hocam benim
boy:175
kilo:57
body building'e başlıycam ama boy uzatmayı durdururmu cok konu okudum net sonuca ulasamadım.
salonda hocayla konuştum
" hayır öyle haraket yapmazsan sorun olmaz aksine boy uzatma programıda yapabiliriz " dedi .
ne kadar dogru zararı ve yararı nelerdir bilgilendirir misiniz ?
selamlar vücüt ilk haftadada belirlenen bölelerde agırlık kaldırıldıgı zaman hafif agrılara neden olurmu örn 1. gün ki yaptgım bölegeler de ertesi gün hafif agrılar olmakta 2.günkü yaptıgım bölegeler ertesi gün hafif agrılar olmakta ilk haftalar için normalmidir yada fazla yükledigimiz için olabilirmi teşşekürler.
ben uzun zaman ara verip mideye çok yüklenince 2 hafta ağrısı geçmemişti...ama üstüne basıodum yine hep..normal yaniselamlar vücüt ilk haftadada belirlenen bölelerde agırlık kaldırıldıgı zaman hafif agrılara neden olurmu örn 1. gün ki yaptgım bölegeler de ertesi gün hafif agrılar olmakta 2.günkü yaptıgım bölegeler ertesi gün hafif agrılar olmakta ilk haftalar için normalmidir yada fazla yükledigimiz için olabilirmi teşşekürler.
bi sorum olacaktı 5-6 aydır düzenli mekik çekiyoırum ve ağırlık çalışıyorum her ay mekiği ve dumbell ın sayısını artırdım şimdi 50x5 mekik çekebiliyorum karın kaslarım o kadar belirgin değil üste 2 tane çıktı ama belirgin değil ne zaman karın kasları çıkar acaba? bunun bi süresi var mıdır (umarım derdimi anlatabilmişimdir demek istediğim karın kasları ne kadar sürede çıakr bunun bi süresi var mıdır yani diğer 2 karın kası ne zman çıkar![]()
1.86 boy 150 kiloyum.
11 yaşımdan 19 yaşıma kadar kulüplerde basketbol oynadım ve 17-19 yaş arası profesyonel bir takımda 2. ligde oynadım, profesyonel idman gördüm.
Boyum 186cm olan en son noktaya ulaştığında 97 kilo idim. Basketbolu bıraktıktan sonra 4 ay kadar vücut geliştirme sporuyla ilgilendim, memnun kaldım. Sonrasında 1-2 sene spor yapmadım ve 120 kilo oldum. Akabinde yurtdışına çıktım ve bu yurtdışındaki 5. yılım, spordan uzak pasif bir yaşantım vardı. 150 kiloya varmış durumdayım ve buna bir dur demek için, bir kaç arkadaşımla güzel bir hava yaratıp, güzel bir spor salonuna kayıt olduk.
Spor salonunda şu şekilde çalışıyorum :
5 dakikalık ısınmanın ardından 10 dakika kadar 1 dakika yüksek tempo bir dakika daha düşük tempo ile koşuyorum.
Arkasından bu linkteki programı tmepolu bir şekilde uyguluyorum
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t4738.html
Sonrasında 5-10 dakika twist, 100-150 mekik ve 30 dakikalık nabzımı 130 seviyesinde tutacak bir kardiyo koşusu yapıyorum ve bitiriyorum.
Beslenme ve program hususunda önerilerinizi bekliyorum. Azimli ve sporu seven bir insanım, hedefim ilk 4 ayda 125 kiloya kadar düşebilmek. Fikirlerinizi bekliyorum.