Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim 2 sorum olucak
1. 16 yasındayım cok agır calismiyorum ama flexor hocanın verdigi 14 yas ustu programlada calismiyorum yani ordaki haraketlerde varda baska haraketlerde var boy uzamasına engel olurmu ? spor salonundaki hocaya sordum cok agır calismayınca engel olucagini sanmıyorum dedi
2. beslenme konusunda ben vgye basladıgımda 68 kiloydum boyumda 1.68 3 ay gecti hala 68 kiloyum acaba bir problemmi var ?

benim 2 sorum olucak
1. 16 yasındayım cok agır calismiyorum ama flexor hocanın verdigi 14 yas ustu programlada calismiyorum yani ordaki haraketlerde varda baska haraketlerde var boy uzamasına engel olurmu ? spor salonundaki hocaya sordum cok agır calismayınca engel olucagini sanmıyorum dedi
2. beslenme konusunda ben vgye basladıgımda 68 kiloydum boyumda 1.68 3 ay gecti hala 68 kiloyum acaba bir problemmi var ?

Beslenmende bir problem var demekki cünkü ilk aylar zaten kilo alımının en hızlı oldugu aylardır derler..

çalışıyorum dinlenme günleri vs kaslarım iniyor.

slm,
ağırlık çalışıyoryum.kollarım hacimleniyor.1 saat sonra kollarım inceliyor.ne yapmalıyım.

ben 190 boyundayım kilom 110 jinekomastide var bi spor salonuna gitmeyi düşünüorum ama asırı kilo verip vede kas yapmak istiorum aşırı değil ama tşört giydiğinde güsel görünüm vercek üstüne oturcak bi görünüş elde etmek istiorum acaba ne kadar süremi alır çalışcağım için soruyorum biraz bilgi verirseniz sewinirim simdiden tşk

ben 190 boyundayım kilom 110 jinekomastide var bi spor salonuna gitmeyi düşünüorum ama asırı kilo verip vede kas yapmak istiorum aşırı değil ama tşört giydiğinde güsel görünüm vercek üstüne oturcak bi görünüş elde etmek istiorum acaba ne kadar süremi alır çalışcağım için soruyorum biraz bilgi verirseniz sewinirim simdiden tşk
forumu incelersen cevabınıda bulursun, senin gibi onlarca kişinin aynı soruyu sorduğunu da görebilirsin.bu senin vücut yapınla,yağ ve kas kütlenle alakalı bişey.kişiden kişiye değişir.

Bilek Gelişimi için önerdiğiniz egzersizler

merhaba.benim bileğim ince olduğu için güçlendirmek istiyorum bunun için önerdiğiniz bir egzersiz varmı?

herkese iyi forumlar.
ben 16 yaşındayım boyum 1.87 kilom 65
vücut geliştirmeye başladım ama kilo problemim var whey protein tozunu kullanırsam sizce etkisi nasıl olur ve çalışmadan sonra 2-3 gün ağrılarım devam ediyor sizce ne zaman düzelir bunlar herkese iyi günler

Bilen arkadaşlara....

Merhaba aranıza yeni katıldım arkadaşlar. Yaşım 28 birçok dönem sporun çeşitli daları ile uğraştım fakat son 2 senedir hemen hemen sıfır hareket. Bu hafta tekrar başlıyorum. Çok hamladım bilen arladaşlara bir kaç soru sormak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

1) Ciddi bir simit yaptım . İyi bir göbek oldu ve ciddi derece de hamladım. Öncelikle kardiyomu yaparak başlamaşlıyım?

2) Mekik sonrası belki yanlış yaptığım için belim çok ağrıyor. Bel fıtığı başlangıcı var. Beli koruyacak bir şey arıyorum. Acaba Ağırlık kemeri mekik sırasında işe yararmı?

3) CLA ve L-Carnitine ürünlerini kullanmayı düşünüyorum. Başlıngıç olarak kondisyon bisikleti ve koşuı bandı ağırlıklı kardiyo yapmayı düşünüyorum. Spora başladıktan 15-20 gün sonrada CLA ve L-Carnitine ürünlerini kullanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

Herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
selamlar.benim amacım vücutu çok geliştirmek değil ama forma sokmak ve orantı sağlamak belli ölçüde.yaşım 27 boyum 187 kilom 113.kilo fazlam için yememe dikkat ediyorum bir diyetisyenden program aldım günlük egzersiz olarakta kendi kafama göre bir program uyguluyorum esas danışmak istediğim konu bu.programım şöyle :

- 30 dk. koşu bandı biniyorum 20 dk.sı 5km hızla yürüyüş 10 dksı 10km hızla koşu olarak

- 4x25 mekik

- 4x100 yana eğilme hareketi bunu 5er kg dambıllarla yapıyorum

- 4x100 twister

bunu haftanın en az 5 günü evde yapıyorum daha önce spor salonlarına da gittim ama iş güç falan olunca düzenliliği aksayabiliyor onun için gittim koşu bandı dambıl mekik aleti ve twister aldım kendime evde bir çalışma alanı oluşturdum böyle düzenli gidiyor.

şimdi benim asıl problemim göbek ve bel bölgesinde haliyle anlamışsınızdır zaten yaptığım hareketler hep buna yönelik.şimdi üstadlarda asıl sormak istediğim bu yaptığım hareketlere ek tavsiye başka bir hareket önerebilirler mi ya da set sayılarını arttırayım mı.koşu bandında ki çalışmam ile ilgili önerileri olabilir mi? saygılar.

Son düzenleme:
yaş 16

herkese selamlar.öncelikle ben body sporu ile uraşıyorum biara evde çalışıyodum ve ara verdim 5-6 ay gibi yeniden başlamak istiyorum yaşım 16 boy 1,85 kilo73 ben evde çalışmaya başlayıp 1 aysonra falan salona geçip protein tozu almak düşüncem var .protein tozunu hemen alsam oolur mu yoksa vücut bi body alışsın ondan sonra mı alayım _?

Protein tozuna başlamak için bence erken bir dönem. Beslenmene dikkat etmen yeterli bence. Gelişme döneminde olduğun için zaten metabolizman hızlıdır bide bb yaparsan beslenmen herşey demek oluyor. Bol bol tavuk, pilav, yumurta ve salata yemeye çalış farkı anlayacaksın. Mesela ben de bu spora ilk 16 yaşımda başladım ve salon dönüşü evde 3 haşlanmış tavuk butu ve pilav yiyordum ayrıca bol bol da kefir içiyorum. Bence tozu ilerki bir aşamada düşün.

neden ki hemen gelişir işte_?

Oyle degıl ıste o.. Yenı baslayanlarda supplement kullanımı pek bır etkı etmez.. Sen zaten bıraz tavuk, bıraz sut ve bıraz ekmek peynır vs bıle yesen vucudun gayet ıyı kullanır onları..

Ilk aylarda normal beslenme programını bıle degıstırmene gerek yoktur.. Cunku ılk aylar vucudun spora alıstırıldıgı aylardır.. Bu 2-3 aydır normalde ama benım sana 6 ay dememın nedenı yasının 16 olması..

Ayrıca sana tavsıyem daha acıklayıcı baslıklar kullan.. ;)

peki benim kilom la orantılı olarak almam gereken proteini tozla alsam nolur beslenerek alsam nollur 2 side aynı etkiyi verir mi_?

vermez iste oyuzden kullanma diyorlar vucudun temelini tozlami mi atmak istersin gercek besinlerle mi? toz gercek bi yemegin yerini tutmaz asla. ayrica supplementlerden oyle cok buyuk bir etki bekleme supplementlerin amerikada kullanim amaci fakir olan ete sute parasi yetmeyen kisiler besinlerden geri kalmasin diye.

vermez iste oyuzden kullanma diyorlar vucudun temelini tozlami mi atmak istersin gercek besinlerle mi? toz gercek bi yemegin yerini tutmaz asla. ayrica supplementlerden oyle cok buyuk bir etki bekleme supplementlerin amerikada kullanim amaci fakir olan ete sute parasi yetmeyen kisiler besinlerden geri kalmasin diye.

nasıl yani amerikan futbolcuları basketbolcular fakir mi yani ete süte paraları yetmiyor mu da protein tozu kullanıyorlar?

En ideali 3 ay sonra.
Protein tozundan önce vucudunun günlük 6 öğüne ve disiplinli bir beslenme programına alışmasını bekle. Daha sonra protein tozunuda dahil edersin.

Back
Yukarı