Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Büyüklerime Danışmak istedim.
Ben 17.5 Yasındayım 170 Boyundayım.50 Kiloyum.Daha yeni basladım Bu spora.Boyum Biraz Kısa Sizde Devam etmelimiyim? Uzamayı engellermi ? Tavsieleriniz Nelerdir

Büyüklerime Danışmak istedim.
Ben 17.5 Yasındayım 170 Boyundayım.50 Kiloyum.Daha yeni basladım Bu spora.Boyum Biraz Kısa Sizde Devam etmelimiyim? Uzamayı engellermi ? Tavsieleriniz Nelerdir

Ben daha başlamadım ve kararsızım 15 yaşındayım 70 kiloyum kilo vermem lazım ve vücudumun gelişmesini istiorm sizce boyum kısalırmı aydınlatırsanız sevinirm :(

öncelikle iyi günler diliyorum. benim sorum kol ve omuzlarla ilgili baslayalı 2 ay oldu boyum 186 kilom 91 kol kalınlıgı 38 cm benım merakım kolumun acaba duzenlı calısma ile taminen kac ayda 43 cm gelebılecegıdır simdiden tesekkur ederım cevabınız için

slm

meraba ben 18 yaşındayım 175 cm boyum ve 87 kiloyum vücut geliştirmeye bnaşlamadan önce kardiyo yapmam gerekirmi.çok teşekkürler

Herkese merhabalar,öncelikle birkaç sorum olacak.14 yaşındayken yaklaşık 4 ay boyunca setleri hep aynı tutmamak şartıyla barfix mekik ve şınav çekiyordum.Antremanları biraz zorluyordum ama herneyse o dönemler boyum hiç uzamadı diyebilirim şimdi 15 yaşındayım düzensiz olarak 1 ay daha çalışmıştım ve o da birkaç ay boyumun uzamasını engelledi.Herneyse şimdi bıraktım.Boy 169 kilo 52 kaslarım hala çok belirgin sanırım genetik.Açma germe hareketleri kasların uzamasında yararlı mıdır?Boy uzamasına etkisi olmadan kasları güçlendirebilecek hareketler var mıdır bu sporda? hangi hareketleri yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. :)

Herkese Merhaba...
Benim kollarımda güç sorunu var 6 aydır bodye gidiyorum.20 yaşındayım.spor salonundaki diğer abilerim ağır kiloların altına giriyor benden destek istiyorlar.gerektiginde bende girdiğimde onlarda bana destek yapıyor.ben onlara destek yaparken sol kolum diğer koluma göre güçsüz oldugunu farkettim sol kolum aşşağıda kalıyor.kendim çalışırken böle bir sorun yok ama bakasına destek yaparken sorun oluyor 1 aydır böle bu :S bu sorunu nasıl düzeltebilriz tşkrler...

benim boy 1.90 civarı... salonda adamın tekiyle konuşurken, senin boy pek uzun değil çok ağırlık basma dedi... ben boyumun çok uzun olmadığını biliyorum ama adam neden böyle dedi acaba bir fikriniz var mı? aynen böyle dedi... senin boy pek uzun değil ağırlıklara yüklenme şişersin dedi :-( ben 1.79 um ben de çok yüklenmiyorum çünkü dedi...

Varya bodye baslamadan boy 178 cm idi basladik nerdeyse 180- 181 oldumu bilmiyorum kendimi uzun hissediyorum psikolejim bozuldu bu boy yuzunden isyan etmemekde elde degil her gun dua ediyorum boyum 172 olsn diekafamdan atamiyorum ameliyati varmi boy kisaltmanin yada hareketi yoksa boyle fasla yasamam... :(((((

ya her forumda aynı şey hep üstü kapalı açıklamalar benim yaş 16(94lüyüm)
boyum 1.68-69 kilom 58-59 vücut geliştirmede 2.ay'ım boy uzamasını engellermi engellmezmi ??? lütfen çok açık bi açıklma :)

ya her forumda aynı şey hep üstü kapalı açıklamalar benim yaş 16(94lüyüm)
boyum 1.68-69 kilom 58-59 vücut geliştirmede 2.ay'ım boy uzamasını engellermi engellmezmi ??? lütfen çok açık bi açıklma :)
bütün forumlarada sırf bunu sormak için kayıt olanlar var. arama yapmalıydın
bu soru çok çok soruluyor cevabını :
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-n-merak-t8675.html

kendin oku bul. orada yazıyor

ben zaten bu linklerdeki bilgileri okuyupta bu msj ı yazdım bu linklerdeki bilgilerden bişi anlamadım yani bence açık bi bilgi yok
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=110984&postcount=10 buradakini görememen normal çünkü çok fazla yazı var ama
okuduğunusanmıyorum okusaydın flexor un en başta yazdığı yazıyı görürdün o açıklayıcı gelmediyse dizein yazdığı yetterince açıklayıcı.tek cümle

----------
daha açığını mı istiyorsun
http://www.sakintaekwondo.com/kisisel-say/Makaleler/boyuzama.htm burayı oku.direk okumadan bu taekwondo falan deme oku sadce.
onun dışında arnoldun ve michael clarke duncan boyunu öğren uzamaya engel olsaydı bu adamlar nasıl uzardı

Son düzenleme:
bi kaç sorum vardı.
1- gece yapılan sporun bir zararı olurmu? ısınma hareketleri çeşitli kol bacak egzersizleri dahil 15 30 dakikalık çalışmalar.

2- spor yapar yapmaz çalışmadan sonra hemen 3 5 tane yumurta yiyiorum. fazla yumurta yemenin bir zararı olurmu özellikle gece yatmadan önce.? birşey farkettim o yüzden özellikle sormak istedim bunu. düzenli olarak günlük 6 7 yumurta yediğim zamanlar işerken zorlandığımı hissettim. acaba fazla protein almakla ilgisi olabilrmi?

3- boyum 1 72 kilom da 72. yalnız biraz göbeğim var. daha çok kol bacak egzersizleri yapıyorum. bir de arada bir mekik egzersizleri yapıyorum. yukarı doğru esniyorum vs. sizce önce kol bacak egzersizlerinden önce göbeğimi mi eritmeliyim. şuan aldığım proteinlerin göbeğimin erimesinde olumsuz bi etkisi olurmu. ?

Ben 15 yaşındayım ve vücudumu şekle sokmak istiyorum ama zayıfım. Acaba boy ve kilo bilgilerimi versem gidip gitmemem konusunda bana yardımcı olur musunuz?

Boy: 178 cm
Kilo: 54 kg

öncelikle merhaba siteye ilk mesajım olucak bu boyum 1.84 kilom 81. 1,5 aydır bb yapıyorum kafama takılan bi soru var ağırlık arttırımını ne düzeyde yapmalıyım ? salondaki hocaya sorduğumda set başına 5 kilo arttır dedi iki gün öyle denedim ama kaslarım daha az yoruluyo yani geliştiğimi hissedemiyorum aynı ağırlıkla 4 12 yapınca daha çok yanma oluyodu kaslarımda soruma cevap verirseniz çok memnun olurum : )

Eksikliklerim nelerdir/neler önerirsiniz.

Merhabalar

Adım Salih

Aranıza yeni katılmış gibi görünsemde yaklaşık 3-4 aydır üye olmadan misafir olarak inceliyorum konularınızı. Biliyorum bunun ilk mesajım olması cevap verme isteğinizi kırabilir; ancak ben bu siteye çoğu insan gibi 1-2 mesaj yazıp merak ettiğim sorunun cevabını alıp gitmek için üye olmadım. Gerçekten katılmak ve paylaşımlarda bulunmak için üye oldum. Ve yine biliyorum ki bu tarz çok mesaj var, çoğunu inceledim kendime göre bir pay çıkaramadım içime sinmedi açıkcası. Neyse konuya gireyim;

Boyum:174
Kilo:67

Size vücudumun bir kaç fotoğrafını koyuyorum yardımcı olması için.
Ben aslında evde(mekik,şınav,barfiks vb) çalıştım. 8 ay önce 3 kglık hafif dumbell'larla çalışıyordum. Aslında set tekrar sayısına çok dikkat etmiyordum. Yani çekirdek çitler gibi yapıyordum. TV'nin karşısına geçip 50-100 tekrar falan yapıyordum. Başka da birşey yapmadım.
Şimdi el yapımı set var elimde. 2 kısa bar(40cm), bir uzun bar(120 cm), 6 tane ağırlık 2*1, 2*2, 2*6 şeklinde yani toplam 18 kg. Farklı şekillerde takıp farklı ağırlık kombinasyonları elde ediyorum. Geçenlerde güzel bir spor slonuna kaydoldum. Aşağıdaki resimlere de bakarak bana hangi hareketleri set ve tekrar sayısıyla önerebilirsiniz?
Barfiks çekmeyi çok severim bu arada. 2*20 şeklinde barfiksi rahatlıkla çekebiliyorum. 3.cü setin 12nci barfiksinde zorluyor.

Aslında eski spor salonumdaki hocalardan yardım almıştım ilk başta, her halde biraz küçük gösteriyordum. Pek ilgilenmediler, 3-4 tane alete oturtup 2.5-5kg tarzı ağırlıklarla yap biraza getirdiler. Sonra da bi daha uğraşmadım.

Son sözüm: Arkadaşlar lütfen bana yaşın küçük,daha erken, boyun uzar tarzında cevaplar atmayın; zira ben bu konuda biraz araştırma yaptım ve her hareketin boy uzamasını engellemediğini biliyorum. Siz de biliyorsunuzdur zaten.

Karın:

020220102872.jpg

Göğüs&Omuz
020220102868.jpg

Kanat&Kol
020220102876.jpg

020220102875.jpg

Bicep&Tricep&Kol vb.
020220102877.jpg

020220102878.jpg
020220102879.jpg

020220102872.jpg

ya abi ben 15 gün fln oldu başlayalı yaş 13 boy 1.61 fln kilo 59 hem iyimi hemde ya önerebileceğiniz hareketler varmı nasıl besleneyim önerilerde bulunursanız sevinirim
şimdiden önerileriniz için saolun kafa_kafa_dumbelllls

Back
Yukarı