Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba benim bir takım sorularım olacaktı boy hakkında.17 yaşında 1.67 boyunda 52 kiloyum.Evde bir adet uzun bar ve 2 adet kısa bar var.Boyumun uzamasını etkilemeyecek biçimde bu aletler ile nasıl bir çalışma yapabilirim.Bir de butter fly,bench press bir de ismini bilmediğim ayakta dirseği sabit tutup dumbelli aşağı doğru salıp sonra paralel olacak şekilde kaldırma hareketi bu üç hareket boy uzamasını etkiler mi?

Ben evde kendim çalışıyorum şimdilik spor salonuna gitme şansım yok çok yoğunum ama sağ göğsüm ve va sağ pazum sol taraftan büyük göğüste çok belli olmasada sol pazunun sağa göre az olduğu kesin bunu düzeltmenin yolu varmı ?

benim sormak istediğim..ben kas olarak sadece kol ve omuz bi de karın kası çalışıyorum...göğüs hiç çalışmıyorum biçimsiz olurmu sizce sadece bu bölgeleri çalışınca.. bide üçgen vücutlu olmak için nereleri çalıştırmak gerekir..ama fazla üçgen yapmak istemiyorum.. cevaplarınızı bekliyorum

evet biçimsiz olur kesinlikle daha öncede gördüm...çok üçgen istemiyorum demişsin zaten birdenbire üçgen olmazsın zamanla olan şeyler bunlar kendine uygun programı bulup çalışmalara başlarsın sonra zamanla vücudun geliştikçe kendine bi yerde dur dersinki diyemiceksin büyük bi çoğunluğumuz böyle başlar ama azla yetinmezler...umarım cevap yeterlidir

Varsayılan Kız arkadaşım vücut çalışmamı istiyor, evde bir şeyler yapacağım ama...

Şimdi ben baya zayıf biriyim. Ama kız arkadaşım çok fena vücut meraklısı ve söylediğine göre bende güzel olurmuş. 182 boyundayım 60 kiloyum, yani bayağı bir zayıfım. Bir deri bir kemik kıvamındayım ama vücut yap diyor işte. Sizce olur mu kas? Yani evde çalışacağım, çalıştığıma deyecek bir sonuç alır mıyım?

Şimdi ben baya zayıf biriyim. Ama kız arkadaşım çok fena vücut meraklısı ve söylediğine göre bende güzel olurmuş. 182 boyundayım 60 kiloyum, yani bayağı bir zayıfım. Bir deri bir kemik kıvamındayım ama vücut yap diyor işte. Sizce olur mu kas? Yani evde çalışacağım, çalıştığıma deyecek bir sonuç alır mıyım?

Vucut yapmak azim ve sabir isteyen bir olay, bazilari bu konuda genetik olarak daha sansli olabilir bazilarida daha sanssiz olabilir fakat yeterli sabri gosterirsen istedigini elde edebilirsin.Ama 1-2 ayda cok belirgin sonuclar bekleme, kendine en az 6 ay ver beslenmene cok onem goster.

Selamlar,Ben bu işe merak saldım şu an para olmadığı için salona gidemiyorum evde kendi imkanlarımla yapıyorum. Neyse konu o değil. Yaklaşık 5-6 gündür ara vermeden hergün çalıştım -sanıyorum yanlış yaptım ama- kollar kıvama geldi, göğüs kaslarım da şişti biraz. Yarım saat önce bir bench press daha yapayım dedim yaptım ve göğüs kaslarım şişeceğine tamamen indi. Sertlik falan kalmadı. Erime falan mı oldu ? Bu konuda yardımınızı istiyorum ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
Selamlar,Ben bu işe merak saldım şu an para olmadığı için salona gidemiyorum evde kendi imkanlarımla yapıyorum. Neyse konu o değil. Yaklaşık 5-6 gündür ara vermeden hergün çalıştım -sanıyorum yanlış yaptım ama- kollar kıvama geldi, göğüs kaslarım da şişti biraz. Yarım saat önce bir bench press daha yapayım dedim yaptım ve göğüs kaslarım şişeceğine tamamen indi. Sertlik falan kalmadı. Erime falan mı oldu ? Bu konuda yardımınızı istiyorum ne yapmalıyım ?
Bir yardımcı olur musunuz ?

yeni üyemz lütfen ısrarcı olmayınız. Bahsettiğiniz konuda genel bilgi eksik ana bilgi anlatmamızı istiyorsun fakat bu hem uzun olur hemde anlamak zor olur. sitede temel bilgiler var biraz okumanı tavsiye ederim.

merhaba hocam benim merak ettiğim neden tekrarlar hep 8 10 12 gibi az oluyor 30 40 yapmak zararlımı acaba birde hem koşu yapmak hem vücut çalışmanın sakıncası varmıdır? cevaplarsanız sevinirim. simdiden teşekkürler.

ben body buildng'e başlamadım yaşım 16 boym 1.90 boyumun uzamasını durdurmak istiorm body faydalı olur mu ve ne yapmam gerek

LÜTFEN CEVAP

Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. Öncelikle bu kadar ciddi bir iş için admin arkadaşları kutluyorum.
Şimdi izniniz olursa bir kaç sorum olacak umarım doğru yere yazıyorumdur. 1,92 boyundayım ve 67 kiloyum. 2 ay içinde normal değerlere ulaşmak zorundayım. Bir kaç gündür bir arkadaştan bulduğum 3 kg lık bir dambılla öylesine pazu çalışmaları yaptım.(Sitede baktığımda "Dumbbell Curls" olduğunu anladım). Bu kadar kısa sürede ve disiplinsiz bir çalışmaya göre gözle görülecek bir hacim kazandı kollarım. Şimdi benim sizden istediğim kilo almak için dambıllarla çalışmam doğru olur mu? Salon imkanım maalesef şuan yok. Ayrıyetten takviye olarak ne almamı önerirsiniz. Sitede incelediğimde protein desteği olabileceğini anladım. Ve 6 kg lık dambıl alıp sitedeki çalışma programlarını uygularsam en azından sağlıklı bir yapıya sahip olmam mümkün mü?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler...

mrb arkadaşlar ben sitede de VG de yeniyim.Yaş 21 bugüne dek nerdeydin diye sormayın :))
Boy kilo 182-67
Bilek 16.5 cm. Ön kol 25 cm.
dumbel ve göğüs yayı aldım.1 hafta oldu başlayalı pazu gözle görülür biçimde başladı şişmeyethums:.bilek zaman içinde 1-2 cm bile genişlese büyük başarı biliyorum.Fakat ön kol en fazla ne kadar gelişir.dumbellllsileride VG salonuna gidersem 40 cm ön kolum olma ihtimali nedir?

Not:Şuan pro+ karbo öğelerine dikkat ederek düzenli beslenmeye başladım.ilk 3 ay ek supplement gerekmiyormuş(Flexsor yazmış)
VG salonu da ufukta 3-4 gözükmüyor.

Son düzenleme:
selam öncelikle tüm hocalarıma ve sitedeki arkadaşlara saygılar benim size bir sorum olacak ben 25 yaşında 1.70 boy 59 kilodayım bende orak hücre anemi (yani bir çeşit kansızlık türü) hastalıgı war agır sporlar yorucu işler kesinlikle yasak kan hücrelerim hatalı üretildigi için yorulunca yada üşütünce agrı krizlerim oluyo 1 hafda hastanede yatıyom benim sizeden istedigim yardım şu bana kesinlikle doktorlar sporu yasaklıyor kaslarım öyle bir zayıf ve kuvetsizki 2 kilo bişe kaldırsam elim titriyor kendimi yormadan kaslarıma nasıl kuvvet verebilirim yasakda olsa bu durumdan kurtulup biraz kaslarımı güçlendirmek istiyom

:?????

slm arkadaslar 1.76 boyunda 90 kiloyum yeni body'e basladım 1 gun kardio agırlıklı bı gun kol,omuz,falan agırlıklı ne kadar zamanda etkısını gorebılırım???beslenme olarak yumurta haşlanmış tavuk göğsu en onemlısı haşlama pılav yemelımıyım zaten asırı kılom var bu dahada kılo yapmazmı????son bır sorum her gun gıtsemmı daha ıı gun asırımı cok calısmam lazım dıye dusunup hergun gıdıyorum dogrumuu??????

Merhabalar forumu yeni keşfettim ve hakikatende süper parlaşımlar var..Benim sormak istedğim soru şuydu,ben 16 yaşındayım boyum 1.80 ve kilom 81 haftada üç gün fıtness'a gidiyorum,ve cumartesi - pazar günleri basketbol idmanlarım var..Ancak bir çok kişi fıtness boyu kısaltır ve uzatır hakkında yorum yapıyorlar, FITNESS anteraman programım şöyle:
10 DK. koşu
Mekik:4 / 50
Benc press: 20 kilo takıyorum (4 / 10)
Arka kol fransız Dambell (4 / 10)
10 Kilo alarak arka kol (4 / 10)
Omuz Pres 30 - 35 kilo takarak (4 / 10)
Leg Sled 40 kilo (4 / 10)
Ön bacak 10 kilo (4 / 10)
İç,Arka bacak 10 kilo (4 / 10)
Kalf 20 kilo (4 / 10)
İp atlama yarım saat...

Şimdi bu programın bana zaaralrı varmı yardım edermisiniz...
NOT:Boy Yaş:16 Boy:1.80 Kilo:81

Back
Yukarı