Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar ben bi süre body yapmıştım ama bırakmak zorunda kaldım. şimdi yeniden başlıcam ama size sormak istediğim omuz ve arka kol ağırlıklı çalışsam etkisi nasıl olur yani kolları kalın gösterir mi

ben 15 yaşındayım 1.70 boy var 53 kiloyum. https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html? buradaki hareketlerini yapıyorum. daha çok yeniyim. 2 tane 5 kg lik dumbell a sahibim. ben kaslarımı şişirmek istemiyorum. ama sağlam olmalarını istiyorum. yani güçlü olmak ama kasları o kadar şişirmek istemiyorum. sizce deminki vermiş olduğum sayfadaki hareketlerin her birinden kaç tane yapmalıyım? lütfen cevaplayın. bi sorum daha olucak. fazla kas hareket kısıtlamasına neden olurmu? şimdiden saolun

merhaba arkadaşlar
military ve arnold press ağır hareket midir yani boyu kısaltan hareketlenden midir
bilen varsa ağır hareketlerin bir listesini yazabilir mi

yaş 15, boy 170, kilo 60 3 gün kadar önce evde dumbell ile çalışmaya başladım. 3 kiloluk dumbell aldım. daha önce hiç bi çalışmam olmamıştı. hareketleri 3x8 şeklinde yapıyorum. fakat kaslarım yanmıyor. hareketleri kaslarım yanana kadar durmadan yapayım mı yoksa 3x8 ile devam mı edeyim? :o

Merhaba.. Ben 20 yaşındayım, 1.75 boy ve 80 kiloyum. Rocket aletiyle mekik çekiyorum ve 5er kiloluk 2 tane dambıl ile omuz, kol ve göğüs çalışıyorum. sitedeki hareketleri kaç kere ve kaç set yapmalıyım? ayrıca rocket aletiyle çekilen mekiklerin göbeği eritmeye bi faydası olur mu?

Merhaba forumu yeni keşfettim ve üye oldum gerçekten çok yararlı bir forum.Benim soracağım bikaç şey olucak.4 aydır bu sporu yapıyorum, ilk 1,5 ay sadece makinelerde çalıştım daha sonra programa geçtim.Hoca yeni bir program hazırladı ancak programda benim içime sinmeyen bazı şeyler var.

Öncelikle daha önceki proramıda 2 güne ayırtmıştım.1. gün göğüs,ön kol. arka kol. 2.gün sırt,omuz ve bacak çalıyordum bu programıda aynen yaptırdım. 3 güne ayırmak dahamı doğru olur ? Burda kafama takılan 3 güne ayrıldığı zaman bir gün gidip bir gün gitmediğim için araya çok zaman girmesiydi. Yannış bir düşüncemi?

Yeni programıma gelince;
1.Gün:
Göğüs: Db. Bench Pres, Db. Inc.Bench Pres, Cable Cross Over, PullOver, ChestPress
Ön Kol: Cable Curl, Inc. Bench Dumbell Curl. Scoat Curl
Arka Kol: Lying Barbell Tric. Ext., Long Pulley

2. Gün:
Omuz: Behind Neck, Arnold Press, Oraganel Cable
Sırt: Low Row, Db. Row
Bacak: Leg Ext. Leg Curl, Calf Raise, Squat

Bu programda aklıma takılan temel hareketler çok az. Sanki hep ara hareketlerden oluşuyor.4 aydır bu sporu yapan biri için uygunmu yada uygun olan nasıl bir program olurdu? Bu arada belfıtığı problemimde var onada uygun olarak yazdırmaya çalıştım.

Bu konuda yardımcı olursanız çok makbule geçicek.Şimdiden çok teşekkür ederim..
user_online.gif

Tekrar selam..daha öncede yazdım ancak cevap alamadım..forumda da bunla ilgili başlık bulamıyorum..Ben 4bucuk aydır çalışıyorum ancak programımı 3 yerine 2 güne ayırtıyorum ve haftada 3 yada 4 gün gidebiliyorum salona..1.gün göğüs, ön ve arka kol..2.gün omuz,sırt ve bacak çalışıyorum..2 güne ayırmanın 3 gün olmasından ne gibi eksi yönleri olur??

admin sorlara cvp yok mu artk :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:51 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:24 ----------

bnde derdimi anlataym bi .. 4 yaşmdan beri futbl oynuorm liseye başlayana kdr sürkli antreman koşu çalştm durdm .. ama liseye geçnce adeta çöktm .. şuan üniye başlycam , 1.68 boy 57 kilo ve çok ince bi bele sahbm (kız gbi nerdeyse ) :) .. 3 gün koşp açma germe yapıorm 1 gn ara veriorm ve evde dumbla çalşma programını uygulamaya başladm .. forumu baya inceledm yalnız bnm isteklerme bi cevp alamadm .. kilo almk belmi ve karnmı gelştrmek biçmli bi vücuda sahp olmk ve ii bi kondisyn tutmk istiorm .. ne yolda gtmem gerekio bilmiorm .. forumu iice oku olcaksa okuyorm ..sadece ii bilen birisnn bunu bunu yap die bni desteklemesi gerekio :)

öncelikle merhaba bu işe yeni basladım yasım 27 elimde yeni aldığım bi kapı barfiksi var. benim öğrenmek istediğim. sayıyı aşağıdan yukarıya yükseltmeden direkt olarak bir ay boyunca her gün 2x10 şınav , 2x10 dips, 2x5 barfiks çeksem ve bu sayıyı her ay 1 tane (ilk ay 10 şınav ikinci ay 11 şınav yapsam) vücudumu geliştirebilirmiyim. yardım ve önerinize şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhabalar yaşım 18, boyum 179, 100 kiloyum ne gibi çalışmalar yaparsam vücudumu düzene sokabilirim? Allah'a şükür biçimsiz durmuyor sadece göğüslerimde hafif büyüklük var onlarda biçimsiz durmamakta hayatımda hiç barfiks filanda çekmedim mekikde iyim, şınav 4-5 tane :) barfiks çekmeye çalıştığımda bu aralar bi deneyim dedim 3-4 tane yarım yapabiliyorum düz kol.

Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim.

Merhaba, vücut geliştirme zihni fonksiyonları zayıflatır mı, yani vücuda giden enerji beyinden kısılır mı, derslerimizi olumsuz etkiler mi

mekik çekerken karnında kasılmalar olabilir.Normaldir eger kasların kasılma ağrıma olursa kas olur..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:51 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:49 ----------

benim yaş 13 suan evde dambılla calısıorum bayramdan sonra bodye baslıycam boy uzatma + kas yapma olrak gidicem bu zararlımıdır ve 2 kg dambılla calısıorum kaç kg dambılla calısmam lazım

ben bu sporu yapıyorum ara verdım sımdı yıne basladım 3 gun oldu ama bu vücüdümdaki kaslar cok kasıldı ilk basladıgımdada kasılmıstı ama bu sefer cok kasıldı agırlıkları 3 setten sonra apmıyorum kas gevsedıcı mı kullansam :S

ben vücüt geliştirmeye basladım ama kafama takılanlar var mesela ben antreman ettıkce zayıflıcığama kilo alıyorum :S boyum 1.77 kilo 74 bide salona gittimmi o gün mesela kol çalıştım ama o antreman bana yetersiz gibi geliyor ordan gıdıp barfikse asılıyorum benç presse dalıyorum bide gözle görülür gelişme görmüyorum acaba kaslarımımı yaktım :S

Back
Yukarı