Yeni başlayanlar için beslenme tekniği

Merhaba. Buradaki beslenme programını dikkate alarak ve elimdeki imkanlar doğrultusunda yaklaşık 1 haftadır beslenme programı uyguluyorum.
Uyguladığım program hakkında sizin fikirlerinizi almak istedim.
Boy: 1.80 Kilo:66 yağsız vücudum var.

SABAH: (06:00)

- Yarım çay bardağı pekmez
-150 gr. lor peyniri
-2 tam yumurta
-1 Kasa süt ve içerisine 10 adet eti cici bebe bisküvisi :lol:

ARA ÖĞÜN (09:00)

- 1 avuç kuru üzüm
- 1 bardak süt veya 1 kase yoğurt

ÖĞLEN: (12:30)

- Sulu yemekler (Çorba, Etli yemekler, pilav-makarna vs. , 1 adet meyve)

ARA ÖĞÜN: (16:00)

- 1 Adet meyve
- Bitki Çayı

ANTREMAN ÖNCESİ

18:30'da

-3 adet ceviz
-8 adet badem
-8 adet fındık
-2 adet kayısı

19:00'da

- 1 porsiyon pirinç pilavı
- 50 gr lor
-1 domates, 1 salatalık, Biraz marul,,Yarım Soğan (Salata ) 1 tane tam limon sıkıyorum üzerine.

SAAT 20:00-21:00 ANTREMAN

21:30 da

-1 porsiyon pirinç pilavı
- 250 gr. tavuk göğsü yada 1 adet balık

23:30 da

-50 gr. lor peyniri
-1 kase yoğurt

Fikirlerinizi bildirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden. Emeklerinizin boşa çıkmaması dileğiyle. Saygılar.

chacha88;

imkanlar dahilinde kendine uygun bir beslenme programı çıkarmışsın. benim hoşuma gitti. zamanlamalar ve duruma göre aldığın besin maddeleri mantıklı.

benim önerim şu yönde olacak; pirinç pilavı yerine bulgur pilavını tercih edebilirsin. besin değeri ve içerdiği karbonhidratın sindirilmesi açısından bulgur beyaz pirince kıyasla daha faydalıdır. ve ucuzdur da..

direkt beslenme programı istemeyip, araştırma yapıp, bu programı kendine göre dizayn ettiğini düşünüyorum. bu nedenle seni tebrik ederim.

kolay gelsin..

evet wrestler forumdan aldığım bilgiler ve kendi bütçem doğrultusunda bir program hazırlamaya çalıştım.Beğenmene sevindim. Bulgur pilavını okumuştum daha önce forumda ancak pek hoşuma gitmiyor tadı:) Cevap yazdığın için ve öneride bulunduğun için çok teşekkür ederim. Saygılar..

Wrestler hocam müsadenle birşey daha sormak istiyorum antreman sonrası 100 gr peynir kullanarak protein ihtiyacını gidermek ne derece doğrudur çünkü caseinin kana geç karıştığını öğrettiniz bana,şimdilik whey toz alacak param kalmadıda.

Wrestler hocam müsadenle birşey daha sormak istiyorum antreman sonrası 100 gr peynir kullanarak protein ihtiyacını gidermek ne derece doğrudur çünkü caseinin kana geç karıştığını öğrettiniz bana,şimdilik whey toz alacak param kalmadıda.

Yumurta, tavuk gibi biraz daha hizli peynire gore urunlere yonel, ayrica peynir sutten degil peynir alti suyundan yapilmissa kazein orani whey oranina gore daha az olur.

Sorunu yazdığın başlığın adı ; Yeni başlayanlar için beslenme tekniği

Ve ilk iletiyi alıntı yaparak ne yemen gerektiğini soruyorsun. Ve alıntı yaptığın iletide sorunun cevabı var.

Hayatta bazen çok ilginç şeyler oluyor.. kafa_

Son düzenleme:
bu program kılo vermek ıcın mı kılo almak ıcın mı ? ben 96 kıloyum vede gobek ve bel kısmında yag var bu dıyetı uygulayarak kılo verebılırmıyım, ?

Öncelikle zaman ayirdiginiz icin tesekkür ederim bi kaç sorum olcakti.
Suanda vardiyeli bi sistemde fabrikada calismaktayim ve body e baslamayi düsünüyorum.
fakat hem beslenme saatlerim hemde çalışma saatim her hafta değişiyor.
yakin saatlerde antreman yapabilirim mesela
8-16 çalısırken 17.00 antreman
16-24 çalısırken 15.00
00-08 çalısırken 17.00 gibi
beslenme saatimide çalışma saatlerime göre kaydırsam sıkıntı olurmu ?
her hafta değişeceginden dolayi sormak istedim.birde 8 saat fabrikada kaldigimdan fabrikada nasil bi beslenme uygulayabilirim neler götürebilirim maddi sıkıntım oldugundan dolayi ucuz yollu bişiyler olursa iyi olur :) sanirim sizden ayri bi program ister gibi oldu ama lütfen cevap yazin :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:06 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:42 ----------

Kalkışta pekmez yada bal bunların miktari nedir ? birde kalkışta pekmez yada bal bulamazsak süt bir alternatif olur mu ?

Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.

tekrar tekrar sorular aklıma geliyor öğle yemeği ve ara öğün kısmında eğer tavuk gibi şeyler bulamazsak evdeki yemeklerden fasulye,nohut,patates yemeği yada haşlama patates gibi şeyler nasil olur ? Evdeki yemekler dedigim kısıma birde ekleyebilecegimiz baska neler var hatirladiklarinizi yazarsaniz sevinirim. :) bundan bir önceki mesajimda alinti yapmamiştim onlarıda cevaplarsaniz cok iyi olucak benim için.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:35 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:51 ----------

Kendimce bi program yaptim yanlislari doğruları ortaya cikaralim lütfen 
08.00/16.00
Sabah 6.30 kalkiş pekmez bal 30 gram lor 7.00 3 yumurta 50 gram lor
Öğle fabrikada ne bulursak ARA ÖĞÜN : Bilmiyorum yardim lazim 
Eve gelince 4.30 pilav 50 gr lor
1 saat sonra ant. Sonrasi programla ayni.

16.00/24.00
01.00 – 10.00 arasi uyku 9 saat yeterli sanirim.
Sabah 10.00 kalkiş pekmez bal 30 gram lor 10.30 3 yumurta 50 lor 12.00 öğle yemeği tavuk pilav
13.00 bir porsiyon pilav 50 gram lor içine 13.45 antreman 14.30 antreman bitişi 50 gram lor 1-2 bardak meyve suyu 15.00 3 tam yumurta omlet 15.30 işe yürüyüş 16.00 işbaşı :D
19.00 yemek saati Allah ne verdiyse fabrikada. Sonrasi 12.00 işten çıkış eve varmak 01.00

24.00/08.00
Bunun hakkinda bişiy bulamadim gece ne yiyebilirim nasil yaparim hic bilmiyorum.

ibrahm1126;

maksat illaki schwarzxxl ın yazısındaki şeyleri bire bir yemek değil. sadece örnek vermiş.

bu sporu yaparken beslenmede uygulanması gereken mantık; özellikle proteini, bunun yanında karbonhidrat ve yağ miktarlarını gün içerisinde belirli saatlerde belirli oranlarda almak.

senin yazdığın beslenme programında protein yetersiz görünüyor.

konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için linki okumanı tavsiye ederim.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/genel-beslenme-mantigi-nasil-kilo-alirim-58793.html

merhaba bir sorum olacak sabah ve antremandan hemen sonraki yumurtayı 1 e indirip kuru çökelek(forumda 100gr ında 54gr protein olduğunu öğrendim) yersem sorun olur mu? Teşekkürler

ibrahm1126;

maksat illaki schwarzxxl ın yazısındaki şeyleri bire bir yemek değil. sadece örnek vermiş.

bu sporu yaparken beslenmede uygulanması gereken mantık; özellikle proteini, bunun yanında karbonhidrat ve yağ miktarlarını gün içerisinde belirli saatlerde belirli oranlarda almak.

senin yazdığın beslenme programında protein yetersiz görünüyor.

konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için linki okumanı tavsiye ederim.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/genel-beslenme-mantigi-nasil-kilo-alirim-58793.html

wrestler

Yaptiğim beslenme sisteminden dolayi mi yoksa beslenmede kullandigim gidalardan dolayi mi yetersiz diyorsun ? cok pahaliya kacmadan bi kaç bişiyler alabilirim uygun bi beslenme programı çıkartabilirmisin yoksa bu fabrika sisteminde bu iş olmaz mı ? yani 3 5 bisiyler arttirip tavuk vb seyler alabilrim protein için yanliz supplement ekleyemem :(

ferhatcan11;

yumurta ile lordaki protein çeşitleri farklıdır. yumurtadaki hızlı sindirilir lordakiyse yavaş. yani yumurta yerine lor uygun olmayabilir.

ibrahm1126;

kullandığın gıdalardan dolayı.. protein oranını yükseltmelisin. bunun için tavuk iyi bir fikir. zaten ben protein tozunu önermedim ve şu aşamada gerek de yok.

sana verdiği linki okumadığını düşünüyorum. o linki incelersen önünü görebilirsin.

merhabalar saygılar öncelikle yaşım 23 boy 1.84 kilo 87 1 hafta önce başladım. Bu programı aynen mi uygulamalıyım ya da yapacağım değişikler nelerdir başlangıç seviyesi oldugu için kilo almaya yönelik demişsiniz bu yuzden pilav ve ekmekleri yarım porsiyona indireceğim ..

okuduysan yeni başlayanların gramı gramına hesap yapmaması ve 70 kg lik hafif yağlı biri için bu miktarların yazıldığından bahsetmiş.

Miktarları deneme-yanılma yöntemiyle bulabilirsin. Eğer zaman içinde yağlşandığını düşünüyorsan azatmalı, yerinde saydığını düşünüyorsan artırmalısın.

Merhaba arkadaşlar vücut geliştirmeye yeni başladım ancak antrenman sonrası nasıl besleniceğimi bilmiyorum ve üniversitedeyim spor salonu kaldığım yurda biraz uzak yarım saatte ancak yurtta olabiliyorum bu süre içerisinde ne tüketirsem kas yıkımını önlerim salona 5dakikalık mesafede tantunici var ordan tavuk tüketsem geçerli olurmu acaba ya da küçük bi meyve suyu alsam antrenman sonrası içsem nasıl olur fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden

Ama ben öğrenciyim her antrenmandan sonra et pilav yesem bi yerde cebimde param kalmaz valla başka önerebiliceğiniz bişey yokmu acaba

Back
Yukarı