Yeni başlayanlar için beslenme tekniği

ben bu programı kas ile kilo almak için uygulamaya çalışıyorum ama benim beslenmem çok düzensiz, yani tam olarak öğün öğün bu planı uygulayamıyorum, ama bu planda yazan ne varsa karışık saatlerde tüketiyorum, lor peynirinden tut tavuk veya kırmızı et, yumurtaya kadar herşeyi tüketiyorum günde. yinede kilo almama katkısı olur mu planı düzensiz bir şekilde uygulamamın?

Spora yeni başladım ama bir spor geçmişimde var 86 kiloyum ve evde çalışıyorum p90x programında nasıl bir diyet izlemeliyim aslında elimde bir liste var ama ben vücut geliştirmeden çok yağ yakma amacındayım hedefim kaslı birinden çok zayıf olmak SCHWARZXXL bana önerileriniz varmı acaba ha unutmadan spor ve dietin yanında cla+ l-cartinie de alacağım

Antreman sonrası için tavsiye edilen meyve suyu, taze sıkma meyve suyu olmak zorunda değil di mi? :)

Bir de bu ara öğün işini çok anlamıyorum.. bazı yerlerde ara öğün olarak "4 adet badem" diyor :D Bu doğru mudur? Ben ya bi kase yoğurt yiyorum ya da 1 kase yulaf ezmesi + süt.
İlk sayfadaki programda 'öğle yemeği tarzı bir beslenme' denmiş. Tavuk+pilav yani? Bunların neredeyse hiç biri birbirine benzemiyor.. bu ara öğün olayını bi aydınlatıverseniz lütfen?

Son düzenleme:
Ara öğünlerden kasıt, atıştırmalık ya da ayaküstü yenilen bir sonraki ana öğünden önce vücuda gerekli besin maddelerinin teminine devam ettirilmesini sağlayan öğünler..

kompleks karbonhidrat ve protein içeren gıdalar tüketilmesi gerekir.

kimileri ara öğünün zararlı olduğunu, insülinde dalgalanmalara sebep olduğunu, kimileri de vücudun katabolizmasına (yıkıma) karşı iyi bir yöntem olduğunu söyler.

Antreman sonrası için tavsiye edilen meyve suyu, taze sıkma meyve suyu olmak zorunda değil di mi? :)

Bir de bu ara öğün işini çok anlamıyorum.. bazı yerlerde ara öğün olarak "4 adet badem" diyor :D Bu doğru mudur? Ben ya bi kase yoğurt yiyorum ya da 1 kase yulaf ezmesi + süt.
İlk sayfadaki programda 'öğle yemeği tarzı bir beslenme' denmiş. Tavuk+pilav yani? Bunların neredeyse hiç biri birbirine benzemiyor.. bu ara öğün olayını bi aydınlatıverseniz lütfen?

Merhaba, 4 tane bademle ara öğün olmaz, aslında olay dengeli beslenmek yani sabah, öğlen, akşam olmak üzere 3 ana öğünde tüm çeşitler ile beslenmek: karbonhidrat+protein+yağ .gün içerisinde yakım süresi fazla olduğundan sabah yada öğlen öğünlerinde, protein de öğünde yer alması şartıyla ek olarak karbonhidrat tüketmek (toplamda max. 200-300 gram erkekler için) faydalıdır, ne gibi karbonhidrat? örneğin çavdar ekmeği ile hazırlanmış tavuklu sandviç, bulgur yada esmer pirinç, mercimek, nohut, fasülye, tahıllı ürünler vs.

Akşam öğününde ise 100-150 gr tavuk, balık yada dana eti yanında salata ve yoğurt güzel bir öğün olabilir. Bu örneği normal spor yapanlar için verebiliriz tabiki yarışmaya hazırlanan sporcular için yetersizdir :) onlara yorum yapamayacağım çünkü öyle değilim ve profesyonellere saygısızlık etmek istemem...bırakalım herkes işini yapsın laf salatası yapmayalım :)

Ara öğünün amacı vücudu aç bırakmamaktır, tabiki dengelemek lazım, örneğin bir bardak ayran ile 3-4 adet grissini, yada 1 porsiyon meyve!! muz hariç tam bir karbonhidrat bombasıdır :)

Ara öğünün hangi aranın öğünü olacağı da önemli :) sabah ile öğlen arası ise çok hafif olmalı, karbonhidrat az olmalı. öğlen ile akşam arası ise yine hafif olmalı, yani kısaca bir ara öğünde sandviç, muz, kek vs. tüketemeyiz. akşam yatmadan 2 saat öncesine kadar su hariç hiçbirşey yeme, içme uykun bozulur, sindirimin olmaz. vücut OFF olur yani lights Off, karanlıkta nasıl göremez isek sindirimde uyurken yapılmaz vücuttakiler yağa dönüşür. BOL SU içmeliyiz günde 2-2.5 litre yeterlidir ortalama kiloya sahip bir insan için.

Diyeceklerim, tecrübelerim bukadar. ne derece ve hangi saatte spor yaptığını bilmediğim için detaylı yorum yapamadım. ama sporun yeri ve zamanı olmaz imkanın yoksa dışarda yürü,koş,şınav ve barfiks yap, eve gelince mekik çek...
imkanın varsa sıra beklerim oksijensiz spor salonlarında aynacılardan olurum diyorsan spor salonuna yazıl :)

Saygılar ve sevgiler !!!

haftanın altı günü sabahtan aksama kadar çalışmaktayım.Malum öğlen için ofiste ne çıkarsa onu yiyebiliyorum akşam yemeğini de taa 7-8 saat sonra yiyebiliyorum , ayrıca yalnız yaşıyorum ve genelde dışarıdan besleniyorum..:)

Yani burada verilen programlar harika bile olsa o kadar detaylı saati saatine beslenmem mümkün değil benim gibi insanlar için önerebileceğiniz ana besinler veya bir program var mı ?

saygılar..teşekkürler

Antremanı akşam üzeri yapsak nasıl olur çünkü gündüz çalışıyoruz

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:09 ----------

Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.
antremanı akşam üzeri yapsak nasıl olur çalışan kişiler için en uygun vakit nedir sizce sabah 08:30 akşam 17:30 eve varış 18:00'ı buluyor genelde.

arkadaşlar bir soru soracağım. yanıtlarsanız çok memnun olurum.

2 sefer farklı tarihlerde diyet yapıp birinde 15 kilo verip diğerinde 30 kilo civarı kilo verip verdiğim kiloları geri aldım.. o zamanlar kadar küçüldüm ki, ne omzum, ne göğsüm, ne karın kasım kaldı. vücuttaki kas oranım düştüğünden çok çabuk geri aldım kilolarımı.

şimdi vücut kas dengesini korumak, daha önce bilinçsiz diyetlerle yıkıma uğrattığım kaslarımın bir kısmını geri kazanmak amacıyla spora yazıldım. aynı zamanda geri aldığım kilolarımı vermek, ideal kiloma dönmek için diyette yapıyorum. protein ağırlıklı. 1200 kalorilik ortalama diyet. ama maksimum 70gr. protein alabiliyorum. kas yıkımını engellemek için günde 100-120 gr. almam gerektiği yazıyor. daha fazlasını almaya çalışınca diyetim bozuluyor.

ağır bir spor yapmıyorum. yarım saat koşu ve hafif ağırlıklarla çalışıyorum. soracak uzman birini bulamadım. bir kısım iyi olur bir kısım olmaz parana yazık edersin diyorlar. şimdi sorum şu

kas yıkımını engellemek, az da olsa kazanım sağlamak için diyetime ek olarak günde antremandan sonra 1 pors. whey alsam yararı olur mu? yaklaşık 30 gr. protein içeriyor ve 180 kalori. yani günde 1400 kalori ve 100 gr. protein almış oluyorum. ve hem kilo vermek için, hemde kaslarımın ihtiyacı olan protein için yeterli oluyor. tavsiyeleriniz nelerdir?

172 boy 88 kilo.

Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.

Ben akşam yemeğinden sonra antreman yapıyorum ?

selam arkadaşlar
bana yardım edin haftalardır kendime uygun beslenme + spor programı bulmaya çalışıyorum aslında kendime yaptım bir program ama bilgisiz olduğum için sonuç alabilir miyim bilmiyorum

17 yasındayım 59 kiloyum 177 boyundayım 65 kiloya gelmem benim için yeterli olur
haftanın 6 günü dershanem var pazartesi hariç

buna göre nasıl bir beslenme + spor programı uygulayarak yağ yapmadan yukarıdaki yazdığım kiloya gelirim kilolarımı da kas olarak almak istiyorum eğer mümkünse bir yandanda yağ yakmak istiyorum çünkü biraz göbekte yağlanma var isterseniz kendi uydurduğum beslenme programınıda size yazayım

mesaj nasıl düzeltilir bulamadığım için ayrı bir mesaj olarak yazıyorum kusura bakmayın

bazı detaylar ekleyeyim sporumu evde yapıyorum 2 adet 5 kiloluk dambılım var mekik sehpam ve kosu bandım var

bunların yanında bir sorum daha var daha aslında benim sorunum direkt olarak göbekteki yağlar 59 kilo olduğum için kilo alıp yağları yakma yoluna girdim ancak zayıflamadan yağlarımı yakabilmem için önerileriniz varsa ilk olarak yağlarımı eritip (tabi şimdi olduğum kilonun altına düşmeden yani hacim kaybetmeden) sonradan vücut geliştirmek isterim

kafam karışık bu konuda yardım edin :o

Başlık açmak istemediğimden buraya yazıyorum peynirlerdeki proteinler hakkında bilgi istiyorum hepsinde casein proteinleri mi var yani beyaz kaşar lor peyniri arasında fark varmıdır kana karışma süreleri protein içeriği açısından whey içeren varmıdır?

WALK;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...-ile-calisma-programi-yapilis-sekli-8554.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...-yapilabilecek-calisma-programlari-66280.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/genel-beslenme-mantigi-nasil-kilo-alirim-58793.html

göbekteki yağlanmanın aşırı olduğunu zannetmiyorum. basit şeker tüketmez, beslenme başlığına göre beslenir ve kas olarak hacim kazanırsan göbek sıkıntısını çözebilirsin.

FATEMA;

Peynirde 4:1 oranında kazein, whey proteini var olduğu kaynaklarda belirtiliyor. her peynir çeşidi için üç aşağı beş yukarı aynıdır diye tahmin ediyorum. ama yağ oranlarına dikkat etmek önemli. o da ambalajların üzerinde yazıyor.

wrestler çok teşekkür ederim ettiğin yardımlar verdiğin tavsiyelerle kendime uygun bir program yapacağım 1 aylık bir süreçten sonra sonuçlara bakacağım olumlu yönde ise devam ederim eger değilse biraz değiştirme yaparım tekrar teşekkür ederim koolay gelsin

yazılan mesajı sonradan düzeltme diye birşey yok sanırım varsa da çok aradım yok

wrestler abi sana da yük oldum ama bir sorum daha olacak.sizin bana verdiğiniz öneriler doğrultusunda yapacağım spor+beslenme programında ağırlık çalısmasını aksam eve gelince yapabilirim.asıl sorum su olacak bu çalışmanın yanına ek olarak yağ yakımıma yardımcı olması için sabah erken saatte kalkıp haftanın 3 günü kardiyo yapsam yardımı dokunurmu bu kardiyo öncesi ve sonrası yiyebileceklerim nelerdir?

iki karpuz bir koltuğa sığmaz derler.. 59 kilosun ve 65 kiloya çıkma hedefinin olduğunu yazmıştın. şimdi de koşu yapıp yağlardan kurtulmayı planlıyorsun.

177 boya 59 kg ı düşündüğümde cılız bir vücut aklıma geliyor. bir miktar göbek olabilir ama çok kötü durduğunu düşünmüyorum.

benim fikrim önce kas olarak kilo alıp, vücut hafiften şekile girdikten sonra yağ yakmak için koşulara başlaman yönünde.

ve 1 ay deneme süresinden bahsetmişsin. 1 ay sonuçları gözlemlemek için yeterli bir süre olmayabilir. En az 2 ya da 3 ay programa sadık kalmanı öneririm.

belirli bir zaman aralığı için mesaj düzeltme tuşu mevcut. düzeltmek istediğin mesajın sağ alt köşesinde 'edit' butonunu kullanabilirsin.

Back
Yukarı