Arkadaşlar 17 yaşındayım 1.89 boyum var 80 kg yım Vücut geliştirmeyi 1.5 ay yapmıştım ama tatil dolayısı ile ara vermek zorunda kaldım şimdi 1 senelik başlamayı düşünüyorum en az.. Benim sorum: kasların gelişim süreci nedir hacmi 1 ayda 3 ayda 1 senede ne kadar geniş ler.. protein destek ürünlerinden alıcaktım ama sizin sitede gördüğüm üzere 3 aydan sonra başlarım artık bu arada ******adlı bir ürün buldum bilgisi olan var ise yorum yapsın veya başka ne gibi protein tozları almalıyım ..
Bilgilendirdiğin için sağol kardeşim eski gittigim spor salonunu çalıştıran kişi ayda 2 cm genişler demişti benim için ama neye dayanarak söyledi bilmiyorum....bench_O
slm forumda yeniyim,yaklaşık 4 aydır yapiyorum vg'me...amerikan futbolu oynuyorum normalde antrenmanlarımız zaten ağır vücudum fena deildi fakat vgye başladıımdakiyle şimdiki kaldırdıım kilolarda artış olmasına rağmen kas hacmim aynı,,protein tozu ve amino asit kullanıyorum...örnek olarak bench presste başlarken bar hariç 45 kilo şimdi ise bar hariç 75 kilo basıyorum,,biceps ve tricepste ağırlıklar arttı ama kollar aynı,,antrenmanım haftada 4 günden 3e düşürdüm dengeli besleniyorum dinleniorum HELP MEEE...
program pazartesi göğüs biceps
bench press
flat dumbell fly
polaris
incline dumbell press
pullover 4 set 12-15 tekrar gücümün yettiince yapiorum gücüm biterse 12de bitmesse 15de bırakıorum göğüsteki tüm hareketleri..
barbell curl
consantration curl
arm curl machine
cable curl aynı set ve tekrar prensibi
çarşamba omuz triceps
shoulder press
front raise
lateral shoulder lifting omuzlarım geniş diye fazla yüklenmiorum yaptıım spor açısından gereksiz.
triceps overhead
triceps pushdown
triceps lying extansion
triceps kickback setler tekrarlar aynı
cuma sırt bacak
lat pulldown
closegrip pulldown
dumbell rowing
t bar rowing setler aynı tekrarlarda
leg extansion
leg curl
hack squat
calf raise
extra parmak ucu ip atlama yapiorum yapabildiim kadar dermanım kalmıo gerçi ama... budur yane programın uzun oldu ama sıkıntılıyım yanlış nerde bulmam gerekio o yüzden ayrıntılı yazdım.