Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
birhaftalık olduğun için hamlık dönemi diyebiliriz o hamlık dönemini atlattığın zaman ağrıların olmayacakdır ilacı kullanmana bence gerek yokdu kas gevşeticinin bir zararı olcağını sanmıyorum:)

az kilo çok tekrar mevzusu denir de hep merak ederim. buradaki az kilonun karşılığı nedir ? kaça kadar azdır ? definasyonla hacmi olmayan bi vücut hedefliyorum fakat 5kg dumbellarla 10kgluk barla çalışıyorum. bu az kilo mudur ?

Az kılo settekı tekrarlarında 15 ve ustu tekrar yapabıldıgın kılodur.. Eger bır agırlıkla maksımum 8 tekrar yapabılıyorsan bu cok kılodur..

hocam benim
boy:175
kilo:57

body building'e başlıycam ama boy uzatmayı durdururmu cok konu okudum net sonuca ulasamadım.

salonda hocayla konuştum

" hayır öyle haraket yapmazsan sorun olmaz aksine boy uzatma programıda yapabiliriz "
dedi .

ne kadar dogru zararı ve yararı nelerdir bilgilendirir misiniz ?

hocam benim
boy:175
kilo:57

body building'e başlıycam ama boy uzatmayı durdururmu cok konu okudum net sonuca ulasamadım.

salonda hocayla konuştum

" hayır öyle haraket yapmazsan sorun olmaz aksine boy uzatma programıda yapabiliriz "
dedi .

ne kadar dogru zararı ve yararı nelerdir bilgilendirir misiniz ?

Hocanın bahsettıgıne ornek bır program.. Boyunu uzatabılır, senın genetıgıne baglı ama uzatmasa bıle hıc bır sekılde kısaltma veya durdurma gıbı bır olay olmaz dogru yaptıkca hareketlerı.. ;)

ex. carpi radials die bi kas varya brachioradiols kasının yanında ora cok güçsüz el pensesi var ama ağır olmadan , aşırı zorlamadan ne yapmalıyım

mrb ben bu spora baslıyalı yaklasık 5 ay oldu. göğüs konusunda sıkıntım war göüsler dümdüz duruyo okadar calısmama rağmen. kısa zamanda kas gruplarımı genisletmek istiorm. bugune kadar hic takviye almadım. simdi hap almayı dusunuorm. önerebilceginiz haplar nelerdir? bu arada 63 kiloyum.

?

selamlar vücüt ilk haftadada belirlenen bölelerde agırlık kaldırıldıgı zaman hafif agrılara neden olurmu örn 1. gün ki yaptgım bölegeler de ertesi gün hafif agrılar olmakta 2.günkü yaptıgım bölegeler ertesi gün hafif agrılar olmakta ilk haftalar için normalmidir yada fazla yükledigimiz için olabilirmi teşşekürler.

selamlar vücüt ilk haftadada belirlenen bölelerde agırlık kaldırıldıgı zaman hafif agrılara neden olurmu örn 1. gün ki yaptgım bölegeler de ertesi gün hafif agrılar olmakta 2.günkü yaptıgım bölegeler ertesi gün hafif agrılar olmakta ilk haftalar için normalmidir yada fazla yükledigimiz için olabilirmi teşşekürler.

Hamlık agrısı..
Gayet normal..
Spora, bu derece yogun bır baskıya daha once maruz kalmamıs vucutta agrılar olacaktır tabıkı 3-4 hafta.. ;)

ben uzun zaman ara verip mideye çok yüklenince 2 hafta ağrısı geçmemişti...ama üstüne basıodum yine hep..normal yani :)

bi sorum olacaktı 5-6 aydır düzenli mekik çekiyoırum ve ağırlık çalışıyorum her ay mekiği ve dumbell ın sayısını artırdım şimdi 50x5 mekik çekebiliyorum karın kaslarım o kadar belirgin değil üste 2 tane çıktı ama belirgin değil ne zaman karın kasları çıkar acaba? bunun bi süresi var mıdır (umarım derdimi anlatabilmişimdir demek istediğim karın kasları ne kadar sürede çıakr bunun bi süresi var mıdır yani diğer 2 karın kası ne zman çıkar :)

bi sorum olacaktı 5-6 aydır düzenli mekik çekiyoırum ve ağırlık çalışıyorum her ay mekiği ve dumbell ın sayısını artırdım şimdi 50x5 mekik çekebiliyorum karın kaslarım o kadar belirgin değil üste 2 tane çıktı ama belirgin değil ne zaman karın kasları çıkar acaba? bunun bi süresi var mıdır (umarım derdimi anlatabilmişimdir demek istediğim karın kasları ne kadar sürede çıakr bunun bi süresi var mıdır yani diğer 2 karın kası ne zman çıkar :)

alt karın kaslarının çıkmasını istiyorsan üst mideni çalıştırdığın zaman ayrıca alt midenide çalıştırmalısın...mide antrenmanları için belirli sınırlar yoktur ama düzenli yapılması lazım istediğin kadar yap.ne kadar düzenli çok tekrarlar yaparsan o kadar kısa zamanda çıkar fiziki olarak deri altındaki yağların yakılmasına bağlı olarakta belirginleşir.

Merhaba,
Siteye yeni üye oldum baya bir döküman okudum ancak tam olarak aradığım cevabı bulamadım, size danışayım dedim.

21 yaşındayım boyum 182,5cm ve 83 kiloyum. 90 kiloydum, diet ve kardio ile 83 kiloya düştüm, ancak finaller dolayısıyle bıraktım, 1 ay boyunca kilomu korumayı başardım.

Ancak sorun şu ki göbek ve bel bölgesinde biraz yağ var hala (önceden baya vardı). Şimdi spora tekrar başlayacağım ancak kardioya devam etsemmi yoksa ağırlık antremanlarına başlasammı karar veremedim bir türlü. Sizce ne yapmalıyım ?

1.86 boy 150 kiloyum.

11 yaşımdan 19 yaşıma kadar kulüplerde basketbol oynadım ve 17-19 yaş arası profesyonel bir takımda 2. ligde oynadım, profesyonel idman gördüm.

Boyum 186cm olan en son noktaya ulaştığında 97 kilo idim. Basketbolu bıraktıktan sonra 4 ay kadar vücut geliştirme sporuyla ilgilendim, memnun kaldım. Sonrasında 1-2 sene spor yapmadım ve 120 kilo oldum. Akabinde yurtdışına çıktım ve bu yurtdışındaki 5. yılım, spordan uzak pasif bir yaşantım vardı. 150 kiloya varmış durumdayım ve buna bir dur demek için, bir kaç arkadaşımla güzel bir hava yaratıp, güzel bir spor salonuna kayıt olduk.

Spor salonunda şu şekilde çalışıyorum :

5 dakikalık ısınmanın ardından 10 dakika kadar 1 dakika yüksek tempo bir dakika daha düşük tempo ile koşuyorum.

Arkasından bu linkteki programı tmepolu bir şekilde uyguluyorum
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t4738.html

Sonrasında 5-10 dakika twist, 100-150 mekik ve 30 dakikalık nabzımı 130 seviyesinde tutacak bir kardiyo koşusu yapıyorum ve bitiriyorum.

Beslenme ve program hususunda önerilerinizi bekliyorum. Azimli ve sporu seven bir insanım, hedefim ilk 4 ayda 125 kiloya kadar düşebilmek. Fikirlerinizi bekliyorum.

1.86 boy 150 kiloyum.

11 yaşımdan 19 yaşıma kadar kulüplerde basketbol oynadım ve 17-19 yaş arası profesyonel bir takımda 2. ligde oynadım, profesyonel idman gördüm.

Boyum 186cm olan en son noktaya ulaştığında 97 kilo idim. Basketbolu bıraktıktan sonra 4 ay kadar vücut geliştirme sporuyla ilgilendim, memnun kaldım. Sonrasında 1-2 sene spor yapmadım ve 120 kilo oldum. Akabinde yurtdışına çıktım ve bu yurtdışındaki 5. yılım, spordan uzak pasif bir yaşantım vardı. 150 kiloya varmış durumdayım ve buna bir dur demek için, bir kaç arkadaşımla güzel bir hava yaratıp, güzel bir spor salonuna kayıt olduk.

Spor salonunda şu şekilde çalışıyorum :

5 dakikalık ısınmanın ardından 10 dakika kadar 1 dakika yüksek tempo bir dakika daha düşük tempo ile koşuyorum.

Sonrasında 5-10 dakika twist, 100-150 mekik ve 30 dakikalık nabzımı 130 seviyesinde tutacak bir kardiyo koşusu yapıyorum ve bitiriyorum.

Beslenme ve program hususunda önerilerinizi bekliyorum. Azimli ve sporu seven bir insanım, hedefim ilk 4 ayda 125 kiloya kadar düşebilmek. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bu mesajı düzenlemek istiyorum. Koşu bandı yerine elliptical çalışmaktayım. Şöyle ki:

Ardından elliptical da fat burn modunda 30 dakika çalışıyorum.

Sonrası yukarıda anlattığım gibi.
Yani :

5-10 dakika twist, 100-150 mekik ve 30 dakikalık nabzımı 130 seviyesinde tutacak bir kardiyo koşusu yapıyorum ve bitiriyorum.

Not : 8 antreman sonucu 4 kilo vermiş durumdayım. Beslenmeme dikkat ediyorum. Eskisine oranla yarı yarıya indirdim diyebilirim.

Ağırlıkları gittikçe arttırıyorum, setleri tamamlayabileceğim en yüksek ağırlıkta çalışıyorum. Düzenli ve azimli bir şekilde devam etmekteyim.

Back
Yukarı