İzostar ve Powerade ELVEDA EV YAPIMI enerji içeceği...

insülin üzerindeki yarattığı etki aynıdır mı diyorsun Danny?, eğer böyle ise birçok sporcu(buna ben de dahil) yanlış yapıyor demek ki,bir açıklık getirelim bu konuya, çünkü herkez maltodekstrini komplex olması sebebiyle uzun süre sindirimi sürüyor olarak biliyor...

dekstrozun g.i si 100

maltodekstrin ise 95

yani aynı nerdeyse

maltodekstrin asla kompleks değildir sadece yapısal olarak o sınıfa girer

attachment.php

Maltodekstrin: 107

Dekstroz : 96

Bu iki karbonhidratın da glisemik indeksleri çok yüksektir. Maltodekstrinin sözde komplex kh olduğunu Hardline ın sahiplerinden Serhat Keçeci ye de anlattım fakat o yine bildiğinden şaşmadı. İki kh ta insülini yükseltir ve kilo almaya neden olur.

Eklentiler

• 12.jpg
    12.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 1.621
attachment.php

Maltodekstrin: 107

Dekstroz : 96

Bu iki karbonhidratın da glisemik indeksleri çok yüksektir. Maltodekstrinin sözde komplex kh olduğunu Hardline ın sahiplerinden Serhat Keçeci ye de anlattım fakat o yine bildiğinden şaşmadı. İki kh ta insülini yükseltir ve kilo almaya neden olur.

zayıflamak isteyenler ve define olmak isteyenler bu içecekleri içmemeli.su için anasını satayım ne olacak :)

@BeachBoy pardon ben g.i değerine 1986 basımı bir kitaptan baktım seninki doğrudur :)

ama yinede ikiside hızlıdır :)

Konu eskimiş hortlamış ama ilk konuyu açan arkadaş şunu demiş powerade kanserojen içeriyor. Araştırmalarda dayanıklılık sağladığı kanıtlanmış. Hatta yapılan bir araştırmada içmek yerine ağızda çalkalayıp tükürünce daha fazla enerji veridği ortaya çıkmış. Ya Mens Health' in bir sayısında yada Muscle Fitness ın bir sayısında okudum tam hatırlamıyorum ama sayıyı. Bir de madem zararlı bir içerik var o zaman bu ürün nasıl A Milli Takımımızın sponsoru oluyor ve sporcular bunu kullanıyor ?

Konu eskimiş hortlamış ama ilk konuyu açan arkadaş şunu demiş powerade kanserojen içeriyor. Araştırmalarda dayanıklılık sağladığı kanıtlanmış. Hatta yapılan bir araştırmada içmek yerine ağızda çalkalayıp tükürünce daha fazla enerji veridği ortaya çıkmış. Ya Mens Health' in bir sayısında yada Muscle Fitness ın bir sayısında okudum tam hatırlamıyorum ama sayıyı. Bir de madem zararlı bir içerik var o zaman bu ürün nasıl A Milli Takımımızın sponsoru oluyor ve sporcular bunu kullanıyor ?

Zararlı içerik olarak bahsedilen tahminim bu hızlı sindirilen karbonhidratlar. Aynı olay tatlılarda kullanılan glikozda da çıkmıştı. Bu tür karbonhidratların boşalan glikojen depolarını hızla doldurarak kişilere enerji ve dayanıklılık verdiği doğrudur. Spor sonrası veya esnasında kullanan sporcular var fakat bu adamlar tükettikleri karbonhidratın misli misli enerji harcıyorlar.

Yinede ben bu tür karbonhidratların aşırı tüketilmesine karşıyım kanda sürekli dalgalanan insülin değerleri vücüda negatif sonuçlar doğrabilir.

Dekstroz , maltodekstrin'in kilosu 3-4 TL
SONUÇ:
Son derece gereksiz ve şişirilmiş bir ürün. Bunlara vereceğiniz parayla gidin adam gibi performans arttırıcı supplement alın .

Sonuca katılmakla beraber bu fiyat konusunda takıldım , 3 4 tl ye nerede bulabılırz ? Suan piyasa fiyatı(hammddeler) dekstroz 2kilo 25-30 lira civarı

Sonuca katılmakla beraber bu fiyat konusunda takıldım , 3 4 tl ye nerede bulabılırz ? Suan piyasa fiyatı(hammddeler) dekstroz 2kilo 25-30 lira civarı

kg/ 3-4 TL toptan alım fiyatı parekende alımlarda ve 1 - 5 kg gibi düşük kilolu alımlarda fiyat katlanarak arıtıyor. Fakat bazı gıda hammadde sitelerinde 25 kg alımlarda da bu fiyat geçerli. 5-6 arkadaş toplanıp 25 kg alabiliyorsanız bu fiyattan bu ürünleri temin edebilirsiniz.

Söylediklerine katılıyorum. Ancak yukarıdaki alıntıda tuz demişsin; çay kaşığı ile bile olsa, sofra tuzu tadı çok bozar. Tuz konusunda önerebileceğin bir şey varmı...

tuzdaki amaç minerallerdir tabi ki ama tuzu fazla ya da az atamazsınız. amaç sıvının izotonik olmasını sağlamaktır. kandaki tuz oranı ile aynı sıvı, vücut tarafından daha hızlı kabul edilir. spor esnasında emilimin çok kolay olması gerekir. spordan önce ya da sonra içilecek sıvılarla spor esnasında alınabilecek sıvılar (oran açısından) farklıdır.

bence bu powerade veya herhangi bir sporcu içeceğini ant esnasında değilde ant sonrası içmek daha iyi olur diye biliyorum, burda veya başka forumlarda edindiğim bilgilere göre ant sonrası boşalan glikojen depolarını doldurmak için ve ant boyunca yıpranan ve yıkıma uğrayan kaslarda daha fazla kayba uğramaması için insülün hormonunu yükseltmek gerekir, insülün hormonunun yükselmesi için kana çabuk karışan basit şeker almak gerekir, bunlardan biriside dekstrozdur. dekstroz powerade te bulunmakla birlikte üzüm suyundada bulunuyor(muş) bence ant esnasında sadece su, ant sonrasıda üzüm suyu en sağlıklısı bence bu şekilde. ama ant öncesi veya ant sırasında insülün hormonunu yükseltmek performansa negatif etki edeceği kanısındayım, zaten antremandan 2 saat önce yemek yenmesi gerektiğinin bir sebebide kandaki şeker stabil hale gelmesi gerektiğindendir. benim bunlar forumlardan ve deneyimlerden edindiğim bilgilerdir yanlışım varsa düzeltilir..

Bilindiği üzere spor yapan insanların sıvı ihtiyacı normal insanların sıvı ihtiyacının hemen hemen iki katıdır. Bu gun uzman görüşlerine göre bir saatlik bir calismanın ardından kaybedilen sıvı miktarı yarım litre ila 1 litre arasındadır.

Vücut antreman öncesinde antreman esnasında ve antreman sonrasında sıvı ihtiyacı mutlaka giderilmelidir. Organizmamızın en büyük ihtiyacı sudur.

Bunun yanında vücudumuz terlerken vücuttan bazı minareller ve toksinler beraberinde atilir.

Mineral eksikliği kramplara sebebiyet verir susuzluk ise performansın düşmesine sebebiyet verir.

Yüzde 2 su kaybı yüzde 20 performans düşürür.
yüzde 10 luk su kaybı ölümle bile sonuçlanabilir.

Artık Bu ihtiyacımızı giderebilmek için piyasada satilan Powerade ve İzostar gibi içeceklere para vermenize gerek yok.

500 mililitre su (yada 2 tam şişe soda) içerisine bir limon (suyu) bir kasik tuz ve 30 gram şeker atıp kariştirdiğinizda gayet doğal bir enerji içeceği oluşacaktır.

özellikle kardiyo calismalari yapildiği anlarda performansın kaybolmaması
dış vücut sicakliğinin ayaarlanması ve sakatlanmaların engellenmesi(elektrolit görevi görmesi açısından)için yukarıdaki gformulu powerade gibi içeceklerin yerine kullanabilirsiniz. Üstelik powerade içerik açısından kanserojen maddeler içerir ev yapimi enerji içeceğinin ise böyle bir riski yok bilindik üzere doğal besinlerden yapiliyor su limon şeker ve iyotlu tuz

Bir şişe powerade ve benzeri içecekler 2.5 ytl ve üzeri.

Ev yapimi enerji içeceği ise neredeyse bedava üstelik güvenle kullanılabilir.

Kolay gelsin

tuz miktarı düşündürücü geldi bana..

30 gram şeker çok çok fazla bence. böyle saçma bi yolla almak çok gereksiz. ben 30 gram şekeri 2 günde falan alıyorum normal beslenmeyle şuan onu da azaltmaya çalışıyorum. böyle bişey yüzünden 30 gram şeker almak çok fazla. ayrıca tuz da var. bu değerlere dikkat etmiyosan zaten bu enerjiyi alabiliceğin biçok şey bulabilirsin

ben sodanın iiçine limon sıkarak içiyorum direkt iyi geliyor. dinç hissediyorum kendimi. tuz şeker kombinasyonuyla mideı bozmaya gerek yok :D

bence içecek mantıklı ama daha profesyonel olanı

500ml su + 40gr Vitargo Electrolyte

arkadasın tarıfı aslında oldukca yerınde. ben 1lt su + 200ml lık hazır meyve suyu + 1 adt beypazarı soda + 1 tatlı kaşıgı bal + elle 1 tutam tuz eklıyorum ve agırlık antremanı yapıyorum cardıo ıle beraber 1 saat 45 dakıka antremanda ortalama 1,5 lt su tuketıyorum tabı oncesınde 200ml lk whey proteın. antreman sonrası da 200ml lık hazır meyve suyu ve sonrası 200mlwhey proteın. 2 saay sonra yorgunlıktan eser yok ve antreman esnasında enerjım yuksek sevıyelerde seyredıyor.

komplex glıkoz yerıne basıt seker almak taraftarıyım kı zaten bılımsel verıler de aynı seyı soyluyor. enazından ıcınde ne oldugunu bılıyorum dıyelım.

ballı ıcecegı de ozellıkle tavsıye edıyorum hem tuzun etkısını olduruyor hem de maltodekstrin acısından zengın

Back
Yukarı