu sorunuda var büyük şehirler hariç küçük şehirlerde salonlar çok az yada yok tvde doktorlar bile sporu gereksiz olarak gösteriyorlar yürüyün beslenmenize dikkat edin yeter diyorlar yürüyüşte bi spor ama spor salonuna yazılın pilates,fitness vs yapın diyen bi doktora denk gelmedim durum böyleyken çok şey beklememek lazım birde insanlar bilmedikleri spor dalları ile ilgili atıp tutmalarına ne demeli örneğin yüzme gibi say desen 5 tane çok değil yüzücü sayamazlar ama eleştiriye gelince yok neden altın madalya kazanmadın ilginç yani

Arkadaşlar eğitim sistemimiz çok sakat, çok küçük yaşlardan itibaren yarış atı gibi o sınav senin bu sınav benim çalıştırılıyoruz ve ne oluyor spora zaman kalmıyor . Yada spor yaparak zaman kaybetmek düşüncesi var o yüzden kimse kimseden geride kalmak istemez, bu bir yarış sonuçta haftanın 3 günününde günde geldisi gittisi felan 3 saat spor için vakit gitse bu bir yarış atı için oldukça kayıp çünkü diğer rakipleri o saatlerde de çalışıyor oluyor o yüzden önce eğitim sistemin de oynama yapmak gerekmekte.

evet çocuklar yani öğrenciler için sınav büyükler içinde iş ve para sorununu çözmek lazım bence çocukken sınavlara çalış ilerde yüksek gelirli mesleğe sahip ol denir büyüyünce iş bulursun ama maaş belllidir kira,yemek,fatura vs parası derken elde bir şey kalmıyor sürekli aklının bi köşesinde borç düşünüyorsun birde bu insan nasıl spor salonuna gitsin spor yapsın sporcu beslenmesi uygulasın sanat içinde geçerli bu sinema,tiyatro vs bunları yerinde takip etmek biraz para gerektirir birde 12 saat çalışıyor çoğu insan işten çık eve gel yorgun bir şekilde artık insanın bir şey araştırasıda gelmez yani eğer babadan zengin değilseniz sınavlar iş arama kiraya faturaya para yetişme gibi şeylerle ömrünüzü harcarsınız birde artık çoğu kişi üniversite mezunu yabancı dilde biliyor yani onun içinde sınavlara çok çalışıp en iyi okulda eğitim görülmeli aslında konuda nerelere gitti ama sporla uğraşmak içinde insanın kafasında sıkıntıların cirit atmaması lazım bir bakıma

Spora ve sporcuya verdiğimiz değeri en iyi olimpiyat açılışında gösterdik. Bilmiyorum dikkatinizi çektimi ama diğer ülkelerde hep sporcular önde antrenör ve idareciler ise arkalarda yürüyordu. Bizde ise en ön sıra sırf idareci ve federasyon yetkilisi doluydu. Çok ama çok az sporcu gördüm orada malesef. Sanırım ilk bu en önde kim olacak kavgasını aşmamız lazımki sporcularımıza imkan vermeye başlayalım.

ufak dipnot: sadece bu olimpiyatlar değil genelinde bu şekilde :)

Halter yarışmasında +105kg'da mücadele eden Alman halterci Matthias Steiner 196kg halteri kaldırırken bir anlık dengesizlik sonucu halteri boynuna düşürdü.

Yine bir anda halterin altında kalmaktan kurtulan Steiner, 196kg halterden boynuna ağır bir darbe yedi..

akilli.tv/video/196-kg-halter-boynuna-dustu_645200

Halter yarışmasında +105kg'da mücadele eden Alman halterci Matthias Steiner 196kg halteri kaldırırken bir anlık dengesizlik sonucu halteri boynuna düşürdü.

Yine bir anda halterin altında kalmaktan kurtulan Steiner, 196kg halterden boynuna ağır bir darbe yedi..

Off çok fena olmuş limitini aşmış .

Adamın boynuna 196 kg ağırlık düşmüş yürüyerek geliyolar çok sorumlu yetkililer.

• Like
Reactions: R10
Tekvandocu Servet Tazegül ülkemize 2012 Londra olimpiyatlarında ilk altın madalyayı getiren isim oldu helal olsun kendisi henüz 24 yaşında daha yolu açık Allah başarılarının devamını getirsin.

Eklentiler

• 256334_servet.jpg
    256334_servet.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 346
2012 Londra Olimpiyatları'nda atletizm kadınlar 1500 metre finalinde Türk atletler Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut ise gümüş madalya kazandı.

...TEBRİKLER...

attachment.php

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=_4Bu0EkVtuM[/YOUTUBE]

Eklentiler

• atl_500x318.jpg
    atl_500x318.jpg
    44,3 KB · Görüntüleme: 368
Back
Yukarı