Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.
Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)
30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği
Öğle yemeği:
100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)
Ara öğün: (2-3 saat sonra)
Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.
Eve gelince:
bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.
1 saat sonra antreman
Antremandan hemen sonra:
50 gr lor + bir bardak meyvasuyu
30 dk sonra:
4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği
Yatmadan önce:
50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)
Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.
Sadece protein tozu ve lor peyniri yok protein kaynağı olarak, biraz daha çeşitlendirirsen iyi olur.. onun dışında protein açığını kapatmak için herhangi bir mahsuru yok.. yeşil yapraklı sebzeler ve alkali besinleri de ihmal etmeyin..ben yeni başladım yani yeni derken 1 sene oldu bana yumurta dokunuyor bu yüzden direk protein aldım ama tabi ki sürekli kullanamam proteinin yanında her öğün lor kullansam olur mu ?
hocam ben 1,85 boy 91 kiloyum 38 yasindayim 3 ayoldu spora baslayali bu beslenmeyi bende yapa bilirmiyim ? yoksa bana baska birsey önerebilirmisinizBu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.
Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)
30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği
Öğle yemeği:
100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)
Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.
Eve gelince:
1 saat sonra antreman
Antremandan hemen sonra:
30 dk sonra:
Yatmadan önce:
Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.
Program üzerinde 1 haftadır araştırma üzerindeyim, sonunda yapabildiğim en iyi şekilde rakamları hesapladım ve programı uygulamaya karar verdim. Günde 2500 kalori yaktığımı varsayarak, 500 kalorilik bir açık oluşturdum. Haftada 500 gramlık bir yağ kaybı beklentisi içindeyim. Umarım teorideki gibi olur.
Kalkış : Pekmez (32/7,5/0,4/0,2)* + 50 gram lor.(43/1/8,7/0,2)*
30 dk sonra: 2 yumurta (154/0,8/13/11,2)* + 2 yumurta beyazı (30/0,4/6,6/0,2)* + 50 gr lor peyniri (43/1/8,7/0,2) omlet + 1 dilim kepek ekmeği (55,3/10,9/2/0,3)*
Öğle yemeği: 200gr. Tavuk (220/0/38,2/2)* + Bir porsiyon bulgur pilavı (215/37,5/5/5)*
Ara öğün: (2-3 saat sonra) 200gr. Tavuk (220/0/38,2/2)* + 1 dilim kepek ekmeği. (55,3/10,9/2/0,3)*
Eve gelince: Bir porsiyon bulgur pilavı (215/37,5/5/5)* + 50 gr kadar lor peyniri. (43/1/8,7/0,2)*
1 SAAT SONRA ANTREMAN
Antremandan hemen sonra: 50 gr lor .(43/1/8,7/0,2)* + 1 bardak meyvesuyu (120 kcal)
30 dk sonra: 4 beyaz (60/0,8/13,2/0,4)* + 1 tam yumurta omlet (77/0,4/6,5/5,6)* + 1 dilim kepek ekmeği (55,3/10,9/2/0,3)*
Yatmadan önce: 50 gr yağsız beyaz peynir (119/0/8,5/9,4)*
1800 Kalori [1980 Kalori (+%10)]
130 gr. Karbonhidrat
175 gr. Protein
42,7 gr. Yağ
*(kalori/karbonhidrat/protein/yağ)
Merhaba arkadaşlar foruma emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim çok güzel ve çok faydalı bir forum olmuş. Benim birkaç sorum olacak birincisi yaklaşık olarak 1 aydır body yapıyorum 1,60 boyunda ve 53 kilodayım haftanın 4 günü spor salonundayım hergün belirli bir kas grubunu çalıştırıyorum ama öncelikle karın kaslarına önem veriyorum ve rutin tekrarladığım hareketlerim var. Karın kaslarını belirginleştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Bir de uygulamakta olduğum beslenme programı benim için uygun mu? Siz neler önerirsiniz?
Kahvaltı: 3 yumurta beyazından hazırlanmış omlet, 1 meyve, 2 tatlı kaşığı tahin-üzüm pekmezi ve bir fincan çay
Ögün arası: 1 avuç kuruyemiş( fındık, badem) ve kurt üzümü(enerji verdiği için)
Öğlen: 3 adet ince tavuk gögsü ızgara yada ton balığı konservesi bazende ince biftek ve yanında mercimek ve salata
Ögün arası: Protein barı
Akşam: 3 adet ince tavuk gögsü ızgara yada ton balığı konservesi bazende ince biftek ve yanında mercimek ve salata
Bu programı yaklaşık olarak 15 gündür uygulamaktayım. Arada sırada pizza veya dondurma yemek istiyorum ama korkumdan yemekten vazgeçiyorum.
Bu programda devam etmem mi lazım yoksa değiştirmem mi gerekiyor? Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
150 gram tavuk derken nasıl hesaplıycaz örneğin yarım tavuk dönerde ne kadar kac gram vardır bilginiz varmıdır .
Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.
Öğle yemeği:
Eve gelince:
1 saat sonra antreman
Antremandan hemen sonra:
30 dk sonra:
Yatmadan önce:
Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir