Antreman sonrası için tavsiye edilen meyve suyu, taze sıkma meyve suyu olmak zorunda değil di mi?
Bir de bu ara öğün işini çok anlamıyorum.. bazı yerlerde ara öğün olarak "4 adet badem" diyor

Bu doğru mudur? Ben ya bi kase yoğurt yiyorum ya da 1 kase yulaf ezmesi + süt.
İlk sayfadaki programda 'öğle yemeği tarzı bir beslenme' denmiş. Tavuk+pilav yani? Bunların neredeyse hiç biri birbirine benzemiyor.. bu ara öğün olayını bi aydınlatıverseniz lütfen?
Merhaba, 4 tane bademle ara öğün olmaz, aslında olay dengeli beslenmek yani sabah, öğlen, akşam olmak üzere 3 ana öğünde tüm çeşitler ile beslenmek: karbonhidrat+protein+yağ .gün içerisinde yakım süresi fazla olduğundan sabah yada öğlen öğünlerinde, protein de öğünde yer alması şartıyla ek olarak karbonhidrat tüketmek (toplamda max. 200-300 gram erkekler için) faydalıdır, ne gibi karbonhidrat? örneğin çavdar ekmeği ile hazırlanmış tavuklu sandviç, bulgur yada esmer pirinç, mercimek, nohut, fasülye, tahıllı ürünler vs.
Akşam öğününde ise 100-150 gr tavuk, balık yada dana eti yanında salata ve yoğurt güzel bir öğün olabilir. Bu örneği normal spor yapanlar için verebiliriz tabiki yarışmaya hazırlanan sporcular için yetersizdir

onlara yorum yapamayacağım çünkü öyle değilim ve profesyonellere saygısızlık etmek istemem...bırakalım herkes işini yapsın laf salatası yapmayalım
Ara öğünün amacı vücudu aç bırakmamaktır, tabiki dengelemek lazım, örneğin bir bardak ayran ile 3-4 adet grissini, yada 1 porsiyon meyve!! muz hariç tam bir karbonhidrat bombasıdır
Ara öğünün hangi aranın öğünü olacağı da önemli

sabah ile öğlen arası ise çok hafif olmalı, karbonhidrat az olmalı. öğlen ile akşam arası ise yine hafif olmalı, yani kısaca bir ara öğünde sandviç, muz, kek vs. tüketemeyiz. akşam yatmadan 2 saat öncesine kadar su hariç hiçbirşey yeme, içme uykun bozulur, sindirimin olmaz. vücut OFF olur yani lights Off, karanlıkta nasıl göremez isek sindirimde uyurken yapılmaz vücuttakiler yağa dönüşür. BOL SU içmeliyiz günde 2-2.5 litre yeterlidir ortalama kiloya sahip bir insan için.
Diyeceklerim, tecrübelerim bukadar. ne derece ve hangi saatte spor yaptığını bilmediğim için detaylı yorum yapamadım. ama sporun yeri ve zamanı olmaz imkanın yoksa dışarda yürü,koş,şınav ve barfiks yap, eve gelince mekik çek...
imkanın varsa sıra beklerim oksijensiz spor salonlarında aynacılardan olurum diyorsan spor salonuna yazıl
Saygılar ve sevgiler !!!