Yeni başlayanlar için beslenme tekniği

İdman sonrası kompleks karbo alımınız idman saatinize, idman günlerinize, yağ oranınıza ve hedeflerinize bağlıdır.

Yoğun idman temposun, özellikle ertesi gün de farklı bölge idmanı yapılacaksa idman sonrası kompleks karbo alımı sizi ertesi günki idmana hazırlar.. (Özelikle idman günün erken saatlerindeyse)

Aynı zamanda geç saatte yapılan idman çıkışı gereğinden fazla tüketilen kompleks karbo yağlanma problemlerine de yol açabilir.

Bu ince çizgiyi ayarlamak sizin kendinizi tanımanızla ilgili biraz da..

Ben idman çok geç saatte yapılmıyorsa, idmanın hemen sonrasında alınan basit şekeri takiben 1-2 saat içerisinde abartılı olmayacak şekilde kompleks karbo alınmasını öneririm şahsen.
Özellikle bulk dönemi içerisindeyseniz.

Eğer antrenman sırasında fazla basit şeker tüketirsen vücutta sindirim başlar ve kalbe gidecek kanın 1/3 ü mideye gider. Bu da seni olumsuz etkiler.

Alınacaksa idmanın tamamı bittikten sonra alınmalı.

Ağırlık çalışması üzerine kardio yapıyorsan zaten ilk önceliğinin kas yapmak değil, yağ yakmak olduğu anlaşılır..
Bu durumda da katabolik sürecin en kısa sürede önüne geçmek için aldığımız basit şekeri tartışmak da anlamsız olur..

Kütle kazanmak istiyorsanız kas çalışması gününüzde, özellikle de idman sonras ciddi bir kardio idmanı yapmamalısınız.
Bu kas gelişimi sürecini sekteye uğratır ve overtraininge ve yıkıma davetiye çıkarır.

Hedefte yağ yakımı olsa bile kardio idmanınızı kas idmanı öncesi çok abartmadan yapmanızı öneririm.
Kas idmanından sonra kısa süreli kardio çalışması kan dolaşımınızı düzene sokmak açısından önemlidir ve oldukça yararlıdır.
Ancak önemli olan nokta kas yıkımının başlayacağı o ince çizgiyi uzun kardiolarla aşmamaktır.

İdman sonrası kardio çalışmasını kısa tuttuğunuzu varsayarsak basit şeker alımınızı da bütün idman sonrası almanız uygundur.

hayır çünkü çabuk sindirilen bir protein kaynağı olduğu için artı her lor peyniri bir değildir bağzılarının neredeyse yarısı yağ .alırken içeriğine dikkat ederseniz iyi olur
Vücutçuların loor peyniri tercihlerindeki en büyük neden diğer peynir türlerine göre oldukça ucuz ve yağsız olmasıdır.
Lorun çeşitleri vardır ancak piyasada rahatlıkla bulunabilen çoğu lor peyniri yağsız kategoridendir.

Tatlı lor diye tabir edilenleri hem yağlı, hem pahalı, hem de son derece lezzetlidir :)

Vücutçuların loor peyniri tercihlerindeki en büyük neden diğer peynir türlerine göre oldukça ucuz ve yağsız olmasıdır.
Lorun çeşitleri vardır ancak piyasada rahatlıkla bulunabilen çoğu lor peyniri yağsız kategoridendir.

Tatlı lor diye tabir edilenleri hem yağlı, hem pahalı, hem de son derece lezzetlidir :)

nedense ben bimde yağsızını bulamadım :Dkoca reyonda sırf %de bilmem kaç yağlı lor vardı...

Ağırlık çalışması üzerine kardio yapıyorsan zaten ilk önceliğinin kas yapmak değil, yağ yakmak olduğu anlaşılır..
Bu durumda da katabolik sürecin en kısa sürede önüne geçmek için aldığımız basit şekeri tartışmak da anlamsız olur..

Kütle kazanmak istiyorsanız kas çalışması gününüzde, özellikle de idman sonras ciddi bir kardio idmanı yapmamalısınız.
Bu kas gelişimi sürecini sekteye uğratır ve overtraininge ve yıkıma davetiye çıkarır.

Hedefte yağ yakımı olsa bile kardio idmanınızı kas idmanı öncesi çok abartmadan yapmanızı öneririm.
Kas idmanından sonra kısa süreli kardio çalışması kan dolaşımınızı düzene sokmak açısından önemlidir ve oldukça yararlıdır.
Ancak önemli olan nokta kas yıkımının başlayacağı o ince çizgiyi uzun kardiolarla aşmamaktır.

İdman sonrası kardio çalışmasını kısa tuttuğunuzu varsayarsak basit şeker alımınızı da bütün idman sonrası almanız uygundur.

kas antremanı sonrası kardiyolarımı maksimum 25 dakika 130 nabızla yapıyorum.proteini kas antreamını sonrası basit şekeri(üzüm suyu )kardiyo sonrası alarak...

ya da şöyle bir sistem:
sabahları kalkar kalkmaz protein tozu ve yağ yakıcı alarak 30 dk civarı kardiyo yapıp eğer o gün kas antremanı varsa öğleden sonra bir saatte gidip kas antremanını yapmak ne kadar mantıklıdır?

ya da şöyle bir sistem:
sabahları kalkar kalkmaz protein tozu ve yağ yakıcı alarak 30 dk civarı kardiyo yapıp eğer o gün kas antremanı varsa öğleden sonra bir saatte gidip kas antremanını yapmak ne kadar mantıklıdır?
Bir önceki mesajınızdaki çalışma şeklinizden çok daha mantıklı.
Ancak idman günü kardioyu kısaltmanızı ve mümkünse kaldırmanızı öneririm.

enerji kaybı açısından sa bir süreliğine kas yapımı hızının biraz azalıp yağ yakımının biraz daha artmasını seçmek durumundayım.
ama katabolik etki yaratacaksa o zaman durum farklı.

merhaba bonatschi

ben yaz aylarına kadar spora devam ettim ama yazın ve ramazan dolayısıyla bıraktım yaklaşık 7 ay yaptım ağırlık çalışmalarını
şimdi tekrar başlayacağım
öncelikle boyum 180 kilo 86 ve yaşım 36
ama ben kilo almak veya diğer sporcu besinleri almadan çoğu ilk önce salondaki hocalardan ve gelenlerden öğrendiklerimle devam ettim 7 ay boyunca
şimdi sorum şu
ben en baştan başlayacağım ama bu sefer bilinçli olsun ve kas yapayım istiyorum
programım ne olmalı sizce ve kilo almam gerekirmi
yada benim kilo almam lazımmı
cevaplarsan çok menmum olurum ve soruların çoğunu okudum hemen hepsine cevap yazma zahmetinde bulunmuşsun kendi adıma teşekkür ederim sana
selamlar

Beslenme ile ilgili:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html

Genel bilgiler:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-nas-l-t8674.html

Programlar:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t4738.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html

Bu bilgileri ve programları incelerseniz size çok güzel yol gösterecektir.
Bunlar üzerine yine sorunuz olursa danışırsanız seve seve cevap vermeye çalışırız.

merhabalar
bende yaklasık 1 aydır bu sporu yapıyorum beslenmeye cok dikkat ediyorum fakat tam olarak saglıklı beslenip beslenmediğim konusunda yardımınızı istiyorum, gunluk beslenme programımı sizlerle paylaşayım eger degiştirmem gereken bir notka varsa yardımlarınızı bekliyorum
Sabah
1 dilim tam bugday ekmegi, 4 yumurta beyazı, 4 5 dilim salam, yağsız beyaz peynir ve bal( bunlarda biraz asırıya kacabiliorum) biraz zeytin ve 1 bardak yağsız sut içine bi yumurta 1 tane muz ve biraz bal atıp karıstırıp içiyorum.
Öğle
Çalıştığım için yemnekleri dısarıda ve kimi zaman içime sinmeyerek yemek zorunda kalıyorum. Genellikle ızgara tavuk veya kuzu şiş yanında biraz pilav ve yağsız mevsim salatası
Akşam
Yine ızgara-haşlanmıs tavuk veya et veya balık, yanında bolca pilav yeşillik
Antremanlardan sonra bir miktarda et tuketmeye calısıyorum. Sizce değiştirmem gereken yerler varmı ?
Saygılarımla....

yaşınızı, boyunuzu, kilonuzu, hedeflerinizii, idman saatinizi vb.. bizimle paylaşmalısınız sağlıklı bir yorum için..

Çok genel baktığımda öğün sayınızı artırmanız gerektiğini söyleyebilirim.

Kahvaltıda kompleks karbo alımınızı artırmalı, salamı ise azaltmalısınız. Protein açığınızı yine yumurta ve yağsız peynir ile kapatabilirsiniz.

Muzlu süt karışımını kahvaltı ve öğle arası ara öğün arası biraz daha fazla proteinle takviye edip alabilirsiniz.

Akşam yemeğinde karbo alımınızı azaltmanızı (pilav) öneririm.

İdmandan önceki öğünlerde kompleks karbo alımını artırmanız gerekirken, idman sonrası protein alımınızı yeterli miktarda yapmaya özen göstermelisiniz.
İdmandan hemen sonra basit şeker (üzüm suyu, şekerli su vs..), idman takip eden 1 saat içinde de protein oranı yüksek bir öğün tüketmelisiniz..

Yatmadan önce ise 20-30 gram proteine tekabul edecek peynir türevli casein almanız yararlıdır.

öncelikle cok teşekkür ederim değerli yardımların için..
yaşı: 21 boyum:183 kilom:78
haftaiçi 2 gun idman yapıyorum saat 9 ila 11 arası
cumartesi saat 6 8 arası pazar ise 2 4 arası idman yapıyorum.
cok hırslıyım ve idmanlarda cok içten gelerek çalışıyorum en azından 6 7 ay içerisinde kasrlarımı şekillendirmek ve güzel bir gorunumne kavusturmak istiyorum. yalnız ogun sayımı malesef arttıramıyorum cunki işim gereği surekli dısarıda geziciyim. yag yakıcı ve aminoasit kullanıyorum. kısa bir sure sonra protein tozu kullanmaya baslayacagım. eksiklerimi bunlarla tamamlayacagımı dusunuyorum fakat sizler uzmanlar olarak ne soylersiniz merak ediyorum:)
saygılarla...

öncelikle herkeze s.aleykum benim sorum benim için çok önemli cevapalrsanız sevinirim

yaşım 17 ve 1.79 -1.80 cm boyundayım kilom malesef 57 ve tek sorunum kilomla kas gelistirmek istiyorum daha dogrusu fiziğimi biraz iri ve kaslı yapmak istiyorum fakat dediiğim gibi kilom boyuma göre cok az (57kg )kiloma gore cok zayıf gelebilirim biçimsiz gelebilirim ama kuvvetim var ve simdi body salonlarına gitsem bi yararı olurmu ve nasıl kilo alabilirim ? cevaplayan herkeze teşekkürlerimi sunuyorum.

Son düzenleme:
Herkese merhaba.Ben vücut geliştirmeye başlayalı 2 ay oluyor.Haftada 4-5 gün yapıyorum.Boyum 1.98.İlk başladığımda kilom 74 çıktı.Fitness hocamın uyarısıyla hızlı bir şekilde kilo almaya başladım şu an 2 ay sonunda kilom 81 oldu.Ancak sorun şu ki ben üniversite öğrenicisiyim va şu aralar maddi durumum biraz kötü, hafta 1-2 kez tavuk yiyebiliyorum, kırmızı et neredeyse hiç tüketmiyorum.Protein ihtiyacımı süt ve yumurta ağırlıklı karşılamaya açlışıyorum.Günde 1 kutu süt içiyorum.elimden geldiği kadar iyi beslenmeye dikkat ediyorum.Sorum şu 2 ayda 74 kilodan 81 kiloya gelmem olması gerektiği kadar mı yoksa daha fazla almalıydım?Birde pahalı olmayan vücut geliştirmeye faydası olan yiyecekler söyleseniz sevinirim.

merhaba benim yas 17, boy 173, kilo ise 78. Ben vucut gelıstırmeye baslamak ıstıyorum fakat kilomun fazla oldugunu ve kilo vermemi soyluyorlar. sızce benım ıcın uygun kılo nedır? yardımcı olursanız sevınırım. sımdıden tesekkur ederım.

Back
Yukarı