Yumurta İçmek

Öncelikle selam.

Arkadaşlar web de birsürü yazı mevcut çiğ yumurtanın zararları hakkında.
Zararlarını biliyoruz tamam ama içmenin hiçbir faydası,katkısı olmuyor mu? günde 8 yumurta içtiğim oluyor sorumu cevaplarsanız sevinirim.

Öncelikle selam.

Arkadaşlar web de birsürü yazı mevcut çiğ yumurtanın zararları hakkında.
Zararlarını biliyoruz tamam ama içmenin hiçbir faydası,katkısı olmuyor mu? günde 8 yumurta içtiğim oluyor sorumu cevaplarsanız sevinirim.

s ile başlayan bi hastalığa neden oluyor adını hatırlıyamadım ama galiba samollen idi.bi araştır ama tabi faydasıda var 1 yumurtada 7 gr protein var sen günde 8 yumurta içersen bu da 56 gr protein eder bu da iyi bişey ama işin ucunda hastalık var onun yerine 8 yumurtayı pişirip ye risk almaya değmez

Çok uzun zaman oldu üyenin adını tam hatırlıyamadım ( karasan veya bonatschi olabilir ) forumda bu konu hakkında bir araştırma yapmıştı çiğ içilen yumurtanın büyük bir bölümünün hazmedilemeden vücuttan dışarı atıldığı hakkında bir araştırma yayınlamıştı.

Bu virus nedeniyle hastanelik olan bir vatandas vardi forumda, aratirsan bulma olasiligin var sanirim. Ishal ve atesti yanilmiyorsam problemi, aman diyeyim yani. Genel anlamda zaten bu olasilik net bir olay ama forumda da vardi yani ornegi.

Çok uzun zaman oldu üyenin adını tam hatırlıyamadım ( karasan veya bonatschi olabilir ) forumda bu konu hakkında bir araştırma yapmıştı çiğ içilen yumurtanın büyük bir bölümünün hazmedilemeden vücuttan dışarı atıldığı hakkında bir araştırma yayınlamıştı.

yani alınan riske değmez?

Bu konu hakkında çok şey okudum ,

Mesela biri diyorki yumurta içmek biotin eksikliği yapar , buda doğal olarak saç döker vs..

Diğeri salmonella hastalıgı yapar diyor

Bir diğeri çiğ içilen yumurta vucutta sentezlenemez geldiği gibi gider diyor.

Yani durum karısık bir kaç beslnme kitabında okumustum bende daha doğrusu denk geldım diyelim

Diyorki , yumurtanın doğal köy yumurtası oldugundan eminsek çiğ tüketilebilir.

Genede ben her halukarda tavada yenmesnden yanayım , düşük ısıda omlet kıvamı almadan yemek en doğrusu.

Son düzenleme:
yani alınan riske değmez?

Alacağın proten için riske girmeyi göze mi alıyorsun ? Pişir ye daha fazlasını ye aynı proteini al. Yada alternatif protein kaynaklarına yönel. Neden riski olan bir şeyi yapıyorsun ki

Back
Yukarı